Šátral na kurtu Arthura Ashe vzdoroval Monfilsovi, set ale neuhrál

31. 8. 2016, 22:55
Aktuality 110
US OPEN - Grandslamový debut Jana Šátrala na US Open skončil ve druhém kole. Šestadvacetiletý český tenista dnes na největším kurtu Arthura Ashe statečně vzdoroval světové dvanáctce Gaëlu Monfislovi, kterému však nesebral ani set a prohrál 0-3.
Jan Šátral

Když dnes Jiří Veselý odstoupil z US Open kvůli zranění, zůstal posledním Čechem ve dvouhře mužů překvapivě Jan Šátral. Šestadvacetiletý rodák z Mělníka, který v New Yorku prošel kvalifikací a na grandslamovém turnaji debutoval. 

Šátral v prvním kole otočil zápas s Američanem McDonaldem z 0-2 na sety a za první grandslamovou výhru si zajistil nejen štědrou odměnu přes 2 miliony korun, ale i prestižní souboj s dvanáctým hráčem světa Gaëlem Monfilsem.

A jeden bonus na něj ještě čekal. Když se dnes zrušil zápas zraněného Veselého se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, uvolnil se prostor na centrálním dvorci Arthura Ashe. A pořadatelé na něj přesunuli právě utkání druhého kola mezi Šátralem a Monfilsem, kteří měli hrát původně na kurtu číslo 17.

Jan Šátral a Gaël MonfilsŠátral vstoupil do svého životního zápasu na největším tenisovém stadionu světa proti ve formě hrajícímu Francouzi nebojácně a vzdoroval, ale o překvapení se nepostaral. Bývalé světové sedmičce nesebral ani set a prohrál 5-7 4-6 4-6.

V prvním setu se Šátral držel do stavu 5-6, než poprvé přišel o podání. V druhé sadě o čtyři roky staršímu Monfilsovi sebral servis a po potvrzení brejku vedl 2-0, z náskoku se ale dlouho neradoval a po dvou ztracených servisech znovu padl. Ve třetím dějství se uvolnil, rozdával úsměvy a společně s Francouzem bavil diváky. V osmém gamu však počtvrté prohrál svůj servis a Monfils pak zápas ukončil čistou hru.

Šátral prožíval povedené tenisové období už před US Open. V červenci si v německém Marburgu připsal první titul na challengeru, v Hamburku se pak poprvé kvalifikoval na turnaj ATP. Díky úspěchu v New Yorku se ve světovém žebříčku posune poprvé do druhé stovky, figurovat by měl kolem 180. místa.

Český zástupce už není mezi muži už ani ve čtyřhře. Pro Radka Štěpánka skončilo letošní US Open v 1. kole ve dvouhře i v deblu. V něm se Srbem Nenadem Zimonjičem prohráli 3-6 7-6 3-6 s indicko-dánskou dvojicí Rohan Bopanna a Frederik Nielsen.

• US OPEN 2016 •
USA / New York, tv. povrch, 18.162.048 dolarů
středeční výsledky českých tenistů (31. 08. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
Djokovič (1-Srb.) - Veselý (ČR) bez boje
Monfils (10-Fr.) - Šátral (ČR) 7-5 6-4 6-3
• Čtyřhra - 1. kolo •
Bopanna/Nielsen (Indie/Dán.) - Štěpánek/Zimonjič (16-ČR/Srb.) 6-3 6-7(3) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

110
Přidat komentář
horska.kraslice
To si taky asi nemyslel, že bude mít na TP svůj článek a pod ním víc než 100 komentů. :-) A kladných k tomu!
Reagovat
Stan_Borowitz
To je pro tenistu snad největší pocta, jaké se může dočkat.
Reagovat
mrafe
Táta říkal, že by mě chtěl jednou vidět hrát na centrálním dvorci, svěřil se Šátral

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/995--tata-rikal-ze-by-me-chtel-jednou-videt-hrat-na-centralnim-dvorci-sveril-se-satral
Reagovat
Knosos
Hrál výborně, moc se mi zápas líbil.
Jen si to chvílemi na můj vkus moc užíval, byl spokojený, že je tak daleko. Sice se tomu nedivím, ale mohl ho potrápit i víc.
Reagovat
Krisboy
Jo, vypadalo to, jako by Gaelovi naznačoval: Dneska je to jen tak nanečisto, teprv se rozkoukávám a snažím se si to užívat, ale počkej příště, to už to tak jednoduchý mít nebudeš! :))
Reagovat
Krisboy
Viděl jsem poslední set a Honza hrál fakt pěkně. Oba s Maestrem předváděli krásné winnery a bavili diváky. Pro mě zatím nejpříjemnější překvapení turnaje. Doufám, že bude v takových výkonech pokračovat. Druhé kolo sice není samozřejmě nic extra, ale věřím, že ještě neřekl poslední slovo a na AusOpen se předvede taky.
Reagovat
smazaný uživatel
letos na AO ho v kvaldě zastavil Štěpec z BP v předposledním gamu ve 3 setu myslím
Reagovat
Krisboy
Radek může, tomu to odpustím.
Reagovat
Fandina
Čilič celkem v pohodě postupuje turnajem, porazil Stakhovského ve třech setech.
Píši sem ale kvůli tomu, že ke konci zápasu tam došlo k dohadování se s rozhodčím na umpiru, kvůli neopakování výměny, prý byla zahlášena včas a zase u toho byl Mohamed Lahyani. Mám takový dojem, že poslodní dobou, kde je on tak jsou dohady. I když je to sympaťák a je hodně obsazovaný do nejprestižnějších zkápasů.
Reagovat
horska.kraslice
Jo, hodně se tím zviditelňuje :-)
Reagovat
Marduch
Ćilič může dojít daleko. Má tam sice No1eho, ale ten má teď hlavu v pejru z Jeleny, a pochroumaný zápěstí mu taky při jeho výstavním úderu - backhandu - moc nepomáhá.
Reagovat
Kozoroh
Sock už ale bude jiný šálek kávy než Stakhovský a Dutra Silva. Jak moc horké to s Čiličovou letošní formou je se trochu ukáže až v zápase se Sockem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jiste, nekdo by rekl, ze dnesnim nejvetsim BigUpsetem je odpadnuti Milose...ale bohuzel tim nej BigUpsetem je odpadnuti Dzordze Veseleho jeste pred zapasem...turnaj tak prisel o velkeho hrace a dulezity pilir turnaje. Dzordz take trochu skomplikoval cestu 1111ho do finale...ikdyz kdo vi, magor Juznyj, to nebude take nic lehkeho pro No1eho.
1111 zatim trpelive a progresivne snizuje ztraty setu, snad ve tretim kole to bude uz bez ztraty.
Ryana ceka Marcos, takze ve tretim takovy stylove classic one souboj, bych rekl...
...no a u holek je celkem nuda, zatim bez nejakych silenych upsetu, vypadek Anicky se snad dal cekat, ta ma psycho vypadek uz nekolik mesicu, a teda dost drsny...primo dlouhodoby zkrat.
Reagovat
Stan_Borowitz
Južnyj je doktor filosofie, takže myslím, že v našich poměrech spíš PhDr. než mgr.
Reagovat
gigin
:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
:D)
opravuji na doktor...
Reagovat
Gulbis
Ph.D.
Reagovat
smazaný uživatel
PhDr je malý doktorát. Velcí muži jako Michail mají samozřejmě ten velký čili Ph.D. :))
Reagovat
Kytka
U nás, aby se v tom pes vyznal. Pořád to mění. V právní oblasti býval od počátku JUDr., Za socíku se vynořil promovaný právník, po revoluci přibyl Mgr. a PhD. a teď se po rigorosu zase uděluje titul JUDr. Ty inovace jsou většinou na nic. PhD. je nic neříkající titul. A tady ve Střední Ev ropě prostě tradice titulů je, Ale to jen taková malá odbočka, která sem ani nepatří.
Reagovat
rod_laver
i za socíku byl Mgr. práva
Reagovat
Kytka
Nebyl, Mgr. je nový titul až po revoluci. Dostal ho každý, kdo udělal státnice. Možná i dodatečně, to nevím, to jsem si nezjišťovala.
Reagovat
Kytka
Leda, že myslíš lékárníky.
Reagovat
horska.kraslice
Ano, titul Mgr. se u nás objevil až po 1989, přiznává se ale i zpětně, když si absolvent univerzitního studia z doby před 1989 zažádá.
Reagovat
janek_da
To je snad uchylka pořád psat o nějakem Nolem. Hele, Baghdatis a spol jsou nepřekonatelná hráz pro tyhle hráče futurového typu. Tak má kliku, postoupil do dalšího kola, ale neboj. Pakovat se bude brzy. Musí mu stačit 6. místo z olympiády v gymnastice.
Reagovat
smazaný uživatel
Ted jsem se Janku ztratil...Nole...to me nic nerika... A to je kdo? je dobry?
Prave jeste v tom sestem sledu obcas sleduji No1eho, ale ten v gymnastice vyhral a jeste si zaskakal z veze do bazenu. Ovsem na tenisovem turnaji rupl hend v prvnim kole, tenis mu tolik nejde.
Ten Nole o kterem pises...to je jeho bracha?
Reagovat
rod_laver
Nishi mě překvapil, jinak vše při starém

http://www.forbes.com/sites/kurtbadenhausen/2016/08/30/federer-heads-the-worlds-highest-paid-tennis-players-2016/#795c45cb3cfc
Reagovat
vrabejka
RAONIČ VENKU!!!
A PRO RAFU SE TO LUXUSNĚ OTEVÍRÁ!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Este je tam Monf, ktory Rafu na harde uz dvakrát zdolal..No a nevyspytatelný Djokovic, čierny kon turnaja..
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky nezapomínej na Fabia...
Reagovat
insanezy_
Fatrison se tam radoval, jak kral pri tom Milos neco se zadama + noha
Reagovat
smazaný uživatel
bomba.... ale Milosovi neco bylo, ne? To jinak neni mozne, vypadal hrozne.
Reagovat
smazaný uživatel
3:40hod na slniečku, Miloš sa zabudol natreť faktorom alebo čo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechal se ošetřit na noze, ale zápas dohrál, což se cení.
Reagovat
smazaný uživatel
tak na returnu se tam obcas klatil jak ten manik z dilu studna z toho serialu se Zemanem...na servu se jeste celkem drzel (krom zaverrecneho setu), ale na returnu opravdu otres...
Ale, tak me to jako nevadi;D) Ja su rad;)
Videl jsem az od poloviny tretiho...
Reagovat
gigin
Starej Brůna.
Reagovat
janek_da
Hajzli. Okoukali to zase od Čechů. Marej, teď Ryan.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ja psal o tom Raonicovi;D)

Ryan je estet...uplne jina klasa...te umi hrat tenis, extratrida.
Ten Milos Raonic, jako asi spatny hrac to neni, no ale ja jsem s nim videl pouze takovy sitkomovy serial s nazvem MTO, melo to 60 dilu, a hral tam s nim v tom serialu Juan Martin del Potro...tak ja to sledoval, kvuli tomu Juanovi...skvely herec.

Milos jako herec v tom serialku zazaril...to zase jo...;) a ted toho Brunu zahral fakt excelentne. jasne Mura je Mura, je to jako nahradit dubing Funese, mission impossible.
Reagovat
janek_da
neni to on?
http://attachment.van698.com/forum/201311/10/210747c953593cim3oqbfm.gif
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze to je ten Rafael Vanoce, ale nejsem si jisty, pry zari na tech antukovych fututech...ale ty ja moc nesleduji.
Reagovat
smazaný uživatel
Tito grats za Ryana. Boli to dlhé roky, osobne som v 3.kolo GS uz ani neveril, fantázia..
Reagovat
tito
Já také ne, o to je to příjemnější. Díky :)
Reagovat
Fandina
Jan Šátral udělal za poslední rok a půl hodně práce. Vloni zjara jsem ho viděla na challengeru v Praze, prošel tenkrát kvaldo do druhého kola a tam po boji prohrál s Montanesem. Dneska se mi ale líbil mnohem víc. Zápas s Monfilsem byl pěkný, ale big pointy nešly na Honzovo konto. Nicméně, i když se nedá srovnávat pohled z televize, největší změnu vidím v rychlosti, s jakou dneska hrál. Přeji mu, ať se zadaří dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Bye bye Milošu...
Reagovat
horska.kraslice
Ne za kř ik no ut !
Reagovat
smazaný uživatel
Ten je hotový..V NY zasvieti slniečko, teplota nad 30st a Milošu je z toho na prášky..
Reagovat
horska.kraslice
Měl jsi pravdu, čtvrtý set už vyplazoval jazyk hodně. V NY je zřejmě hodně nepříjemné vedro a dusno.
Reagovat
smazaný uživatel
30-34st dlhodobo...Tohtoročný NY teplotami snad o 10st teplejší, než júnový RG...
Reagovat
horska.kraslice
RG byl letos samý lijavec (nejen RG :-) ), snad to do NY nepřijde.
Reagovat
horska.kraslice
oprava: (nejen RG :-( )
Reagovat
Fandina
jj letos to propršelo celý rok až doteď :-)
Reagovat
Fandina
tak jsem to asi zakřikla, dnes už také ... úsměv
Reagovat
EllNino
po 3 dnech je US Open bez českého tenisty ... bez Tomáše to prostě nejde, a jak je vidět, po něm to bude velká bída, budeme rádi, když se nějaký náš tenista dostane do 2. týdne grandslamu...
Reagovat
smazaný uživatel
Nepomohlo to, že jeden byl zraněnej, druhej by na grandslamu vůbec poprvý, a třetí a čtvrtej jeden z nejtěžších losů..
Reagovat
EllNino
bohužel ...Jirka a Adam jsou věčně zranění, šátry uvidíme a po nich tak maximálně Kolář, no uvidíme ...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Staněk ,Šafránek,Vocel . je tu celé hejno
Reagovat
EllNino
Staněk je stejně starej jako Pavlásek skoro, Šafránek taky už není zrovna mladík a Vocel zatim leda tak do deblu ...
Reagovat
darek.vrana
Možná Kopřiva.
Reagovat
bIbec
ano. Ten se jeví z těch mladejch za Kolářem zatím nejlíp.
Reagovat
bIbec
možná ještě Kellovský. Ono to nakonec může přijít celkem znenadání. Prostě se může někdo náhle objevit, tak jako se objevil Kolář.
Reagovat
bIbec
i když ten juniorský žebříček.. to je bída. A po delší době bych řek, že je to celkem bída i u holek. Teďkom tam vždycky někdo byl (Siniaková, Krejčíková, Bouzková, Vondroušová.. před tím taky samozřejmě sestry Plíškovic), ale teď nic moc. Možná časem Hindová. U kluků Svrčina.
Reagovat
darek.vrana
A ještě Rikl a Jiroušek.
Reagovat
Krisboy
A mladej Korda, ale u něj ani nevím, jestli má vůbec český občanství nebo je to Amík
Reagovat
Krisboy
Nationality - USA: http://www.itftennis.com/juniors/players/player/profile.aspx?playerid=100291609
Reagovat
slacker
takze dalsi potvrzeni toho ze Korda starsi je (vlasti) zradce. Vychovat z deti amiky,
Reagovat
smazaný uživatel
pravda, taky mohl vybrat aspon poradnou zemi...trebas Senegal, mohl by hrat za ne DC (Senegal jeste nehraje)...no velka skoda, takhle povrchne sahnout...
...a mohl se stat dalsim vyznamnym ceskym prukopnikem v Africe. Hned po Emilovi Holubovi a pochopitelne tenistovi Drobnem, ktery zanechal svou stopu v Egypte...jenze ten Egypt, kdo tam nejakou stopu nezanechal, ze...
...te Afriky je proste skoda...a vyber neni maly...
Reagovat
tommr
Veselka bude asi zraněnej nebo nemocnej pořád a ti ostatní nemůžou počítat s dobrým losem když nebudou mezi nasazenejma. Bez Tomáše to prostě bude bída s nouzí ... :(
Reagovat
Kytka
Veselka na tom cca padesátém místě také moc s dobrým losem počítat nemůže. Škoda on i Pavlásek věčně marodí. Štěpánek má svoje roky a nakonec už i Rosol při 31 letech a jeho výkonnosti se těžko už posune někam aspoň do třetí desítky jako byl. Šátral - uvidíme, někdo dozrává pomaleji. A ti pod dvacet? Tak na to je ještě dost času, aby se ukázalo. Leda, že by někdo vyletěl najednou, jako kdysi Tomáš. Po odchodu Kordy to byla také dlouho bída, do doby než Tomáš vletěl do ATP a začal stoupat nahoru žebříčkem. Taky trvalo, než se na nějaký ten rok usadil v desítce, prakticky do 25. Ale už před tím v desítce byl, pak přišla trochu stagnace, až Krupa ho vytáhl zpátky,
Reagovat
Fandina
Mezi Kordou a Berďou byl dobrý Novák.
Reagovat
Krisboy
Tak tak, zapomínat na Juru Nováka je veliké faux-pas!
Reagovat
smazaný uživatel
Mozno bude Berdych konečne docenený :)
Reagovat
Fandina
A to bude dobře :-)
Reagovat
Kytka
Jo taky jen tak sleduji, ale momentálně spíš ženský tenis. Tam je aspoň jakás, takás naděje, i když u nich člověk nikdy neví jak se vyspí. To není jako u mužů - má nebo nemá formu,, prostě "hormonální vlny" i v průběhu jednoho setu. Zápas Wozniacké s Kuzněcovou byl pěkný. Ale Tomáš mi moc chybí v tom pavouku. Je to jako jindy, po druhém kole Tomáš většinou sám voják v poli. Jen to nebylo tak evidentní jako letos. Jsem zvědavá kdy se vrátí a jak bude dohánět formu.
Reagovat
tommr
no prej už je po zákroku a zotavuje se. Letošní sezónu už ale asi nezachrání a po dlouhý době jí zakončí mimo top-10. Čekám že v plný síle by se moh objevit na AO ... :)
Reagovat
George_Renel
Potrénovat by mohl na IPTL.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim spokojenost, Ryan sice nehraje nejakou zivotku, ale 2:1 je optimisticke, snad toho Milouse zvladne dokoncit;)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted zhoustlo napeti, zeby se dalo krajet...Milous na tom returnu je fakt dnes celkem otresny, a servisem to ted dodelal uplne, Ryan v brejku, je treba zadrzet dech na par gemu...;)
Reagovat
smazaný uživatel
takze ted nedychat, tlacit, drzet palce, nebo se drzet stolu...
Reagovat
smazaný uživatel
Supa proste. Ryan kraci do tretiho kola;)
Reagovat
smazaný uživatel
neuveritelne..:-)
Reagovat
horska.kraslice
Harrisoni jsou sympaťáci oba. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja srdci neporucim, ale v ramci objektivity je treba pripomenout, ze Ryan je pekne vznetlivy a umi se chovat jako naproste ehm. Jeho bourliva a nesnesitelna povaha pobrzdila celkovy vykonnostni rust, slibne zazaril a zhasl.... ale zda se, ze teleci leta pominula. Kez by!!! :-)
Reagovat
horska.kraslice
Díky za info, já jsem ho tolik nesledovala, ale každopádně vypadá dost sebevědomě. Mimochodem, zdá se mně, že byl dřív víc při těle.
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodne pohubl a predstavuju si dokonce, ze je to dusledek tvrde prace na sobe. Treba si ted braskove pomahaji navzajem, bucuji se, Ryan byl pro Christiana vzdy vzorem, starsi, silnejsi, uspesny, sebevedomy a Christian zas po vsech svych zdravotnich peripetiich muze byt jeho zive svedomi.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak snad se to zive svedomi ozve i v zapase s Marcosem;)
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja mam Baggyho rada, ale vidim to pro Ryana schudne, ted se nakopl a pojede, je navic doma.. :-)
Reagovat
tito
Come on!
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
burcuji... jeeeee..
Reagovat
horska.kraslice
Tak ať tahle pěkná pohádka o dvou bratrech pokračuje dál. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ajeeeje, Ryan...Tomu chlapovi by som doprial stvrtfinále..
Reagovat
EllNino
c'mooooon ! :)
Reagovat
smazaný uživatel
ted jsem dorazila a neskutecny! :-) Satry taky dustojne, zda se...
Reagovat
EllNino
chci jeho forehandovýý švih, hned teď :D
Reagovat
smazaný uživatel
zeptejte se pristi mesic, nemame.. :-)
Reagovat
EllNino
tak já prodám svuj bekhendovej jo ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je jina.. :-) Nepremyslela jsem tak dlouho, jen si tu zasnu, co ten Ryan vyvadi, parada na servu ted. :-) Milos teda olsovy..
Reagovat
EllNino
Skromnej kluk, sympaťák, snad mu to pujde a dostane se do stovky :)
Reagovat
horska.kraslice
Mohl by být po USO ve druhé stovce?
Reagovat
smazaný uživatel
tam bude už určitě po US OPEN.
Reagovat
horska.kraslice
Bezva :-)
Reagovat
EllNino
170. cca
Reagovat
bIbec
Pěkný. Prohra.. ale pěkný. Snad bude mít ještě příležitost si někdy podobný zápas zahrát. Moc bych mu to přál. Sympoš.
Reagovat
horska.kraslice
Gratulace Šátralovi k jeho výkonu na USO. Zápas s Monfilsem byla fakt pěkná podívaná.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Šátral má ale rychle nohy, tedka dobíhal nějaký Monfilsův volej a ani nevím, jak se tam objevil u něj tak rychle - palec hore hoch
Reagovat
Krisboy
Honza Šátral! Kujwa to je borec!
Reagovat
flex
Pěkné pokoukáníčko.
Reagovat
Kytka
Bohužel také poslední, co se našich borců týče. Ještě není dohrané druhé kolo a nemám v mužské části vůbec nikoho. Ale bojoval statečně, rozhodně líp než včera Veselý, Štěpánek i Rosol.
Reagovat
Kytka
oprava - nemáme - ne to jednotné číslo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist