Šarapovová zůstává ve hře o svůj třetí titul v Birminghamu

12. 6. 2009, 19:34
Aktuality 7
Ruská tenistka v dnešním čtvrtfinále porazila Belgičanku Yaninu Wickmayerovou a může tak navázat na své triumfy na anglické trávě z let 2004 a 2005. Ve druhém semifinále si zítra zahrají Sania Mirzaová a Slovenka Magdalena Rybáriková, která si poradila s Urszulou Radwaňskou z Polska.
Maria Šarapovová

Jako první se dnes mezi nejlepší čtyři probojovala Číňanka Li Na, která po 84 minutách přehrála švýcarskou naději Stefanii Voegeleovou 6-3 a 7-6. 19letá Švýcarka se ve druhém setu dostala do nadějného vedení 5-3, ale nevypracovala si ani jeden set point a v tie-breaku měla pevnější nervy čtvrtá nasazená Li Na.

V souboji o finále čínskou tenistku čeká zatím zřejmě nejtěžší překážka, nenasazená Ruska Maria Šarapovová. Bývalá světová jednička si poradila s mladou Belgičankou Yaninou Wickmayerovou po setech 6-1, 2-6 a 6-3. Kvůli devítiměsíční pauze způsobené zraněným ramenem se 22letá tenistka propadla až na 73. místo žebříčku WTA, ale nyní se zdá, že je zpět ve výborné formě. Po čtvrtfinále na French Open Šarapovová potvrdila, že se jí na trávě v Birminghamu nadmíru daří, když zde ze svých šesti návštěv skončila vždy nejhůře v semifinále a v letech 2004 a 2005 se dokonce radovala ze zisku celkového prvenství.

Ve druhém semifinále se představí Sania Mirzaová a Magdalena Rybáriková ze Slovenska. Indická tenistka zdolala poměrně hladce Maďarku Melindu Czinkovou. Té se hrubě nevydařila první sada, ve které zaznamenala 6 dvojchyb a po 27 minutách prohrála 1-6. Do druhého setu už vstoupila šestnáctá nasazená o poznání lépe a ve čtvrté hře dokonce získala break. Mirzaová však své soupeřce hned vzápětí vzala servis a po dalším breaku měla za stavu 5-4, 40-30 mečbol. Ten nevyužila a podání ztratila, ale ve zkrácené hře to byla nakonec ona, která se radovala z postupu do semifinále.

Indická tenistka se právě zotavila ze zranění zápěstí, které ji provází celou kariéru. „Jsem ráda, že mohu opět soutěžit a vyhrávat zápasy. Zápěstí je v pořádku, což je pro mě nejdůležitější,“ dodala po utkání aktuálně 98. hráčka žebříčku WTA.

Výsledky pátek 12.6. - Birmingham (tráva, dotace 220.000 dolarů)

Čtvrtfinále:
Maria Šarapovová (Rus.) - Yanina Wickmayerová (Belg.) 6-1, 2-6, 6-3
Sania Mirzaová (Ind.) - Melinda Czinková (16-Maď.) 6-1, 7-6(4)
Li Na (4-Čína) - Stefanie Voegeleová (Švýc.) 6-3, 7-6(3)
Magdalena Rybáriková (Slovensko) - U. Radwaňská (Pol.) 6-3, 6-3

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ta ji zase pěkně uhekala, chudák Yanina, to se nedá zkrátka psychicky zvládnout. Kus zápasu byl k vidění v telce a to bylo řevu!
Reagovat
skott
Wickmayer ovsem zdatne sekundovala v ¨hekani¨, takze to asi nebude jen o tom...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty holky nakonec hekaj všechny, viď?
Reagovat
smazaný uživatel
moc,moc držím palce krásná Maria
Reagovat
skott
Uz jen odstranit dvojchyby a mame tady nejvetsi favoritku Wimbledonu;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobrej fór, hahaha
Reagovat
smazaný uživatel
Len tak ďalej Shari.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist