Šarapovová vyzve ve finále v Madridu Serenu Williamsovou, Šafářová vyhrála v deblu

11. 5. 2013, 15:25
Aktuality 74
V ženské dvouhře udržela naději na obhajobu Serena Williamsová, jež si v semifinále poradila s Italkou Sarou Erraniovou 7-5 a 6-2. Americká světová jednička si ve finále zahraje s Ruskou Mariou Šarapovovou, která vyřadila Anu Ivanovičovou ze Srbska 6-4 a 6-3.
Maria Šarapovová

Semifinálová duel mezi Serenou Williamsovou a Sarou Erraniovou rozehrála lépe hráčka z Itálie. Erraniová měla v první sadě dvakrát o jeden brejk navrch, ale ani jednou vedení neudržela.

Trest pro Erranivou přišel v závěrečném gamu. Italka sice na servisu odvrátila tři setboly, ale čtvrtou šanci už Willimasová využila a vyhrála první set 7-5.

Erraniová měla velkou šanci získat hned první gam druhého setu, ale nevyužila ani jeden ze tří brejkbolů. Williamsová se dostala do pohody a ve zbytku utkání na kurtu vládla. Jednatřicetileté Američanka získala servis soupeřky hned dvakrát a vyhrála 6-2.

"Jsem spokojená," řekla vítězka. "Myslím, že jsem hrála dobře, obzvlášť ve druhém setu. V něm jsem nedělala tolik chyb, těch jsem se chtěla dneska vyvarovat," dodala Williamsová. 

Ve druhém semifinále proti Aně Ivanovičové roli favoritky potvrdila Maria Šarapovová. Ruska získala první brejk zápasu v páté hře, ale Ivanovičová si ztracený servis vybojovala okamžitě zpátky. Na další brejk už Srbka zareagovat nedokázala a prohrála tak první set 4-6.

Dobře vstoupila Ivanovičová do druhé sady, ale vedení 2-0 k zisku setu nakonec nevedlo. Šarapovová otočila vývoj druhého setu, zvítězila 6-3 a zajistila si tak start v zítřejším finále.

Serena Williamsová ve finále nebude jen obhajovat loňský titul, ale taky před Mariou Šarapovovou bránit post světové jedničky. Pokud ruská světová dvojka zvítězí, nahradí americkou soupeřku v čele pořadí.

"Na zítřejší finále se těším," nechala se slyšet Šarapovová. "Bude to dobrý zápas, zatím jsem hrála se soupeřkami, které jsou v žebříčku pode mnou. Zítra to bude o nečem jiném, bude potřeba ještě více sil a důslednosti," dodala.

"Velmi dlouho jsem ji neporazila. Dobrou zprávou ale je, že jsem dostala další možnost to změnit," přidala Šarapovová. Ruská tenistka má s Williamsovou celkovou bilanci 12 porážek a dvou výher, které obě zaznamenala v roce 2004.

Lucie Šafářová se dočkala v Madridu druhé letošní trofeje ve čtyřhře. S Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou porazily i poslední deblové soupeřky Caru Blackovou s Marinou Erakovicovou 6-2 6-4 a dosáhly druhého společného úspěchu po loňském Charlestonu.

Právě v americkém Charlestonu se Šafářová před měsícem radovala z úspěšné obhajoby, letos byla její spoluhráčkou Kristina Mladenovicová z Francie. V letošním žebříčku deblových dvojic patří česko-ruský pár do elitní desítky.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID -
(Španělsko, antuka, 4.033.254 eur)
sobotní výsledky (11. 05. 2013)

Dvouhra - semifinále:
S. Williamsová (1-USA) - Erraniová (7-It.) 7-5 6-2
Šarapovová (2-Rus.) - Ivanovičová (16-Srb.) 6-4 6-3

Čtyřhra - finále:
Pavljučenkovová, Šafářová (Rus./ČR) - Blacková, Erakovicová (Zimb./N. Zél.) 6-2 6-4

Komentáře

74
Přidat komentář
pepin
Tak já jsem Ti nechtěl brát Tvůj tip, ale jsem rád, že Serena opět dokázala, kdo je první dámou a s tou marfušou ten kurt trošinku vytřela. Je neobyčejně psychicky silná, má výhodu, oproti marfuše, která když jse proti ní na kurt tak má většinou "bolení bčicha". Moc hezký den, děkuji Sereno.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem taky rád, že mi můj tip nevyšel, ale dnes jsem o tom byl fakt přesvědčen.
Máš pravdu o tom "bolení břicha", nečekal jsem, že Maria nastoupí s takovým respektem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to Serena zvládla ve dvou, přestože Maria už ve 2. skoro vůbec nekazila. Gratulka a žebříček je dál tak, jak má být:-)))
Reagovat
Bob
přesně tak :) je takový, jaký má být :)
Reagovat
dadaft
máte někdo funkční stream?

vynikající český Topfun za peníze opět nefunguje...
Reagovat
smazaný uživatel
http://lsh.streamhunter.eu/static/popups/150640980341080.html
Reagovat
PetaM
Serena se na dnešek hodně dobře vyspala :D A Máša jí k tomu dost pomáhá UE :D Serena si prostě jen tak post světové 1 vzít nenechá :D :D
Reagovat
Mayo
vynikajúco Serena ju bije ako žito len tak ďalej...toto je veľmi zlá správa keď aj na antuke je SW takto dominantná...i keď je RG pomalší povrch no
Reagovat
Mayo
zlá správa pre ostatné tenistky
Reagovat
smazaný uživatel
Boože, tam je zase lidí.. :-/ Hraje se o titul navíc sv. jednička a sv. dvojka a o post sv. jedničky a tam je poloprázdno??
Reagovat
dadaft
jj.
Reagovat
dadaft
hmmmmmm,
dva gemy za náma a vypadá to, že je po zápase...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak možná proto nepřišli? Bylo jim jasný, jak to dopadne?:-P:-D
COME ON SERENA!!!
Reagovat
dadaft
no, mně je vcelku jedno, kdo vyhraje, ale tak snad kdyby to bylo trošičku dramatičtější bych se nezlobil....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak kanár to už nebude, tak snad to bude už lepší, Maria zatím strašně chybuje a dává moc DF.. Ale v jedné statistice oproti Miami je lepší, už odvrátila BP..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak trochu drama jestli padne/nepadne kanár...podobné čekám v 2.setu:-D:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak né, Maria se zvedla, vypadá to na vyrovnanější set:-)
Reagovat
smazaný uživatel
V dnešním finále favorizuji Mášu, šance pro ni vidím tak 60:40. Jak už tady bylo zmíněno, kde jinde a kdy jindy by měla Serenu konečně porazit. Tady pro ni vidím opravdu ideální příležitost, aby prolomila tu hrozivou bilanci.

Serena hrála v posledních dvou zápasech špatně, měla problémy s velkým množstvím nevynucených chyb, o první servis se také nemohla příliš opřít. Měla pomalejší vstupy do zápasů, kde potřebovala alespoň tři gemy na returnu, aby se "zastřílela". Dnes by jí mohlo hrát do karet to, že ji Máši hra sedí, a že nad ní mívá v zápasech psychickou převahu. K vítězství by ale potřebovala svou hru od včera výrazně zlepšit a zpřesnit. Ovšem vyzdvihl bych fakt, že od vítězství na RG 2002 dokázala poprvé postoupit na turnaji s oranžovou antukou do finále. Už to je pro ni úspěch a bez ohledu na dnešní výsledek, si zaslouží pochvalu!

Oproti tomu Máša zde podávala plus mínus standartní výkony. Dále pro ni hraje fakt, že dokázala vzít Sereně po dlouhé době v Miami set, to jí povzbudilo psychicky. V Miami se na zápas velmi dobře takticky připravila, tady očekávám něco podobného. V její prospěch hraje roli i fakt, že oproti Sereně dokázala několikrát triumfovat právě na oranžové antuce. A nedávný úspěch ze Stuttgartu ji určitě ještě více nakopl.
Další věc, která podle mě stojí za zmínku, je ta, že bylo dobře vidět, jak Korvetě dochází šťáva. I v tom má, řekl bych, o šest let mladší Moskvič nespornou výhodu.:))

Jinak neočekávám příliš pohledný zápas, myslím, že budou převládat chyby. Docela si myslím, že může být k vidění další třísetový zápas.

Ovšem ve všem bych se rád mýlil, a Sereně popřál, aby si vzpomněla na finále loňského TM.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Dejte mi pevny bod ve Vesmiru a pohnu Zemi!" :-) Hrani na sucho a "nacvik myslenek" je na muj vkus prilis akademicke. Zakladni herni situace je treba normalne prakticky nadrit, hlava pak zustane dostatecne cista = prostor pro improvizaci.
Reagovat
freeteepek
Samozřejmě, základ je reakce na jednotlivé herní situace fyzicky nadříta zautomatizovat si je. Pokud s tím ale Petra má stále se opakující problém, tak prospěje nějaký druh mentálního tréninku, kdy se např. jednotlivé situace řeší nasucho. Předejde se tak určité formě strachu a zlepší se koncentrace při hře:-)
Reagovat
Fandina
Tak to je všechno hezké a je pravdou, že se to dá aplikovat na komkoli a nejen Petře. Natrénováno mít musíš o tom nepochybuji. Ale zase je pak problém, že i to někdy nevyjde. Ale popovídat si tu o tom můžeme, o tom žádná ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
vychazim z vlastni davne zkusenosti. Naprosta automatizace kazdeho uderu, nasledna takticka priprava na konkretni zapas s konkretni souperkou. Behem zapasu pak uz lze opravdu pracovat i s "hesly". V oblasti taktiky i psychiky. Jen mi prislo usmevne mit zmaknuty okruh. Kotyza vola u vytahu: Bobby cop, Sara kratas, Danka kopec .. ;-) a Petra bryskne odpovida...

Ale rozhodne me to, Moniko, nijak ze zidle nezvedlo, jen mam asi moc bujnou fantazii, omlouvam se.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
2.Všichni kdo jste hráli tenis víte i o bodech, které výrazně pomohou při úderu. Petra je dost vysoká a např. zadní lajnu při úderu vidí. Dle pevných bodů(například ta zadní lajna)které nejsou pohyblivé je možné se rychle "zastřílet". U Petry nefunguje koordinace oči(periferní vidění pohybu soupeřky před vrácením úderu) v součinnosti s hlavou(myšlenka/sebevědomí). Být Kotyzou trénuji nejrychlejší věc ve vesmíru a to myšlenku a to i na "sucho". Petra musí být schopna zejména proti hráčce první třicítky(dle slabin a stylu hry) pokud ji David vzbudí o půlnoci ihned reagovat na herní situaci. Tzn. pokud David vykřikne dlouhý čop náběh síť má Petra ihned vykřiknout řešení. Tzn. že z čopu od Šarapky(výška)jen obtížně udělá útočný lob, možná spíše křížný technický prohoz,pouze obranný lob nebo prohoz po lajně.Rozeberou vhodné varianty a Petra je nabifluje.Tzn.při krizi jiné než při možném dobrém postavení při úderu. Ušetří si mnoho času přemýšlením před úderem co teď bude dělat a tento čas bude možné věnovat jen a jen na soustředění na úder tzn.i razance může časem být jak ji známe.Není možné při této rychlé hře pokud náhodou hráč nemá famózní předvídavost těsně před úderem teprve přemýšlet co hrát.Na každou herní situaci je odpovídající reakce. Až bude mít toto naučeno nejen že nebude muset dlouze před úderem přemýšlet co hrát ale i technické provedení může zkusit vlastní a pro soupeřku nečekané řešení. Taktiku má řešit před zápasem a dále dle aktuální situace doladit o přestávkách mezi hrou podle toho co soupeřka hraje.Takže Davide nečekaně říkejte třeba i po vystoupení z výtahu herní situace a Petra nesmí s odpovědí zaváhat ani milisekundu.A ve vážnosti ne srandičky. Pokud jsem někoho zvedla ze židle tak se omlouvám, jsem jen ženská:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavá myšlenka, to bezesporu. Ale ta základní premisa, že každá herní situace má právě jedno řešení, je dle mého soudu nesprávná. Typ úderu, jeho provedení, kdo ho hraje, na jakém povrchu.. To jsou všechno proměnné, které mají zásadní vliv na volbu řešení. A stačí změnit jedinou z nich a řešení bude rázem úplně odlišné.
Reagovat
smazaný uživatel
Máte pravdu. Není jedna varianta na jednu herní situaci a povrch je také nutné zohlednit. Píši to tam i když možná skrytě.Když tedy bude mít zafixované třeba tři varianty(1-3)na vrácení jednoho druhu úderu, může si vybrat podle toho jak jí to zrovna jde a jak si věří.Určitě rychlejší vybírat ze tří variant než teprve přemýšlet co vůbec dělat. Je jasné když míček třeba sfoukne vítr hraje klasiku aby vůbec vrátila a ne podle taktických variant.
Reagovat
smazaný uživatel
zajímavé myšlenky, ale takříkajíc "pláčete na špatném hrobě". Trenér Kotyza a Petra to těžko tady budou číst.... Jsem pro, aby jste tyto zajímavé myšlenky sdělila těm, kteří je mají uskutečnit a ne nám. Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
To ano. Já se ale obávám, že je tolik herních variant a ještě více jejich možných řešení, že se takhle jednoznačně nacvičit nedají. Jistě jsou nějaké základní varianty a reakce na ně, ale předpokládám, že ty už jako tenistka světové extratřídy nacvičené má..
Reagovat
smazaný uživatel
Omlouvám se. Přihlásila jsem se na tento portál nedávno.Jen mi je trošku smutno jak to teď Péťa hraje tak jsem se musela vypovídat.
Děkuji za reakce.
Reagovat
smazaný uživatel
Neomlouvej se, konstruktivní příspěvky jsou přínosem i pro diskuzi mezi fanoušky.
Reagovat
smazaný uživatel
To mě je také líto, že se Petře nedaří...Nemohu toho moc říct, tedy k tomu tréninku. Ani nevím, proč se jí nedaří. Občas mi teď připadalo, že je taková nenaladěná a bez energie.... Ale to je můj subjektivní dojem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale věřím, že bude líp a Peťa nám zase udělá radost svými výkony.
Reagovat
Fandina
Já si nemyslím, že je Peťa nenaladěná. Tak jak nyní se podobně tváří pořád. Už jsem to tu psala, ale dávaly před FED cupem záznamy utkání Italie s námi z roku 2010 a tam se Petra tvářila stejně, stejně se zlobila jako teď když se jí nedaří a řekla bych, že určitě víc. Teď už je ostřílená. Peťa hraje pořád podobně a pochopitelně si každý její fanda přeje, aby hrála líp a líp. Ale podle mě je to pořád super holka a tenistky, nevím, proč se pořád na ní něco vidí. Peťo pojĎ!
Reagovat
smazaný uživatel
Proto jsem napsala, že je to můj subjektivní názor...rozhodně jsem neviděla všechny Petřiný zápasy. Myslela jsem teď konkrétně Madrid a Katovice. V Polsku se tak krásně usmívala před zápasem i po něm a v Madridu byla taková zachmuřená, když šla na kurt hrát s Wickmayer a po zápase podepisovala míčky fanouškům a také se ani neusmála....Já osobně si myslím, že v Polsku bylo hlediště více zaplněné a celkově asi přátelštější prostředí....Zase můj subjektivní dojem. Co se mi líbilo po zápase s Dančou Hantuchovou - Peťa si s ní podala ruku a krásně se na ni usmála...Nemám vůbec snahu na Petře hledat " mouchy ". Každý z nás mé své nedostatky. Jen Petře přeju, aby byla šťastná z tenisu , aby jí míče dobře padaly atd...Spekulovat o tom, co zlepšit, kde zlepšit, vůbec nechci, protože tomu, dá se říct houby rozumím....
Reagovat
Fandina
Když tu píšeme, že Peťa tohle hraje tak a třeba by to mohlo být i jinak je podle mě na místě a zajímavé. Když je to konkrétní, tak proč si o tom nepopovídat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale klidně, proč ne. Mluvím jen za sebe, že, co se týče tréninku nemám, co říct, protože se v tom jednak nevyznám, jednak u Petřinýho tréninku nejsem....Napsala jsem jen své postřehy z posledních zápasů, jak na mě Petra působila. Moničinýho názoru si vážím ... Nahoře Sojka napsala trochu jiný pohled na věc.... v tom je asi tenis krásný, že se musí tvrdě dřít, ale zároveň hráči musí mít cit pro míč, jakýsi talent, který buď člověk má nebo nemá....To je můj pohled, ale zcela subjektivní a opravdu laický.
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě. Musíš mít natrénováno, nadání a štěstí a pak se zadaří. Jako v každé jiné práci. A nejlepší je mít z ní i radost. A já nepochybuji o tom, že tohle všechno Petra má a proto ty úspěchy, které byla a určitě budou. Někdy se nedaří a příště zase bude. Podle mě je Peťa super a přejí jí moc úspěchů. Peťo pojď!
Reagovat
freeteepek
Petřiny minely jsou unikátní, ale bohužel nevíme, co se s ní v tu chvíli dějě a tudíž nevíme, kde hledat příčinu. V jejím případě bych předně vyměnil psychologa.
Záladní příčinu Petřiných chyb bych ale nehledal ve špatném řešení situace, nýbrž ve špatné kondici. Se špatnou fyzičkou si Petra nevěří, snaží se pak hru uspěchat, zbytečně riskuje a vyrábí další zbytečné chyby. Se špatnou fyzičkou není u míče včas a pak prostě nezahraje úder dobře. Ten přitom odpovídal dané herní situaci, ale ne Petřině postavení. Problémy v oblasti periferního vidění mohou mít lecjaký původ (psychický, fyzický stav apod.)
Reagovat
smazaný uživatel
Předně Petřiny minely vůbec unikátní nejsou, není první ani jediná, která když nemá den, tak se vykazí, stává se to všem hráčkám preferujícím útočný tenis. Sám píšeš, že nevíme, co se s ní v takovém případě děje, že neznáme příčinu, ale navrhuješ její řešení - vyměnit trenéra. To je poněkud zvláštní..
Kondici má dobrou, letos vyhrála deset z 15 tříseťáků, tady bych problém opravdu nehledal. A i letos odehrála spoustu zápasů, kdy s pohybem viditelně žádný problém neměla, čili pokud se někdy špatně hýbe, příčiny toho budou někde jinde..
Reagovat
smazaný uživatel
Z mého laického pohledu mě taky nepřijde, že je problém s kondicí. Zdá se mi, že v tomto ohledu je na tom Petra celkem dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě asi závěrečná douška. Ten mediální tlak na špičkové tenisty je prostě enormní. Mám na mysli ty, kteří se dostali do top 10, kteří vyhráli GS.... Najednou jsou známí, v centru pozornosti. Přibude jim poviností, jsou pod drobnohledem.... Pomalu každý cítí potřebu kritizovat nebo přehnaně chválit. Když čtu na facebooku některé výjevy ano někdy i sprostá osočení, tak vůbec nechápu, jak dotyčný to může strávit. Z tohoto pohledu jsou prostě jiní než my, jsou vystavení před zraky všech...všichni je poznávají...Dovedeme si to vůbec představit ? Snad leda ten, kdo to sám zažil. Berme, prosím, v úvahu tento faktor, nám zcela neznámý, až budeme zase hodnotit.
Reagovat
smazaný uživatel
Br, to se zas vyřádili sportovní slovotvůrci...neskutečné. Pak ještě nesnáším slovo vykazit, taktéž úděsný patvar, který nám dobrodinci vtloukají do našich nebohých hlav. Vrchol ovšem byl, sice mimo sport, že slovatvořící dobrodinci nám do hlav vtloukli slovo Česko. To slyším, jen se otřesu....
Reagovat
smazaný uživatel
ještě se omlouvám Monice, že jsem na ní poprvé tak vyjela. Je přece jasné, že s tím nepoběží za Petrou a jejím trenérem...
Reagovat
smazaný uživatel
Na slově "minela" nic špatného není, "vykazit" jsem si půjčil přímo od Petry a "Česko" se používá někdy od 16. století, byť původně označovblo jen Čechy..
Reagovat
smazaný uživatel
1.Neuvěřitelné kolik reakcí je tady všude na Petřino bříško zvláště od pánů.Tak si vezme delší tričko aby byl od posměváčků klid. Když se podíváte na Serenu tak vám nic nevadí? Věřte že tam problém není(možná tak v psychice Petry když jí to tady neustále omíláte). Viděli jste před x lety na Štvanici třeba Bartoli? Byla si vědoma svých groteskních pohybů a když se podívala do hlediště všichni si málem prokousli ret aby se nesmáli a nebylo jim trapně.Ale kašlala na to a kde je dnes.
Reagovat
VlS
Jestli Serena bude pokračovat v dnešním výkonu, tak bude mít Marie dobrou šanci.
Reagovat
dadaft
skutečně nehrála moc dobře, ale myslím, že jí Mášin styl hry docela vyhovuje. viděl bych to tak 63 75 pro Serenu.
Reagovat
dadaft
na druhou stranu jak říká tommr - kde jinde, když ne tady, kdy jindy, když ne teď...
:))
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba v Římě? :D Tam bych řekl, že by měla ještě větší šanci než tady..
Reagovat
tommr
v Římě by sice Sharapovová mohla Serenu taky porazit, ale v boji o post světový jedničky by jí to nebylo nic platný, protože tam obhajuje lonskej titul a žádný body navíc tam nemůže získat. Viz též Oskarův příspěvek níže ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu se zeptat? Koho si typoval , že vyhraje Wimbledon ještě před zápasem Perta-Mária . A finále TM Vika- Petra?
Reagovat
tommr
to už je tak dlouho, že si opravdu nevzpomínám. S určitostí můžu říct jen to, že jsem tentkrát Petře samozřejmě věřil mnohem víc než dneska. V tý době byla Petra schopná porazit kteroukoli hráčku a vypadalo to, že by jednou mohla usednout na ten pomyslnej tenisovej trůn. Dneska se jí naopak nedá věřit už ani proti Hantuchový natož proti Azarenkový nebo Sharapovový ... :)
Reagovat
tommr
Bára Strýcová dneska porazila Krunicovou a dostala se tak do finále ITF turnaje v Trnavě ... :)
Andrea Hlaváčková porazila v prvním kole kvalifikace v Římě Rodionovou a má tak pořád ještě šanci na postup do hlavní soutěže. Blbý je ovšem to, že ve druhým kole bude hrát s nasazenou jedničkou kvalifikace Dominguez Lino a její šance na postup jsou proto dost malý ... :)
Reagovat
Mayo
verím, že Serena ju porazí aj po 88 x v rade :D šarapka asi druhá naj hráčka po Serene a tá bilancia je aj tak suverénna...až šilené
Reagovat
smazaný uživatel
Sereno, držím palce:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky :)) Věřím, že Sirénu opět vyklepne, ta na ni zatím neumí zahrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Až do stavu 3:3 byly oba sety vyrovnané, ale pak zvládala Masha lépe ty rozhodující momenty. Masha měla výrazně lepší procento 1. servisu, získané body po prvním servisu a využití brejkbolů. Zajímavé je, že v 1. setu měly obě holky neutrální bilanci v rozdílu mezi winnery a nevynucenými chybami (Ana 10-10, Masha 11-11)... Jinak si myslím, že to byl dobrý tenis. Masha potvrdila svou formu a postoupila do finále. Anička odehrála skvělý turnaj (svůj zatím nejlepší v této sezoně). Pro nasazenou šestnáctku je semifinále skvělý výsledek. O posunu Any v žebříčku jsem už psal. :)

Takže bude asi očekávané finále prvních dvou nasazených. Zároveň to bude souboj o světovou jedničku... Takové zápasy jsou vždycky prestižní a já věřím, že na antuce by ta šance pro Mashu třeba mohla být větší. :)
Reagovat
tommr
Ivanovicová se posune na 13.místo s minimální bodovou ztrátou na 11.Petrovovou a 12.Kirilenkovou. První desítku už má nadohled. Na Petru sice ještě pořád ztrácí přes dva tisíce bodů, ale už jsem si jí zapsal na černou listinu hráček, který Petru ohrožujou nejvíc ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prý černou listinu... Ty se z toho jednou zblázníš. :D Jinak před necelým týdnem jsem tady označil Anu za černou kobylku letošního Roland Garros. :)
Reagovat
Bob
Víš, koho by sis měl napsat na černou listinu ohrožující Petru? Petru.
Reagovat
VlS
obávám se, že tvůj koment sedí :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Maria si zítra ale nebude moct dovolit dát 3 DF během 1 gemu( Ale zase to kompenzovala ve 2. setu, kdy dala 3 esa v 1 gemu :D ), nesmí jí utéct začátek, když jí začátek neuteče, mohla by vyhrát :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Maria má teď skvělou formu a je v řáži. Myslím si, že zítra bude mít ideální pozici pro to, aby Serenu vymetla a konečně už po dlouhíé době porazila. Co myslíte Vy?
Reagovat
Mayo
v ráži a skvelou formu má už dávno niekoľko turnajov...aj naposledy ju mala poraziť vo finále a videli sme ako to dopadlo
Reagovat
tommr
neřek bych, že má Sharapovová nějakou oslnivou formu, ale ani Serena nehraje momentálně svůj nejlepší tenis a na antuce vypadá docela zranitelná. Každopádně souhlasím s tím, že zítra bude mít Sharapovová ideální příležitost Serenu konečně porazit a vystřídat jí na pozici jedničky. Jestli se jí to nepodaří ani ted tak už asi nikdy ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
S tím, že tady má Máša velkou šanci Serenu porazit, souhlasím. Ale jinak bude mít Serena brzy příležitost, vzít si pozici jedničky po RG zase zpátky.
Když zítra Máša vyhraje a obhájí Řím, bude na ni Serena ztrácet pouhých 345 bodů, takže jí bude stačit dojít na RG do ČF, a to by měla dát. V tom propočtu už počítám s tím, že Serena neobhájí v Římě loňské SF - doufám, že se na to nějak brzy vyprdne - je unavená, bylo by asi dobré si před RG odpočinout.:)

Jinak Any bych se do top 8 opravdu zatím nebál.:)
Reagovat
dadaft
Oskar ....... tu poznámku o únavě Sereny moc nechápu, zas tak moc nehraje - třeba za duben odehrála 7 zápasů. to je přece pro tak trénovaného člověka nic.
Reagovat
tommr
no právě - v Římě a na FO bude Sharapovová ráda když obhájí lonský tituly a nemůže tam získat ani bod navíc. Jedinou reálnou šanci jak se dostat před Serenu má proto tady v Madridu. Jestli by tu pozici udržela je zase jiná věc a nebude to mít úplně sama v rukou - Sereně bude stačit na FO i poměrně malý zlepšení oproti lonsku k tomu, aby jí zase vystřídala ... :)
Co se týče Ivanovicový jako hrozbě pro Petru - ted se to třeba může zdát přehnaný, ale Petra nejspíš brzo začne ztrácet body (lonský čtvrtfinále v Římě a semifinále na FO podle mýho názoru nemůže obhájit) a pak se situace může velice rychle změnit v její neprospěch ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen pro doplnění: Ana obhajuje v Římě i na RG 3. kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu. Ale kdyby těch pět zápasů v tomto týdnu bylo třeba na trávě, je to taky o něčem jiném. Ale ona je z těch antukových zápasů a dlouhých výměn už fyzicky unavená. Ty zápasy zde ji stály hodně sil. V prvním kole bojovala Julia jako lvice a pak měla, krom Makiri, tři ryzí antukářky, se kterými musela hrát dlouhé výměny a hodně běhat. Navíc tady na té antuce s vysokým odskokem se na fiftýny hodně nadře, a to ji nevyhovuje, proto ztrácí více sil než na jiných turnajích a površích. A v jejím věku se to na ni už musí zákonitě podepisovat.

A já to myslel vzhledem k RG. Když odehraje Řím, dejme tomu, až do SF nebo finále, bude mít zápřah čtrnáct dní v kuse. Měla by jen týden na regeneraci před RG. Loni hrála taky finále Madridu a v SF v Římě už raději vzdala kvůli zádům - je už opotřebovaná. Přijde mi to v jejím věku prostě už moc, hrát dvakrát 14 dní a mít mezi tím jen týdenní pauzu.
Reagovat
dadaft
včera jsem tu četl, že Rogera už zmáhá stáří. ))
někdy mi to připadá jako by tenisté skákali po konci kariéry rovnou do rakví. ))))))))))))
konec kariéry znamená ztrátu mladických reflexů a výbušnosti, ne ztrátu síly...
Reagovat
smazaný uživatel
S prvním odstavcem souhlas, já se s tebou nepřel.:)

Ana - já si o ní stále myslím, že má velké problémy s nevyrovnaností svých výkonů. Vlastně stejně jako Petra. Takže proto ji jako hrozbu nevidím. Je ale pravda, že teď bude mít oproti Petře výhodu v tom, že neobhajuje v nejbližší době prakticky žádné body. Ale aby umazala přes 2000 bodů, znamenalo by to, aby došla na těch turnajích daleko. A to ji bude dle mého znemožňovat poměrně stabilní výkonnost první čtyřky a Li Na. Tento turnaj byl podle mě vyjímka, co se týká výkonů favoritek.

Petra - neházel bych flintu do žita. Na pomalé antuce v Římě to taky nevidím růžově. Navíc Sabine v druhém kole je hrozba. Ale na RG bude záležet na losu a tam může klidně body obhájit. Vždyť sám víš, že Petra je na GS i nahecovanější.
Reagovat
tommr
což prakticky znamená, že Petra má před ní vlastně jen poloviční náskok ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:)))

Já ale myslím fyzickou sílu celkově - prostě to, že vyčerpanost a únava přicházejí dříve a doba regenerace se naopak protahuje. Možná to nenazývám správnými jmény. Nemyslím, že nemají sílu jako takovou.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist