Santoro se loučí. Odehrál poslední zápas ve dvouhře

8. 11. 2009, 20:57
Aktuality 3
ATP PAŘÍŽ - Francouzský tenista Fabrice Santoro dnes podlehl v prvním kole turnaje Masters v Paříž americkému soupeři Jamesi Blakeovi a uzavřel tak svou kariéru ve dvouhře. Rodáka z Tahiti, jenž je v téměř 37 letech nejstarším hráčem na okruhu ATP, čeká v hale Bercy už jen čtyřhra.
Profily hráčů
Fabrice Santoro

Fabrice Santoro již dlouho avizoval, že tato sezona je pro něj poslední, a i když chvíli koketoval s myšlenkou, že odjede na lednové Australian Open, dnes se skutečně rozloučil. Po porážce 4-6 3-6 si s Blakem vyměnil tričko a před skandujícím publikem v hale oběhl čestné kolo.

Nevysoký Santoro v kariéře vyhrál 30 turnajů, z toho šest ve dvouhře. S krajanem Michaelem Llodrou triumfoval v letech 2003 a 2004 na Australian Open, v roce 2005 získal se Slovenkou Danielou Hantuchovou titul v mixu na Roland Garros.

"Užil jsem si hodně legrace, ale už je čas skončit," uvedl muž, jenž porazil 17 hráčů, kteří byli v určité fázi své kariéry světovými jedničkami.

Definitivní rozlučka však na Santora teprve čeká. V Paříži bude startovat ještě po boku krajana Grosjeana ve čtyřhře.

- ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ (Francie, tv. povrch / hala, 2.750.000) -
nedělní výsledky (08. 11. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Becker (Něm.) - Llodra (Fr.) 3-6 6-2 6-3
Blake (USA) - Santoro (Fr.) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
misoSK
mrzi ma ze ho uz neuvidim hrat, veril som ze este nejaky ten zapas z pariza bude na obrazovkach ale nova sport zvolil radsej anglicku premier league vcera poobede, skoda
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho osobitý styl mi bude chybět
Reagovat
wfcollapse
jj takový tenista už na okruhu nikdy nebude. Magic Santoro.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist