San Jose: Young končí v 1. kole, Ginepri se dočkal vítězství

15. 2. 2012, 11:17
Aktuality 1
První překvapení na účet nasazeného hráče zažil turnaj v kalifornském San Jose. V duelu dvou Američanů porazil Michael Russell sedmého hráče v pavouku Donalda Younga 6-1 a 7-6.
Michael Russell

Čtyřicátý hráč světa Donald Young odstartoval už předchozí sezonu pomaleji a lépe se mu nevede ani v té letošní. S jednou výhrou na kontě chtěl v San Jose minimálně vyrovnat loňské osmifinále, ovšem to mu nedovolil o jedenáct let starší krajan Michael Russell. V hodinu a půl dlouhém utkání sebral třiatřicetiletý Russell svému soupeři pětkrát podání a postoupil po výhře 6-1 7-6.

Prvního vítězství na turnaji ATP od loňského US Open se v San Jose dočkal další z Američanů v soutěži Robby Ginepri. Někdejší 15. tenista světa, jenž se o návrat mezi elitu pokouší po ošklivém zranění lokte, které si přivodil na kole, překvapivě hladce zdolal Xaviera Malisseho z Belgie.

Malisse měl celý zápas problémy s podáním, o které po dvojchybě poprvé přišel už v úvodním gamu a které ztratil celkem pětkrát. Z posledních šestnácti výměn vyhrál Belgičan jedinou a za necelou hodinu se s turnajem loučil porážkou 1-6 a 2-6.

"Je to skvělý pocit, byl jsem spokojený se vším," liboval si po zápase Ginepri. "Returnoval jsem dobře a dostával jsem ho ve správné momenty pod tlak. Jsem rád, že znovu můžu hrát, tvrdě jsem dřel, abych se vrátil zpátky na takovou úroveň. Snad tak budu hrát i po zbytek týdne a roku," dodal Američan.

V San Jose se konečně dočkal výhry také Gilles Muller z Lucemburska. Sedmdesátý hráč světa se od podniku v Brisbane trápil a prohrál pět zápasů v řadě. Blízko porážky byl i v Kalifornii, domácího Tima Smyczeka ale po necelých dvou hodinách udolal 2-6 7-6 a 6-3.

Výsledky - San Jose (tvrdý povrch, dotace 531.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Russell (USA) - Young (7-USA) 6:1, 7:6 (10:8), Kutrovski (Bul.) - Lajola (USA) 6:7 (7:9), 6:3, 7:6 (7:3), Muller (Luc.) - Smyczek (USA) 2:6, 7:6 (7:5), 6:3, Ginepri (USA) - Malisse (Belg.) 6:1, 6:2, Kudla - Sock (oba USA) 6:4, 6:7 (6:8), 6:3, Darcis (Belg.) - Johnson (USA) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist