Santoro v Newportu neobhájí, vyhraje domácí tenista

12. 7. 2009, 10:01
Aktuality 3
ATP NEWPORT - Turnaj v Newportu vyhraje po šesti letech domácí hráč. Vítězem bude překvapivě Rajeev Ram, nebo Sam Querrey, který v semifinále vyřadil šampiona posledních dvou ročníků Fabrice Santora.
Sam Querrey

S kariérou se loučící Fabrice Santoro až dosud v Newportu neprohrál. Představil se v sezonách 2007 a 2008, kdy pokaždé triumfoval. V šestatřiceti letech ale hattrick nedokonal. V semifinále podlehl domácímu o patnáct let mladšímu Samu Querreymu, který si k výhře 6-3 7-6 pomohl i 18 esy. Francouzi nenabídl žádný brejkbol.

"Dobře jsem podával. Míčky byly umístěné, proto tolik es," hodnotil Querrey, který se pokusí získat druhý titul. Letos v lednu hrál finále v Aucklandu, kde nestačil až na Del Potra.

Finále v Newportu bude mít čistě americký nádech. Poprvé si o titul zahraje pětadvacetiletý Rajeev Ram, který dosud jen jednou hrál ve 3. kole. Až 181. hráč světového žebříčku se do hlavní soutěže dostal za původně nejvýše nasazeného Mardyho Fishe, který byl na poslední chvíli povolán do daviscupového týmu.

Ram postupně přešel přes Fallu, Grotha a krajana Levina. V semifinále narazil na Oliviera Rochuse z Belgie, ale ani bývalý hráč první světové třicítky Američana zastavit nedokázal.

"Cítil jsem, že by to pro mě mohl být dobrý týden. Ale že z toho bude finále, to by mě ve snu nenapadlo," řekl Ram po postupu do premiérového finále.

Querrey poslední dva souboje s Ramem hladce vyhrál, první měření sil vyšlo lépe o čtyři roky staršímu soupeři.

Posledním domácím vítězem byl v roce 2003 Robby Ginepri, čistě americké finále se hrálo o rok dříve, kdy Taylor Dent porazil Jamese Blakea.

- ATP NEWPORT (USA, tráva, 500.000 dolarů) -
sobotní výsledky

Dvouhra - semifinále:
Querrey (3-USA) - Santoro (2-Fr.) 6-3 7-6(2)
R. Ram (USA) - O. Rochus (Belg.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
skoda Fabrimu jsem to pral:)
Reagovat
smazaný uživatel
napodobne, santoro je sympatak
Reagovat
smazaný uživatel
ten nejvedsi ja ho miluju, kdyt to hral jeste proti Lendlovi:))))) a na jeho obourucnej forhand se kouka mozna nejlip:), zadna sila jen technika
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist