Šarapovovou pravděpodobně znovu povede Švéd Högstedt

30. 3. 2018, 22:21
Aktuality 1
Ruskou tenistku Marii Šarapovovou po zbytek letošní sezony zřejmě povede švédský kouč Thomas Högstedt, s nímž bývalá světová jednička už v minulosti spolupracovala. Informaci přinesl časopis Tennis Arena, pětinásobná grandslamová šampionka zprávu zatím oficiálně nepotvrdila.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Maria Šarapovová se na kurty vrátila loni v dubnu, ale kvůli častým zraněním v minulé sezoně odehrála jen osm turnajů. V polovině října uspěla v čínském Tianjinu, jenže od té doby se třicetileté Rusce vůbec nedaří. Při svém posledním loňském vystoupení v Moskvě skončila hned v prvním kole a dobře si nevede ani letos. V Shenzhenu vypadla v semifinále se Siniakovou, na Australian Open ve třetím kole utrpěla debakl od Kerberové a v Dauhá i Indian Wells ztroskotala hned na první soupeřce.

Šarapovová, kterou momentálně trápí zranění zápěstí, si tak zřejmě řekla, že je čas na změnu. Po středeční porážce s Japonkou Ósakaovou se rozhodla udělat zásadní krok a ukončila spolupráci se svým dlouholetým koučem Svenem Groeneveldem. A nového trenéra nehledala dlouho: jak v Bradentonu zjistil časopis Tennis Arena, bývalou světovou jedničku by měl do konce letošní sezony vést švédský kouč Thomas Högstedt, s nímž Ruska spolupracovala již v letech 2010-2013.

Šarapovová najala Švéda na konci roku 2010 coby další posilu do týmu, který jí měl pomoci vrátit se na výsluní po operaci ramene, kterou podstoupila v roce 2008. V té době trénovala také se svým tehdejším přítelem a koučem v jedné osobě - Michaelem Joycem. Tehdy byla na 18. pozici v žebříčku WTA, což nebylo úplně špatné, ale Ruska chtěla víc. Největším problémem byly grandslamové turnaje, kde se Šarapovové nedařilo.

Jakmile Högstedt převzal na začátku roku 2011 koučování Šarapovové na plný úvazek, její hra se zlepšovala a výsledky přicházely. V tomto roce hrála semifinále French Open, finále Wimbledonu a vyhrála turnaje WTA Premier v Římě a v Cincinnati. Přišly změny při podání, zlepšení pohybu při hře, používání topspinu při výměnách a podobně.

Tato práce se vyplatila v roce 2012, kdy Šarapovová vyhrála French Open a zkompletovala tak sbírku všech grandslamových titulů. Po triumfu v Paříži se vůbec poprvé od operace ramene dostala znovu do čela žebříčku WTA. V témže roce hrála také finále Australian Open, semifinále US Open, získala stříbrnou medaili na olympijských hrách v Londýně a vyhrála antukové turnaje ve Stuttgartu a v Římě.

Komentáře

1
Přidat komentář
peggy
Mario,Kococko preji Ti aby s novym trenerem jsi postoupila rychle v pred a aby to Tvoje zdravi vydrzelo.Vzpomen,kdyz jsi prisla s tatkou do ameriky myslela si,ze Serena je buh a porazila jsi ji dohnala k placi.Tak nyni bojuj stejne.!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist