Sánchezová-Vicariová: Rodiče mě připravili o peníze

8. 2. 2012, 13:57
Aktuality 11
Bývalá světová jednička Arantxa Sánchezová-Vicariová obvinila své rodiče, že ji připravili o finance. Čtyřnásobná grandslamová vítězka ve své biografii tvrdí, že přišla přibližně o 60 milionů dolarů. Rodiče to popírají.
Profily hráčů
Arantxa Sanchezová-Vicariová

"Rodiče mi nic nenechali, nemám z čeho platit (daně) a nebudu mlčet," citoval Sánchezovou-Vicariovou španělský časopis La Otra Cronica. Trojnásobná vítězka antukového French Open, jež jednou triumfovala i na US Open, napsala o svojí kariéře a rodinných vztazích v emotivní autobiografii.

Sánchezová-Vicariová na odměnách během kariéry vydělala 16,9 milionu dolarů, navíc od sponzorů a z reklam získala přibližně dalších 40 milionů. "Nevím, jak otec spravoval mé příjmy. Stala jsem se jeho obětí, byla jsem podvedena a teď jsem bez zdrojů," řekla současná kapitánka španělského fedcupového týmu.

Dvojnásobná finalistka Wimbledonu i Australian Open si stěžovala i na chování matky. "Trpěla jsem. Matka rozhodovala o všem, o mém účesu, oblečení. A málokdy pochválila něco, co jsem si koupila sama," uvedla Sánchezová-Vicariová. S rodiči ani s bratry, rovněž bývalými tenisty Emiliem a Javierem, nekomunikuje.

Matka Sánchezové-Vicariové poslala médiím prohlášení, v kterém tvrdí, že se je dcera snaží ranit a ponížit. "Propadáme většímu a většímu zoufalství. Nikoli ze lží, ale ze stavu naší dcery. Dvacet let jsme obětovali pro její kariéru a teď jsme ze zášti nařčeni, že jsme ji zruinovali," vzkázala Marisa Vicariová-Rubiová.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Fandina
a každopádně zvláštní... na druhou stranu, o problémech s rodiči už byly v tenise různé story, Stef Grafová to měla také ale opačně. Ona za otcem stála a nevěřila obviněním. Ale toto dcera proti rodičům je zřejmě autentické pro Španělsko zřejmě neumí moc hospodařit .... ne nadarmo jsou přese na indexu EU ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba si teď rozpočet trochu vylepší díky té knížce.
Dospělý člověk by si měl své peníze spravovat především sám.
Reagovat
Fandina
nevíte někdo, jestli kniha už vyšla v čestině????? díky
Reagovat
VlS
Tak si vzpomínám na aféry pana Grafa, se kterými měla Stefi taky hodně patálií. Problém Rafy je taky z podniku, který vedl jeho otec. Nedokážu si představit, že bych něco takového vlastním dětem udělal.
Reagovat
smazaný uživatel
No prijde mi to teda nejake podezrele. To si jako za celou tu dobu nevsimla, ze ty penize na ucte nejak ubejvaji a prepokladane investice nic nenesou nebo co? To takhle jednou prisla do banky, ze si vybere a ono nic na ucte? Prijde mi, ze se spis snazi nejakym zpusobem vyhnout tomu zpetnemu zdaneni. Nechci rikat, ze lze. Ale pokud teda mluvi pravdu, tak dat nekomu bianco sek na to, aby mohl nakladat s jejimi prostredky a vubec ho nekontrolovat. No to by musela byt asi slabomyslna ... Coz mi prijde tak trochu v protikladu s tim, ze byla dost chytra na to, aby uvadela sve bydliste v Andore, kde zadne dane neplati. Kazdopadne mi z toho vychazi, ze bud lze a nebo je slabomyslna.
Reagovat
a.magerova
nesedla na pokladnu (státní) nějaká obdoba ministra Kalouska, protože asi v pondělí zase říkali, že Rafa Nadal má taky "průšvih" s neplacením daní.
Reagovat
smazaný uživatel
http://isport.blesk.cz/clanek/svet-hvezd/117135/nadala-honi-bernak-svetova-dvojka-udajne-dluzi-miliony-na-danich.html
Reagovat
smazaný uživatel
Tak oni maj problemy s rozpoctem zejo, podobne jako Recko. Tak se ani nedivim, ze koukaj kde se da vic koho zkasirovat. Uprimne me osobne to teda vubec nevadi, nebudu kvuli nim brecet. Tohleto stehovani do danovejch raju se mi nikdy nelibilo. At uz jste o fyzicke nebo pravnicke osoby. Zvlast v tenise je to bohuzel dost velky nesvar. Kazdy druhy bydliste v Monte Carlu, Dubai, Svycarsku (i kdyz tam se plati aspon neco) a podobne, pritom tam realne ani neziji. Pak maji byt nejake penize v pokladne zejo, kdyz ti nejbohatsi neplati nic a ti chudaci stejne vic dat nemuzou, ponevadz stejne nic nemaji :-D
Reagovat
VlS
Prosímtě, netahej sem politiku a sociální problémy. Jednak peníze zdaní většinou hned v místě, kde je inkasují a doma už žádné další nezaplatí, druhak, pár úspěšnejch sportovců státní rozpočet rozhodně nevytrhne. Ty díry v kapsách bych hledal ve veřejnejch zakázkách, nesmyslnejch projektech a rádoby ekologickejch programech (podívej se na povolenky emisí CO2 - ty ti zdraží doma teplo i elektřinu, aniž by na emise CO2 měly jakejkoliv vliv, protože svět mimo EU na to prostě kašle.)
Reagovat
smazaný uživatel
Informace o Arantxe se rozletěla českými sportovními (http://sport.idnes.cz/pripravili-jste-me-o-miliony-obvinila-rodice-byvala-svetova-jednicka-1j5-/tenis.aspx?c=A120208_134925_tenis_par ) i nesportovními ( http://zeny.tiscali.cz/sanchezova-vicariova-obvinuje-rodice-ze-ji-pripravili-o-penize-120506 )weby, ale kdepak že se to objevila jako první ... úsměv ... http://tennisdale.blogspot.com/2012/02/arantxa-sanchez-vicario-v-popredi-zajmu.html
Reagovat
W.G.M.
Tezko rict, jak to bylo, ale kazdopadne Arantxu jsem mela rada :-). Jeji jmeno, stejne jako jmeno Steffi, Moniky, Jeniffer, Gabriely, se mi poji s mymi tenisovymi zacatky, samozrejme jen coby divaka. Take antuka jako povrch.

Pokud ji rodice opravdu zruinovali, je to skoda, na koho jineho by se mel clovek spolehnout nez na rodice.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist