Šarapovová a Ivanovičová mění trenéry

12. 7. 2013, 14:17
Aktuality 17
Ruska Maria Šarapovová se po téměř třech letech spolupráce rozešla s trenérem Thomasem Hogstedtem. Hogstedt začal Šarapovovou trénovat na konci roku 2010, když byla na 18. místě v žebříčku WTA. Pod jeho vedením se ruská kráska dostala znovu do světové špičky. Nyní se ale kvůli osobním problémům Švéda tato úspěšná dvojice rozchází. Trenéra krom Šarapovové mění také bývalá světová jednička Srbka Ana Ivanovičová.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

"Po téměř třech letech vzájemné spolupráce se naše cesty rozcházejí. Vzhledem k osobním problémům nebyl schopen cestovat v blízké budoucnosti, proto jsme se oba domluvili na tom, že bude nejlepší naší spolupráci ukončit. Jsem mu nesmírně vděčná za jeho práci a přeji mu mnoho úspěchů v budoucnosti. Během pár dní oznámím jméno nového trenéra. Jsem velmi nadšená!" komentovala Ruska konec spolupráce s Hogstedtem na svých webových stránkách.

Šarapovová najala Švéda na konci roku 2010 coby další posilu do týmu, jenž jí měl pomoci navrátit se na výsluní po operaci ramene, kterou podstoupila v roce 2008. V té době trénovala také se svým tehdejším přítelem a koučem v jedné osobě - Michaelem Joycem. Tehdy byla na 18. pozici v žebříčku WTA, což nebylo úplně špatné, ale Ruska chtěla víc. Největším problémem byly tehdy grandslamové turnaje, kde se Šarapovové nedařilo.

Jakmile Hogstedt převzal na začátku roku 2011 koučování Šarapovové na plný úvazek, její hra se zlepšovala a výsledky přicházely. V tomto roce hrála semifinále French Open, finále Wimbledonu a vyhrála turnaje WTA Premier v Římě a v Cincinnati. Přišly změny při podání, zlepšení pohybu při hře, používání topspinu při výměnách apod.

Tato práce se vyplatila v roce 2012, kdy Šarapovová vyhrála French Open a zkompletovala tak sbírku všech grandslamových titulů. Po triumfu v Paříži se vůbec poprvé od operace ramene dostala znovu do čela žebříčku WTA. V témže roce hrála také finále Australian Open, semifinále US Open, získala stříbrnou medaili na olympijských hrách v Londýně a vyhrála antukové turnaje ve Stuttgartu a v Římě.

Šarapovová není zdaleka jedinou vysoce postavenou tenistkou, která mění v této době trenéra. Stejně je na tom také bývalá světová jednička Srbka Ana Ivanovičová, jež se rozešla se svým koučem Nigelem Searsem, s nímž spolupracovala od července 2011.

Sears, který rovněž spolupracoval s Amandu Coetzerovou a Danielou Hantuchovou, je otec přítelkyně Andyho Murrayho, Kim.

"Ráda bych Nigelovi poděkovala za jeho oddanost a profesionalitu. Práce s ním mě moc bavila a moc jsem si to užívala," komentovala změnu trenéra Ivanovičová.

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
CONFIRMED- 4 time grand slam champion and former world number 1 Maria Sharapova has hired Larry Stefanki as her new coach via Stanford press..

Tak uvidíme, co je na tom pravdy.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za článek! Jak už jsem psal vedle, je to teď trochu zvláštní období, že moje oblíbené hráčky mění trenéry... Hogstedtovi a Searsovi patří velké poděkování! Hogstedt dostal Mashu na úplný vrchol, Sears dostal Anu na dostřel první desítce. Snad se bude aspoň takhle dařit i nadále... Přeju holkám i jejich novým trenérům hodně štěstí! :)
Reagovat
smazaný uživatel
A proč vůbec Ana mění trenéra? :-) Oni se nějak nepohodli nebo proč? Teda jestli to víš.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sears měl dvouletou smlouvu, která právě vypršela. Společně s Anou se domluvili, že už nebudou pokračovat ve spolupráci. Myslím si, že se rozcházejí v dobrém. Jenom asi oba usoudili, že je čas na změnu... Víc ti k tomu říct nemůžu. :)
http://www.anaivanovic.com/news/ana-and-sears-part-ways
Reagovat
smazaný uživatel
Řezat! Řezat!! Řezat!!! a pro jistotu ještě jednou seřezat .. !!! Tyto dámy na sobě dle mého osobního názoru málo pracují, já jako začínající amatérský trenér bych žádné tenisce netrpěl povadlé bříško natož všudypřítomné špeky! To zcela jasně a na rovinu.. i z polena bych udělal hráčku první desítky, ale to bych jí musel nejdříve zlomit. Jen trénink, jídlo a odpočinek, sex bych z jejího života zcela vyloučil, to by pak byla dravost na kurtu ..pane joo, to byla jízda.. MOC SE MLUVÍ A BLBĚ KECÁ a málo se dře! Pýle mi u tenistek zcela chybí až na výjimky!
Reagovat
gigin
Píle, doktore, píle....
Reagovat
Reti64
Česky doktor neumí, v hlavě špek, ale jak panečku kecá...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
S Číňankami to zkoušeli a výsledky nic moc. Jediná která uspěla, musela odtama zdrhnout.
Reagovat
smazaný uživatel
jj, ta Ivanovicova, to je hrozná špekatice.
Reagovat
Reti64
Některé ženy před závodem, či zápasem sex potřebují, jinak nepodají dobrý výkon...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co je to zase za kydy ? Začínající amatérský trenér... Ať si hlavu lámu, jak chci, nemohu přijít na to, k jakému účelu tyto příspěvky slouží .....
Reagovat
smazaný uživatel
To je Madqert, ne? :-DDD
Reagovat
Mr.Pink
já jako začínající amatérský trenér bych žádné tenisce netrpěl povadlé bříško natož všudypřítomné špeky!

S touto větou souhlasím. Trenéři musejí donutit hráčku ke komplexní práci s tělem. Měli by na ni ovšem působit motivačními prvky, koučováním, mentálním tréninkem.

Řezat, řezat, řezat popř. řvát na hráčku = zastaralá metoda, která, až na výjimky, v 21. století nefunguje.
Reagovat
Fandina
Trapné vlákno, nemám slov!
Reagovat
VlS
Hlavně bys musel najít masochistku, která by ti platila za řev a. řezání. Jinak. amatérský trenér, asi amatérský MUDr ...:-D
Reagovat
Fandina
Takže pokud někdo chce, nechá si odstranit co chce, pokud se mu to na těle nelíbí. Stačí si našetřit peníze a není to žádný problém. Nevím, co to souvisí s tenisem.
Reagovat
horska.kraslice
Esmeralda od Tebe utekla a provdala se za José Armanda, tak ty ses teď vrhl na tenistky?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist