Sandgren v Aucklandu neztratil jediný set a slaví premiérový titul

12. 1. 2019, 04:06
Aktuality 1
ATP AUCKLAND - Tennys Sandgren se na druhý pokus dočkal premiérového titulu. Sedmadvacetiletý Američan v Aucklandu porazil finálového debutanta Camerona Norrieho a novozélandský podnik ATP ovládl bez ztráty setu.
Profily hráčů
Tennys Sandgren

Tennys Sandgren předvedl v Aucklandu parádní jízdu. Sedmadvacetiletý Američan bez ztráty setu porazil Němce Marterera, Itala Cecchinata, Argentince Mayera, bývalého vítěze Němce Kohlschreibera a do rozhodující sady nemusel ani v dnešním finále proti Cameronovi Norriemu.

Sandgren se dnes opět mohl spolehnout na solidní podání. Jednou sice servis ztratil, nicméně svému soupeři nasázel sedm es a odvrátil čtyři z pěti brejkbolů. Jediné zaváhání přišlo na začátku úvodního dějství, kdy Američan vedl o brejk. Britskému tenistovi poté sebral podání ještě celkem třikrát a po necelé hodině a půl zvítězil 6-4 6-2.

"Tak trochu nemám slov. Už jenom na postup do finále musíte neskutečně dřít, trénovat a hodně toho obětovat. Jsem šťastný, že tu vůbec můžu být a hrát. Mám za sebou několik zranění, takže být zdravý a jezdit po turnajích je skvělý pocit," radoval se Sandgren.

Sandgren hrál své premiérové finále na ATP loni na domácí antuce v Houstonu, kde v souboji o titul podlehl krajanovi Stevovi Johnsonovi. Po zisku premiérové trofeje se posune na své nové žebříčkové maximum - 41. místo. O něj však může už za dva týdny přijít, jelikož na blížícím se Australian Open bude obhajovat čtvrtfinále.

Třiadvacetiletý Norrie, který na Novém Zélandu odehrál životní turnaj a poprvé postoupil do finále na ATP, se posune o 25 příček na 68. pozici a bude zaostávat dvě příčky za svým maximem.

Oba hráči se nyní přesunou do Melbourne, kde v pondělí startuje úvodní grandslam sezony. Sandgrena v prvním kole čeká Jošihito Nišioka, Norrie se utká s Taylorem Fritzem, jehož v Aucklandu porazil ve čtvrtfinále.

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 527.880 dolarů
sobotní výsledky (12. 1. 2019)
• Dvouhra - finále •
Sandgren (USA) - Norrie (Brit.) 6-4 6-2
• Čtyřhra - finále •
McLachlan/Struff (Jap./Něm.) - Klaasen/Venus (3-JAR/N. Zél.) 6-3 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
bIbec
velký tennysta.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist