Šarapovová ve Štrasburku po dvou měsících vyhrála

17. 5. 2010, 20:29
Aktuality 3
WTA ŠTRASBURK - Bývalá světová jednička Maria Šarapovová se dočkala prvního vítězství od březnového turnaje v Indian Wells. Ruska, která si dva měsíce léčila loket, dnes ve Štrasburku porazila svou krajanku Kulikovovou 6-3 3-6 6-1.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová od březnového Indian Wells léčila bolavý loket a na kurty se vrátila minulý týden v Madridu, kde hned v úvodním kole vypadla s Lucií Šafářovou.

Tento týden se konají poslední dvě generálky na French Open a ruská tenistka dala oproti loňsku před Varšavou přednost Štrasburku. Zápas 1. kola s krajankou Reginou Kulikovovou začala vyhraným setem, v němž neztratila ani jedno podání. V dalším dějství však nasazená jednička doplatila na nevyužívání brejkbolů a o svém postupu musela rozhodnout až ve třetí sadě. Tu už jasně ovládla a po výhře 6-3 3-6 6-1 se může těšit na duel s vítězkou zápasu Maleková - Evtimovová.

Ze soutěže už vypadla druhá nasazená Jelena Vesninová. Ruska, jež v posledních týdnech bojovala se svalovým zraněním a bolestí zad, uhrála jen pět gamů s Američankou Vaniou Kingovou a prohrála už čtvrtý zápas v řadě. 

Obhajoba finálové účasti čeká na Lucii Hradeckou. Před rokem podlehla česká fedcupová reprezentantka v boji o svůj první titul ve dvouhře Aravane Rezaiové z Francie, která v neděli překvapila triumfem v Madridu po finálovém vítězství nad Američankou Venus Williamsovou. Rezaiová tentokrát v pavouku štrasburského turnaje chybí.

Hradecká před cestou do Francie vyhrála premiérový ročník turnaje ITF Sparta Prague Open ve Stromovce. V prvním kole ve Štrasburku se utká s Francouzkou Julií Coinovou, v soutěži se představí i Sandra Záhlavová, kterou čeká pátá nasazená Španělka Medinaová.

- WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK (Francie, antuka, 220.000 dolarů) -
pondělní výsledky (17. 05. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Šarapovová (1-Rus.) - Kulikovová (Rus.) 6-3 3-6 6-1
Kingová (USA) - Vesninová (2-Rus.) 6-4 6-1
Rodionovová (Austr.) - Moritaová (Jap.) 2-6 6-3 7-5
Cornetová (Fr.) - Chan Yung-jan (Tchaj-wan) 6-3 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Hradecká/Chuang Chia-jung (1-ČR/Tchaj-wan) - Bacquetová/Georgesová (Fr.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
btw. to nevypada jako jeji stara ¨Princka¨ co drzi Maria v ruce:-O
Reagovat
smazaný uživatel
Maruško vyhraj to! :-)
Reagovat
skott
no, kez by;-) Rikam si, ze jsem vlastne jeste Mashu letos ani nevidel vyhrat zapas.Z Memphisu a v 1.kole IW nebyl prenos a z tech ostatnich odesla porazena.Pritom Strasbourg by meli vysilat nejdriv od ctvrtka, jak to vypada:/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist