Šarapovová po prohře s Wozniackou: Donutila mě hrát dlouhé výměny, ve kterých jsem chybovala

1. 9. 2014, 09:49
Rozhovory 28
Maria Šarapovová včera podlehla v bitvě bývalých světových jedniček Dánce Caroline Wozniacké a s US Open se tak rozloučila těsně před branami čtvrtfinále. Měla jsem šanci, ale nedokázala jsem udržet úroveň své hry tak vysoko. Soupeřka mě donutila hrát dlouhé výměny, ve kterých jsem chybovala, litovala po utkání Ruska.
Profily hráčů
Maria Šarapovová a Caroline Wozniacká

Co bylo podle vás klíčem tohoto zápasu?
Byl to náročný a hodně dlouhý zápas, obě jsme se snažily ukázat to nejlepší. V prvním setu jsem udělala hodně chyb, proto jsem ho prohrála. Nepřestala jsem si ale věřit a ve druhém jsem začala hrát víc agresivně. Ve druhé sadě jsem hrála opravdu dobře, nepouštěla jsem ji k těm dlouhým výměnám a nedělala jsem chyby. Tuhle úroveň jsem ale nedokázala přenést i do třetího dějství, proto jsem zápas nakonec prohrála. Ona (Wozniacká) je výborný obranářka, ale umí i zatlačit - ve třetím jsme hrály hodně výměn a většina z nich seděla právě jí, protože to byly dlouhé výměny, ve kterých jsem já častěji chybovala.

Ve druhém setu jste hrála fantasticky, co se pak stalo v rozhodující sadě? Snížila jste úroveň vy nebo začala hrát soupeřka lépe?
Myslím, že jsem ve třetím přestala dělat to, co mi pomohlo dostat se zpět do zápasu ve druhém. DělalaMaria Šarapovová jsem znovu zbytečné chyby, spěchala jsem.

Ve třetím setu byly z vašeho hráčského boxu hodně slyšet výkřiky, kterými vás chtěli členové vašeho týmu podpořit. Bylo vám to příjemné, vnímala jste to?
Vždycky je milé, když vás někdo tlačí a podporuje. Jsem ráda, že se mě tým snažil nějak vyhecovat, snažil se mi dodat energii, abych dál bojovala. Jsem ráda, že tam byli semnou.

Čím vás v utkání Wozniacká nejvíce překvapila?
Myslím, že odehrála solidní zápas. Donutila mě hrát dlouhý výměny, ve kterých ona prostě umí chodit, protože umí výborně bránit a skvěle se hýbe.

Hrála jste s ní už poněkolikáté, myslíte si, že se v něčem zlepšila za tu dobu, co ji znáte?
Rozhodně má teď větší sílu a umí zatlačit. Každý má něco svého - někdo je agresivní, někdo má skvělé podání a někdo výbornou obranu. Tu má ona, ale k tomu všemu pracuje i na tom, aby byla silnější a aby mohla zahrát vítězný míč.

Na amerických betonech jste tak letos prohrála už třetí třísetovou bitvu, čím to je?
Vždycky jsem si vytvořila příležitost, měla jsem jeden set, ale nedokázala jsem udržet úroveň své hry tak vysoko.

Jaký byly dnes podmínky - zdálo se mi, že bylo velké teplo a dusno, omezovalo vás to nějak?
Bylo teplo, ale foukal vítr. Víte co, jsme v New Yorku. Nehraju tu poprvé, takže jsem věděla, jaké jsou tu podmínky. Není to nic, co bych nečekala. Kurt Arthura Ashe je známý svými podmínkami, každý, kdo na něm už hrál, ví, že ten vítr tam je, takže je na to většinou připraven. Řekla bych tedy, že mě to nijak zvlášť neovlivnilo.

Po vašem vyřazení zůstávají na US Open už jen dvě z osmi nejvýše nasazených hráček. Co se to děje v ženském tenise?
Nejsem odborník, abych hodnotila, co se děje v ženském tenise. Já mohu mluvit jen sama za sebe.

Jste překvapená, kolik nasazených hráček vypadlo už v prvním týdnu turnaje?
Víte, tenisová sezona je opravdu dost dlouhá. Hrajeme hodně turnajů, pořád cestujeme. To, zda je hráčkMaria Šarapovováa nasazená, nebo není, je ve své podstatě jedno. Nikdy nemůžete podcenit žádnou soupeřku. Myslím, že na grandslamech se to už několikrát ukázalo, že prostě favoritky skončily brzo. Na těch velkých turnajích chtějí všechny hráčky ukázat maximum a je jedno, jestli je v žebříčku první nebo devadesátá.

Poslední grandslam sezony je už za vámi. Můžete nějak zhodnotit letošní sezonu z pohledu grandslamů?
Teď po prohře je těžké se nějak ohlížet a vzpomínat na to, co už bylo. Moc si cením titulu z Roland Garros, opravdu to pro mě moc znamená. Myslím si, že na antuce jsem hrála skvělý tenis a titulem to celé vyvrcholilo. Na dalších grandslamech se mi příliš nedařilo, takže jsem z toho trošku zklamaná, ale vyhrála jsem French Open, což je super.

Jaké jsou teď vaše cíle do konce letošní sezony? Je snadné stanovovat si nějaké cíle po posledním grandslamu v roce?
Je to mnohem jednodušší. Vždycky je důležité najít si další motivaci. Já jsem tady prohrála, takže bych ráda na dalších turnajích něco zlepšila. Musím na tom zapracovat! Je řada věcí, které bych teď ráda zlepšila, takže pořád máme co dělat. Grandslamy už nás letos nečekají, ale některé velké turnaje jsou stále ještě před námi.

Jak tedy bude vypadat váš nynější program?
Brzy začnu znovu s tréninkem, protože se to sice nezdá, ale další turnaje jsou tu už za pár týdnů.

Budete teď sledovat, jak US Open dopadne?
Miluju sledování sportu. Je jasné, že už to nebude tak zajímavé, když jsem vypadla (smích), ale užiju si to i tak. Když budu mít čas, tak se určitě na nějaké zápasy podívám.

TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

28
Přidat komentář
VlS
bychom měli navrhnout na čestnou plaketu Foniatrické společnosti
Reagovat
George_Renel
se Šarapovová tolik nevysilovala řvaním, možná by měla daleko větší šanci na výhru. Naštěstí je nepoučitelná a na intenzitě ještě přidává a tudíž to lepší nebude. Zvláště polud jí začnou pískat zdržování. Jiná by za to vyfásla 2 trestné fiftýny každý zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi pěkný rozhovor, zvlášť ta poslední odpověď, není to tak - že jsem vypadla, turnaj mě dál nezajímá, naopak, což se mi líbí.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za rozhovor!! :-))

Ještě opožděná gratulace Caro, včera fakt hrála skvěle, a Maria to řekla celkem přesně.. Maria musela zahrát několik světových úderů po sobě a to dokázala jen ve 2. setu.. Teď doufám, že Marii ještě letos na USO uvidím aspoň v hledišti.. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
O včerejším zápase jsem už napsal vedle, takže se možná budu v něčem opakovat...

Naprosto souhlasím s Mashou ohledně toho hodnocení jejích letošních GS. Titul z RG je samozřejmě super a pak ty tři osmifinále sice nejsou nějaký propadák, ale úspěch to taky určitě není. Těžko říct, proč je Masha v posledních třech letech tak silná na antuce a jinde to není úplně ono (ačkoliv v roce 2012 došla daleko všude kromě Wimbledonu)... Taky to asi nejspíš znamená, že Masha nebude jedničkou na konci roku (ledaže by toho Serena nevyužila). Masha zatím prostě není ten typ hráčky, který by byl jedničkou v závěru sezony. Větší šanci má v jejím průběhu. Ale přesto doufám, že se to Mashe někdy povede...

Jinak mě docela příjemně překvapila ta poslední odpověď, že i přes svoje vypadnutí to Masha bude sledovat. Taky musím souhlasit s Mashou, že bez ní už to tak zajímavé nebude. :) Škoda, že se s Caro nepotkaly v pozdější fázi turnaje. Úrovni toho zápasu by to určitě odpovídalo...

No a tady ještě dávám odkaz na záznam tiskovky (už jsem ho taky dával vedle). Od šesté minuty to byla docela sranda... :D
http://www.usopen.org/en_US/video/2014-08-31/9ofxx0s8pniwvu8d8bxip3kocwtd0199.html
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za ten odkaz!! :-)) Chtěl jsem si to pak najít, protože jsem na Marii včera četl jen chválu po její tiskovce a že tam taky dělala nějaké fórky, tak jsem se na to chtěl podívat.. :D
Reagovat
LukasH
"Každý má něco svého - někdo je agresivní, někdo má skvělé podání a někdo výbornou obranu."........a pak je tu Serena, která má tohle všechno.:D:D
Reagovat
dadaft
---------------
http://www.usopen.org/images/pics/misc/f_31AUG14_4370_wozniacki.jpg
---------------
to je ta skutečná podstata sportu.
když se člověku podaří vyhrát takový zápas.
sláva, prachy, tituly, žebříčky... - jsou fajn, ale až za tím.

k tomu co říkala Marie::
(ale spíš neříkala, je hodně diplomatická)

--- počasí --- letos je to tam asi hustější, než se zdá přes televizní obrazovky. David Ferrer, nezlomný a neutahatelný David Ferrer, po zápase prohlásil: "V tom horku a vysoké vlhkosti to nebylo jednoduché a necítil jsem se po fyzické stránce nejlépe..."

--- co se děje v ženském tenise --- děje se to, že je teď v úplné špičce mnoho jedním slovem vynikajících hráček a v širší špičce desítky velmi dobrých hráček a navíc přichází dravé mládí --- včera to nebylo přece o tom, že by Maria hrála špatně, vždyť stadion šílel!
,,,,,,,,,,,,,, a vzpomeňme na letošní RG, tam se hrál nádherný tenis málem v každém zápase,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
prostě dobré časy ženského tenisu. )))))))))))))))))))))

a gratulace Belindě - začínám si zvykat, že mladé pušky řádí. ))
Reagovat
anajka
Mladá Bellisová je nasadená ako jednotka medzi juniorkami. Predpokladám, že je tá istá, čo pokorila Dominu C. Nevybavujem si,že by som už niekedy zachytila, že niekto hral v oboch súťažiach,v hlavnej aj v junioroch. Ale možno to ušlo len mojej pozornosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Z instagramu jedné slečny:
Honestly I am not surprised Maria lost. She has been playing so bad this US Open series. Maria doesn't need to go to 3 sets to beat Garbi?e Muguruza, Madison Keys, Simona Halep or Alexandra Dulgheru neither she loses against Carla Suarez Navaro, Ana Ivanovic or Caroline Wozniacki. When Maria is at the top of her game the only one that could beat her is Serena Williams. Maria has not had a great year on hard-court. I am so sad she lost and I love her, but I am not surprised she lost so early.
... mrzí mě to, ale je to pravda. Masha prostě hrála špatně. Nemůže spoléhat na to, že všechno urve svojí bojovností a musí prostě nastoupit hned od začátku. Podle mě ty slabší začátky jsou hlavní příčinou, proč pak prohraje.
Reagovat
slacker
Hlavni pricinou kazde porazky je vzdycky slabsi konec :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je jasný. :) Já to spíš myslela tak, že pokud je Maria nechá rozjet, tak soupeřky si pak věří. A Caroline je už dost zkušená na to, aby se ve 3. setu nesesypala, ale naopak zase zabrala na začátku setu. Masha nebyla tak razantní jako ve 2. setu, Caro ji brejkla a pak už si to pohlídala.
Reagovat
Cico93
Teda Ja najviac;)
Reagovat
a.magerova
Tak to je teda hozená rukavice.... :-))))
Reagovat
Cico93
???
Reagovat
a.magerova
Jakože výzva k souboji s montym o Mášu.... oba ji mít chlapci nemůžete :-)))
Reagovat
anajka
Kde sa dvaja bijú, tretí vyhráva. V tomto prípade Grigor.:)
Reagovat
Cico93
Montyho myslíš toje v pohode, my si to vybavime;)
Reagovat
a.magerova
Jo takhle..... tak proč ne, člověk se nemá bránit ničemu :-))))
Reagovat
Cico93
:) dobrí ľudia sa vedia dohodnúť:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem naopak rád, že Mashu někdo miluje a čím víc nás je, tím líp. :) Rozhodně si Mashu nechci nějak přivlastňovat... Konkrétně tady na TP se každý fanoušek Mashy hodí, protože antifanoušků tady má jako hub po dešti. Včera mě docela mrzelo, že jsem tady marně hledal nějakou upřímnou radost fanouška Caroline po jejím vítězství. V podstatě všichni tady "fandili" Caro jenom proto, že nemají rádi Mashu. Potom ale nemůžou mít tu upřímnou radost z vítězství někoho, koho mají rádi...
Reagovat
a.magerova
Jj to znám....
Takových fanoušků, kteří tady hystericky fandí komukoli, kdo může i nemůže ohrozit Rogera je tu taky neurekom :-/
Reagovat
Cico93
Na čele stym kadako.k.ot.om;())
Reagovat
Fandina
monty ... já jí fandila upřímně a už před zápasem a mnohokrát jindy. Caro go go go!
Reagovat
VlS
Zas berte, že je normální, že nezaujatí lidi fandí outsiderům proti favoritům. S Rogerem to tak aspoň já mám, zas jemu fandím proti Rafanovi.
Marie je jinej případ.
1. její zvukové projevy opravdu hodně lidí štvou
2. její super profi soustředěné a až umanuté chování někdo obdivuje, jinému leze na nervy
3. její zdržování hry je opravdu nechutné podobně jako zvukový projev
4. celá řada dalších faktorů jako je závist, rusofobie a td.
5. libovolná kombinace výše uvedeného
Reagovat
a.magerova
Tak já chápu fandění slabším.... i vcelku "přeju" nebo jak to napsat, prostě ten pocit z toho, že celý život pak budou ti slabší vzpomínat, jak porazili Federera.... napsala jsem úmyslně "hystericky fandí" což se netýkalo přesně toho co popisuješ..... prostě jsem myslela ty jeho nenávistníky....

Kdysi jsem slyšela ve sportovních zprávách toto: "Náš tenista XY porazil přemožitele Rogera Federera."..... to je přece úžasné, že se někdo může i pochlubit tím, že porazil někoho, kdo porazil Federera...... ale logicky mi to nedělá dobře, když Rogera někdo porazí ;-)
Reagovat
VlS
Tomu rozumím
Reagovat
mara10
Skvělé, že vypadla, to její řvaní nejde poslouchat....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist