Šarapovová má po roce a půl titul, Jankovičová nedohrála

3. 10. 2009, 10:37
Aktuality 17
WTA TOKIO - Ruská tenistka Maria Šarapovová se dočkala prvního titulu od loňské operace ramena. Bývalá světová jednička vyhrála turnaj v Tokiu poté, co její soupeřka ve finále Jelena Jankovičová zápas skrečovala kvůli zranění pravé ruky.
Maria Šarapovová

Sedmá nasazená Jelena Jankovičová si vyžádala ošetření za stavu 5-2 pro soupeřku. Chvíli ještě hrála s ovázaným zápěstím, ale nakonec zápas skrečovala. "To se stává, ale i tak titul beru," citovala dvaadvacetiletou Marii Šarapovovou agentura Reuters.

Ruská tenistka má na kontě celkem dvacet titulů, z toho čtyři získala v Tokiu. Naposledy se z turnajového triumfu radovala loni v dubnu. "Je skvělé zase vyhrávat. Zejména po tom, co jsem si myslela, že už tenis nebudu nikdy hrát," řekla Šarapovová.

Jankovičová po utkání naznačila, že kvůli zranění se možná odhlásí z následujícího turnaje v Pekingu. "Chtěla jsem dohrát, ale skoro jsem neudržela raketu. Zápěstí je oteklé a celá ruka mě bolí," prohlásila bývalá světová jednička, jež si na bolest stěžovala už v předchozím utkání proti Na Li.

"Sezona končí a zranění přibývají. Jeleně přeju, aby se rychle uzdravila," řekla Šarapovová. "Pro mě byl tento turnaj velkou výzvou, odehrála jsem šest utkání během šesti dnů. Věděla jsem, že to bude těžký test, a že se na to musím být dobře připravená."

- WTA PREMIER TOKIO (Japonsko, tv. povrch, 2.000.000 dolarů) -
finálové výsledky (03. 10. 2009)

Dvouhra - finále:
Šarapovová (Rus.) - Jankovičová (7-Srb.) 5-2 skreč J.

Čtyřhra - finále:
Klejbanovová/Schiavoneová (Rus./It.) - Hantuchová/Sugijamaová (SR/Jap.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pral jsem to Marusce, ale takhle ne a Jelene preju co nejrychlesi uzdraveni
Reagovat
smazaný uživatel
To by se ta ubožačka nestyděla skrečovat a za dva dni hrát jiný turnaj? Na účelové skreče se v pravidlech nepamatuje? Další turnaj může hrát jako by se nic nestalo?
Body si tady uhrála, tak proč dál přemáhat bolest v ručičce. O takovouhle komediantku v Doha nikdo nestojí, jakákoliv jiná, co přichází v úvahu, je lepší volba.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaka ubozacka co to zase meles, no jo ty a tvoje plnohodnotne prispevky, uz se nejni cemu divit...
Reagovat
smazaný uživatel
je to zajímavé že si Jankovičová zrovna při finále zranila ruku ,dost podivná komedie !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
No, viš, ona si začala stěžovat uý včera. To asi preventivně
Reagovat
smazaný uživatel
*už
Reagovat
smazaný uživatel
ale ale.. trošku úcty...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluju... konečně si se dočkala a wítej zpátky we swětowé 20. wypadáto, že by si se měla posunout na 16. nebo 15. příčku žebříčku... skwělí... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prosím ťa, buď tak hodný a nepíš všade dvojité vé, hrozne ma to totiž otravuje. :-) Inak súhlasím, konečne... už aby sa zasa vrátila medzi elitu. Ale škoda JJ, čakala som úplne iné finále..... škoda preškoda... dúfam že sa skoro vylieči.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslim, že mu nefunguje tlačítko V, já jsem si na to už zvykl, asi to je notebook, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
To akože na niektorých to píše dvojité aj keď stlačíš normálne? Ja mám tiež notebook, a s tým problémy nemám..
Reagovat
smazaný uživatel
nee.. ja rad pisu dwojite W.. :D proste se mi to libi... sorry.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslel, že má starší noťas(nemůže vyměnit klávesnici) a že mu nefunguje tlačítko !V!, tak že to musí nahradit W. Ale, jak čtu tak to je jinak. :))
Reagovat
smazaný uživatel
No :), tak jo no. Říká se, že každý máme něco...
Reagovat
smazaný uživatel
jj... proste se mi to libi... taky za to casto jsem karan we skole kdyz piseme nejaky slohowky a ja jim tam napisu wewerka.. :D tak sou wzdycky na nerwy ale uz si zacinaji zwykat.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je škoda, že i se nenarodil v Polsku ;), tam by si si přišel alespoň trochu na své... každopádně, je to zvláštní.
Reagovat
smazaný uživatel
podľa mňa to nie len "zvláštní" ale aj obmedzujúce. Lebo si na to zvykneš (asi už si si zvykol ako vidím) a potom budeš mať problém napísať niečo normálne, napr. žiadosť alebo tak... je to určite zlozvyk. A tých sa má človek zbavovať, no nie? =)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist