Šarapovová se na konferenci snažila svým příběhem inspirovat ostatní

5. 4. 2017, 16:22
Aktuality 121
Maria Šarapovová dostala jako jedna z nejslavnějších a nejúspěšnějších sportovkyň světa pozvánku na druhý ročník konference s názvem ANA Inspiring Women in Sports Conference. Ruská tenistka se svěřila se svými pocity ohledně patnáctiměsíčního trestu, jaké plány má do budoucna a co celých těch patnáct měsíců vlastně prožívala. Snažila se tak inspirovat řady dalších.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Bývalá světová jednička Maria Šarapovová je už přes deset let součástí tenisového světa a jednou z největších tenisových hvězd současnosti. Přestože poslední utkání odehrála na loňském Australian Open, její jméno se v médiích objevuje tak často, jako kdyby vyhrávala ty největší turnaje.

Po Australian Open dostala za užívání zakázané látky meldonium od Mezinárodní tenisové federace původně dvouletý trest. S výší trestu se však nehodlala smířit, a proto se odvolala. A uspěla. Trest jí byl Sportovním arbitrážním soudem (CAS) o devět měsíců zkrácen.

Rodačka ze Sibiře se na kurty vrátí 26. dubna na halovém podniku WTA ve Stuttgartu, od jehož pořadatelů obdržela divokou kartu. Už jedenáct let v řadě je Ruska nejlépe placenou sportovkyní světa a hlavně jednou z nejúspěšnějších tenistek posledních let.

Proto byla pozvána, aby promluvila během druhého ročníku konference s názvem ANA Inspiring Women in Sports Conference, kam si pořadatelé zvou sportovkyně, které mohou svým příběhem inspirovat celý svět.

"Dnes mě čeká rozhovor před úžasným publikem na ANA Women's Inspiration Conference. V jedné místnosti se sejde tolik silných, vlivných a krásných žen. Děkuji za pozvání," napsala na Instagramu k videu nadšená Šarapovová.

"Jakmile jsem se o dopingu a zákazu činnosti dozvěděla, měla jsem pocit, že mi sebrali něco, čím jsem od malička žila. Tenisem žijete deset měsíců v roce. Pro nás tenisty je to životní styl. Máme jen velmi krátkou pauzu mezi jednotlivými sezonami. Samozřejmě je to naše volba, ale tenis se stane vaším životním stylem."

Přestože si plně uvědomuje, že je její tenisová kariéra spíše na konci než na začátku, takhle ji zakončit nechtěla.

"Svou kariéru nebo kapitolu života chcete vždy ukončit podle svých představ. Po oznámení trestu jsem se cítila hrozně. Děsila mě ta představa, že moje kariéra mohla skončit na základě podmínek či rozhodnutí někoho jiného."

"Proto jsem tolik usilovala o to, aby pravda vyšla najevo. Nikdy si neuvědomíte, jak moc něco milujete, jak moc to pro vás znamená, dokud to na nějaký čas neztratíte."

Tenisových turnajů se zúčastnit nemohla, a tak absolvovala několik zajímavých seminářů a kurzů, pracovala na rozvoji své společnosti Sugarpova a hodně cestovala. Poznala tak jiné věci, na něž neměla jako profesionální tenistka příliš času.

"Najednou jsem se pár měsíců soustředila úplně na jiné věci. Poznala jsem, že život je i bez tenisu fajn. Bylo to trošku zvláštní zjištění, protože asi každý z nás, kdo něco dělá tak dlouho jako já tenis, si občas řekl: 'Jaké to bude, až nebudu dělat to, co dělám teď?' Celá situace mi dala možnost si uvědomit, že jsem to já a ne ostatní, kdo utváří můj život i veškeré životní šance a příležitosti."

O přesném datu konce kariéry zatím devětadvacetiletá Ruska nepřemýšlí. Cíl má jasný. "Jsem ráda, že netuším, co si pro mě osud v budoucnu přichystá. Moje motivace je teď jasná. Pořád chci hrát tenis nejlépe, jak umím."

Také se svěřila, že už čtyři měsíce intenzivně trénuje, i když moc dobře ví, že soutěžní zápasy jsou úplně jiné než tréninky. "Trénink je něco jiného než hraní turnajů. Čelit někomu na druhé straně sítě je úplně jiný pocit."

S pozitivními i negativními ohlasy na svůj návrat počítá a stejně sama neví, jak by je ovlivnila. "Jediné, co mohu ovlivnit, je můj výkon na kurtu, moje kariéra a jak naložím s časem. Pořád věřím, že činy jsou více než slova."

K nemalému počtu reakcí od samotných hráčů ohledně divokých karet, které pětinásobná grandslamová šampionka dostala již do Stuttgartu, Madridu, Říma a momentálně vyjednává i start na French Open, se nijak nevyjadřovala.

Spousta tenistek se netajila tím, že se jim nelíbí až středeční start Šarapovové na turnaji ve Stuttgartu, zatímco některé z nich budou muset po náročném fedcupovém víkendu hrát už v úterý.

Na její návrat jsou ovšem i pozitivní ohlasy. Svůj názor na celou kauzu vyjádřila na konferenci Billie Jean Kingová. Bývalá americká tenistka prohlásila, že si Ruska svůj trest odpykala a na tour by ji všichni měli vřele přivítat.

"Sama Maria mi řekla: 'Pokud jsem porušila pravidla, pak si trest zasloužím.' Její přístup musím ocenit. Vzala na sebe veškerou zodpovědnost a podmínky trestu splnila. Víc udělat ani nemohla."

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

121
Přidat komentář
peggy
Prosim dejte jiz Marii pokoj,ona take nenapadala Ty co pouzily doping.At nyni ukaze co umi,je to uz trapne kdyz ji probira i bulvar a to od tech,ktere by mohly radeji mlcet.Nechovaji se na kurtu super.
Reagovat
janek_da
Jsi mi připomněla články z poslední doby o teroristech. Sice zabili spoustu lidí, ale sousedy zdravili. Jeden dokonce pomohl nastartovat auto. Takže ti co nezdraví, nemají co kritizovat teroristy.
Reagovat
FulnekUltras
Tak hlavní věc, že už bude moci zase hrát - a třeba se dočkáme i nějakých změn v projevu na kurtu. ;)
Reagovat
lars
Mareno z Plzenska, nedelej z protekcni hrisnice Marfusi chudinku bez pokoje. Ona vlastni nekolik domu ci bytu s nekolika pokoji :)
Reagovat
Pedronegro
a nebylo to spíš proto, že měla sama máslo na hlavě?, co myslíš, pokud máš čím :)
Reagovat
brixner
A šminky a tydle věci už sou úplně mimo! Du vám takhle po ulici, v síťovce tři kila kejty, řezníková tvrdila, že vobsahuje minimálně vosumdesát procent masa, tak, jsa velmi potěšen, jsem vytasil naditou prkenici a najednou - ha, sousedka na chodníku! A čím víc se blížila, tím víc byla krásnější a mě to bylo divný, páč co jí znám, měla všude samej jebák a že prej má nějak zpřeházený hormony nebo co, které jsem se snažil dycinky uvést do normálního chodu svejma návštěvama. Tak jí říkám-"Jé, tys najednou tak krásná..." a vona se zarděnejma líčkama povídá, že byla na kosmetice, že jí kámoška tlamičku vyčistila, vošmirglovala a někde se jí tam válel zbytek botoxu, tak jí to hned na správný místa nabodala, že prej sou kámošky, tak to má v ceně. No, přišla domu, všechny ty pudry, krémy a volejíčky hodila starýmu na hlavu, je už prej jiná doba a všecko se dneska řeší expresivně! Vyndal jsem svojí zrdcadlovku, kterou nosím pořád s sebou i se stativem a udělal náramnou sérii fotek, tedy jen vod krku nahoru, páč na cvičení, který si prej naordinuje těsně po Vánocích, sousedka furt sere a nevešla by se mi do vobjektivu. Nevíte někdo, jak sem ty fotky vložit? Budou autentický, Leica je furt spolehlivá! :-)
Reagovat
Fandina
Nahraj to tady a pak sem dej odkaz.
http://www.imagehosting.cz/
Reagovat
slacker
hele kdyz ten tresst pode neketryc tam dole neprijala: tak jaktoze pres rok nehrala? Kdyby ho odmitla tak mohla hrat celou dobu, ne?
Reagovat
Fandina
Nikdo by ji hrát nedovolil.
Reagovat
FulnekUltras
je pro stejně orientované typy jistě zajímavý. Sám údajný doping se širším příčinným pozadím v tom hraje roli zcela zanedbatelnou.
Reagovat
r176
Terka srovnala na 1:1 na sety
Reagovat
janek_da
:)))

To byla stopballovaná ke konci. A jak v dobíhání, tak v realizaci, Laura asi patří mezi špičku.
Reagovat
VlS
tvl, to jsem si myslel, že to Vee dopodává, ale ta divoká kočka to urvala. Proč ta holka není někde úplně jinde, když umí tohle, to mě hlava nebere. Přitom to už není žádný jehňátko, je ji 28, nebo kolik.

Lucy 1:0 na sety
Reagovat
janek_da
Taks viděl, stará Vee ji dělal problémy. Servisem si téměř vůbec nepomůže. A navíc je hodně antuková, mimo ni je dost slabá
Reagovat
janek_da
a ještě ty její slajzy pod nohy jsou nechutné pro soupeřku, kór pro hráčku typu Venus
Reagovat
VlS
Ale viděls jak bojuje? Ta nevypustí vůbec nic a je všude.
Reagovat
janek_da
jak Bára :)
A ten neproměněný MP Vee byl v tomhle ukázkový. To si dávám do výměny měsíce, i kvůli tomu že to bylo na MP.
Reagovat
janek_da
Na USO ji Venus loni v pohodě vyklepla 6:1, 6:2, tož tak k jejímu hardařskému umění
Reagovat
VlS
má nervy na pochodu, jestli se v dalším gemu nechytne, tak je hotovo.
Reagovat
Fandina
woytha na O2 k Lauře sehr gut :-))
Reagovat
janek_da
to moc nechápu, jak se hráčky snaží hrát drive volej. Sotva míč doběhnou a pálí. Kdyby si v klidu popoběhly, připravily si pozici, tak stejně yéměř vždy musí dát winner.
Reagovat
VlS
má set s Vee- no toto. Ale je teda jak vosa a je všude. Moc koukatelnej tenis.
Reagovat
janek_da
hraje podobně jak Bára
Reagovat
VlS
Akorát ještě o kousek dravěj a rychlej. Akorát to nemůže vycházet do nekonečna.
Reagovat
janek_da
zas ale moc nechodí na síť, ale jinak od základní čáry i ty změny rytmu, kopečky, placky, stopbally. I výškově jsou podobné.
A je potichu, to je vada.
Reagovat
janek_da
Jinak, já si ji všim právě loni v Charlestonu, kde začala chytat formu. Jsem nechápal, že je atak dole. Pak ten Stuttgart od ní ani nebyl moc překvapivý.
Reagovat
VlS
No, kdyby Brixner měl takovou susedu, tak by na TP nepsal, na to by si ly nestačily.
Reagovat
VlS
Tak MTO, ke kterýmu vyzívá umpire hráčku, a ta, i když z ní crčí krev ho odmítá, to stojí za zaznamenání. Za to by Lara měla dostat nějakou cenu.
Reagovat
janek_da
jestli má Venus nízký tlak, tak by nakonec mohla omdlít spíš ona
Reagovat
Fandina
A tohle mi vadí na antuce, že nejen, že se tam často uklouzne a spadne, ale kromě toho i odře, když už to není i něco horšího.
Reagovat
janek_da
Mě zajímá, jestli by si Marie mohla vzít MTO, kdyby jí uprostřed zápasu odešly hlasivky a nemohla pořádně řvát.
Reagovat
VlS
A mohla by si vzít MTO soupeřka, že jí bolí uši?
Reagovat
janek_da
jo, to jsou zajímavé mezní situace. Osobně bych do toho šel. A potom bych hrál s obrovskými bakulemi v uších.

nebo jak Serena před losováním máchá raketou. Kdyby praštila rozhodčí, bude zápas kontumován?
Reagovat
janek_da
nebo bych si vzal digitálky s nějakým extra hlasitým zvukem a po každé výměně zmáčkl odpočítávaní. A jak by uplynula doba a nehrálo by se, tak by hlasitě pípaly.
Reagovat
janek_da
nebo po 4 prasatech soupeřky v řadě požádat o MTO, že jsem psychicky na dně a potřebuju psychologa
Reagovat
VlS
No, a když budou ty prasata vypasený, mohl bys chtít řezníka?
Reagovat
janek_da
Petru
Reagovat
VlS
No, až nebude mít neschopenku.
Reagovat
dadaft
Gavrilova bude letos na antuce velice nebezpečná soupeřka,,,,,,,,,
teď hraje parádně.
Reagovat
Krisboy
Kingové se zřejmě rozvíjí Parkinson nebo jiná forma stařecké demence.
Reagovat
VlS
za vším hleďej ženu, vlastně peníze.
Reagovat
Stan_Borowitz
Myslím, že za tímhle konkrétně bude spíš kulturní vnímavost.
Reagovat
dadaft
Monica v prostřední části předvedla útočnou bezchybnou smršť, se kterou vyhrála olympiádu, ale začátek a konec zápasu patřil Darjinu topspinu a aktivitě.
Reagovat
VlS
Darju beru tak trochu jako naši holku ( Trnava, trenér Vladimír Páleník) takže potěšila.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si to tady tak čtu, vy budete hodně brečet, až bude zase vyhrávat...
Reagovat
Kozoroh
Anebo ty budeš brečet, až bude v prvních/druhých kolech dostávat na řiť :-)
Reagovat
VlS
Buď realista, asi tenis nezapomněla a bude vyhrávat a Monty se bude nafukovat, jak holub na báni. S vysokou pravděpodobností to tak bude. A co?
Reagovat
Haitik
Tak ty druhá kola budou ze začátku taky v cajku.. :D Hlavně, že bude zpátky
Reagovat
Krisboy
Chudák tenis, chudák fair play, chudák čest.
Reagovat
George_Renel
Ty vůbec nechápeš, že to tady není o tenisu.
Když bude lepší, ať si klidně vyhrává.
Reagovat
VlS
Montyho přece nezajímá sport, ale holky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mi děláš mluvčího nebo co?
Reagovat
Torn
VIS jenom sere, že se Marfuša vrací. :D Jinak sdílím názor. Tohle je zase jenom způsob, jak na ní házet špínu, prostě media. Ona je děsná lhářka, tak proč jí to WTA žere? :D Nechte jí už spát. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi tady jeden z posledních, co má rozumný názory...
Reagovat
PetaM
Takže lidé, kteří mají opačný názor, než vy pane, mají hloupé názory? Že mě to ale vůbec překvapuje od někoho, jako jsi ty. "Můj názor je jediný správný a kdo má opačný, je špína!" Trošku namyšlené, nemyslíš si? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Lidé, kteří mají opačný názor než já, si hlavně neumí najít relevantní informace o případu Mashy (zejména rozhodnutí CAS)...
Reagovat
Pedronegro
ty jdi už s celým CAS do p.dele, papoušku :), zjisti si z čeho jsou živi ti šašci a proč lezou sponzorům do riti, ti jsou schopni tvrdit, že ta tiskovka vůbec nebyla, že na ní Marfuša nemluvila a že částka taky nesouhlasí:)
Reagovat
smazaný uživatel
Do prdele jdi ty s ITF.
Reagovat
Pedronegro
ty šuldo, tobě kdyby CAS napsal, že jsi dement, tak s tím budeš souhlasit, vlastně správně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom kdyby CAS potvrdil Mashe 2 roky, to bys je vychvaloval, ty šuline...
Reagovat
Pedronegro
jsi na omylu, nechválil bych je ani kdyby jí to zvedli na 4 roky, protože ty si opravdu zasloužila, kapišto?
Reagovat
PetaM
Hlavně, ať zase nedopuje. To je jediné, na čem záleží. Jestli vyhraje ve zbytku sezóny všechny své zápasy je mi jedno.
Reagovat
dadaft
jak se mi to stává na začátku každého nového povrchu na okruhu, zjišťuji, že ho zbožňuju.
miliji antuku.
už se těším na ty úžasné dlouhé bitvy, kdy se bojuje o každou výměnu, o každý fiftýn,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

až přijde tráva, bude to stejné. )))))))))))
Reagovat
Stan_Borowitz
"Víc udělat ani nemohla..." Ale mohla, mohla udělat mnohem víc, paní Kingová.

Naopak nemohla udělat míň, ledaže by na turnajích hrála pod falešnou identitou.
Reagovat
spaniel
Mě spíš zaujalo toto: ""Proto jsem tolik usilovala o to, aby pravda vyšla najevo. Nikdy si neuvědomíte, jak moc něco milujete, jak moc to pro vás znamená, dokud to na nějaký čas neztratíte."

Jaká pravda vyšla najevo?
Reagovat
Kozoroh
Stokrát opakovaná lež se stává pravdou.
Reagovat
VlS
Žádná
Reagovat
lars
ze Marfusa je protekcni
Reagovat
Pedronegro
že o prachy jde vždy až v první řadě a když je má a prachy zastupuje, může udělat jakoukoliv sviňárnu a ještě jí je umožněna všemožná publicita, aby mohla dělat ublíženou, a jak už tady někdo napsal, stokrát opakovaná lež se stala pravdou, opravdu hnusná osoba ...
Reagovat
kada.tom
Olympijská vítězka zase lostla ... jaké to překvapení :-)
Reagovat
Fandina
Ty děláš, jako by tu olympiádu vyhrála podfukem.
Reagovat
kada.tom
to ne :-) jen je to "žena" jednoho úspěchu - výrazného, leč jednoho a její ostatní výsledky ukazují, že OH vyhrála hlavně kvůli tomu, že WTA je dlouhodobě mimo, každá dokáže porazit každou ..
Reagovat
Fandina
Vyhrála OH, Sam jednou vyhrála GS, to ještě neznamená, že se jí kvůli tomu budu posmívat.
Reagovat
kada.tom
Sam ale není náhoďačka ... ve finále GS byla dvakrát, má dalších 5 GS ze čtyřhry, trofej z TM ve čtyřhře, byla světovou čtyřkou, má hodně trofejí ze dvouhry a čtyřhry - o tom všem si může Puig nechat jen zdát :-)
Reagovat
Fandina
Sam je také mnohem starší a Monica je na začátku kariéry. Je spoustu jiných hráček, které nikdy nevyhrály nic, natož OH. Například Franceska má taky jeden GS a taky se jí nebudu kvůli tomu posmívat. A ve WTA je hodně holek schopno vyhrávat turnaje, na tom není nic divného.
Reagovat
Torn
Hlavně Monica má silný knír, který jí pomáhá. Bez kníru by ty OH nevyhrála. :D
Reagovat
Fandina
Marfuša má větší.
Reagovat
a.magerova
Tak tak.... raději stříbro a k tomu GS nepočítaně.... :-P
Reagovat
Stan_Borowitz
Trest si odpykala, to je tak jediné pravda. Ale proč by ji měli proboha všichni vřele vítat? Zejména ti, co nikdy nedopovali? Ať si hraje, ať jí klidně ti, pro které jsou prachy víc než morálka, dávají divoké karty a upravují program turnajů, aby ji zvýhodnili, ale nikomu proboha nevnucujte, že by ji měl vřele vítat.

Taky nevím, co je podle Kingové tak obdivuhodného na výroku, který hned na začátku její vinu zpochybňuje ("Pokud jsem porušila pravidla...).

Inspirativní??? Fakt??? A jak se poučila? Přestane třeba provozovat jiné své nesportovní praktiky, aby ukázala, že se poučila?
Reagovat
a.magerova
Kingová je pipina, to říkám už dlouho !!!
Reagovat
Stan_Borowitz
To je hrozný, jaký lidi získávají v posledních letech stále větší vliv...

Nicméně - dobrá photoshopová práce ta úvodní fotka, obzvlášť, když člověk vidí tu realitu dole.
Reagovat
a.magerova
No.... právěže, mi se ta umělá fotka nelíbí, na první kouk jistota, že TO neodráží realitu... :-/

Profík by si s tím měl pohrát tak nějak víc, aby jakože výsledek byl super a hlavně míň bakelitový... ;-)
Reagovat
VlS
Ta fotka je autentická asi jako Panenka z japonskýho komiksu :-D. Děsně přehnaná retuš, užsi ani není podobná.
Reagovat
Fandina
Je vidět, že jsi muž, protože kdybys byl žena a nechal se párkrát nalíčit u odborníků, tak by ses třeba pak ani nepoznal :-)). Vím o čem mluvím, několikrát jsem to absolvovala :-). Nalíčení člověka hodně zmnění, k tomu retuš a je to.
Reagovat
VlS
Já si pamatuju Ivana Mládka, jak tý paní u nich říkal: a nechcete si namalovat nějakej obličej na tu vaši držku? No, autenticita jak bič.
Reagovat
Fandina
Jo jo, to se mu povedlo, ale klidně bych to řekla méně expresivně, stejně je to vtipné :-)).
Reagovat
Krisboy
Mládek řekl na ksich, myslím.
Reagovat
VlS
Možná, nechce se mi to hledat na YT
Reagovat
Fandina
Photoshop udělá hodně, ale nemusí moc, když základem je dobré líčení. Myslím, že tohle je ten případ, photosop to vyhladil, ale ten základ byl v nalíčení. A fotka je pěkná.
Reagovat
VlS
Je změněnej i tvar obličeje a to líčení neudělá.
Reagovat
Fandina
Proč myslíš? Já jsem jednou byla na takovém školení líčení a barvička na líčko nebo na vystouplou bradu, nebo spánek udělá svoje. Kosmetické salony se musí něčím živit. A divil by ses, co dovedou s obličejem udělat.
Reagovat
VlS
No já vím, co s tím dokáže Photoshop
Reagovat
Fandina
Ano, ale když seš nalíčený, tak je to polovička práce a navíc, tak moc nemusíš fabulovat skutečnost, i když nalíčenou. Mně o úpravě fotek na web nemusíš vykládat, něco obličejů jsem se na stránky pár let, co jsem se tím živila poupravovala. I kdy to byl třeba Corel, ale práci to dalo.
Reagovat
VlS
Na web a pro tisk je sakra rozdíl.
Reagovat
Fandina
A víš, že jsem to dělala i pro tisk? Na tisk propagačních materiálů? Sice to pak grafici tiskáren ještě dolaďovali, ale teď jsi mi to připomněl, že jsem takovou práci taky dělala.
Reagovat
VlS
Musím zavolat do Valdic a zeptat se, koho budou pouštět z basy. Abychom mu mohli na Václaváku připravit vřelé uvítání.
Reagovat
janek_da
Rači do Valtic. A jak by přijeli se sudem, tak bych je taky vřele přivítal.
Reagovat
George_Renel
Já si myslím, že by nebylo dobré pro jiné hráčky se inspirovat dopingem rusky, která, dle nepřímého vyjádření v textu, sice trest přijala, ale provinění necítí.
Reagovat
Pedronegro
a vůbec jsou to kecy jak od montyho, Kingová v tý svý hlavě nemá ani to zrní, trest naopak nepřijala neb se proti němu odvolala ...
Reagovat
Haitik
Přesně 3 týdny.. :-))

Ten rozhovor, o kterém je vlastně tento článek jsem sledoval a Maria tam mluvila také i o své knize, o OH 2020.. :-) Na tu knihu se hodně těším..
Reagovat
PetaM
Ano, doufám, že budoucí generaci inspiruje k tomu, aby se naučila číst. Protože kdyby uměla číst, nic by se nestalo.
Reagovat
kada.tom
Tak snad se jí nikdo inspirovat nebude, je třeba doping vymýtit a ne jej podporovat.
Reagovat
dadaft
amíci už se to naučili, , opravdu skvělý zvuk z ruchových mikrofonů, stejně jako v Miami mám pocit, jako bych tam byl.
(Monterrey o dva levely horší)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mechikáni co bys čekal
Reagovat
Krisboy
https://youtu.be/4IPoF3YhLKU?t=299
Reagovat
dadaft
amíci ještě nedávno měli za umpire takového srandovního tatíka se sluchátky a mikrofonem, který se u výměn za míčkem otáčel,,,,,,,,,,,,,,,,,

BBC a Wimbledon, to byl vždycky top level kvality, reference.
Reagovat
dadaft
a ještě jedno plus Charlestonu, z IW i Miami se občas obraz co pár sekund drobně sekal, dost to lezlo na nervy, Charleston jede perfektně plynule.
Reagovat
blixa
A jéje, to zase bude v álejích TP nablito .... :D
Reagovat
adalv87
byla dobra!!nikdo nevi jak na tom je.ale doufam ze spatne,a na kazdem turnaji vyleti hned zkraje
Reagovat
Torn
Velmi inspirativní. :D
Reagovat
dadaft
holt je to hýkalka, ňufačka a okusovačka nehtů,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale taky je to po čertech dobrá tenistka s gigantickou fanouškovskou základnou po celém světě a každý ji chce na turnaji mít.
Reagovat
dadaft
ve spoustě nejlepších zápasů posledních deseti let je jednou z aktérek Maria Sharapova.

když mluvíme o Stuttgartu, vzpomeňme na QF 2012 proti Samanthě Stosurové --- 3,5 hodinová třísetová bitva intergalaktické kvality, opravdová lahůdka,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
janek_da
od Angie jsem neviděl lepší tenis než ve Stuttgartu 2015 s Marii
https://www.youtube.com/watch?v=yZhQQszTx-g

dokonce je to komentováno uhlířovštinou
Reagovat
smazaný uživatel
U mne teda zabodoval zápas z roku 2014 ve Wimbledonu, a koncovka 3. setu, kde se přetahovali o každý balon.

https://www.youtube.com/watch?v=sg8Ux0Jzmgc

V dalším kole potom unavená podlehla Genie.
Reagovat
Haitik
Sem celkem rád, že jsem tenhle zápas nedokoukal.. Ten poslední gem bych asi rozdýchával ještě teď.. :DD
Reagovat
adalv87
byt ji tak se zahrabu a uz nevylezu.nesnasim ji kravu ujecenou
Reagovat
dadaft
si maže Monicu Puig na chleba.
Reagovat
Hector21
z obou stran...
Reagovat
Krisboy
Už včera hrála dobře, chvilku jsem naň koukal.
Reagovat
Hector21
Monča teď ale hraje nátlakově, o dost lepší projev
Reagovat
Krisboy
Jj, trochu se to otáčí. Monča do toho řeže pěkně, jen co je pravda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist