Šarapovová o změně programu i o své autobiografii Nezastavitelná

3. 1. 2018, 07:09
Aktuality 11
Maria Šarapovová si pro vstup do sezony 2018 vybrala turnaj v Shenzhenu, na kterém startuje poprvé v kariéře. Čas od času je příjemné udělat změnu v programu a podívat se na nová místa, zdůvodnila výběr čínského turnaje ruská hráčka, jež se rozpovídala mimo jiné i o své autobiografii Nezastavitelná.
Profily hráčů
Maria Šarapovová (© Getty Images AsiaPac)

"Myslím, že není od věci čas od času něco změnit. Tenisová kariéra je dlouhá a občas je příjemné trošku pozměnit plány a vydat se na nová místa," řekla po příletu do Číny ruská hráčka, jež následně do turnaje vlétla drtivým vítězstvím nad Rumunkou Buzarnescuovou, s níž ztratila pouhé tři hry.

"Slyšela jsem na tento turnaj samou chválu, proto jsem ráda, že tu letos mohu hrát a poznat zdejší prostředí na vlastní kůži. Musím říct, že jsem moc spokojená, je to špičkový areál a organizátoři mají všechno výborně připravené. Předtím jsem hrála několikrát v Brisbane, kde je to také fajn, ale nakonec jsem moc ráda, že jsem se letos rozhodla pro změnu," konstatovala Ruska, jež se vloni v dubnu vrátila k tenisu po patnáctiměsíčním trestu za doping.

Právě v průběhu pauzy ale vznikl další projekt, na který je Šarapovová dle svých slov hrdá. Napsala knihu Nezastavitelná, v níž píše o své životní cestě.

"Byla to dlouhá cesta, ale bylo to pro mě zase něco úplně nového. Stálo mě to spoustu práce a nyní, když čtu nějakou knihu, tak si opravdu vážím všech, co jsou schopni něco napsat. Sama už totiž vím, jak moc těžké to je. Jsem na tu knihu hrdá a vnímám ji jako své dítě, protože jsem se s ní piplala opravdu dlouho. Jsem šťastná, že si lidé knihu kupují a mají zájem si přečíst můj životní příběh. Mnohdy jsem až dojatá z toho, jaké ohlasy na knihu přicházejí."

"Ta kniha je hodně osobní, proto to možná prožívám o to intenzivněji, ale mám z toho upřímně velkou radost. Teď se pracuje na překladech do různých jazyků, takže určitě brzy přijde i čínská verze," dodala s úsměvem aktuálně 59. hráčka žebříčku WTA. "Už se mě na to někteří čínští fanoušci ptali, tak věřím, že to přijde brzy." V češtině by kniha pod názvem Nezastavitelná měla byjít na konci ledna 2018.

Komentáře

11
Přidat komentář
Haitik
Ta knížka je velmi čtivá, nečekal jsem, že mě to tak chytne, povedla se jí! :D
Reagovat
slacker
me nechytla
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že to nevyšlo už do Vánoc, ale aspoň to bude ideální dárek k mým narozeninám... :D

BTW: Na Číně se mi líbí, že tam v hledišti aspoň z části jsou opravdu fanoušci (hlavně Mashy), nejenom diváci. Takhle by to mohlo být všude, i když vím, že třeba na GS to nejde...
Reagovat
jirkaS
jdu do toho!
už mám vyhlédnutá knihkupectví kde by jí měli
mít. ještě to "vyfiltruju" dle ceny ;-)
Reagovat
skott
V Číně diváci Máše fandí opravdu hodně, ale bohužel to kazí, že taky dost nesportovně. Často řvou do výměň ještě než skončí a včera slavili nejen nevynucené chyby ale i dvojchyby Riske skoro fanaticky. Takže krom toho, že už tradičně na čínských turnajích moc neřeší courání diváků během gemů, to zas tak super není, když je umpire musí stále napomínat.
Reagovat
EllNino
přesně, tenis není fotbal
Reagovat
skott
ještě tak na DC a FC se to dá trochu pochopit. ale třeba ve srovnání úrovně fanoušků v Austrálii je to velký rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda vnímám hlavně po pauze mezi gemy jejich "Let's go, Maria, let's go!" :D Křičení do výměn je samozřejmě špatně, ale radovat se po UE soupeřky (pokud to není dvojchyba) je podle mě v pořádku. Raduješ se proto, že tvoje oblíbená hráčka získala bod, třeba důležitý nebo třeba po dlouhé výměně. Z toho má radost i většina hráček a nepřipadá mi na tom nic nesportovního...
Reagovat
skott
no ale pokud jsi to včera viděl a nemáš klapky na očích a špunty v uších, jsi viděl, že právě tyhle nesportovní věci dělali. Co se týká nevynucených, tak samozřejmě nějaký decentní potlesk nevadí, ale jak sám píšeš je rozdíl, když soupeřka pošle do sítě nalitej balon nebo udělá chybu v dlouhej výměně. A to nerozlišujou.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem 1. set bez zvuku a pak večer záznam, u kterýho jsem usnul... :D
Reagovat
skott
aha:) tak včera Máše diváci pomohli, tak se taky nezlobim, jen dodávám celou pravdu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist