Šatrál se v Ostravě dostal po dvou letech do 3. kola challengeru

30. 4. 2019, 15:21
Aktuality 1
CHALLENGER OSTRAVA - Jan Šátral na antuce v Ostravě udolal po dvou a půl hodinách boje nasazeného Nizozemce Thiema De Bakkera a poprvé od června 2017 vyhrál na challengeru dva zápasy po sobě. Vůbec premiérové výhry na challengeru si připsali David Poljak a osmnáctiletý Tomáš Macháč.
Jan Šátral (© Prosperita Open)

Jan Šátral před pár lety vyhrál dva challengery, na US Open si odbyl vítěznou grandslamovou premiéru a pomalu pošilhával po posunu do Top 100. Jenže poslední dvě sezony se mu vůbec nepovedly a rázem musel začínat v kvalifikacích, nebo brát za vděk startům na turnajích Futures. 

Letos v lednu sice vyhrál domácí halové mistrovství republiky, ale pak ho limitovaly zdravotní potíže a během prvních tří měsíců odehrál jen jeden soutěžní zápas. Až v dubnu se dostává do zápasového tempa a nyní se mu daří i na domácí antuce v Ostravě.

Včera osmadvacetiletý Čech otočil zápas proti krajanu Vítu Kopřivovi, přestože ho trápily žaludeční potíže, a dnes předvedl další obrat proti patnáctému nasazenému Thiemu De Bakkerovi. Nizozemce udolal po dvou a půl hodinách boje 6-7 7-6 6-4, přestože ve třetím setu prohrával 0-3.

Šátral tak poprvé po bezmála dvou letech vyhrál na challengeru dva zápasy po sobě. O čtvrtfinále si zahraje s turnajovou jedničkou Jihoafričanem Lloydem Harrisem.

Vítěznou premiéru na challengeru si ve Slezsku odbyl Tomáš Macháč. Osmnáctiletý Čech, který má na kontě čtyři tituly z turnajů Futures, porazil dvakrát 6-3 stejně starého krajana Jonáše Forejtka, jenž rovněž na turnaji této kategorie debutoval.

Také David Poljak si v Ostravě připsal první challengerovu výhru, když zdolal 4-6 7-6 6-4 Itala Andreu Vavassoriho. Ve druhém kole se 22letý Čech utká s Chorvatem Viktorem Galovičem.

• CHALLENGER OSTRAVA •
Česko, antuka, 46.600 eur
úterní výsledky českých tenistů (30. 04. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Macháč (ČR) - Forejtek (ČR) 6-3 6-3
Poljak (ČR) - Vavassori (It.) 4-6 7-6(4) 6-4
• Dvouhra - 2. kola •
Šátral (ČR) - De Bakker (15-Niz.) 6-7(3) 7-6(5) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
George_Renel
Opravte mu jméno v titulku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist