Sao Paulo: Cuevas zastavil Vanniho a udržel si finálovou neporazitelnost

15. 2. 2015, 22:49
Aktuality 2
ATP SAO PAULO - Pablo Cuevas si udržel svou neporazitelnost ve finále turnajů ATP. K loňským triumfům v Umagu a Bastadu dnes přidal další titul z antuky, když zvítězil v Sao Paulu. Ve finále udolal největší překvapení turnaje Itala Luku Vanniho.
Profily hráčů
Pablo Cuevas

Kariéru Pabla Cuevase často prolínaly zdravotní trable. Poslední rok ho však žádné vážnější zranění nepřibrzdilo a devětadvacetiletý uruguayský tenista prožívá nejlepší období své kariéry. Loni antukový specialista vyhrál čtyři challengery, v červenci si v Umagu a Bastadu připsal své premiérové triumfy na okruhu ATP a ve světovém žebříčku poprvé nakouknul do Top 30.

Dalšího úspěchu se dočkal tento týden v brazilském Sao Paulu. Pátý nasazený Cuevas měl sice už v prvním kole namále v souboji s českým tenistou Jiřím Veselým, nakonec však turnajem prošel bez porážky. Čtvrtfinálový přemožitel trojnásobného šampiona Almagra v dnešním finále udolal italské překvapení soutěže Luku Vanniho a vyhrál tak i své třetí finále na okruhu ATP.

Cuevas byl dnes přitom blízko porážce. Stejně jako v prvním kole ztratil v rozhodujícím setu za stavu 4-4 servis a soupeř podával na vítězství. Situaci však Jihoameričan znovu ustál, nakonec po více než dvou hodinách boje zvítězil 6-4 3-6 7-6 a ukončil překvapivou pouť italského kvalifikanta.

"Oba jsem byli nervózní. Myslím, že tohle bylo moje první finále, v němž jsem byl favoritem. Na konci jsme oba dělali hodně chyb a vítězem se stal ten, kdo jich udělal méně," komentoval Cuevas. "Prožívám skvělý comeback. Snil jsem o tom, že to bude dobré, ale tohle je lepší, než jsem čekal. Jsem za to rád a moc si tyhle chvíle užívám. Jsem zdravý, a tak chci ještě víc!"

Lucca Vanni a Pablo CuevasVe světovém žebříčku by se měl Cuevas posunout na 23. příčku, čímž znovu vylepší své nejlepší umístění. Nyní přesouvá na další antukový turnaj do Ria de Janeiro, kde se letos už potřetí utká s Nicolásem Almagrem. Se Španělem vyhrál všechny tři vzájemné zápasy, z toho dva letos.

Devětadvacetiletý Vanni navzdory porážce prožil v Sao Paulu životní týden. Až 149. hráč světového žebříčku do tohoto týdne nikdy nevyhrál zápas na okruhu ATP, na kterém debutoval teprve minulý měsíc, a na challengerech bylo jeho maximem jediné finále. V největším městě Jižní Ameriky ale chytil životní formu a během osmi dnů vybojoval včetně kvalifikace šest vítězství.

"Jsem moc šťastný. Dnes jsem bojoval a odehrál jsem vyrovnaný zápas proti Cuevasovi, který bude zítra v Top 30. Jsem na sebe hrdý," řekl Vanni. "Je trochu škoda, že jsem dnes zápas nedopodával, ale s celým týdnem musím být sokojený."

Vanni byl měl spěchat na letadlo do Evropy, neboť je přihlášen na halový turnaj ve francouzském Marseille. V prvním kole má vyzvat krajana Bolelliho.

| ATP 250 SAO PAULO |
Brazílie, antuka / hala, 505.655 dolarů
nedělní výsledky (15. 02. 2015)
• Dvouhra - finále •
Cuevas (5-Urug.) - Vanni (It.) 6-4 3-6 7-6(4)
• Čtyřhra - finále •
Cabal/Farah (2-Kol.) - Lorenzi/Schwartzman (It./Arg.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
darek.vrana
Hmm, dvojnásob škoda Jirky v 1. kole...
Reagovat
smazaný uživatel
jen jsem nakoukla, ale tech pribehu tam bylo vic.. ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist