Šátral i Šafránek v Liberci vyřadili nasazené soupeře

30. 7. 2018, 15:39
Aktuality 5
CHALLENGER LIBEREC - Českým tenistům se první den na antukovém challengeru v Liberci dařilo. Jan Šátral porazil hladce ve dvou setech sedmého nasazeného Chorvata Nina Serdarušiče a zahraje si o první letošní čtvrtfinále, semifinalista posledních dvou ročníků Václav Šafránek vyřadil podobně snadno nasazenou trojku Maďara Attilu Balasze a navíc se z kvalifikace prodral David Poljak.
Jan Šátral

Jan Šátral marně vzpomíná na své nejlepší tenisové časy. V sezoně 2016 vybojoval oba své challengerové tituly, zaznamenal dva ze tří skalpů hráčů Top 100, na US Open si po úspěšně složené zkoušce v kvalifikaci připsal svůj jediný grandslamový start a následně i postup do 2. kola. Ve světovém žebříčku se vyšplhal na 136. místo a pokukoval po elitní stovce.

Dostal se i do daviscupového výběru, loni však životní rok zopakovat nedokázal. Pouze pětkrát se na challengerech dostal přes první kolo a sezonu dohrával na turnajích Futures. A jelikož se osmadvacetiletému rodákovi z Mělníka nedaří ani letos, propadl se v žebříčku do páté světové stovky.

V posledních týdnech se ale možná přeci jen začíná blýskat na lepší časy. Šátral na třech z pěti challengerů prošel kvalifikací, zaznamenal svůj třetí skalp hráče Top 100 a připsal si první dvě letošní výhry v hlavní soutěži. 

Tři týdny po výhře nad Španělem Jaumem Munarem si dnes na domácí antuce v Liberci poradil 6-3 6-2 s jednadvacetiletým Chorvatem Ninem Serdarušičem. Ten je sice v žebříčku na svém maximu (193. místo), ale dnes utrpěl už šestou porážku v řadě.

O první challengerové čtvrtfinále od loňského června si Šátral zahraje s Francouzem Johanem Sebastianem Tatlotem, nebo Kanaďanem Stevenem Diezem.

Úspěšně do turnaje vstoupil také semifinalista posledních dvou ročníků Václav Šafránek, který uspěl proti třetímu nasazenému Attilovi Balaszovi. Čtyřiadvacetiletý Čech přehrál maďarského soka 6-4 6-3 a oplatil mu letošní porážku z Popradu.

Ve druhém kole se 238. hráč světa Šafránek utká s Portugalcem Joaem Dominguezem, nebo s německým mladíkem Rudolfem Möllekerem.

Právě Šátral se Šafránkem jsou v Liberci přihlášeni společně i do čtyřhry, ve které zítra vyzvou třetí nasazený venezuelsko-portugalský pár Martínez/Oliveira.

Na 6. ročníku Svijany Open se z Čechů představí ještě čtvrtý nasazený Adam Pavlásek, čerstvý šampion z pražské Štvanice Lukáš Rosol, kterého na úvod čeká nasazená dvojka a bývalý šampion Andrej Martin ze Slovenska, na divokou kartu startující Dominik Kellovský a Patrik Rikl, a David Poljak, jenž dnes dokonal úspěšnou jízdu kvalifikací.

Titul na severu Čech obhajuje z pozice nasazené jedničky Portugalec Joao Sousa.

• CHALLENGER LIBEREC / SVIJANY OPEN 2018 •
Česko, antuka, 43.000 eur
pondělní výsledky (30. 07. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Šafránek (ČR) - Balasz (3-Maď.) 6-4 6-3
Šátral (ČR) - Serdarušič (7-Chorv.) 6-3 6-2
• Kvalifikace - 3. kolo •
Poljak (ČR) - Kirikin (Tur.) 6-2 1-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
slacker
kde? v Liberci? neco duleziteho se tam hraje?
Reagovat
Krisboy
Takové malé French Open.
Reagovat
com
jo pripsat si za prvni kolo do zebricku 6 bodu za to honeni na kurtu pri 30ti stupnich, se fakt vyplati :D
Reagovat
Dobry-den
Nech každého honit kde chce ;-)
Reagovat
Krisboy
30 stupňů mají možná v šatně. Na kurtě asi tak padesát :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist