Šarapovová doléčila stehno a vyhlíží další turnaje: Už jsem si zvykla, že žádná cesta není snadná

17. 7. 2017, 10:15
Aktuality 27
Maria Šarapovová je po doléčení zraněného stehna zpět na kurtech. Ruská tenistka si svůj návrat odbyla v rámci americké týmové ligy World Team Tennis v San Diegu a přiznala, že už vyhlíží americké turnaje a US Open. Nedokážu říct, jak na tom budu, ale v každém zápase nechám maximum, konstatovala pětinásobná grandslamová šampionka. Už jsem si zvykla, že žádná cesta není snadná, dodala.
Profily hráčů
Maria Šarapovová (© Travis VanDenBerg)

Třicetiletá Šarapovová se v dubnu vrátila k tenisu po patnáctiměsíčním trestu za doping. Hned po svém návratu ale znovu ukázala svou sílu, když na prvním turnaji ve Stuttgartu došla až do semifinále. Na turnaji v Madridu pak sice vypadla už ve druhém kole, v Římě ale znovu narazila na nepřízeň osudu, když kvůli zraněnému stehnu nedohrála utkání druhého kola.

Kvůli pauze jí v žebříčku WTA patří momentálně až 171. místo a v hlavních soutěžích turnajů elitního okruhu tak pětinásobná grandslamová vítězka může startovat jen díky divokým kartám od pořadatelů.

Poraněné stehno návrat bývalé světové jedničce zkomplikovalo a přišla tak o travnatou sezonu, během níž měla díky divoké kartě odehrát turnaj v Birminghamu a chystala se hrát i kvalifikaci Wimbledonu.

Návrat na kurty po zranění stehna si Ruska odbyla již dnes, když odehrála dva zápasy americké týmové ligy World Team Tennis v San Diegu za tým Breakers. "Jsem ráda, že můžu znovu hrát za tým Breakers," řekla ke svému návratu Šarapovová. "Tato soutěž je vždy nesmírně vzrušující a napínavá a já jsem ráda, že tu mohu být."

"Původně jsem neměla v plánu tu hrát, ale beru to jako skvělé bonusové zápasy. Je příjemné hrát znovu ostrý zápas před tolika fanoušky na místě, kde jsem hrávala dříve," radovala se Ruska, jež však k vítězství svému týmu nepomohla.

"Zranění mi návrat na kurty zkomplikovalo, ale už jsem si celkem zvykla, že žádná cesta není snadná. Nyní jsem moc ráda, že už jsem v pořádku a těším se zpět na okruh. Je hezké mít znovu nějaký plán a vědět, na co se musím připravit," konstatovala pětinásobná grandslamová šampionka.

"Vím, že o mě lidé říkají různé věci, ale já se chci soustředit na svůj tenis. Miluju tento sport a nenechám si ho ve třiceti letech vzít. Za svou chybu jsem zaplatila, ale teď jdu dál," dodala Ruska, jež by před US Open měla díky divokým kartám odehrát také turnaje ve Stanfordu a v Torontu.

"Nedokážu odhadnout, jak na tom budu před US Open. Když se to tak vezme, tak jsem skoro dva roky pořádně nehrála, takže si to teď netroufnu říct. Budu se soustředit na sebe a v každém zápase nechám maximum. Uvidíme, jak to všechno dopadne."

Komentáře

27
Přidat komentář
Hook2424
Nevím jestli jsou to vhodně zvolená slova. Roky si zlehčovala cestu pochybnými preparáty, minimáln? meldoniem! Část trestu za doping ji odpustili! A díky tomu, že vypadá jak "miss world", což má za následek mediální zisky se všichni pořadatelé s "divokokými kartami" můžou přetrhnout!!! Ano, komplikovan?jší už to být ani nemůže! Je až neuv?řitelné, jak se s tak t?žkou nepřízní osudu Máša při svém návratu pere!
Ješt?, že je tak skromná a doslova překypuje sebereflexí. Nádherný vzor pro d?ti hrající tenis!
Reagovat
smazaný uživatel
Velká škoda toho zranění, jinak by v Římě i na trávě určitě ještě něco uhrála a mohla být už v trochu jiných patrech žebříčku. Před zraněním hrála dobře, jenom jí dělalo velký problém proměňování brejkbolů... Teď taky úplně nevím, co od ní čekat na hardech a sama Masha je podle svých slov docela opatrná. Chtělo by to, aby se chytla na těch turnajích před US Open a odehrála co nejvíc zápasů. Pak věřím, že to půjde i v New Yorku...
Reagovat
fera
Co je to za deb... fotku? To si jako Máša hrála s Photoshopem? Je tam evidentně přidaná. Chybí ji spodní část těla a je tam stín ruky na rameni navíc nebo vymazané prsty. To nás se svým týmem má fakt za úplné idi...???
Reagovat
smazaný uživatel
Až na to, že tu fotku nezveřejnila Masha, ale @WorldTeamTennis. A možná v tom je ten fór, když to má být "awesome selfie"... :D
Reagovat
Pedronegro
no jasně, awesome fór pro awesome blba, to sedí :))
Reagovat
Haitik
Včerejší výkon nic moc teda ale.. :D Šlapal servis, naopak FH bída.. Ale byl to první zápas od Říma a navíc exhibice, takže to neberu tak vážně.. :D Se to do Stanfordu srovná.. :-)
Reagovat
Dobry-den
NEJSI VÍTÁNA
Reagovat
tommr
mluv jen za sebe. Já se třeba na její návrat docela těším ...
Reagovat
lars
az porazi ceskou tenistku ? :(
Reagovat
Dobry-den
to je mi líto :-(
Reagovat
misa
Kdyz už tato osoba konečně ukončí sportovní kariéru?
Reagovat
tmora
Kdy uz prestanes psat nesmysly?
Reagovat
Frick
Monty25 - poc sem a vytmav mu to. Zbytek TP si udělá popcorn a vychutná si fajt.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se díval na Euro žen ve fotbale. Na DPHL nemám čas... :D
Reagovat
sprchon
:D
Reagovat
Pedronegro
no, nejhezčí je ten kurt a i když tedy je tato soutěž "vždy nesmírně vzrušující a napínavá", tak se zdá, že v hledišti by se nějaké to místo našlo :)
Reagovat
Pedronegro
a to selfíčko je ňáký divný ... už vím - chybí tam půl Mášeny :)
Reagovat
babolat.cz
směšné věty, tolik diváků a to selfie je fakt divné...
Reagovat
janek_da
"už jsem si celkem zvykla, že žádná cesta není snadná"
"může startovat jen díky divokým kartám od pořadatelů"

dobrý no
Reagovat
gigin
Však to není tak snadné získat divošku.
Reagovat
janek_da
To by mě zajímalo, co konkrétně TATO cesta znamená ;-)
Reagovat
gigin
Problémy se stehny.
Reagovat
janek_da
I se špatnými stehny se ta divoška dá získat, tam bych neviděl problém
Reagovat
brixner
Jojo, když se rozjedou stehna vod sebe...
De pak všecko:-)
Reagovat
blixa
Taky pak rozdáváš divošky ? :D
Reagovat
janek_da
samy se mu nabízejí
Reagovat
a.magerova
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist