Šarapovová má čtvrtou divokou kartu. Hrát bude také v Birminghamu

9. 5. 2017, 13:43
Aktuality 77
Ruská tenistka Maria Šarapovová dostane podle britského listu The Times divokou kartu i od pořadatelů červnového turnaje v Birminghamu, který je generálkou na Wimbledon. Třicetiletá vítězka pěti grandslamů nemá pro start v hlavní soutěži odpovídající postavení ve světovém žebříčku, neboť se k tenisu vrátila po vypršení patnáctiměsíčního trestu za pozitivní dopingový test na meldonium až koncem dubna.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Někdejší světové jedničce Marii Šarapovové po semifinále ve Stuttgartu a vyřazení ve druhém kole v Madridu, kde po boji podlehla Kanaďance Eugenii Bouchardové, patří na žebříčku až 258. místo. Turnaj v Birminghamu už Šarapovová dvakrát vyhrála, naposledy v roce 2010 nestačila ve finále na Číňanku Na Li.

Šarapovová nuceně pauzírovala od loňského Australian Open, po němž se dozvěděla, že měla pozitivní dopingový test. Dlouhodobé užívání meldonia přiznala, ale tvrdila, že pravidla neporušila vědomě.

Údajně nevěděla, že meldonium bylo nově zařazeno na černou listinu. Rodačka ze Sibiře byla původně distancována na dva roky, ale uspěla s odvoláním u sportovní arbitráže.

Její návrat ve Stuttgartu, kde díky divoké kartě od pořadatelů nastoupila rovnou v hlavní soutěži, byl ostře sledován. Na kurtu se vedle ovací dočkala také pískotu. Pozvánku dostala rovněž na turnaje v Madridu a Římě, ráda by se představila i na grandslamech na French Open a ve Wimbledonu.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

77
Přidat komentář
VlS
Sojko, bacha, nedávej tak najevo, že kapku nedoslejcháš, Krakonoš by se moh začít koukat po nový strážkyni lesa!
Reagovat
smazaný uživatel
:-p rada pujdu na zaslouzeny odpocinek, co uz! Zlata MaSha, ta jeci jen hodku, dve.. ;-))
Reagovat
Fandina
Ječí sice hodku nebo dvě, zato tak, že ostatním z toho zalehá ještě dlouho poté :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
jaaaaa cestu k reseni uz naznacila, jaaaaaa jo.. :-))
Reagovat
Fandina
Dobře dobře, znám jednodušší cesty. Rozumné slovo :-)))
Reagovat
a.magerova
https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/882507-kritika-neuticha-sarapovove-se-musela-zastat-az-ceska-tenisova-legenda.html#hp-sez
Reagovat
Lunej..
Uz aby to utichlo, akorat se budou lidi dal urazet mezi sebou. A tenis bude na vedlejsi koleji, i kdyz tenis Maseny jsem nikdy neprozivala a ji taky ne.
Reagovat
janek_da
možná kdyby utichla i Máša, tak uticbne i ten humbuk
Reagovat
smazaný uživatel
dzizas, Janecku, tak postupuj trochu konstruktivneji.. :-) Zaloz obcanske sdruzeni Tichy tennis, seber podpisy, nech si udelat expertizy (jak ten hluk zabiji lidi, sport, faunu i floru) nafot obeti a predloz na kompetentnich mistech kompetentnim... Me uz to unavuje. "Mam te moc rada, ale tohleto proste NE!" Jak nam blaheho casu rikala zastupkyne na zakladce.. :-)))
Reagovat
lars
"Myslím si, že je čas, aby už hráči Marii nechali"
Dimitrov ji nechal uz davno.
Ona Marfusa zase s nejakym hracem ci dokonce s hraci chodi ? :))
Reagovat
VlS
Víš co je na tom blbé? V podstatě se rto veze na Mašu, ale kritiku si zaslouží hlavně WTA, trochu i ITF. Máša se chová logicky, když jí IMG ty WC koupí, proč by je nevyužila, udělal by to každej.

Když ta bomba vybuchla, tak nevěděli co s tím - ani ITF, ani WTA a podle toho to všechno vypadá. Bylo to nechat hvězdu padnout, nebo ne? Nechat padnout je jednoduchý, jenže ona je medonosná, co s tím, sakra práce.

No, tak se to nějak zařídilo a holky prskají, není divu, když dostávaly od Simona maily, jak nemají vystupovat a kritizovat, to by mě taky nadzvedlo.
Asi jí už nechme bejt, nic nezměníme a mě ty hádky už nebaví.
Reagovat
Pedronegro
no pan Simon se od začátku projevuje jako přiblblý dutohlav, jinak je ale dobře, že jí to dávají sežrat, potřebuje to jak prase drbání, už si myslela, že může vše, vzpomeňte jak se tvářila na té tiskovce, si snad myslela, že dostane akorát medaili za upřímnou veřejnou omluvu ...
Reagovat
janek_da
jj, furt se něco děje
Reagovat
smazaný uživatel
Neomezený počet divokých karet Masha získala tím, že byla světovou jedničkou (v době, kdy nic zakázaného nedělala). Teď té možnosti využívá, opět nedělá nic proti pravidlům a pokud by tenisu neměla, co nabídnout, tak by jí je určitě organizátoři turnajů nenabízeli. Tuhle možnost by měla kterákoliv teniska, která byla světovou jedničkou, ale těžko by jich některá měla tolik jako Masha.
Nechápu, proč se to tu řeší pořád dokola. Maria i na těch dvou turnajích ukázala, že rozhodně i teď má tenisově co nabídnout, přitahuje diváky a celkově ženský tenis popularizuje (kor v této době, kdy WTA nemělo nějakou pořádnou osobnost).
Reagovat
smazaný uživatel
+1

A upřímně: Některé z těch hráček, co ji teďka kritizujou, by jí spíš měly líbat zadek, že je díky ní o ženský tenis takový zájem. Viz třeba do Stuttgartu přijeli novináři, kteří tam nikdy předtím nebyli...
Reagovat
Fandina
nepřeháněj to, díky ní se nic zvláštního neděje, já se určitě o tenis nezajímám díky ní. O tenis jsem se zajímala dávno předtím, než se Mária narodila. A to, že kvůli ní jeli novináři do Stuttgartu může také znamenat, že hledali senznaci, tedy nic extra pozitivního.
Reagovat
gigin
Přesně tak. Jako jo, je to určitě oživení na okruhu, ale zase nic, vo čem bych psal domů...
Reagovat
smazaný uživatel
Každá propagace je propagace. Fandíš Genie a ta rozhodně o sobě nedává vědět svými tenisovými výkony v posledních 2 letech (s výjimkou včerejšího zápasu, kde byla fakt dobrá), ale tím, že má blbý kecy a chová se blbě. Kolik už ona tady měla článků, jak nepodala ruku nebo s kym šla a nešla na rande. Jí jde spíš o senzaci než o výsledky.
Reagovat
Fandina
Nevšimla jsem si toho, že by měla Genie blbé keci.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No jestli považuješ za senzaci to, že po 15 měsících hrála jedna z nejlepších hráček poslední dekády, tak s tebou souhlasím.
Reagovat
Fandina
Ano, kdyby přerušila, třeba po mateřské nebo něco podobného, tak by tam určitě senzacechtiví novináři nebyli. Ale tohle byl trest, tedy nic pozitivního.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak uvidíme, až se Serena vrátí po mateřské. Já si myslím, že to nebude o nic menší humbuk...
Reagovat
Fandina
Neříkej, že necítíš ten rozdíl, mezi trestem a mateřskou.
Reagovat
smazaný uživatel
Cítím tam návrat top tenistky v době, kdy ženskému tenisu zoufale chybí osobnosti...
Reagovat
Fandina
Takže necítíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty bys ale měla cítit rozdíl mezi úmyslným podvodem a omylem. Maria by byla ta poslední, která by si vědomě chtěla poškodit všechny své úspěchy práškama, u kterých nebylo pořádně prokázáno, že skutečně zlepšují výkon, akorát to bylo posuzovaný podle toho, že jsou "ruské".
Reagovat
Fandina
Já psala, že je rozdíl po návratu po trestu a po mateřské. To je ti snad jasné a nemusíš se o tom tak rozepisovat. Je to něco úplně jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to samozřejmě rozdíl je. Já na to ale navázala tím, že je rozdíl příčiny toho trestu. Chápu, že na tohle už se ti asi úplně odpovídat nechce. Každopádně ty jsi jako první reagovala na můj komentář, takže nevidím důvod, proč bych ti nemohla odpovědět.
Reagovat
Fandina
Já ale nepsala tobě, já psala montymu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to vlakno komentaru u meho prispevku, tak nevim, proc bych nemohla reagovat. Navic se vyjadruju slusne, stejne tak jako ty. To, ze mame jiny nazor je normalni vec.
Reagovat
Fandina
Nechme to být. Já psala jen repliku na montyho příspěvek o novinářích atd..
Reagovat
George_Renel
Omylem? Pobavilas.
Slečno, jak se mnou můžete být těhotná? Vždyť já si tu ochranu sundal omylem. Asi tak.... :-D
Reagovat
sprchon
:D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Komentar dobrej :-D kazdopadne snad si snad nemuzes myslet, ze by to brala umyslne a myslela si, ze ji to jen tak projde. Navic ted ma jiny prasky se stejnym ucinkem a zakazany nejsou, coz jen dokazuje, ze cela kauza s meldoniem je namirena proti vychodnimu dopingu (coz je samozrejme spravny, ale ne uplne ucinne provedeny)...
Reagovat
George_Renel
No, blbá je na to dost.
A ty nové patáky asi nebudou nic moc. Včera jí ke konci viditelně docházelo. To by se jí se starými osvědčenými nestalo.
Reagovat
Pedronegro
ne, hlavně pozitivně podle gigina :), tak vida, kataaaaaa nebo co to je a východní doping, a navíc ted prej má jiný prášky se stejným účinkem a zakázány nejsou,zvláštní obrana exfetky, žeby její odborná poradkyně pro příští tiskovku? a monty nic :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo dyť i Vinci si z toho dělala ve Stuttgartu legraci, že tolik novinářů neměla na tiskovce ani na US Open. :D Navíc spousta dalších tenisek, s daleko většími úspěchy než má Genie, prohlásila, že Marii tenis prostě potřebuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Třeba i ty, kterým ty divoké karty taky nejsou úplně po chuti, ale přesto vědí, co Masha pro ženský tenis znamená...
Reagovat
janek_da
já, třeba, Máše přeji WC na každý turnaj. Klidně až do konce roku.
Reagovat
PetaM
No, bylo by to blbé, kdyby neměla kde kadit.
Reagovat
Pedronegro
pak tedy já jí k tomu přeju doživotně zdařilé 00 :)
Reagovat
sprchon
To víme dávno, že nejsi nelida.
Reagovat
George_Renel
Já bych v tom případě dal na výběr mezi TOITOI a Johny servisem. .-)
Reagovat
a.magerova
http://www.mobilniwecko.cz/images/products/wc-ladies.jpg
Reagovat
George_Renel
No jo, už tam chybí jen NIKE fajfka, barvy jsou dokonalé.
Reagovat
a.magerova
http://www.imgup.cz/image/LGuP
Reagovat
bIbec
bylo by pěkné, kdyby Máša dostávala ty divoké karty co nejdýl. Klidně i celý přístí rok. To by měla Máša radost.
Reagovat
peggy
Maria,potrebuje hrat a proto si divoke karty zaslouzi.Neni jeste tresnickou na dortu asi uz nebude,ale pokud nehraje Serena,Petra,tak ona muze byt zpestreni ze stare TOP.Nikomu neublizeje,prijde hraje odejde.Na kurtu se nepredvadi/nadavky,lamani raket atd./.Nemusime daleko???
Reagovat
Pedronegro
no tvl, ty jsi poklad a integrující prvok :)
Reagovat
kada.tom
Jen doufám, že se k podobné zhovadilosti nesníží pořadatelé Wimbledonu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Poradatele Wimbledonu jako jedini organizatori z GS davaji WC komukoliv, bez ohledu na narodnost a bez ohledu na to, co kdo rika. Z toho tezili i cesti hraci, coz na jinych GS se jim nemuze stat ani nahodou....
Jinak vsichni poradatele GS drzi WC pro sve hrace a mezi AO, FO a USO existuje dohoda o vymenne karte mezi temito staty. Potom jsou tzv. vyjimky, ktere vzdycky pokrytecky argumentuji...
Takze doufas asi zbytecne, ale to bys musel sledovat opravdu tenis a nezabyvat se kravinami:D)
Reagovat
smazaný uživatel
No dodatecne je jeste treba rict, ze jediny GS, ktery ma tzv. wildcard playoff jsou Australane, vzhledem k Asii a Oceanii...
Reagovat
VlS
Myslím, že i v USA je nějaká soutěž o 1 WC na USO mezi amatéry USA.
Reagovat
a.magerova
https://sport.sme.sk/c/5212382/bode-miller-sa-chce-kvalifikovat-na-tenisovy-us-open.html#axzz4gcQ4WHG5

http://www.ahaonline.cz/clanek/sport/46118/lyzar-bode-miller-se-vratil-k-tenisu-chtel-na-us-open-ale-na-kurtu-umiral.html
Reagovat
VlS
No, už vidím první desítku ATP, jak se drží Bodeho ve sjezdu :-) To by měli funebráci žně.
Reagovat
Nola
nekonecna piesen.....
Reagovat
smazaný uživatel
Birmingham fajn, ale hlavně by to chtělo na RG (třeba i do kvalifikace)...
Reagovat
George_Renel
Bitva možná, tenis určitě ne.
Reagovat
George_Renel
Patří pochopitelně vedle.
Sem bych napsal jen. Divoká karta ano, klidně, ale jen do kvalifikace.
Reagovat
marcel19752
kvalifikace je tak akorát
Reagovat
VlS
Tím tu kvalifikaci znehodnotíš. Vzhledem k tenisovejm kvalitám to je nesmysl. Buď do MD a nejlépe nasadit nebo vůbec. WC do kvaldy je taková chytrá horákyne - přijela - nepřijela, oblečená - neoblećená a dostala dar - nedar. To je normální alibismus. Buď ať řeknou - kašleme na boj proti dopingu a pojď do pavouka na místo kam patříš, nebo máš smůlu a letos si zde nepinkneš.
Reagovat
gigin
Tesat, tetovat.
Reagovat
Pedronegro
tak to sleduji, úžasné, stručné a jak úderné :)
Reagovat
smazaný uživatel
prdlacky - hodnotici, pochvalne, predevsim nikoho nenapadajici.. ;-)
Reagovat
Pedronegro
to je tvůj pohled, já na tom trvám :)
Reagovat
Fandina
Že nikoho nenapadám, neznamená, že s ním souhlasím ... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
a? Nejak ti nerozumim, ja jsem neco takoveho psala?
Reagovat
Fandina
Nepsala, nicméně to platí :-).
Reagovat
gigin
Sojči nenápadně. Však nemusí každý vědět, že spolu toto..tento.. ;))
Reagovat
a.magerova
A dyť to tu všichni víme... :-P
Reagovat
gigin
:DDD vole nevysírej!!
Reagovat
Pedronegro
a já myslel, že tě má pozitivní snaha potěší :)
Reagovat
George_Renel
Já bych si nebyl tak jistý, že kvalifikací projde jak nůž máslem a když už, tak že bez problémů naváže v hlavní soutěži...
Reagovat
a.magerova
Chybí jí zápasová praxe, takže by jí ji kvalda nahradila, jsem pro.
Reagovat
VlS
No, tak u Němců ten nedostatek praxe nějak vidět nebyl a proti Baronce taky ne. To si má zvedat sebevědomí na Terce Smitkový? Ledaže by si trénovala lidskou tvář a šla jí utírat slzy a utěšovat :-)
Reagovat
George_Renel
Znovu zopakuji termín falešná forma.
Její atributy jsou z minulosti dobře známy. Skutečnost ukáží další 2-3 turnaje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist