San Jose: Venus prohrála se Sakkariovou, Azarenková kvůli bolestem zad vzdala

4. 8. 2018, 10:59
Aktuality 6
WTA SAN JOSE - Favoritkám se na novém turnaj v San Jose nedaří. Ve čtvrtfinále skončily bývalé světové jedničky Venus Williamsová, kterou vyřadila Řekyně Sakkariová, i Viktoria Azarenková. Ta vzdala kvůli bolestem zad.
Venus Williamsová

Venus Williamsová letos pouze v Indian Wells, Miami a Wimbledonu vyhrála alespoň dva zápasy, na zbylých šesti turnajích skončila na první, maximálně druhé soupeřce.

Na domácím turnaji v San Jose, kde 38letá Američanka odstartovala přípravu na US Open, prohrála ve čtvrtfinále 4-6 6-7 s Mariou Sakkariovou. O patnáct let mladší Řekyně, jež první set otočila ze stavu 0-3 a druhý z 3-5, si připsala pátý skalp hráčky Top 20, Williamsovou zdolala na třetí pokus. 

Světová čtrnáctka Williamsová si během roku 2018 zahrála jediné semifinále a čím dál více se jí vzdaluje postup na Turnaj mistryň, na kterém se loni dostala do finále. V letošním žebříčku WTA Race jí patří až 39. místo. 

Třiadvacetiletá Sakkariová bude ve svém třetím semifinále na okruhu WTA bojovat o premiérové finále. Čelit bude další domácí soupeřce Danielle Collinsové, která je v semifinále podruhé a rovněž útočí na premiérové finále.

Čtyřiadvacetiletá Collinsová, která letos šokovala postupem do semifinále v Miami, ve čtvrtfinále postoupila přes Viktorii Azarenkovou. Běloruska, která v San Jose po více než čtyřech měsících vyhrála dva zápasy po sobě, se slzami v očích za stavu 7-6 a 0-3 vzdala kvůli bolestem zad.


Johanna Kontaová, která v prvním kole deklasovala Serenu Williamsovou, ve čtvrtfinále prohrála 6-7 3-6 s Elise Mertensovou. Belgičance tak vyšla odveta za vyřazení z Miami a může se chystat na semifinále proti Rumunce Mihaele Buzarnescuové (h2h 3-0). Pokud ji porazí i počtvrté, posune se ve světovém žebříčku poprvé na 14. místo.

Buzarnescuová ve čtvrtfinále porazila 6-1 7-5 Australanku Ajlu Tomljanovicovou a posedmé za posledních deset měsíců i v kariéře postoupila do semifinále. V něm bude třicetiletá Rumunka usilvoat o své třetí a dosud největší finále.

 

• WTA PREMIER SAN JOSE •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 799.000 dolarů
páteční výsledky (03. 08. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Sakkariová (Řec.) - V. Williamsová (3-USA) 6-4 7-6(2)
Mertensová (4-Belg.) - Kontaová (Brit.) 7-6(4) 6-3
Collinsová (USA) - Azarenková (Běl.) 6-7(4) 3-0 skreč A.
Buzarnescuová (Rum.) - Tomljanovicová (Austr.) 6-1 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FulnekUltras
Mládí vpřed a Hejkal s houserem to už teď mají v plné šalině doživotně na stojáka. ;-)
Reagovat
blixa
Tak tomu říkám pohřebiště favoritek. Asi to vyhraje Buzarnescu. Pořadatelů je mi fakt líto.
Reagovat
kada.tom
to teda, protože takový hvězdný entry list a nakonec to dopadne takto ...
Reagovat
tommr
vyřazení Venus jsem čekal. Sakkariová hraje opravdu dobře a mohla by to vyhrát celý ...
Reagovat
FulnekUltras
Haide Mihaela!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist