Šarapovové návrat do Moskvy nevyšel, prohrála s prohrála s Rybárikovou. Vypadla i Kr. Plíšková

17. 10. 2017, 16:01
Aktuality 49
WTA MOSKVA - Maria Šarapovová se po dlouhých deseti letech představila na domácím turnaji WTA Premier v Moskvě, ale v ruské hale letos skončila již v prvním kole. Nad její síly byla slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková. Dokonat obrat nedokázala Kristýna Plíšková, jež podlehla Australance Gavrilovové.
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová se po triumfu v Tianjinu vydala na domácí halovou akci WTA Premier v Moskvě, kde se divákům představila po deseti letech. Vystoupení to ale bylo velmi krátké, jelikož Ruska hned v prvním kole po obrovském množství nevynucených chyb nestačila 6-7(3) 4-6 na Magdalénu Rybárikovou a po svém návratu vůbec poprvé na turnaji nezvládla úvodní zápas.

Už v prvním setu měla lehce navrch Rybáriková, jež si svůj servis držela bez potíží. K prvnímu brejku však potřebovala celkem sedm šancí a úvodní sadu za stavu 6-5 nedokázala dopodávat. Rozhodoval tak tie-break, ve kterém Slovenka prohrávala 0-2, nicméně poté vyhrála sedm z osmi dalších výměn a šla do vedení.

Hráčky si hájily servis také ve druhém setu. Rybáriková v devátém gamu zlikvidovala dvě brejkbolové hrozby a Šarapovová následně nezvládla skóre srovnat.

Rybáriková, jež v neděli prohrála finále v Linci se Strýcovou, se ve druhém kole po třech letech utká s Alizé Cornetovou. S Francouzkou bude bojovat již popáté a pokusí se snížit její vedení ve vzájemné bilanci.

Kristýna Plíšková se v prvním kole nadechla k obratu proti Australance Darje Gavrilovové, dokonat ho ale nedokázala. Ve druhém setu sice dvakrát smazala manko brejku, zlikvidovala pět mečbolů a vynutila si třetí sadu, v ní však uhrála jediný game a nakonec s čerstvou finalistkou z Hongkongu prohrála 4-6 7-6 1-6.

Z Češek tak v Moskvě pokračuje už jen Kateřina Siniaková, která už včera smetla Chorvatku Donnu Vekičovou. Dnes se dozvěděla jméno příští soupeřky, kterou bude domácí Darja Kasatkinová.

Ruska Kasatkinová si v prvním kole poradila 7-6 6-1 s krajankou a šampionkou z roku 2014 Anastasií Pavljučenkovovou, která v neděli triumfovala v Hongkongu a podobně jako Šarapovová se v rodné zemi nedokázala rychle aklimatizovat.

• WTA PREMIER MOSKVA •
Rusko, tv. povrch (hala), 745.940 dolarů
úterní výsledky (17. 10. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gavrilovová (6-Austr.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6-4 6-7(5) 6-1
Kasatkinová (Rus.) - Pavljučenkovová (5-Rus.) 7-6(2) 6-1
Rybáriková (8-SR) - Šarapovová (Rus.) 7-6(3) 6-4
Görgesová (7-Něm.) - Monovová (Rus.) 6-0 6-3
Lapková (Běl.) - Zaněvská (Belg.) 6-2 6-3
Vichljancevová (Rus.) - Kanepiová (Est.) 6-3 6-2
Beguová (Rum.) - Rybakinová (Rus.) 6-1 3-6 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Adamczaková/Voráčová (Austr./ČR) - Peraová/Vandewegheová (USA) 1-6 6-1 10-5
Babosová/Hlaváčková (1-Maď./ČR) - Cornetová/Mladenovicová (Fr.) 6-7(7) 7-6(5) 10-8
Krejčíková/Siniaková (3-ČR) - Putincevová/Zaněvská (Kaz./Belg.) 6-1 6-0
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

49
Přidat komentář
d@ve
Kristina Mladenovic svou prohrou přišla o možnost být v TOP10.
Reagovat
tommr
hráčka která dokáže prohrát desetkrát za sebou si ani nezaslouží být v top-10 ...
Reagovat
d@ve
jj :)
Reagovat
EllNino
tak s touhle hrou, kterou posledních pár měsíců předvádí, tam nemá co dělat
Reagovat
d@ve
No jo no. Třeba by ji právě toto vyhecovalo.. ;)
A přitom je holka nominovaná na WTA cenu Zlepšení roku..
Reagovat
smazaný uživatel
O jeden jediný bod!
Ale stejně si po deseti porážkách posunuje osobní maximum...
Reagovat
skott
Lesja by mohla z fleku dávat hodiny herectví. Uznávám sice, že si proti McHale evidentně špatně došlápla na pravou nohu, ale předvádět takovéhle divadelní vložky s kulháním, kdykoliv je Coco ve vedení, by si mohla odpustit. Vůbec se nedivím, že Coco byla nasraná. Lesja si tam nechá prohmatávat celou nohu od chodidla, přes kotník, koleno až po záda a najednou z 1-2 ve 3.setu Coco naprosto přejede.
Reagovat
janek_da
Jak Leslje fandim, tak tohle nesnáším. Sice nejsem ani "okresní hráč", ale jak tohle na mě někdo zkoušel, zle pochodil. Měla Coco Lejslu zašlapat a byl by klic.
Reagovat
skott
bohužel, ač je Lesja taky moje oblíbenkyně, tentokrát to byl od ní vážně hnus:/ čekal jsem jestli jí Coco u sítě něco řekne, ale nechala to být, byla naštvaná spíš sama na sebe.
Reagovat
Haitik
No, škoda ukončit sezonu prohrou.. Ale s letošní sezonou jsem nakonec spokojen.. :-) Tahle sezona byla strašně rozkouskovaná kvůli těm zraněním, tak snad si to vybrala na nějakou dobu a dobře se připraví na tu nadcházející! :-)
Reagovat
Paseka
Trenér Kristýny aby měl nervy ze železa !!!!!!!!
Reagovat
Dobry-den
Minulý týden vobje fetky zazářily, zato dneska se karta obrátila ;-)
Reagovat
Hector21
nevidím komentáře...chci si zanadávat a nic :(
Reagovat
blixa
Asi se ti podělal filtr, mrkni do něj a vyčisti si ho.
Reagovat
brixner
Jojo, filtrem to bude! Prostě zasranej filtr dělá paseku, mě když se zamlžej brejle na čtení, taky vidim kulový. Filtr-brejle-filtr-brejle...pořád čistit, Blixa má pravdu a dycinky dobře poradí;-)
Reagovat
Fandina
Ale jak to teď bude, když Hector21 nevidí ty komentáře, jak teď přijde na to, že si má filtr vyčistit?
Reagovat
Hector21
dík jsem blbej...

mám novej telefon a něco jsem tam zmáčknul...
Reagovat
Hector21
než jsem to zjistil, co jsem udělal blbě, tak už se mi nechce nadávat...
Reagovat
blixa
Nemusel si něco udělat blbě. Občas tam něco naskočí zcela samovolně. Stává se to myslí skoro každému.
Reagovat
Hector21
ok, ale já se znám...technika a já to nejde k sobě, ty antipatie jsou silné
Reagovat
skott
velká škoda losu pro Nasťu, být jedno místo výš nasazená, mohla mít o den volna navíc po přeletu z Hongkongu. Dostat v 1.kole Dašu byl opravdu pech. Daša navíc hrála velice dobře, hodně agresivně, jakoby se pod novým koučem (kterého grafika mylně přestavovala jako jejího bratra Alexandra) chtěla extra vytáhnout. Skvělých 23w/16ue... bravurně zvládla i tie-break, na Nasťu pak ve 2.setu už pomalu doléhala únava. S podobným výkonem může Daša klidně pomýšlet na titul. Trošku mě překvapuje, že její zápas zítra není nasazen na centrkurt.
Reagovat
skott
ještě bych dodal, že Maryna Zanevska od které odešel Philippe Dehaes právě k Daše Kasatkině, má už také náhradu - Natalii Ryžonkovou.
Reagovat
tommr
tak to Katku Siniakovou předem lituju ... :(
Reagovat
Aussie
No ... a tý krásy taky tak nějak pomalu ubejvá...
Reagovat
VlS
A tak nějakse pomalu mění na rychle
Reagovat
Aussie
Tak, tak. Zejména s tolika novejma mladejma holkama kolem. A některejm z nich to i docela hraje.
Reagovat
brixner
Jojo, drogy si vybíraj daň u každýho...
Reagovat
slacker
v domovech duchodcu je to sama exfetka
Reagovat
Hector21
Hmm tak nic.... Nevadí Nasti, turnaj šampionek je tvuj
Reagovat
George_Renel
Další vyhozená WC. Kdyby ji raději dali nějaké nadějné tenistce.
Ruska dnes byla vyčpělá, jak hospoda po ránu před protikuřáckým zákonem. .-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadějné tenistce? Pokud vím, tak další možnost byla Zvonareva...
Reagovat
brixner
Se tomu ještě někdo diví?
MUHEHEHEHEHEHEHEHEHEH :-))))
Reagovat
patriks
je na tom psychicky dost špatně. Vypadá to,že bude muset s tenisem skončit, případně přejít trvale na okruh WTA international, nebo ITF.
Reagovat
brixner
Hele, Patriku, nevím, jak jsi starej...
Říká ti něco "Pííp...spolkni prášek!"
Vona asi jen zapomněla, klid ;-)
Reagovat
Hector21
davai Nasti, davai!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem si říkal, že až dorazím domů, tak ještě stihnu 3. set. Pak jsem šel akorát na autobus, objevila se mi zpráva z livesportu a bylo mi jasný, že nestihnu. V neděli to vyšlo, dneska bohužel ne. Ale je to lepší, než kdyby to bylo obráceně...

Každopádně to je škoda, že si Masha pokazila letošní bilanci, kdy dodneška po návratu ani jednou nevypadla v 1. kole. Asi měla tu sezonu ukončit už po Tianjinu, ale chápu, že se chtěla představit i svým domácím fanouškům. Taky si myslím, že kdyby zvládla 1. kolo, tak by potom měla snadnější soupeřky (v podobném duchu se vyjádřil i Tarpiščev) než Rybárikovou, která byla v Linci taky ve formě...

Celkově tu letošní sezonu Mashy beru jako seznamovací. Čekal jsem, že toho odehraje mnohem víc, ale bohužel jí to komplikovala zranění. Potom v některých zápasech určitě mohla zahrát líp a některé třeba nemusela prohrát, ale zase titul v Tianjinu, semifinále ve Stuttgartu a nakonec i to osmifinále na US Open (vzhledem k tomu, jaký měla los v 1. kole a že měsíc předtím nehrála) jsou pozitivní výsledky. Když si vezmu, že nebýt CAS, tak Masha letos ještě vůbec nehrála, tak je to vlastně super. Příští sezona bude úplně o něčem jiným a bude se na ni moct v klidu připravit, což Masha umí. Snad se jí vyhnou zranění a odehraje hlavně všechny GS, na kterých už nebude muset řešit, jestli dostane divokou kartu nebo ne. Věřím, že to půjde a na RG už bude mezi nasazenými...
Reagovat
turista
No Ryba je holt opravdu dobrá. A Masha se vyšťavila v té Číně.
Reagovat
George_Renel
Já jsem to včera viděl spíše tak, že zásadně nestačila na pestrou a technickou hru Magdaleny.
Reagovat
skott
Trošku černá tečka na konci letošního složitého návratu. Takhle zaplněný centr kurt jsem v Moskvě dlouho neviděl, snad ani na poslední ruská finále. O to víc musí Mariu mrzet, že se fantastickým fanouškům neodvděčila lepším výsledkem. Bohužel nejen výsledek, ale i samotná hra byla velice špatná. Skore mohlo být určitě jednoznačnjší. Maria bojovala víceméně o všechny své servis gemy, zatímco Magda si svůj servis držela naprosto bez potíží. Magdě ve výměnách stačilo držet míč ve hře, prokládat to slajsy, se kterými si Maria nevěděla rady ještě víc než proti nedávným utkáním se Sevastovou. Možná za to mohl částečně i přelet a časový posun, ale s tím na tom nebyla Magda o moc lépe, navíc znova trošku bojovala ke konci s pohybem. Po utkání se ještě omlouvala publiku, aniž by musela, vyhrála dnes zcela zaslouženě!
Reagovat
Hector21
echm...hrajeme Nastíku, jedu na ty nohy
Reagovat
tommr
si dneska před domácím publikem udělala pěknou ostudu. Tolik lacinejch chyb jsem snad u ní ještě nikdy neviděl ...
Reagovat
turista
Ale titul z Číny má doma a to je pro ni důležitý.
Reagovat
kada.tom
No, bylo těžký v tom zápase tý nebo tý více nepřát. Nakonec to dopadlo tak, že Čobolka má rozhodně vyšší šanci vypadnout v dalším kole :-)

Takže spokojenost :-)
Reagovat
horska.kraslice
Přestihla Báru v Race, takže nespokojenost :-(
Reagovat
Pavol
A navyše nevypadne v ďalšom kole.
Reagovat
tommr
tím bych si nebyl tak jistej. Cornetová hrála proti Makarovový fantasticky ...
Reagovat
Pavol
Lenže tá eufória. Som slovenská jednotka a porazila so Šarapovu to nepustí na to si vsadím že Rybárik vyhrá.
Reagovat
tommr
jen aby to nebylo právě naopak a Rybka nepředvedla podobnej výkon jako ve finále v Linci ...
Reagovat
smazaný uživatel
Magda, pome!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist