Šarapovová v Memphisu soupeřku nenašla. Triumf má bez ztráty setu

21. 2. 2010, 07:41
Aktuality 12
WTA MEMPHIS - Ruská tenistka Maria Šarapovová získala druhý titul od dlouhé pauzy zaviněné zraněním ramene. Svou přemožitelku marně hledala v Memphisu, kde potvrdila roli nasazené jedničky a z vítězství se radovala bez ztráty jediného setu.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová vyhrála turnaj bez ztráty setu. Ve finále bývalá světová jednička porazila 6-2 6-1 Švédku Sofii Arvidssonovou, jež v roce 2006 právě v Memphisu získala svůj jediný titul v kariéře.

Nejvýše nasazená Šarapovová, jež v semifinále vyřadila Češku Petru Kvitovou, si připsala první turnajové vítězství v roce. Celkově dosáhla na 21. titul v kariéře.

"Hrála jsem konzistentní tenis po celý týden a hrála dobře proti všem soupeřkám. Myslím, že to byl povedený týden," hodnotila Šarapovová, jež se v žebříčku posune na 13. místo. "Je to skvělé. Přijela jsem odehrát nějaké zápasy. Zahrála jsem si jich pět a navíc mám titul, prostě skvělý týden," řekla Šarapovová. 

Dvaadvacetiletá rodačka z Moskvy se tak dokázala oklepat z nečekaného kolapsu na Australian Open a pokračuje v návratu na výslunní. Po operaci ramene, kvůli kterému nehrála devět měsíců, se loni na jaře ocitla až v druhé světové stovce.

"Po Australian Open jsem tvrdě pracovala a výsledky se pomalu dostavují," uvedla ruská hvězda, která na úvodním grandslamu sezony vypadla hned v prvním kole. 

Arvidssonová hrála před týdnem podnik ITF v Midlandu, kde ve čtvrtfinále prohrála s Hradeckou. "Do Memphsiu jsem přiletěla těsně před kvalifikací. Skoro jsem se do turnaje nedostala," přiznala Švédka, jež hrála ve svém třetím finále.

- WTA INTERNATIONAL MEMPHIS (USA, tv. povrch - hala, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (20. 02. 2010)

Dvouhra - finále:
Šarapovová (1-Rus.) - Arvidssonová (Švéd.) 6-2 6-1

Čtyřhra - finále:
Kingová/Krajicková (3-USA/Niz.) - Matteková-Sandsová/Shaughnessyová (USA) 7-5 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Maria získala přesně polovinu turnajových prvenství jako má Venuše, Doufám že jich bude mít tolik jako ona a k tomu ještě nějaké ty grandslamové...
Reagovat
skott
Takhle by se mely vyhravat male tituly, musim jenom pripojit svoji gratulaci!!Pouhych 21 ztracenych gemu behem peti utkani, prestoze souperky nebyly nic moc, ale presne takove posileni sebevedomi Maria pred IW a Miami potrebovala.Mozna tam nakonec pri trose stesti bude nasazena jako osmicka.
Reagovat
smazaný uživatel
Maria má štěstí že v IW nestartují Williamsky, to jsou jediný protivnice proti kterým nemá šance... Ale na ostatní má porážet! Ještě Lena by jí mohla dělat problémy..
Reagovat
skott
Lena v obdobi kolem IW a Miami nikdy moc nezari, vetsinou ma nabitej zacatek sezony a pak ji tam v tom rychlym sledu utkani chybi sily.To same letos, zas zbytecny turnaj v Ku.ala Lumpur, kdyz ostatni odpocivaji.Ale jinak verim, ze Maria ma i na Williamsky, kdo jinej uz by je mel porazet, kdyz ne ona..?
Reagovat
Vojtiik
treba belgicanky ...
Reagovat
skott
btw. proc tady nejde napsat hlavni mesto Malajsie, kdyz na nem neni nic sprosteho, to je absurdni:-O
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim.. Maria má proti nim pořád smůlu.. Ale věřím že v IW to bude dobrý a v Miami aspoň ČF a mohla by být v TOP8! :-) ještě něco málo zahrát na antuce a hůrá do TOP5! :D:)
Reagovat
smazaný uživatel
Joo Maruš, sem prevelice moc ráda :)
Reagovat
smazaný uživatel
super, alespoň si Masha spravila chuť. Jen tak dál !!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Huráááááááááá! Velká gratulace. Věřím, že na Wimbledon už bude Maria opravdu vysoko nasazena.
Reagovat
Vojtiik
Jedem maruš jedem :)
Reagovat
smazaný uživatel
je to její 2. titul po návratu na kurty (Tokio), ale jinak gratulace. Škoda jen, že jsem tě nemohl vidět hrát. Doufám, že po IW a Miami budeš už v TOP8... :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist