Šátral a Šafránek v Banja Luce postupili do druhého kola

12. 9. 2016, 16:19
Aktuality 22
CHALLENGER BANJA LUKA - Na challengeru v Banja Luce dnes uspěli oba čeští zástupci. Jan Šátral po obratu v prvním setu, ve kterém prohrával s Maďarem Martonem Fucsovicsem už 3-5, nakonec nasazenou šestku na úvod turnaje přehrál 7-6 6-2. Na rozdíl od loňského roku tedy své první kolo v Bosně a Hercegovině zvládl. Ve dvou setech zvítězil také Václav Šafránek.
Jan Šátral

Jan Šátral pokračuje ve skvělých letních výkonech. Po triumfu na challengeru v Marburgu poprvé prošel kvalifikací grandslamového turnaje. Na US Open dokonce zvládl i premiérový zápas v hlavní soutěži grandslamu, když v prvním kole vyřadil v pětisetové bitvě domácího Mackenzieho McDonalda. Ve druhém kole už nestačil ve třech setech na Gaëla Monfilse. Svou formu potvrdil i na challengeru v Banja Luce, kde dnes porazil 147. hráče Martona Fucsovicse z Maďarska a zvýšil tak vedení ve vzájemné bilanci na 2-0.

Do zápasu vstoupil lépe český tenista. Hned v první hře si vypracoval brejkbol, který však Fucsovics odvrátil volejem, na nějž už Šátral nedosáhl. Ve čtvrtém gamu si naopak tři šance na brejk vybojoval Maďar. Hned při prvním brejkbolu udělal Šátral dvojchybu a svůj servis tak Fucsovicsovi doslova daroval. Za stavu 2-4 měl Šátral opět možnost vzít soupeřovi servis, ani tentokrát nebyl úspěšný. Poprvé se šestadvacetiletému Čechovi povedlo prolomit podání soupeře za stavu 3-5, kdy skvělým returnem donutil Maďara k chybě. Schylovalo se k velkému obratu, nicméně Šátral chybou z forhendu další brejkbol v jedenáctém gamu nevyužil.

O vítězi první sady musel rozhodnout tie-break, ve kterém Čech prohrával 3-5. Hru však zpřesnil a vypracoval si první setbol, při kterém trefil perfektní inside-in forhend na základní čáru, čímž donutil Fucsovicse k chybě. Šátral tak získal první set v tie-breaku 7-5.

Ve čtvrté hře druhé sady vzal Šátral podání soupeři znovu, Fucsovicsův čop totiž skončil v síti. Druhý brejk získal hned při dalším podání soupeře, kdy ze tří brejkbolů využil hned ten první. Maďar si sice ještě dokázal jeden ze servisů vzít zpět, nedokázal však brejk v dalším gamu potvrdit, Šátral se tak mohl po krásném dropshotu radovat z výhry.

V dalším kole čeká Jana Šátrala lepší z duelu mezi kvalifikantem Ofnerem z Rakouska a Rumunem Ungurem.

Postup do druhého kola si zajistil také jednaadvacetiletý Václav Šafránek, který porazil 6-4 6-3 Nora Viktora Durasovice.

Zítra čeká vstup do turnaje ještě Adama Pavláska, který se utká s Chorvatem Nikolou Mektičem.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

22
Přidat komentář
mrafe
Podle Plesku máme nového tenisty ;-)

"Sportovci z olympiády v Riu dorazili na Staroměstské náměstí v Praze, kde se od 16 do 16:45 koná jejich autogramiáda. Fanouškům se tu podepisuje mimo jiné atletka Barbora Špotáková, judista Lukáš Krpálek, tenisté Petra Kvitová a Petr Štěpánek"
Reagovat
EllNino
vyhrál, ale zase to byl porod, každopádně už je 102. :)
Reagovat
EllNino
vyhrál, ale zase to byl porod, každopádně už je 102. :)
Reagovat
George_Renel
Dnes v Polsku porazil nasazeného Gabašviliho, ale málem skvěle rozehraný zápas ztratil. I na začátku 2. setu měl totiž potvrzený brejk a pak totálně zkolaboval. Naštěstí se v půlce 3. setu vzpamatoval a vrátil se k tomu co hrál na začátku.
Ale je to slušný skalp, soupeř byl nasazená šestka.
Reagovat
horska.kraslice
Hmm, dobrý :-)
Reagovat
SubOptikT
Vyhrají Šátral, Šafránek, Pavlásek a Big 1 DC?
Reagovat
gusticek
Porazil by Šátral Karolinu Plíškovou?
Reagovat
blixa
Určitě ano. Kluci mají především zcela nesrovnatelně lepší pohyb, proti tomu holky nemají žádnou protizbraň.
Reagovat
gigin
Plecha ano, Kvítí ne. To je jas jasů, ten nejjasnější.
Reagovat
blixa
:D :D
Reagovat
Frick
Porazil by Šátral Plíškovou, kdyby měl ruku, se kterou nehraje, v Gibbsu?
Reagovat
EllNino
to by ho asi Denisa hnala, kdyby měl ruku v Gibbsu
Reagovat
VlS
Jde o to, jak hluboko, ne?
Reagovat
EllNino
jíí by vadilo, že by vubec někde tu ruku měl :D
Reagovat
blixa
Neporazil, Gibbs by s ním nestíhala běhat :D
Reagovat
sprchon
:D :D :D
Reagovat
gigin
komentů dáme. Janekdo téma?
Reagovat
janek_da
Šátralovi musí stačit 3
Reagovat
bIbec
přihazuju koment pro Šafránka. Čili Šátral má tři a Šafránek jeden.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s blbcem a jankem...komentu staci 3+1.
Pokud byste chteli mit pod clankem stovky psycho vpisu, tak staci 3+1 otazky + 1 bonusova s volnou reflexi.

1- jaky vzor je pro Satrala lepsi, pseudoamerican Lendl nebo Lenin?
2- A nebyloby dobre pro zlepseni jeho hry, aby si koupil byt v Monaku?
3- Nejsou jeho vysledky az prilis precenovany, vzhledem k tomu, ze se nachazime v nejslabsi ere tenisu?

plus bonusova.

+1 - Safranek, to je skutecne ten basnik, ktery pise ty basnicky na TP, a jestli ano, co je to za eru tenisu, kdy i podprumerni basnici porazeji profiky v Bosne a nikdo nevidi ty jeho auty...?
Reagovat
FulnekUltras
;)))))
Reagovat
horska.kraslice
Jen tak dál, bezva.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist