Sasnovičová si v Soulu zahraje poprvé ve finále, vyzve Beguovou

26. 9. 2015, 12:49
Aktuality 23
WTA SOUL - Jednadvacetiletá Aliaksandra Sasnovičová si v Soulu zahraje poprvé ve finále turnaje WTA. Mladou Bělorusku nezastavila v dnešním semifinále ani druhá nasazená Slovenka Anna Karolína Schmiedlová a v cestě za životním triumfem jí tak stojí už jen Rumunka Beguová.
Aliaksandra Sasnovičová

Aliaksandra Sasnovičová je až 136. hráčkou světa a na okruhu WTA dosud nebyla nikdy ve čtvrtfinále. V Soulu však prožívá svůj nejpovedenější týden v kariéře. Včetně kvalifikace vyhrála už sedm zápasů v řadě, dokázala vyřadit čtyři papírové favoritky a může se těšit na své první finále. 

Jednadvacetiletou Bělorusku v metropoli Jižní Korey nezastavila šestá nasazená Rumunka Dulgheruová, Slovenka Rybáriková, turnajová trojka Sloane Stephensová ze Spojených států ani druhá nasazená Anna Karolína Schmiedlová. O půl roku mladší Slovenka sice v dnešním semifinále sebrala Sasnovičové jako první set, ale nakonec i ona prohrála. vedení neudržela. 

Běloruská tenistka v první sadě ztratil tři ze čtyř servisů, ale v dalším průběhu už bylo podání její silnou stránkou. V druhém a třetím dějství proměnila čtyři z pěti brejkbolů a za necelé dvě hodiny vyhrála 3-6 6-3 6-3.

"Sice jsem dnes nehrála svůj nejlepší tenis, ale dokázala jsem se soustředit. Hlavně jsem se snažila najít způsob, jak dnes vyhrát. Opravdu moc jsem toužila zápas vyhrát," řekla Sasnovičová po premiérovém postupu do finále.

"Je to opravdu vzrušující být poprvé ve finále turnaje WTA. Zítra to pro mě bude opravdu hezký den. Půjdu si to užít, ale také budu bojovat až do konce a budu chtít odvést své maximum," uvedla aktuální běloruská trojka, jež může být první kvalifikantkou od loňského června, která vyhraje turnaje WTA.

O titul se Sasnovičová utká s nasazenou jedničkou a 29. hráčkou světa Irinou Beguovou, s níž dosud nehrála. Pětadvacetiletá Rumunka v druhém semifinále deklasovala 6-0 6-2 Alison Van Uytvanckovou. Belgičanka měla v nohách tři třísetové bitvy včetně  jednoho přežitého mečbolu proti Kateřině Siniakové, dnes ale síly na další obrat nenašla.

"Nebylo to jednoduché, ale hrála jsem dobře. Byl to můj nejlepší zápas týdne. Ale jak jsem řekla, skóre vypadá jednodušší, než zápas byl. Já hrála lépe v důležitých momentech," řekla Beguová, jež bude hrát ve svém pátém finále. Jediný titul získala před třemi lety v uzbeckém Taškentu.

"Čeká mě těžký zápas, ve finále nelze očekávat nic jiného. Ale cítím se být dobře připravená a uvidíme, jak to dopadne," řekla Beguová. "Ona (Sasnovičová) tu má opravdu dobrý týden a vůbec nezáleží na tom, jestli začala v kvalifikaci, nebo ne."

• WTA INTERNATIONAL SOUL •
Jižní Korea, tv. povrch, 500.000 dolarů
sobotní výsledky (26. 09. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Beguová (1-Rum.) - Van Uytvancková (8-Belg.) 6-0 6-2
Sasnovičová (Běl.) - A. K. Schmiedlová (2-SR) 3-6 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Má tu někdo Sasnovich více nasledovanou? Jde mi hlavně o její potenciál zopakovat podobné výsledky častěji v budoucnu..kde jsou její možnosti atd.? :))
Reagovat
EllNino
:) taková přirozená talentovaná maldá tenistka, ještě k tomu pohledná a myslím, že i velmi perspektivní :) protože má takový pěkný elegantní styl, umí přitlačit a její pohyb je velice přirozený ...bych tak řekl :)
Reagovat
smazaný uživatel
To zní dobře, díky :) Tak snad ji budeme v závěrečných kolech turnajů potkávat i nadále :))
Reagovat
smazaný uživatel
Mne chybi u ni BH, nerad bych se tu poustel do nejakych vizi, ale bez BH s ni velka hracka podle mne nebude. Dost mne teda desi, co tam musela delat Karenina na tom kurtu, protoze podle mne by ji mela prehrat...;)
Na FH se mne zda velmi dobra. Vyska 1.74 zajimava...celkem se dobre hybe, ale nemam ji tak nasledovanou. Ten BH mi u ni nejak chybi,......diky tomu mne prijde tenisove celkem nezajimava...;) Ale kdo vi...krom toho to vali spis od BL jak Viktorie...ale koukl jsdem jen na rychlo na par highlights a zapasu...na YT...
Mam pocit, ze takovych hracek je plno...
Ale kdo vi...co ze sebe jeste holcina vysype;) nebo vysypala, a ja nevidel;)

Krom toho ja to jsem spis na takove hracky jak KiKi Mladenovic, kdyz uz...to je aspon poradny osvezeni na okruhu a ne to placani od BL dokolecka dokola skoro na jedno brdo;)))
Reagovat
EllNino
jojo tam je slabina, to jsem zapomněl zmínit ...ale tak uvidí se :) mně se líbí, jak je to u ní všecko tak samozřejmé :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj,
tak pravda je, ze to muze byt vse osemetne;) Trebas jak ja videl poprve Kareninu, tak jsem si rikal, snad neni mozny...uplna poezie...no dadaft by rekl tenisove pohlazeni po dusi. Tam mne to prislo, jakby pro nic jinyho se nenarodila, nez hrat tenis.... jenze zatim uplny mentalni titan to asi nebude;)

A u nekterych hracek to je dokonce doslovne tzv. ukryte...trebas Lucy. Jak na ni kouknes przez nejaky zpomaleny zaber jak hraje FH, tak ja rikam, ze tak krasne nikdo jiny FH nezahraje, tak komplexne, ten pohyb u toho, no uplne jiny kosmir...no jo, jenze to ti je ve vysledku na dve veci, a potom porad koukat na nektery hracky prez zpomalene zabery....asi nejde, ze...;D)

Proste tady je asi tezke soudit jak se s tim mentalne bude dal vyrovnavat a take herne...oni ji ted nemaji moc nactenou, ale do jednoho roku se to vse zmeni. na jeji misto se tlaci dalsich 20 podobnych holek...

Vic nez ona mne prijde vic talentovana... Bel, KiKi, Evzenka, nebo i ta Sloane, ale koukni co s tema hrackama se deje...ono staci kouknout na tu Pliskovou, jenze tam staci jak ji odejde trochu servis, a je to spatny a v haji...herne to je potom tak na tu top50... Ted je trebas Elina ve vyborne forme, ale stejne mne u ni neco chybi, aby se drzela hodne vysoko stale, nebo sahla na GS...ale to mne chybi take u Simony...
...to vic pro mne neni prekvapeni, ze ma GS Flavia;D)))

Nebo kdyz to srovnam s Jamie Hampton a tady tu Sasu ((stejna vyska)) ale Jamie to byl uplne jiny tenisovy trhak proste, a stejne nic, staci jedno zraneni...;( Je tady plno tech ruznych faktoru...a asi je je tezke nejak dobre predvidat...

Trebas si dokazu predstavit vic jako vitezku GS Sabinu, ikdyz je to totalni posus...jenze jeji hra je absolutne nepredvidatelna...ji bude stacit kdyz jednou v GS 7 zapasu za sebou tzv. odleti...
Reagovat
smazaný uživatel
Mel bych jeste plno prikladu, ale jeden bych nechal na sam konec, Garbina!
Tak ta hracka ma na to, aby klidne vyhrala 4GS v jednom roce...ovsem vysledky vidis sam...minuly rok ji Spanele videli jako hracku budoucnosti, tak myslim, ze to prehnane nebylo, jenze asi je jeste pred ni kus cesty, a trebas ani nedojde k tomu GS, ovsem potencial ma sileny;) A jiny priklad na zaver, je Marus, ta sice GS ma, ale podle mne je to totalni mrhacka;D)))

Ta klidne mohla byt novou Steff, jenze hraje nakonec jak hraje...;)
Reagovat
lars
Tou Marus myslis Marfusu? :)
Neblazni jako novou Graff :))
Reagovat
smazaný uživatel
klidne mohla byt...v roce 2004 to byla hracka z celodvorcovym pojetim...absolutne uderove skvela, talent nad talenty ((doporucuji se podivat na jeji zapasy z tehdejsiho Wimblasu)) jenze sla do toho push it za kazdou cenu, ultra agresivniho stylu...hmmm, ktery ji vlastne prinesl pouze jediny GS..a to jeste na samem pocatku tehle zmeny a na hardu v NY...
Jestli jde o ty dva zbyvajici tituly z RG, tak je ziskala hlavne tim, ze si vzpomnela jak hrat take defens.

Jinak tenhle ultra agresivni styl ji prinesl spis zraneni...

Dle meho nejvic promarneny talent za posledni dekadu....krom toho po prvnim GS byla casteji na molu atd... kdyby furt neblbla s tema bonbonama, pitomostma a tim priprdlym stylem naper to na jeden uder...tak si fakt myslim, ze dnes se ptame, jestli se ji podari vyrovnat historicky Steff,,,

Ale jsou jeste lepsi mrhacky podle mne....tuhle Marus vpoho jeste trhly Capriati ((3 GS)) a Hingis ((5 GS))
A obecne trebas jak ted se tady sili z chovani Evzenky, nebo Bel, tak tyhle dve Martina a Jeniffer by je vpohode strcily do kapsy....;D) To byly "aspon" uletacky...;D)
Reagovat
blixa
No jo, jenže víš co, možná by vyrovnala Stefi, ale vydělala by polovinu peněz. A vo tom to je ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
no to je fakt super...;D)
Vic nez hracka je s ni chodici marketingova ikona;D)
No skoda asi pro hru jmenem tenis...ale co uz...vybrala si sama.
Hlavne aby si vybrala dobre Garbina, kdyz uz v sobe drzi takovy power.
Reagovat
EllNino
Jj ...takovejch holek je tam víc, který by třeba mohly získat ten GS ...
Za mě třeba Jarka Shvedova, naprosto komplexní hráčka, která má prostě postavu a tenis na to, aby vyhrála 7 zápasů bez ztráty setu ...jednak jí ale neslouží zdraví, ale hlavně ty klíčový momenty ...to je bída :( ..
No a talent za všechny, Jarka G., ta má dar od boda, výboerný údery, jde jí to tak řečeno od srdíčka a vypadá, že se narodila s raketou v ruce ...no a tenis takový, jako předvedla letos ve Fed Cupu proti Kerber, nechápu, pachtí se na hraně 1. a 2. stovky, nedávno dostala od holky, se kterou pak Bel (která podle mě nemá takový ten přirozený talent, ale zase je taková univerzální) neztratila ani hru ...no je z toho pak člověku smutno ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobra mrhacka je Jeca;D)
Ta byla tipovana na zacatku na velkou hracku! No...a nic...
Jestli myslis Jarmilku, tak to mne ani nemluv....
Dalsi, ktera mne trebas napada je Kvetuska Pirozek...silenyyy...
No kolega Grigor, to je taky pripad;)
Reagovat
EllNino
Jelena ta jo, jako ta začala dost pozdě s tenisem a hrozně rychle se vyšvihla ...nojono, ale pak se ta balkánská povaha projevila :) ...
Ano myslel jsem Jarmilku, neštěstíčko moje :D ...
No Bulhaři to samý, to máš pravdu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja si to pamatuji jak dnes...kdy ne jeden komentator Jecu pasoval na velkou hracku...nevim jestli balkanska povaha...ono nakonec Djoker je take z Belehradu a ET-Mimozemstan to asi neni....podle mne tech faktoru tam je hafo...a nektere treba ani nevnimame, nebo o nich nevime...trebas takovy Tipsarevic vytriskal - podle mne - z minima maximum...

...cetl jsem treba jeden zajimavy clanek, asi 2 roky zpatky, ktery mne dost prekvapil a fakt dostal... o Anicce Ivanovic...pry dost potvora, tezko snesitelna...no kdo by to rekl, ja ne;D) Ale ona sama potvrdila, ze je jen tezko stravitelna pro okoli;D) A ma dost problemu s tim i na kurtu, v prekladu dost se rozklada...ale u ni to az nevidis tak silne jak to potom popisuje ona sama...Rekl bych dost zajimavy...

trebas Jarmilka je tez nejak vnitrne "silena";D) Tezko rict...my je az tak nezname...

Ja tedy hlavne mam nadeji v te KiKi...konecne by to byl jiny tenis, nez vetsina holek produkuje, a jedno jestli skvele nebo ne...
...myslim trebas takovou K.Wozn....jako ok od te BL, ale co ja s tim;D) tenis bez napadu...to samy Petkovic...nebaaa...ale vidis, staci to na top10 vpohode...no pokud jsou zdrave...
...sileny...

Dokonce takovy Simone Halep s tenisem s jednim napadem to staci i na to byt treti;D)

A trebas Petre Kvitove s tim jednim napadem stacilo vytriskat z minima maximum uz ted, jenze u ni to je pochopitelne z duvodu nejakeho zdravotniho omezeni...;)
takze strasne hodne faktoru v tom lita...
Reagovat
EllNino
Jj ...asi je to individuální, mně třeba Tipsa překvapil, vždycky jsem si myslel, že to je hráč tak do tý 2. až 3. desítky ...a ejhle Turnaj mistrů :) ...
U tý Any mě to teda taky až tak nepřekvapuje hele, Anička je moje celkem oblíbená hráčka, ale asi to s ní nebude lehký, co se týče trénování :) no nevím, přeci jen je to prostě Srbsko :)
Kiki luxus, jako ta je prostě taková celkově jinak naučená než ostatní mladý holky, takový pěkný technický tenis občas umí produkovat, až je to i trochu překvapivé :) ...
Všechno holky, co jsi vyjmenoval, se sice umí skvěle pohybovat, ale prostě pro mě to není totéž jako umět si chodit pro vítězné údery ...je to prostě taková známka toho, že se z toho ty holky nepodělaj :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
No, ale ukaz mne, ktera umi chodit trebas pro volej, a nemyslim takove ty, jak to vznika z situace...ze souperku zabije silnym uderem, ta se brani, tak ze se uder zkraci...takovych je spouuusta...
...ale aby si tam sla sama...jak Navratilka, zapomen...to uz jen u te Kiki muzes prave videt;) Betka jeste...Baruna obcas...

Hrat na winnery je sice zajimave...hmmm, ale neni winner jako winner. muzes ho udelat na spoustu zpusobu...

KiKi odbiha dost od normy, co se normalne produkuje na okruhu...

Hele, ale trebas se dockame;) A Jarmilka se nepolozi ze vseho, Lucy sahne na GS a KiKi konecne se nejak ustabilizuje;)

***
Hele, ale jen takove OTecko;)
Tohle by pro tebe mohlo byt jeste vetsi prekvapeni nez KiKi s technickymi kousky.

Ty bys to mohl ocenit...
....Polskej Indie;D)))

Neni to dlouho, co jsem to objevil behem jednoho projektu, a tak jsem se nejak vratil clovece do 80.let;) proste supa;) ze lidi hraji jeste z samy radosti...

tohle je nahravka z Lodze.
https://www.youtube.com/watch?v=bMrT-BsQZBA

tohle je videoklip;)))
https://www.youtube.com/watch?v=3ygGhOqvlKM

Preji prijemnej sobotni vecer....;)
Reagovat
EllNino
nechodí, chodí se za účeem to dorazit, ale jen tak si vyrazit na síť, to umí tak leda ta Roberta, Beth, Bára(ikdyž dřív daleko víc) ...no je to o tom strachu, protože te´d k tobě ta rána přiletí daleko rychlejc než v době Martiny, ovšem ta měla ten správnej kill instinkt, to už se dneska nevidí :))

Myslíš, že se dočkáme, no tak Lucka a ten GS, já si furt říkám, že času je relativně dost, Flavii se to te´d taky krásně sešlo, je to už druhej velkej turnaj, kde se jí sešly pěkně soupeřky, nejdřív IW a teď dokonce US Open ...ale Lucka se taky dočká, já myslím, že jo ! :) ...Jarka, no nevím, je to s ní blbý, teď projrávaá co může a navíc leze na velký turnaje, když muže hrát menší a rozehrát se, nechápu ...a Kiki, no schopnosti ukázala na USO, dokáže hrát vborně, ale je to sinusoida :) uvidíme co z toho nakonec bude ...

Jinak teda ta muzika dost chytlavá, díky ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucy jasne;) ((ale moc jinou odpoved neznam))
Jarmilka, nevim;(
KiKi je podle mne ze vsech na tom nejlip se siti...z tech co jsi jmenoval.

***
No muzika...clovece ja myslel, ze Indie je uz spis mrtvy pojem...ale jak vidno tak ne;D)))

Pockej, ti poslu do vzkazniku dve jejich hudebni pohlednice z Wawy...;)
Reagovat
EllNino
okey :) posílej posílej :)
Reagovat
lars
kdyz Karol trochu odesel servis, i tak hrala s Anginou 3 sety ve Stanfordu
Reagovat
lars
ty jsi typoval, ze Flavia porazi Halep na USO?
Reagovat
smazaný uživatel
Podívejme na ni. :) Tak doufám, že získá svůj premiérový titul, i když Begu bude těžká soupeřka...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist