Šarapovová letos i podruhé otočila duel s Muguruzaovou, Serena byla suverénní

7. 8. 2014, 08:53
Aktuality 0
WTA MONTREAL - Maria Šarapovová se po více než měsíční pauze rozjížděla pomalu, se Španělkou Muguruzaovou byla set a brejk dole, vývoj ale otočila a v Montrealu postoupila do 3. kola. V něm je i Serena Williamsová, jež smetla Australanku Stosurovou.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová vypadla ve Wimbledonu již v osmifinále, stejně jako většina hráčů a hráček ze světové špičky měla ale po slavném turnaji v All England Clubu volno a jejím prvním turnajem je právě až Rogers Cup v Kanadě.

V Montrealu začala Ruska utkáním se Španělkou Gabrine Muguruzaovou, na níž narazila už podruhé v letošním roce - poprvé spolu letos hrály ve čtvrtfinále French Open, kde Šarapovová zvítězila ve třech setech.

Stejně jako v Paříži, tak i v Kanadě vstoupila do utkání lépe Španělka. Turnajová čtyřka Šarapovová si v prvním setu dvakrát neudržela podání a dělala zbytečné chyby, zatímco Muguruzaová hrála přesněji. Španělka získala úvodní dějství poměrem 6-4 a dobře si vedla i na začátku druhé sady, když ve třetí hře znovu prolomila podání Rusky a ujala se vedení. Pak si ale sama podání dvakrát prohrála, zatímco Ruska se zvedala a předváděla mnohem lepší tenis než v úvodu utkání. Druhý set získala poměrem 6-3 Šarapovová a srovnala tak na 1-1.

V rozhodujícím setu už Ruska dominovala a Muguruzaovou ničila agresivní hrou a výrazně lepším podáním než v předchozích dvou setech. Ve třetí sadě ztratila jen jednu hru a po dvou hodinách a 13 minutách proměnila svůj první mečbol.

"Hrála jsem dnes ostrý zápas po poměrně dlouhé době," řekla po vítězství 4-6 6-3 6-1 ruská tenistka. "Ty návraty a první zápasy jsou vždycky hodně náročné, protože nikdy nevíte, jak to půjde. Můžete trénovat na maximum, ale zápas je jiný, nedá se to porovnávat."

"Na začátku utkání jsem nehrála dobře, byla jsem trošku pomalá a soupeřka hrála velmi přesně a rychle. Jsem ale ráda, že jsem se pak dostala do správného tempa a ve zbytku zápasu jsem se zlepšovala. Byl to náročný zápas, protože Gabrine je těžká soupeřka, hraje poslední dobou opravdu velmi solidně."

O čtvrtfinále si světová šestka zahraje s další Španělkou Carlou Suárezovou-Navarrovou, jež si ve druhém kole poradila s Karolínou Plíškovou.

Zatímco Ruska Šarapovová se v Montrealu rozjížděla pomalu, světová jednička Serena Williamsová do turnaje v Kanadě vlétla jako uragán. Američanka, jež v Montrealu startuje po dlouhých čtrnácti letech, si ve druhém kole poradila s Australankou Samanthou Stosurovou, kterou smetla za hodinu hry hladce 6-0 6-2.

"Je to skvělý pocit být tu znovu," řekla Američanka po vítězství. "Myslím, že jsem odehrála velmi dobrý zápas a porazila jsem těžkou soupeřku. Ona (Stusurová) toho už také hodně dokázala, takže jsem musela hrát dobře. Jsem ráda, že jsem vyhrála a jdu dál. Chci moc poděkovat fanouškům za jejich podporu, nesmírně si toho vážím. Mám to tu moc ráda a doufám, že se mi tu bude dařit," ukončila Williamsová, jež slavný Rogers Cup třikrát v kariéře vyhrála, pokaždé to bylo ale v Torontu - 2001, 2011 a 2013, v Montrealu hrála jen jednou v roce 2000, kdy padla ve finále. Její příští soupeřkou bude Lucie Šafářová, kterou Serena porazila ve všech šesti vzájemných zápasech.

Do třetího kola v Montrealu postoupily také bývalé světové jedničky Venus Williamsová, Caroline Wozniacká, jež si poradila s Klárou Koukalovou, a Jelena Jankovičová. Zatímco Dánka s Američankou své soupeřky zvládly vcelku hladce, Jankovičová na Američanku Sloane Stephensovou potřebovala tři a čtvrt hodiny a zvítězila až po velkém boji 7-6 4-6 7-6. O postup do čtvrtfinále si Jankovičová mohla zahrát s krajankou Ivanovičovou, ta ale na svém prvním turnaji po pěti letech v roli hráčky Top 10 skončila už na druhé soupeřce. V Montrealu srbská favoritka nestačila na Američanku Coco Vandewegheovou, které podlehla 7-6 6-7 6-4.

Trápení ani v Montrealu nepřerušila světová dvanáctka Dominika Cibulková, která se sice proti Heather Watsonové dostala ze stavu 2-6 a 0-4 a ve třetím setu pak smazala ztrátu 1-4, nakonec však s britskou tenistkou prohrála 2-6 7-6 6-7.

- WTA PREMIER 5 MONTREAL -
(Kanada, tv. povrch, 2.440.070 dolarů)
středeční výsledky (06. 08. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kvitová (2-ČR) - Dellacquaová (Aust.) 6-3 6-2
Šafářová (15-ČR) - Rybáriková (SR) 6-4 6-2
Wozniacká (11-Dán.) - Koukalová (ČR) 6-1 6-2
Suárezová (14-Šp.) - Kar. Plíšková (ČR) 6-1 3-6 6-3
S. Williamsová (1-USA) - Stosurová (Austr.) 6-0 6-2
Šarapovová (4-Rus.) - Muguruzaová (Šp.) 4-6 6-3 6-1
Kerberová (6-Něm.) - Garciaová (Fr.) 6-4 6-1
Jankovičová (7-Srb.) - Stephensová (USA) 6-7(7) 6-4 7-6(4)
Vandewegheová (USA) - Ivanovičová (9-Srb.) 6-7(7) 7-6(7) 6-4
Watsonová (Brit.) - Cibulková (10-SR) 6-2 6-7(3) 7-6(5)
Makarovová (Rus.) - Vesninová (16-Rus.) 6-3 6-2
V. Williamsová (USA) - Putincevová (Kaz.) 6-3 6-2
Lisická (Něm.) - Keysová (USA) 4-6 6-1 6-4

• Čtyřhra - 1. kolo •
Krajiceková/Záhlavová-Strýcová (Niz./ČR) - Babosová/Mladenovicová (7-Maď./Fr.) 6-4 3-6 10-6
• Čtyřhra - 2. kolo •
Hao-Ching Chan/Yung-Jan Chan (Tchaj-wan) - Peschkeová/Srebotniková (3-ČR/Slovin.) 2-6 6-2 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist