Šarapovovou zamítnutí divoké karty pro Paříž v návratu nezastaví

17. 5. 2017, 14:53
Aktuality 75
Ruska Maria Šarapovová je nadále odhodlaná vrátit se po dopingovém trestu mezi tenisovou elitu, přestože její comeback přibrzdí zamítnutí divoké karty pro start na French Open. Dvojnásobná vítězka antukového grandslamu si od návratu na kurty nestihla v žebříčku WTA vypracovat takové postavení, které by ji v Paříži opravňovalo k účasti alespoň v kvalifikaci, a musela doufat v pozvání pořadatelů.
Profily hráčů
Maria Šarapovová

Francouzská tenisová federace ale v úterý oznámila, že Marii Šarapovové divokou kartu neudělí. "Pokud tohle musím absolvovat, abych se znovu zvedla, tak jdu do toho. Žádná slova, zápasy nebo činy mi nikdy nezabrání v tom, abych si plnila své sny. A že jich mám hodně," napsala dnes pětinásobná grandslamová šampionka na Twitteru.

Dubnový návrat Šarapovové po odpykání patnáctiměsíčního trestu za užití nově zakázané látky meldonium vyvolal v ženském tenisu velké pozdvižení. Části soupeřek vadí, že pořadatelé turnajů ve Stuttgartu, Madridu a Římě usnadňují Rusce návrat udělováním divokých karet a chápou to jako protekci.

Organizátoři French Open se oproti očekávání zachovali opačně a Šarapovové nezbývá podle bývalé tenistky Pam Shriverové nic jiného, než to bez hořkosti přijmout jako fakt a zaměřit se na Wimbledon, pro který už má na základě žebříčkového postavení jistou kvalifikaci. Ve hře je ale stále ještě šance na divokou kartu pro hlavní soutěž.

"Je chytrá a umí používat selský rozum. Potřebuje se na to podívat s odstupem a přijmout fakt, že návrat k velkému tenisu bude muset ještě chvilku počkat," uvedla Shriverová, držitelka 21 grandslamových titulů ve čtyřhře.

Šarapovová na turnaji v Římě usilovala o to, aby se v žebříčku posunula do takové pozice, která by jí zaručila pro Wimbledon přímou účast v hlavní soutěži. K tomu potřebovala postoupit alespoň do semifinále.

V úterním druhém kole ale musela kvůli zranění stehenního svalu skrečovat ve třetím setu zápas s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou-Baroniovou.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

75
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Hook2424
Škoda, že mezi její sny nepatří "nelhat a nepodvádět"!
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/sarapovova-roland-garros-divoka-karta-dxy-/tenis.aspx?c=A170518_095230_tenis_ten
Reagovat
Pedronegro
snad aby to nečetli blixa s montym, mohli by z toho mít záchvat :)
Reagovat
blixa
Proč ? Já s tím chlapcem zcela souhlasím. ;-)
Reagovat
Pedronegro
jasně, přece tě téměř cituje :), podstatnější než cinty šéfa sponzorské firmy budou spíš další odstavce :)
Reagovat
blixa
Jako ty slinty šašků z WADA ? :D Z těch už by se dal sestavit humoristický pořad ;-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Tvl, největší světový expert (bohudík nedoceněný) na doping opět v akci. To jsou fakt trapný slinty, ale od tebe.
Reagovat
marekv
Já myslím, že z dlouhodobějšího hlediska to bude dobře i pro ní, když se vrátí čestně bez nějakých protekcí.
Reagovat
Frick
Trochu takový falešnšý hrát si na strážce morálky.
Reagovat
Stan_Borowitz
A co Nastase? Cikána bys nepustil, feťačka ti nevadí. Víš, kolik može mít peněz takový cigán?
Reagovat
VlS
A proč do kvaldy? Výkonnostně má na MD, tak buď tam, nebo nic. Nebo jí měli rovnou dát pohár, co říkáš?
Reagovat
lars
Vondrous ma taky vykon na MD a bude hrat kvaldu na RG
Reagovat
Frick
Dneska slaví jmeniny. Tak by mohla vyhrát i třetí zápas po sobě. Naposled se jí to podařilo loni v červenci. Taky na antuce.
Reagovat
VlS
Už si ji poslal 50 kytek? Jednu za každej tvůj post o jmeninách na portálu.
Reagovat
Krisboy
Děkuji organizátorům, že jí narozdíl od miliónů jiných nemají potřebu lézt do prdele. Čest a fair play je víc, než prachy a bulvár.
Reagovat
Stan_Borowitz
Máš pravdu, ale je to jen takový malý ostrůvek pozitivní deviace ztracený v oceánu ... toho ostatního.

Asi si pánové v Paříži vzpomněli na tři mušketýry.
Reagovat
FulnekUltras
;-))))) abyses nedivil, o jaký řád peněz jde úplně jinde... ;)
Reagovat
Hook2424
Myslím, že tady zafungovaly jak kritika ostatních hráček..., které Šarapovou berou jako podvodnici. Ale ve Francii asi hodně udělal Biatlon. Vždyť jedním z vůdčích osobností v boji proti dopujícím rusům byl Martin Fourcade. Kterého ruský komentátor po ataku Loginova nazval "lidským odpadem" Pokud tohle dávali s překladem v ČT, ve Francii to museli dávat také a asi i hodně řešit.
Reagovat
FulnekUltras
a hlavně mezitím také ve Francii proběhly prezidentské volby - zásada "zavděčit se" patří do sluníčkářského desatera stejně jako třeba "dočista vylízat" nebo "zavrtat se až po paty"
Reagovat
Stan_Borowitz
To se snad museli naučit od komančů...
Reagovat
FulnekUltras
myslels jistě u Ukomančů - kteří jsou dnes rozlezlí ve všech tzv. "demokratických" stranách a už se jim to povážlivě krátí
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to bude tím, teď jsi na to kápl. Prostě dědictví doby temna před rokem 1989. Bude trvat ještě tak 100 let, než se ho zbavíme. Musí zemřít všichni posluhovači bývalého režimu, kteří byli zvyklí "dočista vylizovat" a "zavrtávat se až po paty" moskevskému politbyru, ať jsou dnes kdekoli, jejich děti a vnuci. Ti další už snad budou relativně nedotčení a budou mít svou hrdost.
Reagovat
FulnekUltras
Vidíš zbytečně daleko ;))) - pokud zmizí letos v říjnu ze scény všichni bývalí ukomanči a svazáci, kteří už přes čtvrtstoletí oblbují voliče koalicemi tzv. tradičních "demokratických" stran (v rámci ODS, TOP, KDU, ČSSD), bude to úplně stačit. Další várka kariéristického ksindlu sice už mezitím přelezla do nového potenciálního výtahu k moci - ANO - ale to už je riziko historického vývoje a záporných rysů lidské povahy. O skutečné komunisty, kteří ve své straně vydrželi dodnes - přes 28 let urážek a dehonestace téměř odevšad - starost mít opravdu nemusíš. To jsou lidi, kteří svůj charakter právě výše zmíněným prokázali už dostatečně. A stejně tak jejich sympatizanti, kterých na rozdíl od iluzorních představ tobě podobných ohýbačů reality dlouhodobě nijak neubývá a pod vlivem osobních zkušeností se mezi nimi naopak objevuje i stále více lidí mladších, kteří dobu před rokem 1990 třeba ani nezažili.
Reagovat
Stan_Borowitz
Copak se mi to zase snažíš podsouvat, ty ohýbači všeho? Nikde jsem neřekl ani nenapsal, že by příznivců krajní levice u nás reprezentované hlavně KSČM a dalšími pohrobky předlistopadové KSČ, mělo dlouhodobě ubývat. Mně úplně stačí, že jich nepřibývá, že si pořád drží těch svých cca 10 %, což byl nejspíš reálný počet jejich příznivců i v době, kdy se násilím a podvodnými volbami drželi u moci...
Reagovat
FulnekUltras
Můžeš si ohýbat jak chceš - v říjnu už budete mít nahnáno fest, aby to momentální kanalizátor stáda Babiš nakonec přece jen zase nějak koaličně upytlíkoval aspoň s ODS. KDU ani STAN ;) už ve sněmovně neuvidíme a falšovat volební výsledky bude nutné leda tak ve prospěch TOP, která se snad už jen "díky" Praze reálně klepe těsně u hranice 5%.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně je to úplně fuk, jak kdo z normálních stran dopadne. Hlavně že ti tvoji soudruzi dostanou na prdel a odejdou zase s plus mínus 12 %. Lidi už mají naštěstí v drtivé většině dost rozumu na to, aby lhářům tvého typu znovu zbaštili ty vaše pohádky.

Ale klidně si do října sni svoje vlhké komunistické sny, ať máš taky něco ze života.
Reagovat
FulnekUltras
KSČ a už vůbec ne KSČM se nemají absolutně zač stydět - zvlášť ve srovnání s prolhanou a podrazáckou "elitou" současnosti, o kterou se bude hrát teď - což je ti jistě také jasné, i ve tvých slizkých snech koaličních. Podrazák s podrazákem se tady na bázi společných velkozlodějských parazitních zájmů domlouvali 27 let - není tak docela jisté, že to bude ještě dlouho platit. Modlete se, šmejdi, teď už snad jenom za nového šéfa FBI... ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
Kolik jsi toho už vypil?
Reagovat
FulnekUltras
72
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to tě omlouvá, to pak má člověk právo plácat naprosté píčoviny...
Reagovat
Kozoroh
"KSČ a už vůbec ne KSČM se nemají absolutně zač stydět."

KSČ a KSČM je jedna a ta samá strana, jde jen o jiný název partaje, přičemž současní komunisté se od svých předchůdců nedistancovali.

A co se týče toho studu, to je lež volající do nebe. Ale to je každému jasné.
Reagovat
Jabadu
a proto s pobaveným úsměvem sleduji tuto kauzu i zde.
Volíš Losnu nebo Mažňáka?!
To jsme my, Češi.
Dokud ten "Red Bull" nebyl zakázaný, bral ho kdekdo. Pak se přišlo na to, že to nevyrábí Bayer ... nebo jiná firma ... tak to zakážeme.
Avízo bylo dáno včas, ale Maria si to nepohlídala. A protože je Ruska (no Ruska!) ...
Kurwa, kdyby šlo o anabolika (se kterými mám vlastní zkušenost), neřeknu ani popel.
Ale nějaký "Red Bull"?!!!
Neserte míííí!
:-)
Reagovat
Enterprise
Takže, kdyby si čistě teoreticky zažádala Masha o americké občanství (jako, že by klidně mohla, když tam přes 20 roků žije a trénuje) a stala se Američankou, najednou by jí všichni její hateři měli rádi ?
Reagovat
Enterprise
Jak už jsem psal níže, Masha měla vždycky hodně obdivovatelů a zavilých odpůrců. Jediný výsledek této dopingové kauzy je, že se akorát ještě více rozevřely pomyslné nůžky - ti, co jí obdivovali, se jí o to víc zastávají a ti, co jí neměli rádi, si připsali do deníčku další důvod, proč jí nemít rád.
Reagovat
Jabadu
Já ji beru jako skvělou sportovkyni, která zavčas nepřestala brát "Red Bull", na rozdíl od ostatních.
Proč o tom hovořím:
V rodině máme lékařku, která s meldoniem má zkušenosti a opravdu se předepisuje. (tedy dnes už ne)
Původně to je lék na ischemickou chorobu srdeční, ale není vyráběn žádnou západní společností.
Teta tím, že předepisovala jiný lék (se stejnými účinky), sjezdila celý svět na náklady farmaceutické firmy ...

"A milé děti měla se dobře a do smrti nemusela pracovat ..."
:-)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
Stan_Borowitz
Já znám takových pohádek... jedna z těch novějších je ta o zapomnětlivé špičkové tenistce s velkým, ale slabým srdcem, co si ho musí před zastavením chránit prapodivnými sajrajty, které se konečně někdo rozhoupal zakázat, a nelidským řevem na kurtu...

Pak jsou tady i pohádky starší, třeba o českém tenistovi, který snědl k večeři asi dvě tuny skopového, a proto měl pozitivní nález na nandrolon.

A v takové cyklistice je to jeden Hans Christian Andersen vedle druhého.

Někteří lidi prostě pohádky milují, co naděláš.
Reagovat
Frick
??
Reagovat
Frick
...jde mi o to, jestli si nebyla WC na RG tak jistá, že se ani neobtěžovala zkoušet Prahu nebo Rabat.
Reagovat
rusedski
Tak asi nechtěla hrát tolik turnajů v jednom zápřahu: Stuttgart - Praha - Madrid - Řím - (kvalda) FO. Když ji všichni zahrnuli WC, tak se dalo čekat, že týden s Prahou vynechá.
Reagovat
Frick
Tak pardon, fakt to bylo založený na rankingu z 1.5.
Reagovat
peggy
Myslim,ze Maria udelala chybu,ale proc ji odepisovat a ne zrovna slusne.Ona se vyskrabe,byla dobra a bude zase.I v Cesku se to stalo a nikdo nikoho nevhodne neosocoval.Jsou tenistky,ktere se neumi chovat nekdy ani na kurtech/lamou stekle rakety,nadavaji a to neni moc slusne/.Maria by mohla hrat Norimbek.Dobry napad.
Reagovat
PetaM
Jestli narážíš na Báru, tak ta začala objíždět ITF turnaje a díky nim se dostala nahoru. Zřejmě proto jí nikdo neosočoval ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Při vší úctě, Bara se absolutně nemůže srovnávat s Šarapkou. Šarapka je úplně jiný level, vyšší.
Reagovat
PetaM
Při vší úctě, Mária není Bůh. A reagoval jsem na peggy, který/á zmínil/a, že se to stalo i v Česku. Proto jsem psal: "Jestli narážíš na Báru ... " a vysvětlil jsem, že ta po dopingu objížděla ITF, protože jí pořadatelé turnajů nedávali WC do kvalifikací a hlavních soutěží. A z toho důvodu ji nikdo neosočoval, protože se vyškrábala zpátky nahoru těmi nejhoršími cestami. Kapišto? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapka není Bůh, ale je prostě lepší než Baruna. A vo tom to je.Kapišto.
Reagovat
PetaM
Ale já jí přece nekritizuju za to, že dostává WC. Ani za to, že objíždí velké turnaje. To je mi jedno. Stejně jí to nejde. A to, že je lepší, než Bára, víme asi všichni, pokud nejsme zrovna slepí, hluší a bez rukou.

A to, že jí pořadatelé RG nedali WC ... Nevím, proč se kvůli tomu zlobit. WC není povinnost dostat, má jen možnost jí získat. A pokud stále vedeme tzv. "demokracii", pořadatelé mají svaté právo jí tu WC nedat. A ničemu se neprovinili. Pouze fanatickým fanouškům, kteří si myslí, že na ni Mária má nějaké svaté právo. Nikdo nemá právo na udělení WC. Je to na svobodné vůli organizátorů a bohudík, svobodná vůle stále existuje, i když mám pocit, že pár zdejších uživatelů by svobodnou vůli nejradši zakázalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu rozumím a jsem s tebou za jedno.
Reagovat
rusedski
Tak ona taky Bára na rozdíl od Marie měla nějaké body, mohla hrát v pohodě aspoň ITFka, kvaldy. Dostat alespoň roční distanc a začínat od nuly, taky by se nejspíš nevracela přes Q v Hammametu nebo Antalyi a nějakou WC by využila (myslím, že na menších turnajích by ji dostala v pohodě).
Reagovat
smazaný uživatel
Báře ta pauza, ale jednoznačně prospěla. Za 3 roky má víc GS vítězství než za předchozích 8 let kariéry před pauzou. Z pohledu kariéry, je to její nejlepší období, a je možné, že kdyby tu příhodu neměla, tak by nebyla tam, kde je.
Reagovat
A.R.R.
Peggy nic jiného neumí, každý koment je stejný, Máňu vychvaluje až do nebes a sice nejmenuje, ale hned si kopne do Báry. Je to stará zapšklá čůza
Reagovat
FulnekUltras
pravil mladý perspektivní postklausjugend
Reagovat
Enterprise
Maria je po celou svou kariéru "kontroverzní" postavou ženského tenisu a logicky vedle zástupu obdivovatelů je i velká skupina fanoušků, kteří jí nemůžou přijít na jméno. Dopingová aféra na tom nic moc nezměnila - ti, co jí obdivovali, jsou o to více zavilejší ve snaze jí ospravedlňovat a ti, co jí neměli rádi, mají o další důvod, proč jí nesnášet.
Reagovat
VlS
Nějak tak.
Reagovat
Paseka
Tak a je to !!!!!
Klobouk dolů před pořadateli FO. Podvodník zůstane podvodníkem a je třeba mu to neustále připomínat. Já doufám, že návrat mezi absolutní elitu se jí už nikdy nepodaří. Ať tááááhne !!!!!
Reagovat
Torn
Táhni ty. :D
Reagovat
tmora
Tyhle kecy mne vazne iritujou ..
Reagovat
VlS
Nevím co myslíš návratem mezi elitu. Nejsem její fanda, řev a zdržování při servisu mě irituje, její ultrafans mě lezou na nervy, ale ani na vteřinu nepochybuju, že úrovní tenisu stále je elitní hráčkou a pokud nebude mít zdravotní problémy, tak se i formálně na žebři do elity vrátí a nebude to trvat dlouho. Copak, přání otcem myšlenky?
Reagovat
Haitik
Pojď Maruš! Ty jim to nandáš.. :-) Líp to ani říct nešlo.. :D

Obrovská škoda toho zranění, věřím, že jinak by to Maria už dotáhla.. Teď když vypadla Kerber, tak se to celkem otevřelo.. I když Anet není lehká soupeřka..

Takže se asi představí až za měsíc v Birminghamu.. Dvojnásob škoda, že se zranila, že i když nehraje na RG, tak by mohla hrát aspoň ve Štrasburku nebo v Norimberku..
Reagovat
tmora
Presne tak!
Reagovat
darek.vrana
"Žádné činy mě nezastaví, abych si plnila své sny." To jsme si všimli;-).
Reagovat
Paseka
Tak tak.
Reagovat
VlS
Holt pokora je pokora, když je někdo pokornej, je to vidět na první kuk :-)
Reagovat
George_Renel
Jediná reakce, kterou mohla napsat.
Nic jiného jí totiž nezbývá.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jen si, Mášo, plň své sny, to je to nejkrásnější na lidské existenci...půjde-li to čistě sportovní cestou a sama se o to zasloužíš, pak ti v tom nikdo bránit přeci nemůže. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nejlepší reakce, jakou mohla napsat...
Reagovat
Pedronegro
je to namyšlená blbka, bez kapky pokory, a ještě si myslí, že je za hrdinku a mučednici, fakt trapná nána ...
Reagovat
smazaný uživatel
Zalez, demente.
Reagovat
Pedronegro
kdyby držela zobák, udělala by lépe, a stejně tak ty, šulínku :)
Reagovat
Paseka
Souhlasím !!!!
Reagovat
blixa
Tím bych se zrovna nechlubil ;-)
Reagovat
Paseka
S Pedronegrem !!!!!
Reagovat
patriks
může být ráda, že tu divokou kartu do kvalifikace nedostala, vzhledem k tomu včerejšímu zranění by tam musela startovat nedoléčená a ještě by si to zranění nakonec zhoršila a Wimbledon by byl fuč.
Reagovat
PetaM
A proč by jí to mělo zastavit? Ostatní hráčky taky nezastaví, když nedostanou WC ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist