Šarapovová smetla i Venus, vyrovnala rekord Grafové

18. 1. 2013, 17:13
Aktuality 20
Dvě soupeřky už v Melbourne zničila dvakrát 6-0. Potřetí už Maria Šarapovová kanáry nenadělovala, ovšem ani Venus Williamsová jí příliš těžkou soupeřkou nebyla. Ruská tenistka porazila bývalou světovou jedničku 6-1 6-3 a s Belgičankou Flipkensovou si zahraje o čtvrtfinále.
Maria Šarapovová

Obě mají ve své sbírce několik grandslamových titulů a obě bývaly tenisovými královnami, ale to je asi tak vše, co Marii Šarapovovou a Venus Williamsovou momentálně spojuje. Američanka se o tom mohla přesvědčit v utkání, v němž ji Šarapovová jasně přehrála.

Už úvod zápasu patřil ruské tenistce, která se po dvou brejcích dostala do vedení 4-0. Její sérii 28 vyhraných her v Melbourne v řadě pak Williamsová uťala, ale Šarapovovou příliš neohrožovala. Aktuální světová dvojka sice hrála tradičně tvrdě, ale zároveň přesně, zatímco se starší ze sester Williamsových v úvodním setu dopustila 13 nevynucených chyb.

Ve druhé sadě se toho příliš nezměnilo. Williamsová ve čtvrté hře 0-3 odvrátila hrozbu 'kanára' a za stavu 1-5 ještě zazlobila a sebrala Rusce servis. Při svém dalším podání už ale Šarapovová zápas ukončila.

"Moc jsem chtěla tenhle zápas vyhrát," přiznala po utkání Ruska, která proti americké veteránce hrála viditelně hodně motivovaná. "Když jsem vedla 5-1, udělala jsem víc chyb, než bych chtěla, takže jsem ráda, že jsem to pak doservírovala," dodala Šarapovová, která s pouhými čtyřmi prohranými gamy na kontě v turnajovém osmifinále vyrovnala zdejší rekord Steffi Grafové z roku 1989.

Agnieszka RadwaňskáJejí další soupeřkou bude Belgičanka Kirsten Flipkensová, která už dnes jednu Rusku porazila. Kvalifikantka Valeria Savinychová favoritku sice potrápila, s turnajem se ale rozloučila výsledkem 2-6 6-4 3-6.

Svou dobrou formu v Melbourne dál potvrzuje letos ještě neporažená Agnieszka Radwaňská. Turnajová čtyřka ani dnes neztratila set, talentovanou Britku Heather Watsonovou porazila 6-3 a 6-1.

"Letos už jsem odehrála proti nejlepším hráčkám hodně dobrých zápasů a musím říct, že hraju dobře. Všechno funguje, jak má," libovala si po postupu Polka. "Jen doufám, že mi to vydrží. Teď už to proti nasazeným soupeřkám bude jen těžší. Uvidíme."

Své 25. narozeniny dnes v Melbourne oslavila výhrou pátá nasazená Angelique Kerberová. Němka porazila nebezpečnou Američanku Madison Keysovou 6-2 7-5 a o čtvrtfinále si zahraje s Ruskou Jekatěrinou Makarovovou, která dnes vyřadila 11. nasazenou Marion Bartoliovou.

Výsledky - Australian Open - ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Šarapovová (2-Rus.) - V. Williamsová (25-USA) 6:1, 6:3, A. Radwaňská (4-Pol.) - Watsonová (Brit.) 6:3, 6:1, Kerberová (5-Něm.) - Keysová (USA) 6:2, 7:5, Na Li (6-Čína) - Cirsteaová (27-Rum.) 6:4, 6:1, Ivanovičová (13-Srb.) - Jankovičová (22-Srb.) 7:5, 6:3, Görgesová (18-Něm.) - Čeng Ťie (Čína) 6:3, 1:6, 7:5, Makarovová (19-Rus.) - Bartoliová (11-Fr.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:4, Flipkensová (Belg.) - Savinychová (Rus.) 6:2, 4:6, 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo:
Dateová-Krummová/Parraová (Jap./Šp.) - Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) 7:5, 3:6, 6:3, Šafářová/Pavljučenkovová (ČR/Rus.) - Kopsová-Jonesová/Spearsová (8-USA) 6:4, 6:2, Uhlířová/Grandinová (14-ČR/JAR) - Czinková/Jovanovská (Maď./Srb.) 6:3, 6:3.

Komentáře

20
Přidat komentář
Heather_Fedex
a ta emoce na konci zapasu....to byl ohnostroj nadseni! ta musi ty williamsky kurewsky nenavidet ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně! :D A to porazila "jenom" Venus, jak by se asi radovala, kdyby porazila Serenu :D
Reagovat
Heather_Fedex
to by se asi na miste rozbrecela....a ja s ni ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to má bejt :) Miluju když se Masha raduje a když zařve Come On! :)
Reagovat
Heather_Fedex
ale na konci zapasu mi venus bylo lito....az takova radost od masi nebyla prilis hezka. jenze to si tehdy asi sotva uvedomovala. byla totiz v tranzu ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevěřím tomu, že by v tom byla nějaká nenávist. Každý má radost, když vyhraje a ještě větší radost, když vyhraje nad opravdu dobrou hráčkou, kterou Venus bezesporu je. Taky jsem zapomněl zmínit, že Masha ukončila zápas esem, to možná taky mělo vliv na tu radost. :) A jak říkám, ta obrovská radost měla co dočinění s tím, jak se vyvíjel ten druhý set. Tohle řekla Masha na tiskovce, když se jí ptali právě na tu radost...

Q. That was a big celebration at the end there. Were you thinking about another Williams sister in the final at that moment?
MARIA SHARAPOVA: Well, I lost a couple I was up 5 1, down Love 40, and it was swinging back and forth for those couple of games. Then I was up 30 Love, it got back to 30 All, and I served that game out really well. I was just really pumped. Why shouldn't I be?

Mimochodem, Masha mluvila o Venus před zápasem s velkým respektem. Určitě je mezi nimi soupeření, ale nenávist je podle mě příliš silné slovo, které neodpovídá skutečnosti... Na druhou stranu, pamatuju si, jak v jednom dokumentu říkali o Mashe, že když Serena a Venus trénovaly v Bollettieriho akademii, tak se jí někdo zeptal, jestli se na ně dívala. A ona řekla, že ne a že má svoje starosti. :D No a taky si dobře pamatuju, jak jsem se díval na semifinále Wimbledonu 2005 ještě na bývalém kanálu DSF. Masha tehdy prohrála právě proti Venus. Po zápase byla smutná a mně jí bylo moc líto. To byl asi úplně první okamžik, kdy Masha zasáhla moje srdce. :)
Reagovat
Heather_Fedex
dojimavy pribeh monty ;)
a jinak nekolik nize postavenych hracek (nevim jestli mezi nemi nahodou nebyla lisicki) se zminilo, ze vyhry nad mariou si ceni a hlavne z ni maj obrovskou radost kvuli tomu, ze maria neni v kolektivu oblibena a o to vic ji chteji porazit. je to videt napr. i na vichke, jak se tesi vzdycky, kdyz manu porazi. a plati to i naopak ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o tom nevím. Sabine měla loni ve Wimbledonu velkou radost z výhry nad Mashou, ale to má asi každá hráčka, která porazí favoritku... Na druhé straně, Masha měla taky velkou radost, když loni proti Sabine vyhrála dramatické zápasy na AO a OH. :) Co se týče Mashy a Viky, tak ony proti sobě hrajou dost důležité zápasy (většinou finále nebo semifinále), takže tam je ta velká radost naprosto na místě. Pamatuju si, jak Masha měla velkou radost po semifinále TM a Vika zase na AO. Ale tak to je celkem pochopitelné, když proti sobě hrajou zápasy, ve kterých jde opravdu o hodně... Navíc u nich momentálně platí, že vítězka vzájemného zápasu porazila svou žebříčkově nejsilnější soupeřku. To je o další důvod k radosti víc. :)
Reagovat
smazaný uživatel
monty25: :-)
verka22: Masha ale rvala "davaj".. ;-)
haitik1: taky jsem takovou explozi u Mashi jeste nezazila.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatím u mě panuje spokojenost... :)

Ana - Jelena: Jak už jsem avizoval, tenhle zápas jsem neviděl. Mrknul jsem aspoň na highlighty a přečetl jsem si tu komentáře... Jsem moc rád, že to Aně vyšlo. :) Jak jsem zpětně koukal na průběh zápasu, tak první set byl zase hodně divoký. Ana vedla 5:2 a najednou to bylo 5:5 a 40-0 pro podávající Jelenu. Přesto Ana v jedenáctém gemu dokázala získat brejk a potom dopodávala první sadu, když prozměnu dva brejkboly odvrátila... Druhý set už byl podle průběhu klidnější. Ana získala brejk na 2:1 a ten byl prakticky rozhodující. V devátém gemu Ana ukončila zápas na příjmu... Taky tady bylo napsáno, že Jelena nebyla ve 2. setu úplně v pořádku. No, v tom vedru je to boj pro každého. Doufám, že to nemělo žádnou jinou příčinu (zranění apod.)... Jak už jsem tady psal, Ana má na letošním AO splněno vzhledem k nasazení i obhajobě loňského výsledku. V některých částech pavouka se stala překvapení, ale osmifinále Any s Agou bylo očekávané. Pokud vím, tak Aga ještě letos neprohrála. Přesto věřím, že Ana má nějakou šanci. Třeba to bude právě ona, kdo Agu letos poprvé porazí... Proč? Proč ne! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Masha - Venus: Tenhle zápas jsem samozřejmě viděl a udělal mi velkou radost. :) Důležitý byl hned začátek. Masha v prvním gemu získala brejk a ve druhém ho potvrdila, navzdory brejkbolu Venus. Třetí hra přinesla další brejk pro Mashu a od toho se odvíjel celý první set a tak trochu celý zápas. Masha nakonec vyhrála 1. set v poměru 6:1, když ho ukončila na příjmu... Druhý set začal v podobném duchu jako ten první. Masha rychle vedla 3:0 s jedním brejkem v zádech. Ve čtvrtém gemu měla Masha tři brejkboly za stavu 40-0, ale Venus dokázala uhrát pět míčku v řadě a tenhle gem získala. Masha poté zvýšila na 4:1, přestože při svém podání prohrávala 15-30. Pak přišel dlouhý šestý gem, ve kterém Masha využila svůj čtvrtý brejkbol a vedení 5:1 bylo na světě. Vzápětí Masha podávala na vítězství, ale poprvé (a naposledy) v zápase přišla o podání, když Venus využila svůj pátý brejkbol. Potom si Venus podržela servis, přičemž Masha zůstala zase dva míčky od vítězství. Za stavu 5:3 přišel pro Mashu důležitý gem na podání, protože kdyby se jí nepodařilo doservírovat, tak se Venus vrátila zpátky do druhého setu a možná i do zápasu. Za stavu 30-15 Masha přerušila výměnu a vzala si jestřábí oko, jenže bohužel neměla pravdu. Skóre bylo 30-30 a hrálo se o mečbol nebo brejkbol. Masha musela jít přes druhé podání, při kterém celkem zariskovala a vynutila si první mečbol zápasu. Ten vzápětí dokázala proměnit a pak už následovala její radost. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Říkal jsem si, že to mohlo být ještě rychlejší. Na druhou stranu by ale bylo divné, kdyby to proti Venus bylo až tak jednoduché... Ten závěr byl trošku nervózní, ale jinak podala Masha výborný výkon. Hlavně v 1. setu k tomu přispěly i chyby, které Venus udělala hlavně z forehandu. Ve 2. setu se Venus o něco zlepšila, ale Masha to dokázala dotáhnout do vítězného konce... Věřím, že příští kolo proti Filipkens nebude pro Mashu problém. Stát se může všechno, ale před turnajem jsem proti ní v osmifinále očekával Dominiku nebo Kláru, které by podle mě byly nebezpečnější... Jinak mě pobavilo, jak Šíma na Eurosportu říkal, že Masha před turnajem trénovala s australskými juniory a jednoho z nich dokonce porazila! Masha je ovšem hodná holka, takže jméno toho juniora neprozradila. :D

Ostatní zápasy: Ve zbývajících zápasech vyhrávaly favoritky až na jednu výjimku, kterou je prohra Marion proti Ekaterině. Nedá se ale říct, že by to pro mě bylo až takové překvapení... Je celkem zajímavé, že z hráček od 7. do 14. místa už zůstaly v turnaji jenom Ana a Caro. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je valec:)
Reagovat
Fandina
Neuvěřitelná jízda ...
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Maruš! Zápas jsem bohužel neviděl, ale kouknul jsem higlights na strankách turnaje a i na tom, s jakou vervou hekala bylo poznat, jak moc chtěla vyhrát.. :D Nejlepší moment: Mashy radost po MP(takhle jsem jí snad ještě radovat neviděl :-) ) a Venus a její obličej :D
Jinak v neděli už Marii konečně zase uvidím, takže se těším jak svin.. Nedovedu si představit, že by Flipkens Marii vzala set, či jí dokonce porazila. :-)
Reagovat
carolyn
I máma Venus nechápala, jen kroutila hlavou :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nediv se, když to ze stavu 5:1 bylo najednou 5:3 a 30-30 při podání Mashy. Myslím, že to Masha uvedla i na tiskovce, že tohle byl právě ten důvod velké radosti. Ten konec byl trošku nervózní a prostě to z ní spadlo. :) Nechybělo moc a Venus mohla získat brejk, který by ji vrátil minimálně do 2. setu... Jinak ten druhý servis Mashy za toho stavu 5:3 a 30-30 byl vážně "jentaktak".
Reagovat
gigin
A teď přijde né Tipsy, ale monty time....
Reagovat
smazaný uživatel
Už je to tady! :D
Reagovat
carolyn
Máňo tvl to byla smršť! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist