Šarapovová je po návratu podruhé ve čtvrtfinále. Z nasazených přežila jen loňská vítězka Shuai Peng

12. 10. 2017, 09:31
Aktuality 26
WTA TIANJIN - Maria Šarapovová si po vypršení patnáctiměsíčního dopingového trestu zahraje své druhé čtvrtfinále. Pětinásobná grandslamová šampionka ve druhém kole turnaje WTA International v čínském Tianjinu vyřadila Magdu Linetteovou a po téměř půl roce postoupila mezi nejlepší osmičku. Její další soupeřkou bude kvalifikantka Vögeleová. V úspěšné obhajobě pokračuje Shuai Peng, která je poslední nasazenou zástupkyní.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová se na kurty vrátila po vypršení patnáctiměsíčního dopingového trestu na konci dubna ve Stuttgartu a uhrála semifinále. Poté se však zdravotně trápila a odehrála pouhé tři turnaje a jen pět zápasů, navíc přišla o wimbledonskou kvalifikaci. V plné síle se vrátila až na US Open, kde postoupila do osmifinále. Stejného výsledku dosáhla i minulý týden v Pekingu.

V solidní formě pokračuje také na menší akci WTA International v Tianjinu, kde zatím neztratila set. V prvním kole si poradila s Beguovou, která se mezi nasazené dostala až po odhlášení jedničky Garciaové, s níž se Šarapovová měla původně utkat po zveřejnění losu, a dnes zvládla premiérový duel s Magdou Linetteovou.

Dnešní utkání rozhodlo využívání šancí. Zatímco Linetteová dokázala odvrátit jen polovinu brejkbolů (3 ze 6), Šarapovová nenašla odpověď jen na jeden z deseti. Ruska v úvodním dějství neztratila podání ani jednou a do vedení 1-0 na sety šla po skončení dvanáctého gamu, ve kterém Linetteovou brejkla čistou hrou. Ve druhé sadě sice ve třetí hře poprvé přišla o servis, nicméně čtyřmi gamy v řadě vývoj setu otočila.

Konec si ale nevynucenými chybami dost zkomplikovala. Již v osmé hře mohla na returnu využít první mečbol. Linetteová se však s hrozbou poprala a zápas o několik minut prodloužila. Šarapovová si musela v následujícím gamu poradit s dalším brejkbolem a nakonec proměnila až čtvrtý mečbol.

Šarapovová si tak poprvé od svého prvního turnaje po návratu ve Stuttgartu zahraje čtvrtfinále. O vyrovnání svého letošního maxima se utká se švýcarskou kvalifikantkou Stefanií Vögeleovou.

Vögeleové zatím návrat po sedmiměsíční pauze vychází. Švýcarská kvalifikantka si v Asii zahraje druhé čtvrtfinále v řadě. Po Taškentu se mezi nejlepší osmičku probojovala také v Tianjinu, když dnes porazila 6-2 6-3 nasazenou pětku Julii Putincevovou.

Šarapovová znovu neztratila set

První kompletní čtvrtfinálovou dvojici vytvořily Aryna Sabalenková a domácí Lin Zhu, která úspěšně navázala na skalp Kvitové z prvního kola. Obě hráčky se potkávají poprvé a obě útočí na druhou semifinálovou účast na okruhu WTA. Sabalenková si po setech 6-3 6-3 poradila s domácí Ying-Ying Duan, Lin Zhu smetla 6-3 6-1 Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.

Další čtvrtfinalistkou se stala Sara Sorribesová, jež přehrála 6-4 2-6 6-3 domácí Yafan Wang. Španělka si o své první semifinále na tvrdém povrchu premiérově zahraje s loňskou šampionkou Shuai Peng. Číňanka zatím pokračuje v obhajobě loňského triumfu bez jakéhokoli zaváhání. Ve druhém kole si poradila dvakrát 6-2 se svou krajankou a hráčkou z konce první tisícovky Xiyu Wang a je jedinou nasazenou tenistkou ve čtvrtfinále.

Překvapivým debaklem se s turnajem ve druhém kole rozloučila nasazená šestka Maria Sakkariová. Řekyně si před dvěma týdny ve Wuhanu zahrála největší semifinále své kariéry, v prvním kole v Tianjinu smetla domácí hráčku, ale dnes prohrála 0-6 4-6 s Christinou McHaleovou.

Američanka dále vyzve Saru Erraniovou, s níž ve vzájemné bilanci prohrává 2-4. Erraniová se po krátkém dopingovém trestu vrací právě v Tianjinu. Bývalá světová pětka a aktuálně až 280. hráčka světa ve druhém kole udolala 6-4 4-6 6-3 Beatriz Haddadovou Maiaovou a poprvé od loňského únorového triumfu v Dubaji postoupila na tvrdém povrchu mezi nejlepší osmičku.

• WTA INTERNATIONAL TIANJIN •
Čína, tv. povrch, 426.750 dolarů
čtvrteční výsledky (12. 10. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Šarapovová (Rus.) - Linetteová (Pol.) 7-5 6-3
Shuai Peng (3-Čína) - Xiyu Wang (Čína) 6-2 6-2
Vögeleová (Švýc.) - Putincevová (5-Kaz.) 6-2 6-3
McHaleová (USA) - Sakkariová (6-Řec.) 6-0 6-4
Lin Zhu (Čína) - Su-Wei Hsieh (Tchaj-wan) 6-3 6-1
Sabalenková (Běl.) - Ying-Ying Duan (Čína) 6-3 6-3
Sorribesová (Šp.) - Yafan Wang (Čína) 6-4 2-6 6-3
Erraniová (It.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 6-4 4-6 6-3
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

26
Přidat komentář
Haitik
Mashu taky zítra neuvidím, tak snad to opět zvládne a v sobotu už si jí ujít nenechám! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pane Jirásek, Vy tuto větu máte jako povinnou......Maria Šarapovová si po vypršení patnáctiměsíčního dopingového trestu...Cpete ji téměř do každého článku O ŠARAPOVÉ..Máte za to, že si to nikdo nepamatuje A NEBO TO MÁTE JAKO MANTRU..
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel jsem zatím neviděl ani jeden její zápas a neuvidím ani zítra, tak snad postoupí a bude hrát o víkendu. Směřuje to k zajímavému semifinále proti Peng, to by mohlo být takové předčasné finále. Překvapit ale může i McHale nebo Sabalenka, ty bych viděl v tom druhém semifinále.
Reagovat
COMEON
bol by som rad za finale Masha vs. Mlada Azarenka
Reagovat
COMEON
pardon *Sabalenka
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopil jsem. :D Sabalenka je opravdu dobrá hráčka a kdoví, jednou by možná mohla Viku i překonat...
Reagovat
COMEON
ja viem, to ja len tak :D
No útočnú hru, ktorou by sa Vike vyrovnala jednoznačne má ale vieme, že nie stále to je len o hre :)
Reagovat
Fandina
Ze Stefanie Voegele mám radost, patří mezi moje oblíbenkyně. A samozřejmě budu držet palce v zápase s Márií. Go!!!
Reagovat
sprchon
Ty jo, tak zejtra Stefanie Voegele proti Mashe. To bych rád viděl, mohli by to dát nějak brzo ráno. :)
Reagovat
EllNino
to těžko, když Stefka skončila takhle pozdě :)
Reagovat
sprchon
Taky by mohli brát ohledy na mě, ne jen na hráčky. :D
Reagovat
a.magerova
Na ATP se sem tam objeví tajný formulář - v překladu se jmenuje Podpora zaměstnaných fanoušků, kde vyplníš, kdy jsi v práci a komu fandíš, odešleš, o víc se nestaráš a vidíš většinu zápasů svých miláčků.
Ale jestli něco podobného má i WTA nevím... :-/
Reagovat
blixa
:D :D Magerová, ke jsi se toulala ty divoká kočko ? ;-)
Reagovat
a.magerova
Většinou se potuluju pod články ATP, kde do mě a Rogera bezdůvodně reje Forehand... a někdy se potuluju venku mimo net.... tož tak asi... ;-)
Reagovat
blixa
Jo tož ATP .. tam skoro nepáchnu, tam píšou samí blázni ... teda ne že by pod WTA nepsali ... :D ;-)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
blixa
Teda ... doufám že ho zmlátili pořádně, když ho dohnali :D
Reagovat
sprchon
Haha, super. :D
Reagovat
EllNino
Gratulace Maruš ...

Nevím, jestli je něco horšího, než uřvané pinkalky Errani a Sorribes na dvou sousedních kurtech .... nevím, jestli je horší ten styl hry, který vyznávají, nebo ten lomoz ... a nejhorší na tom je, že ve 3. setu obě vedou :D
Reagovat
sprchon
Haddad Maia by to mohla ještě zvrátit. :D
Reagovat
EllNino
Šílenost, Sorribes upinkala Yafan Wang, ten její servis, to je absolutní technický paskvil a celkově ty údery jsou opravdu špatně založené, taková 'chudinka' tenisu, bohužel je to účinné :/ ...

Errani podává teď ke konci 3. setu 1. servis okolo stovky, takový padající list, na mečbol dokonce zkusila podání spodem při 2. servisu, a udělala z toho debla, úplně si teď rozhodila nadhoz a není schopná podat před 100 km/h... Beatritz snížila na 3:5, ale už je asi pozdě ...
Reagovat
EllNino
bohužel, následná ztráta servisu znamená výhru Errani ... v obou zápasech zvítězila vytrvalost nad tenisem
Reagovat
blixa
Nebreč, Sára už je v důchodu a hraje jen pro potěšení. Že na ní některý nemají je jejich problém.
Reagovat
sprchon
Tak nakonec obě Sary bez servisu, no...
Reagovat
sprchon
Škoda, pamatuju si Beatriz z Prahy. Strašně chtěla, to nasazení bylo ohromný. :)
Reagovat
EllNino
hraje dobře, ale dneska zase moc chtěla, paradoxně jí to uškodilo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist