Sánchezová Vicariová dluží s manželem skoro osm milionů eur za daňové úniky. Hrozí jim i vězení

26. 2. 2018, 13:08
Aktuality 13
Čtyřnásobná grandslamová šampionka Arantxa Sánchezová Vicariová má v tuto chvíli velké osobní i finanční problémy. Bývalá světová jednička dluží se svým manželem Josepem Santacanou 7,5 milionu eur lucemburské bance. Pokud dluh nesplatí, hrozí oběma vězení. Šestačtyřicetiletá Španělka se se svým manželem navíc rozvádí a řeší i soudní spor o péči o děti.
Profily hráčů
Arantxa Sánchezová-Vicariová

Arantxa Sánchezová Vicariová strávila na postu světové jedničky 12 týdnů a během své vydařené kariéry zvedla čtyřikrát nad hlavu trofej pro vítězku grandslamu. Na odměnách si vydělala skoro 17 milionů dolarů, ale i tak se dostala do závažných finančních potíží.

Bývalá španělská tenistka totiž společně se svým manželem Josepem Santacanou dlužila lucemburské bance 5,2 milionu eur. Dluh za daňové úniky se ale dle španělského deníku Marca nyní vyšplhal už na 7,5 milionu eur.

Oba obžalovaní byli dle dostupných informací obviněni také ze zatajování majetku a podvodu. Zástupci lucemburské banky věří, že Sánchezová Vicariová a Santacana mají dostatek finančních prostředků, aby dluh co nejdříve splatili. V opačném případě jim totiž hrozí i odnětí svobody.

První trestní oznámení podala banka už v roce 2010. Tehdy se ovšem oba Španělé obžalobě vyhnuli, jelikož své trvalé bydliště přestěhovali do Miami. Sánchezová Vicariová a Santacana by se měli co nejdříve vrátit do Španělska, aby trestnímu stíhání čelili.

Sánchezová Vicariová kromě tohoto incidentu řeší i rozvod se Santacanou. Dle španělského magazínu Hola!, který informaci minulý víkend přinesl, manželé už skoro dva roky žijí odděleně a Santacana se objevuje po boku jiné ženy. "Tahle situace je pro mě velmi nepříjemná. Věřím svým advokátům a soudu, že rozhodne správně," okomentovala probíhající rozvodové řízení šestačtyřicetiletá Španělka.

Oba aktéři rozvodového řízení řeší také péči o děti. Santacana chce obě děti do vlastní péče, jelikož o Sánchezové Vicariové tvrdí, že coby bývalá tenistka má psychické problémy a není schopná se o děti postarat.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

13
Přidat komentář
Kozoroh
5. místo - Chris Evertová
http://www.tennis.com/pro-game/2018/02/50-greatest-players-open-era-w-no-5-chris-evert/72331/

S Martinou Navrátilovou svedla v 70. a 80. letech rekordních 80 vzájemných zápasů. Zatímco Martina dominovala trávě a koberci, kolbištém Chrissie byla antuka - vyhrála na ní 10 majorů (7x FO a 3x USO) a vytvořila impozantní sérii 125 vyhraných zápasů. Je držitelkou rekordu v počtu po sobě jdoucích sezón s vyhraným majorem (13, 1974-1986). Vyhrála 154 WTA turnajů ve dvouhře, víc titulů má už jen její rivalka a zároveň kamarádka Martina Navrátilová (167).
Reagovat
FulnekUltras
skutečná dáma a hvězda tenisu bez přebytečného testosteronu
Reagovat
blixa
Ve státní zlodějně Španělsko věru vyniká :D Divím se, že tam vůbec někdo žije. A nedivím se Kataláncům, že chtějí ze Španělska pryč.
Reagovat
slacker
aby se vsichni do toho Monaka a Dubaje vesli
Reagovat
Krisboy
Monako nafukovací není, ale o Dubaj bych se nebál, tam parcely nejsou problém :)
Reagovat
FulnekUltras
tohle vypadá jako vyloženě soukromá věc ;)
Reagovat
janek_da
dneska mám dlouhé vedení, totálně ten článek nechápu

* kde se vzal tak velký dluh v lucemburské bance?
* dluh lucemburské bance jsou "daňové úniky"?
* to stačí ze zástupci banky "věří, že mají dost prostředků", aby jim hrozilo odnětí svobody?
* proč se stěhují zpátky do Španělska, když jim právě v ESP hrozí trestní stíhání?
* poslední odstavec znamená, že Sanchezova nechce mít děti ve své péči?
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je těch informací víc. https://tt.tennis-warehouse.com/index.php?threads/arantxa-sanchez-vicario-in-major-trouble.611274/
Reagovat
janek_da
Dik, tak banka se zaručila za dluh z krácení daní.

Z 3.9M e dluhu vůči Španělsku(i když měla lokalitu v Andoře) to vyskočilo na 7.5

Banka očekává, že se vrátí do Španělska. Jmění až 60M e znovu začal spravovat její otec, který ale zemřel v 2016. Teď je podezření, že ASV defraudovala peníze.
Reagovat
smazaný uživatel
díky za objasnění některých bodů, článek je značně plytký a proto nesrozumitelný, což je škoda, protože to je dobrá kauzička
Reagovat
smazaný uživatel
Stará dobrá obranárka Arantxa. Bráni svoje milióny zubami nechtami-
Reagovat
brixner
Zubmi a nechtmi!
Nauč se pořádně psát!
-))
Reagovat
hippos
zuby nehty, volové
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist