Samsonovová zůstává před US Open neporažená. O titul z Clevelandu se utká se Sasnovičovou

27. 8. 2022, 09:56
Aktuality 0
WTA CLEVELAND - O titul z turnaje WTA 250 v americkém Clevelandu se utkají Aliaksandra Sasnovičová a Ljudmila Samsonovová. Sasnovičová v semifinále udolala 6-7 7-5 6-3 Francouzku Alizé Cornetovou, Samsonovová smetla 6-1 6-2 v životní formě hrající Američanku Bernardu Peraovou a v přípravě před US Open vyhrála i 9. zápas.
Ljudmila Samsonovová (© AFP)

Ljudmila Samsonovová v dubnu ve Stuttgartu porazila Karolínu Plíškovou a tři hodiny trápila suverénní Igu Šwiatekovou. Od té doby se jí ale přestalo dařit a z osmi zápasů vyhrála jediný.

Po návratu na beton ale ožila a v přípravě na US Open ještě neprohrála. Tři týdny po triumfu ve Washingtonu se do finále dostala i na dalším podniku WTA 250 v Clevelandu, kde ještě neztratila ani set. 

V semifinále 23letá rodačka z Oleněgorsku smetla 6-1 6-2 domácí Bernardu Peraovou, která z posledních 21 zápasů prohrála teprve podruhé.

Samsonovová tak prodloužila svou neporazitelnost na devět utkání a potřetí v kariéře postoupila do finále. Dosud v něm neprohrála, první titul slavila loni na trávě v Berlíně. 

O třetí trofej pro vítězku turnaje WTA si 45. hráčka světa Samsonovová, jež bude příští týden na US Open první soupeřkou české teenagerky Sáry Bejlek, zahraje s Aliaksandrou Sasnovičovou (h2h 0-0).

28letá Běloruska v semifinále udolala po téměř třech hodinách boje 6-7 7-5 6-3 Francouzku Alizé Cornetovou, přestože soupeřka ve druhém setu podávala na vítězství.

Sasnovičová se do finále turnaje WTA prodrala počtvrté v kariéře a opět na tvrdém povrchu. Pokud vybojuje premiérový titul, posune se na 29. místo světového žebříčku a o jednu příčku překoná své maximum.

• WTA 250 CLEVELAND •
USA / Ohio, tv. povrch, 251.750 dolarů
páteční výsledky (26. 08. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Sasnovičová (7) - Cornetová (8-Fr.) 6-7(5) 7-5 6-3
Samsonovová (-) - Peraová (USA) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist