Šampionka Barthelová: V kvalifikaci přežila mečboly, k finále málem nenastoupila

6. 5. 2017, 15:47
Aktuality 4
Složitou cestou prošla Mona Barthelová k triumfu na pražském turnaji WTA. V kvalifikaci odvrátila německá tenistka tři mečboly a ráno před finále ve Stromovce se cítila tak vyčerpaná, že skoro ani nechtěla nastoupit.
Profily hráčů
Mona Barthelová (© TK Sparta Praha)

V duelu o titul s domácí Kristýnou Plíškovou dlouho vypadala Barthelová unaveně. Mezi výměnami se sotva ploužila a dávala si na čas. Přesto ze zbytku posledních sil zápas otočila a po výhře 2-6 7-5 6-2 slavila čtvrtý titul v kariéře.

"Ani nevím, jak jsem to dokázala," řekla Barthelová novinářům. "Je to pro mě velké vítězství a po loňském těžkém roce, v kterém jsem se potýkala se zdravotními problémy, je to velký krok kupředu. Moc si toho cením," řekla šestadvacetiletá hráčka.

Před turnajem byla 82. na světě a musela začít v kvalifikaci. V jejím druhém kole málem skončila, ale v utkání s Italkou Jasmine Paoliniovou odvrátila tři mečboly. "Hrála jsem míč po míči a věřila v šanci na obrat. A taky měla i trochu štěstí," řekla.

Další těžkou chvíli zvládla v semifinále, v kterém po třísetové bitvě vyřadila třetí nasazenou Barboru Strýcovou. "Po utkání jsme se cítila unavená," uvedla.

Ještě hůř se cítila ráno před finále. "Vstala jsem vyčerpaná a skoro jsem nechtěla hrát. Přemýšlela jsem o tom," přiznala, ale rozmyslela si to. "Prošla jsem dlouhou cestu z kvalifikace a trenér Christopher Kas mluvil pozitivně."

Set a půl se necítila dobře. Plíšková dominovala a po brejku na 4:3 ve druhé sadě měla titul na dosah. Barthelová ale ukázala tradiční německou zarputilost a finále otočila. "Snažila jsem se vybojovat si šanci a nějak se to povedlo," usmála se.

Zápas zvládla i přesto, že zaplněné publikum hnalo za výhrou domácí tenistku. "Fanoušci ale byli výborní. Hodně lidí chodilo už od kvalifikace a je normální, že fandí své tenistce. Ale bylo vidět, že tenisu rozumí," ocenila Barthelová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Frick
Ale pro Týnu to vyznívá o to hůře, že podělala taaaak dobře rozehranej zápas s taaaak "hotovou" soupeřkou.
Reagovat
Fandina
Dneska jsem neviděla nic, ale zápas Mony v kvalifikaci v neděli s Paolini jsem viděla ve Stromovce, Italka byla šikovná, měla tam s sebou trenéra a několik dalším podporovatelů a ti byli jako většinou Italové slyšet. Paolini je malá a Mona sice hrála dobře, ale Paolini je dost trápila a nakonec vyhrála v TB třetího setu. Mona když se do toho opře, tak s její ranou lze těžko něco udělat. Ani jsem se pak nedivila, když porazila Denču, Giorgi, Báru. Připomněla mi Monu před třemi čtyřmi lety, kdy se jí také takhle dařilo hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace.
Ať je zdravá a dál stoupá žebříčkem k osobnímu maximu.
Reagovat
horska.kraslice
S tím lze jen souhlasit. Přeji vše dobré.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist