Šarapovová Kvitovou do finále nepustila

20. 2. 2010, 08:59
Aktuality 9
Česká tenistka Petra Kvitová si na turnaji v Memphisu o titul nezahraje. V semifinále prohrála s bývalou světovou jedničkou Mariou Šarapovovou z Ruska 4-6 3-6.
Maria Šarapovová

Devatenáctiletá Petra Kvitová po ztrátě prvního setu získala ve druhé sadě náskok 2-0, vedení ale neudržela. Se Šarapovovou nakonec prohrála po hodině a dvaceti minutách.

Postup do semifinále byl pro Kvitovou nejlepším výsledkem v letošní sezoně. V Hobartu skončila v kvalifikaci, na Australian Open ve druhém kole prohrála se Serenou Williamsovou.

Šarapovová si o titul zahraje poprvé od loňského září. Ruská tenistka se o 21. turnajový triumf v kariéře utká se Sofií Arvidssonovou ze Švédska, která si poradila s Britkou Keothavongovou a potvrdila, že je to její nejoblíbenější turnaj.

Arvidssonová hrála před týdnem podnik ITF v Midlandu, kde ve čtvrtfinále prohrála s Hradeckou. "Do Memphsiu jsem přiletěla těsně před kvalifikací. Skoro jsem se do turnaje nedostala. Tento týden je pro mě šťastným, v zápasech se snažím bojovat. Je to prostě neuvěřitelné," řekla už po čtvrtfinále Arvidssonová.

Šestadvacetiletá Švédka v minulosti v Memphisu dosáhla svého životního výsledku, když před čtyřmi lety získala jediný titul.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS (USA, tv. povrch - hala, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (19. 02. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Šarapovová (1-Rus.) - Kvitová (5-ČR) 6-4 6-3
Arvidssonová (Švéd.) - Keothavongová (Brit.) 6-4 4-6 6-4 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten její namyšlenej ksicht prostě miluju...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
to já taky... :-) ten takovej aby se všichni báli! :D
Reagovat
skott
Vyhrat Memphis je fajn, ale snad to Maria potvrdi i v Indian Wells nebo Miami.
Reagovat
smazaný uživatel
doufám že jo aby se do Roland Garros a Wimbledonu dostala alespoň do TOP10
Reagovat
smazaný uživatel
nepřál bych jí se potkat s Williamskama v osmifinále Wimbledonu.. :-))
Reagovat
skott
Prohra s Kiri trosku zkrizila plany, to je fakt.Cekal jsem, ze touhle dobou uz v desitce bude, ale nez prijde na radu prvni velke obhajovani bodu z RG, tak hraje krome Rima jeste vsechny dulezite turnaje.Porad si myslim, ze to na TOP 5 pred Wimbledonem postaci.
Reagovat
smazaný uživatel
budu jen doufat:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Goo Maria.o)
Reagovat
smazaný uživatel
Maruš 21.titul je tvůj... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist