Šarapovová zřejmě nedostane divokou kartu na Roland Garros

2. 3. 2017, 22:19
Aktuality 93
Maria Šarapovová nejspíš nedostane od pořadatelů French Open divokou kartu, takže bude na druhém grandslamu sezony chybět. Kvůli patnáctiměsíčnímu trestu za užití meldonia, který jí vyprší 26. dubna, dvojnásobná šampionka nemá šanci dostat se mezi 108 přímo postupujících hráček podle světového žebříčku.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

"Je to složité, ale chtěli bychom, aby se vrátila již plně rehabilitována," řekl dnes předseda Francouzské tenisové federace Bernard Giudicelli. Zároveň dodal, že konečné rozhodnutí dosud nepadlo.

Šarapovová na Roland Garros v letech 2012 a 2014 triumfovala. Poslední zápas na pařížské antuce odehrála předloni, kdy v osmifinále podlehla Lucii Šafářové.

Devětadvacetiletá bývalá světová jednička a vítězka pěti grandslamů dostala za užití meldonia, zjištěného během loňského Australian Open, původně dvouletý distanc. Odvolala se ke Sportovnímu arbitrážnímu soudu a dosáhla zkrácení trestu na patnáct měsíců.

Jejím prvním vystoupením bude dubnový halový antukový turnaj ve Stuttgartu, kde Šarapovová v minulosti získala třikrát titul. Divokou kartu už Ruska dostala i na květnové turnaje v Madridu a Římě, kde v minulosti rovněž triumfovala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

93
Přidat komentář
Frick
Prostě brala lék určený lidem s chronickým zdravotním neduhem. Proč ho brala? Měl nějakou dobrou lékořicovou příchuť?
Reagovat
Fandina
Kdo nechce, nepochopí. A bude všechno omlouvat protiruskou politikou, zlou WADOU a nevím čím ještě. Přitom stačí si uvědomit, že každý člověk je chybující.

Je to marné, marné, marné.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš by si měl někdo přečíst vyjádření CAS...
https://twitter.com/IMGTennis/status/837335029617319936

... a taky tenhle dokument.
http://www.mariasharapova.com/wp-content/uploads/Sharapova-Statement-of-Facts.pdf

Když CAS (který na rozdíl od ITF a WADA s nikým neválčí) jasně řekne, že u Mashy to není případ podvádějící osoby, ale někdo na TP si stejně mele svou, že IMG podplatila CAS a podobný nesmysly, tak je těžký se tady o něčem bavit... Masha měla ten lék předepsaný a meldonium podle odborné literatury účinkuje na všechno, co uvedla. Zároveň existuje několik nezávislých studií (včetně amerických), které uvádějí, že neexistují důkazy pro meldonium jako doping... Jedinou chybu udělala Masha v tom, že to nechala na svým agentovi a ten se nepodíval na aktualizovaný seznam zakázaných látek. Zároveň o tom zákazu ale ITF neinformovala v takové míře jako některé jiné sportovní federace...

Ale jak říkám: Když si někdo neumí (nebo nechce) vyhledat relevantní informace a jenom dokola tvrdí, že Masha ve všem lže, CAS je podplacený a ITF+WADA jsou ty nejpoctivější organizace na světě, tak je to těžký... A vůbec, už aby byl konec dubna a Masha mohla svým tenisem všem zavřít hubu. Už se tady ty sračky nedají číst...
Reagovat
Fandina
Přesně. Já nemám ráda spekulace o ničem, je za tím WADA, je za tím IMG, ITF atd.. Tomu nevěřím a věřím vlastně tomu, co buď vidím, nebo mi připadá logické.
Já to beru tak, že Mária brala něco, co se brát nemělo podle seznamu. To je v době od prvního ledna a to je chyba. To sama řekla a tím to u mně končí.
Takové ty spekulace proč a zač to je vždycky o ničem.
Reagovat
Fandina
u mě
Reagovat
VlS
Monty, kauza Meldonium nevznikla kvůli Maše. Meldonium začali brát desítky lidí, většinou v Rusku a postsovětsku, bez zdravotní indikace. Po roce od uveřejnění, že bude zakázaný taky zakázaný bylo. V době od indikativního oznámení do vstoupení platnosti mohlo protestovat dost subjektů ( státy, mezinárodní svazy) bylo na to spousta času, ale nikdo to neudělal. Je tedy úplně zbytečný o tom diskutovat. Nevím jestli je to doping, nebo ne. Marie NEMĚLA ve zdravotní dokumentaci uvedený, že ho bere a nejspíš o tom nevěděl ani její tým a proto jí nikdo nevaroval. CAS rozhodla, jak rozhodla, dostala 15 měsíců za použití zakázaný látky. Martina Hingisová dostala trest za koks, kterej a) nebyl pořádně prokázanej, b) rozhodně nepůsobí na výkon pozitivně. Martina tím ukončila kariéru, minimálně v singlu. Marie braní meldonia potvrdila sama, užívaní je nepochybný.
Buď se vrátí ve formě a rychle si body za ty tři WC nahraje a už ve Wimblu nebude co ŕešit, nebo se nevrátí ve formě, body si benahraje a taky nebude co řešit.
Reagovat
FulnekUltras
Zadní vrátka ponechána - co kdyby se náhodou nepovedlo odstavit Le Pen do května mimo zákon? ;)
Reagovat
Fandina
Politická paranoida na entou. Tak to v životě nechodí. Nehledej všude politiku jako takovou. Tak to nefunguje.
Reagovat
FulnekUltras
na i v ní ;)
Reagovat
Fandina
To jsi a hodně.
Reagovat
FulnekUltras
skoro bych se vsadil, že Maria nakonec letošní RG hrát bude - a ne špatně
Reagovat
Fandina
Může ho hrát, může se tam dostat přes kvaldu, může dostat WC, možností je dost. A klidně ho může vyhrát, už to vyhrála dvakrát. Tenisově na to má. Ale s politikou to nemá nic společného.
Reagovat
FulnekUltras
Taky jsem přesvědčen, že Marine si eurobastardi uvěznit netroufnou a volby přes všechny snahy o manipulaci s výsledky vyhraje.
Reagovat
Fandina
O tom jsem nepsala a s Šarapovou to nesouvisí.
Reagovat
FulnekUltras
čas mučednic už prostě skončil - nastává návrat do reality
Reagovat
Fandina
Nerozumíš tomu.
Reagovat
FulnekUltras
nemáš co dělat ;)
Reagovat
Fandina
ne, ale nesdílím tvoje názory, tak to není
Reagovat
FulnekUltras
tak stejné názory na všechno by ani neumožňovaly nějakou diskuzi ;)
Reagovat
Fandina
to ano, ale pokud nechci druhého přesvědčovat o svém názoru, tak nemá cenu v takové diskusi pokračovat, je to zbytečně konfrontační a k ničemu to nevede
Reagovat
Haitik
https://twitter.com/josemorgado/status/837725789537849344

Tak být Maruš, tak by mi to bylo až trapný..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně... "Co to je za klauni, ty vole?"
Reagovat
Haitik
No, ale dalo se to čekat, že ty WC nebude dostávat všude no.. Třeba si to ještě ale nakonec uhraje sama, šanci má.. :D Přežili jsme 4 GS bez Maruš, tak ten jeden už se ztratí.. :D
A třeba ještě Max vymyslí nějaký geniální argument, který přiměje Francouze změnit názor.. :-) I když už argument, že je Maruš dvojnásobná vítězka turnaje je podle mě dost silný..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna na RG bych čekal, že nebude problém... Asi to je, jak píše skott. Na GS má ITF páky...
Reagovat
skott
na grandslamy obecně ne, ale RG je takový chudý příbuzný v porovnání s ostatníma. Vazby s ITF tam jsou jednoznačně nejsilnější. Během Roland Garros ITF tradičně pořádá galavečer, kdy předává ocenění nejlepším hráčům uplynulé sezony, sponzorem obou je navíc BNP Paribas.
Reagovat
Krisboy
Jí by hlavně konce svýho života měla být trapná ta tiskovka, všechno ostatní v tomhle případu v trapnosti vždycky bude zaostávat.
Reagovat
peggy
Myslim,ze Maria by mnela FO hrat,kdyby to byl nekdo jiny,tak se to prejde,jako to bylo u jinych.Maria je Ruska,ale pozitivni testy mnely drive i jine tenistky a hraji.
Reagovat
a.magerova
Tvl, to tvoje mnela.... to mi hlava nebere... :-/
Reagovat
George_Renel
Znáš to. Jemně mně ho mni. .-)))
Reagovat
a.magerova
Na Ostravsku říkáme: "Jemně mi ho mni."

https://www.youtube.com/watch?v=wrTGmF5ATJ8&feature=youtu.be&t=30s
Reagovat
smazaný uživatel
Moje twitterová kamarádka z Mexika včera trefně napsala (přeloženo ze španělštiny): "Sharapova neztratí turnaj, turnaj ztratí Sharapovu."

Ještě nebylo definitivně rozhodnuto, takže zatím nebudu nadávat. Ale jestli k tomu dojde, tak nevím, co si chtějí pánové z francouzské federace dokazovat. Odmítnout na grandslamu jeho dvojnásobnou vítězku, to je totální pitomost. Nebo jim to poradila Kikina?
Reagovat
blixa
Jojo, za vším hledej Kikinu ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se jednalo o Wimbledon, tak bych za tím viděl Květáka...
Reagovat
blixa
Kdepak, Kikina má dlouhé prsty ;-)
Reagovat
Pedronegro
je až legrační, jak se tady furt vy dva snažíte, prostě normálně myslící lidi to zřejmě vidí tak, že když někdo 10 let užívá chemikálie k vylepšení výkonu, které ač nejsou na seznamu, se tam konečně zřejmě právem ocitly, tak je to vlastně dlouhodobý feťák, ne jako když si někdo vezme něco jednou omylem s efedrinem proti kašli, a turnaje, které jí daly WC, jdou jen po penězích pochopitelně ruku v ruce s jejími sponzory (Porsche si fakt nekoupím :)), vedení RG se k tomu staví férově, proč by ji měli tlačit do soutěže proti hráčkám, které jsou čisté, a některé jejich, když nikdo neví, co ti její lékaři mezitím zase vymyslili, je známé, že důvěra se lehce ztrácí a velmi těžko znovu získává, k tomu ty vaše výkřiky tady stejně moc nepřispějí, takže čau :)
Reagovat
blixa
Jo pán je dopingový expert !!! :D No tak to ovšem pardóóón, to jste měl říct hned ;-) A nebylo by třeba vhodnější prokázat, že meldonium je opravdu doping ? Proč to do teď nikdo neudělal ? Dokonce do dnes není ani studie jak dlouho vlastně zůstává v organizmu po posledním užití ! Věru "profesionální" práce. Vy tomu ale jistě rozumíte lépe. Platí vás WADA aspoň dobře ? :D
Reagovat
Pedronegro
neblbni, na to přece stačí selský rozum, v kontextu s ostaními sporty je to jak s tou kachnou, leda bys byl biochemik z jejího týmu a neprudil s tím tady zadarmo :)
Reagovat
Pedronegro
jo, a po 10 letech každodenního užívání bych tipoval, že by tím měl být člověk prosycen, pokud ne, tak to splňuje obvyklé zadávací podmínky na doping, t.j. aby se to co nejdříve vyplavilo z organismu, a zase na to nemusím být žádný expert, abych to pochopil, :)
Reagovat
blixa
A při tomhle blábolení mluvíš o zdravém rozumu ? :D :D
Reagovat
Pedronegro
jo, to je super argument :)
Reagovat
blixa
No tak když napíšeš "po deseti letech každodenního užívání" tak ti mám jako napsat co ? :D :D
Reagovat
Pedronegro
asi si nepamatuješ tu tiskovku, tam to sama přiznala ...
Reagovat
blixa
Noooo, víš, kdyby to brala 10 let denně tak je dneska mrtvá :D Užívala to nespecifikovaným způsobem v průběhu 10ti let. Meldonium při dlouhodobém denním užívání je dost fatální záležitost a rozhodně k tomu není určené. Ale vést s tebou diskuzi v situaci, že nevíš absolutně nic a pravděpodobně nic vědět ani nechceš, protože se ti to nehodí do krámu postrádá jakýkoliv smysl, ty zdravý rozume ;-)
Reagovat
Pedronegro
aha, už je to tady, z nedostaku argumentů smyšlenky, a ještě tak blbé, takže mrtvá :D, tak to se ti povedlo - jak to, že to někdo nedal na seznam dříve, podle tebe najednou tak nebezpečnou látku :)a nechal to všechny ty sportovce užívat, a ty to tady obhajuješ jako správné a v případě sirény zcela bezvýznamné ? ... tak už to snad nehul :)
Reagovat
blixa
Bože ty seš vůůůůl. Víš co je léků, které by tě po deseti letech denního užívání pohřbily ? Ne, prchám. Kde blb, tam nebezpečno.
Reagovat
blixa
Kdyby ses chtěl něco trošku dozvědět, můžeš začít třeba tady, to je takové prostě vyjádřené, to možná pochopíš i ty :
http://ona.idnes.cz/jak-pusobi-meldonium-0rr-/zdravi.aspx?c=A160308_135537_zdravi_pet

a pak pokračovat ve vyhledávání informací v zahraničí, dočteš se toho spoustu. A nebo doporučuji konzultace s lékaři, jako jsem to třeba udělal já. A to je všechno co pro tebe hodlám udělat.
Reagovat
Pedronegro
už si dej radši pokoj, magore :)
Reagovat
Pedronegro
tvoje konzultace s lékaři jsou směšné, fakta mluví sama za sebe, mohu ti na oplátku sdělit, že moji známí lékaři všichni říkají, včetně gynekologa,že je to jasný doping nebo jeho krytí :)
Reagovat
blixa
Jo, tvůj gynekolog bude jistě expert :D A už zjistil, že nejsi žena ? Nebo mu to ještě nedošlo ? :D Teda opravdu, ty seš vůl proti kterýmu se i Frick zdá býti prudkým inteligentem. Fakt síla.
Reagovat
Pedronegro
jo, hlavně má zájem o tu blixu, prej to musí být číslo :)
Reagovat
Pedronegro
ty jsi fakt manipulátor, co to tady motáš a odvádíš jinam? když budu nadužívat léky, které nepotřebuji, tak mě zabijí, to ví i větší pako než ty, když jde o doping, dávkovaný tzv. lékařem, tak to hrozí taky, jen možná později, tvl blbej ...
Reagovat
VlS
Blixo, podíval ses už na ten schvalovací proces seznamu zakázanejch látek? Fakt si myslíš, že superbohatý farmaceutický firmy si jen tak nechají mrvit kšefty pro něčí plezír? Ono to asi tak nevinný nebude, když žádná sportovní federace, ani žádnej stát proti zahrnutí do seznamu nevznesl žádný námitky.
Reagovat
blixa
Buď té lásky a dej si mě do ignoru. Když nemáš dost sebekázně abys mě ignoroval bez toho.
Sám víš moc dobře proč nikdy nikdo WADU nerozporuje a nevznáší námitky. Tak prosím nevysírej.
Reagovat
Pedronegro
pozor WADO, tady je boriš co umí po skalinách, na toho bacha, ten tě má přečtenou včetně účtů :)
Reagovat
VlS
Jsi arogantní chudáček. Místo argumentů jen prázdné kecy, nebo urážky. Fakt ubohé.
Reagovat
blixa
Tak urážky čtu jen od tebe. Jako vždy a opět neunášíš. Jak může dospělýho chlapa takhle zžírat nenávist ....
Reagovat
Fandina
Nebylo to na mě, ale proč nikdy nikdo WADu podle tebe nerozporuje?
Reagovat
FulnekUltras
protože usa-tlaky - podívej se, jak je z nich dodnes posraný kdekdo u nás, a to by ani kolikrát přímo nemusel
Reagovat
Fandina
Je vidět, že ničemu nerozumíš. Až se budeš jako já deset let pohybovat v politice, tak pochopíš, že takhle to v životě nefunguje.
Reagovat
FulnekUltras
pohybovat se v politice ještě neznamená být vystaven přímému nátlaku na její špičky
Reagovat
Fandina
Hlavně to znamená, že víš jak to tam chodí.
Reagovat
FulnekUltras
tak jako všude jinde, kde se hrabivost a přetvářka staly normou jednání
Reagovat
Fandina
Tak to co píšeš to jsou fráze o ničem.
Reagovat
FulnekUltras
ještě je tady taky oblíbenou frází údajná nesrozumitelnost ;))) můžu Ti říci, že třeba současného premiéra jsem zažil v obou základních polohách - veřejné i neveřejné - a žaludek se mi z něj zvedá ještě teď
Reagovat
Fandina
O běžná fráze o politicích. Trapné.
Reagovat
FulnekUltras
chtěla bys chování Bohuše ještě víc konkretizovat?
Reagovat
Fandina
nechci, já nesbírám informace o politicích
Reagovat
FulnekUltras
taky bych radši udržel nějaký takt - už jen dodám, že Jekyll a Hyde jsou proti tomuhle úplní břídilové
Reagovat
VlS
A Wada má co víc společnýho s USA, než s Ruskem?
Reagovat
Fandina
Podle FU ano. Protože USA všechno ovládá a za všechno může.
Reagovat
Pedronegro
tak jí odepiš "blixa y yo estamos también muy tristes", aby věděla :)
Reagovat
VlS
z WTA, IMG ..........
Reagovat
a.magerova
Doufám, že je nebudou zvedat... :-)))
Reagovat
janek_da
jen tak z hecu jsem jim volal. A nic. Tak uvidíme.
Reagovat
Krisboy
Já jsem jim psal sprostou esemesku. Taky bez odpovědi.
Reagovat
a.magerova
No tak super, šikulky, dali na mé doporučení... ;-)
Reagovat
VlS
Nebo budou odpovídat výhradně francouzsky
Reagovat
smazaný uživatel
A to nemůže hrát kvalifikaci? Nemám načtená pravidla. Že na menších turnajích Šarapce dávají divokou kartu chápu, chtějí zatraktivnit svůj podnik. RG to nepotřebuje.
Reagovat
gocii
do ní také musíš mít bud divokou kartu nebo určité postavení a uzávěrka bude těsně poté, co se vrátí
Reagovat
VlS
Na kvaldu na GS musíš mít ranking.
Reagovat
Frick
Musela by uhrát ve Stuttgartu finále.
Reagovat
vrabejka
Kampaň :(
Reagovat
kada.tom
To neměli říkat takhle předem, teď budou pod tlakem, aby to změnili a WC jí dali ... :-/

Na každý pád tenhle krok od organizátorů vítám a doufám v jejich vytrvalost v názorech.
Reagovat
Haitik
No, trošku jsem čekal, že kartu dostane i sem, ale tak co se dá dělat.. :D Asi se neměla tak do ITF tak opřít po zkrácení trestu.. :D Ale tak třeba se ještě rozhodnutí změní.. :-)

No a kdyby ne, tak může hrát na turnaji menší kategorie v Chorvatsku (jméno si teď nepamatuju, ale je tam nádherný areál).. :D

Je to trochu sci-fi, že Maruš bude hrát na ITF turnaji, ale jestli divokou kartu na RG opravdu nedostane, tak by podle mě byla blbost od Říma zase měsíc nehrát..
Reagovat
Frick
A bude na rankingu z 1.5.2017 se 305 bodama někde na 175.-180. místě...

Q-list by měl bejt venku až poté....
Reagovat
skott
máš pravdu, entry deadline pro kvaldu vychází akorát na pondělí po Stuttgartu. Čistě teoreticky to možné je, aby se sama kvalifikovala, jeden turnaj jí na ranking stačí.
Reagovat
Frick
http://www.pluska.sk/sport/ostatne/saganov-luxus-monaku-za-miliony.html

Dobrý no :o) A jiná Monačanka má byteček v Prostějově, kde ji oloupí každej chmaták. #paradoxy
Reagovat
Krisboy
Že by organizátoři FO byli jediní, kdo nemá potřebu lézt jí do prdele?
Reagovat
skott
spíš jediní kde má ještě ITF nějaké páky;)
Reagovat
horska.kraslice
Kéž by vydrželi.
Reagovat
blixa
Francouzi byly vždycky kurwy ;-)
Reagovat
Fandina
já myslím, že jim je ukradená
Reagovat
Pedronegro
mají rozum a dost jiných hráček než aby si tam cpali uřvanou fetku,jen tak dál :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist