Sao Paulo: Rumuny do semifinále doprovodili Bedene a Pella

30. 11. 2012, 10:49
Aktuality 1
Slovinský tenista Aljaz Bedene a Argentinec Guido Pella si v přímých soubojích zajistili postup ze druhých míst svých skupin do semifinále challengerového finále v Sao Paulu. V něm vyzvou Rumuny Haneska a Ungura, kteří již s vidinou jistého postupu prohráli se soupeři bez šance na další setrvání v soutěži.
Aljaz Bedene

Aljaz Bedene je v Sao Paulu ve velmi slušné formě. Nejprve sice prohrál po boji ve dvou tie-breacích s Haneskem, pak se ale třísetovou výhrou nad Portugalcem Eliasem vrátil do hry o semifinále. O to se utkal v přímém souboji s Italem Paolem Lorenzim, který měl po dvou zápasech totožnou bilanci.

Rozhodující zápas skupiny Amarelo měl od začátku pod svou kontrolou Bedene. Do duelu vletěl dvěma brejky, hrál agresivně a první set vyhrál hladce 6-1. Třiadvacetiletý Slovinec, který si před měsícem ve Vídni zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP, nakonec během celého utkání nečelil žádnému brejkbolu, po podání ztratil jen 12 fiftýnů a po 80 minutách mohl slavit postup do semifinále.

Aljaz Bedene"Jsem rád, že jsem zpět v turnaji poté, co jsem tu prohrál první zápas. Odvedl jsem dobrou práci, měl jsem šanci, protože turnaj jako je tento vám dává šanci vzpamatovat se z porážky. Jsem rád, že jsem v semifinále," radoval se Bedene.

Slovinec, 98. hráč světa, si finále zahraje s Rumunem Adrianem Ungurem, který měl postup ze skupiny jistý už po dvou dnech a ani čtvrteční porážka s domácím náhradníkem Thiagem Alvesem ho z prvního místa skupiny nesesadila.

"Adriana znám moc dobře a on mě samozřejmě také, takže myslím, že to bude dobré semifinále," uvedl Bedene, který letos vyhrál antukové challengery v Casablance, Barlettě a Košicích v srpnu také na betonu ve Wuhanu.

Páteční program semifinále:
21:00: Aljaz Bedene - Adrian Ungur
23:30: Victor Hanescu - Guido Pella

Podobně jako Ungur měl zajištěn postup do semifinále po dvou zápasech i jeho krajan Victor Hanescu, který měl navíc jistotu i prvního místa. V nic neřešícím utkání proti Portugalci Gastau Eliasovi, který už byl naopak po dvou porážkách z postupové matematiky vyřazen, vyhrál první set, nakonec však prohrál 6-3 5-7 3-6 a Elias si tak připsal alespoň čestný bod.

"Bylo pro mě velmi důležité zakončit turnaj tímto způsobem. První dva zápasy se mi nepovedly, jak bych chtěl, tak jsem rád, že jsem alespoň dnes ukázal něco ze své hry a dosáhl jsem vítězství," komentoval Elias své vítězné loučení s Brazílií.

Haneska porážka příliš nemrzela. "Být v semifinále byl můj hlavní cíl. Dnes jsem prohrál, a i když to byl dobrý zápas, nebylo to z mé strany ideální. Teď se těším na zítřek, tak uvidíme, jak mi to půjde."

Guido PellaV pátečním souboji o finále se jednatřicetiletý Rumun střetne s Guidem Pellou. Argentinský tenista za postupem vykročil v úvodním hracím dnu překvapivým skalpem domácí hvězdy Thomaze Bellucciho, který mimochodem kvůli zranění ramene do dalšího zápasu nenastoupil, pak ale padl v bitvě s Ungurem a o semifinále svedl přímou bitvu se čtyřiatřicetiletým Španělem Rubenem Ramirezem-Hidalgem.

Dvaadvacetiletý Pella, který letos vyhrál challenger na antuce Salinasu a Campinasu a jeden titul přidal z betonu v ekvádorské Mantě, do klíčového zápasu šťastně nevstoupil a po ztrátě servisu prohrával 1-4. Pak ale svou hru zpřesnil, získal 12 z 16 gamů a zvítězil 7-6 6-2.

"Jsem rád, že jsem tu dosáhl svého cíle. Dnes jsem musel hodně bojovat, ale naštěstí se mi podařilo vyhrát," komentoval Pella a k semifinálovému duelu s Haneskem dodal: "Vím, že to bude hodně těžké utkání. (Hanescu) vyhrál svou skupinu, dnes sice prohrál, ale já vím, že je v dobré formě a má spoustu zkušeností. Bude to pro mě velmi obtížné."

- ATP CHALLENGER TOUR FINALS 2012 -
(Brazílie - Sao Paulo, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (29. 11. 2012)

Skupina Verde (zelená):
Alves (Braz.) - Ungur (7-Rum.) 7-6(6) 6-2
Pella (6-Arg.) - Ramirez-Hidalgo (4-Šp.) 7-6(4) 6-2

Konečná tabulka:
1. Ungur 3 2 1 4-4 2
2. Pella 3 2 1 5-3 2
3. Ramirez-Hidalgo 3 1 2 3-4 1
4. Alves 2 1 1 2-2 1
5. Bellucci 1 0 1 1-2 0

Skupina Amarelo (žlutá):
Elias (8-Port.) - Hanescu (3-Rum.) 3-6 7-5 6-3
Bedene (5-Slovi.) - Lorenzi (2-It.) 6-1 6-3

Konečná tabulka:
1. Hanescu 3 2 1 5-2 2
2. Bedene 3 2 1 4-3 2
3. Lorenzi 3 1 2 2-4 1
4. Elias 3 1 2 3-5 1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
dadaft
Kristýna asi nebude nikde k vidění, co?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist