Šatrál v kvalifikaci French Open zdolal Rosola, Šafránek nepřekvapil

22. 5. 2017, 19:04
Aktuality 16
FRENCH OPEN - Na pařížské antuce dnes odstartovala kvalifikace French Open. Do druhého kola se z Čechů dostal zatím jen Jan Šátral, který zdolal krajana Lukáše Rosola. Naopak neuspěl Václav Šafránek, jenž nestačil na Američana Denise Kudlu.
Jan Šátral

Jana Šátrala a Lukáše Rosola, kteří slaví narozeniny ve stejný den a letos se shodně trápí, svedl los kvalifikace French Open proti sobě hned v prvním kole. Šťastnější z prvního vzájemného souboje odešel šestadvacetiletý Šátral, který o pět let mladšího krajana zdolal 6-2 3-6 7-6. 

Šátral si tak v 19. letošním zápase připsal teprve pátou výhru. Na pařížské antuce hraje podruhé v kariéře, vyhrát na ní dokázal poprvé. Ve druhém ze tří kol se český tenista střetne ve středu s jednadvacetiletý Švédem Eliasem Ymerem, se kterým prohrál oba vzájemné duely.

Dosud jediný start v hlavní soutěži grandslamu si Šátral připsal na loňském US Open, kde prošel kvalifikací a dostal se do druhého kola.

Třiadvacetiletý Václav Šafránek letos vyhrál tři turnaje Futures a začátkem května se poprvé objevil v Top 200. Dnes si premiérově zahrál v kvalifikaci grandslamu, vítězný debut však neslavil. S Američanem Denisem Kudlou prohrál 4-6 1-6. 

Až zítra do kvalifikace vkročí druhý nasazený Adam Pavlásek, kterého čeká souboj s německým sokem Danielem Masurem.

Do kvalifikace žen zasáhnou čtyři Češky

Češky v 1. kole kvalifikace French Open:
Vondroušová (2-ČR) - Podorská (Arg.) | h2h 0-0
Hradecká (ČR) - Stojanovičová (Srb.) | h2h 0-0
Martincová (ČR) - Sawayanagi (Jap.) | h2h 0-0
Smitková (ČR) - Andreescuová (Rum.) | h2h 0-0
kompletní los kvalifikace |

V Paříži dnes byla rozlosována také kvalifikace žen, v níž se představí rovněž čtyři čeští zástupci. Sedmnáctiletá Markéta Vondroušová, která se po skvělém vstupu do sezony jen těsně nevešla do hlavní soutěže, je nasazenou dvojkou a svou premiéru v kvalifikaci grandslamu si odbyde ve středu proti Argentince NAdie Podorské.

Další tři Češky vstoupí do kvalifikace už v úterý. Lucie Hradecká se utká s talentovanou Srbkou Ninou Stojanovičovou, Tereza Martincová narazí na Japonku Riku Sawayanagiovou a Tereza Smitková bude čelit šestnáctileté Rumunce Biance Andreescuové.

Hlavní soutěž French Open startuje v neděli 28. května. Tituly budou obhajovat Srb Novak Djokovič a Španělka Garbiñe Muguruzaová.

 

• FRENCH OPEN 2017•
Francie / Paříž, antuka, 6.947.000 dolarů
pondělní výsledky (22. 05 2017)
• Kvalifikace mužů - 1. kolo •
Šátral (ČR) - Rosol (ČR) 6-2 3-6 7-6(2)
Kudla (USA) - Šafránek (ČR) 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
EllNino
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/2886--bezpecnostni-kontroly-prilis-hlasiti-fanousci-i-cesky-zapas-dne-odstartovalo-116-roland-garros

Markéta a Tereza fandili ? ... no nevadí :)

Spíš mi zaráží, že Denisa nebyla na utkání svého přítele, a že by s ním nebyla v Paříži s předstihem, zvlášť když nikde nehraje ... je to podezřelý, aby jí zase něco nebylo :/
Reagovat
PetaM
Třeba nemá peníze na to, aby tam byla celý týden :)
Reagovat
Fandina
:-)) nebo doma poctivě trénuje a připravuje se do Paříže :-).
Reagovat
horska.kraslice
Přeji Markétě, jak si užívá svůj vysněný grandslam. :-)
S Denisou je to jaksi záhadně zastřené tajemstvím.......
Reagovat
Fandina
To je hezké zpravodajství z Paříže. Moc chválím.
A Markétka je taková fanynka, která chodí pořád fandit. Já jsem ji třeba v Praze na Spartě a tuším i když tam hráli turnaj kluci viděla pořád. Často chodí mezi diváky a fandí.
Reagovat
Frick
tak ještě 2x a pak si první kolo střihni v nejslavnějším a mistrovském dresu!
Reagovat
darek.vrana
Tak Rosolovi je jenom 21?;-)
Reagovat
EllNino
kde to čteš ? :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Šťastnější z prvního vzájemného souboje odešel šestadvacetiletý Šátral, který o pět let mladšího krajana zdolal 6-2 3-6 7-6.
Reagovat
sprchon
Ale koukám, že jsou od sebe 5 let přesně na den. :)
Reagovat
EllNino
jj píšou o tom v článku :)
Reagovat
darek.vrana
To je docela vtipný:). Ale tak třeba Lendl se narodil taky ve stejný den jako náš první velký tenista Karel Koželuh.
Reagovat
smazaný uživatel
a jako posledni velky tenista.. ;-)
Reagovat
Ondra979
jo z nadejneho juniora bude brzy hrac treti stovky, a z Berdycha mozna po wimbledonu hrac treti desitky..coz nezni tak hrozne ale taky nic moc
Reagovat
darek.vrana
Ale když si vzpomenu, jak v šestnácti ve Wimbledonu vyprášil Nadala...
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist