Schmiedlová si v Riu zahraje poprvé ve finále, vyzve jedničku Erraniovou

21. 2. 2015, 22:34
Aktuality 26
WTA RIO DE JANEIRO - Dvacetiletá Slovenka Anna Karolína Schmiedlová na antuce v Riu de Janeiro zdolala druhou nasazenou Rumunku Beguovou a zajistila si premiérový souboj o titul z turnaje WTA. Zahraje si o něj s nasazenou jedničkou Italkou Erraniovou.
Anna Karolína Schmiedlová

Anna Karolína Schmiedlová nebyla až do tohoto týdne nikdy ve čtvrtfinále, v Riu de Janeiro si však zahraje o titul. Dvacetiletá Slovenka dnes na brazilské antuce potvrdila výbornou formu i proti druhé nasazené Rumunce Irině-Camelii Beguové, kterou po vyčerpávající bitvě zdolala 6-3 4-6 6-2.

"Bylo to opravdu hodně náročné hrát od jedné hodiny. Bylo obrovské horko, ale snažila jsem se na to nemyslet," řekla Schmiedlová po zápase, který trval dvě hodiny a 43 minut. "V prvním setu jsem hrála dobře, druhý byl slabší, ale jsem spokojená s tím, že jsem byla ve třetím setu znovu schopná znovu hrát dobře," řekla ke své prvnímu postupu do finále.

"Je to úžasné. Nemohu tomu uvěřit, protože až dosud jsem nepřekonala druhé kolo. Na grandslamu se mi to tedy už jednou povedlo, ale na turnaji WTA nikdy, takže tohle je největší úspěch mé kariéry. Ale pořád se musím soustředit na finále a uvidíme, co se zítra stane," uvedla Schmiedlová, jež loni ve druhém kole Roland Garros zaskočila tehdy 29. hráčku světa Venus Williamsovou

O svou první trofej z turnaje WTA si Schmiedlová zahraje proti největší favoritce soutěže Saře Erraniové. Proti světové šestnáctce by mohla završit životní týden, hráčku Top 20 ale ještě neporazila.  Předloni prohrála se Stephensovou a Stosurovou.

"Zítra bude velmi motivovaná," uvědomuje si Erraniová. "Já se musím soustředit na svou hru, bojovat a pak můžu doufat, že vyhraju."

Erraniová v Riu nepůsobí nijak suverénně. Poté, co včera odvrátila mečboly proti osmnáctileté Brazilce Haddadové Maiaové, dnes zdolala 7-5 6-3 Johannu Larssonovou ze Švédska. Sedmadvacetiletá Italka zápas ukončila ziskem šesti gamů v řadě.

"Myslím, že jsem dnes hrála konzistentněji a agresivněji, než včera. Byl to úplně  jiný zápas, ale znovu jsem bojovala o každý bod a snažila jsem se předvádět své maximum. A jsem ráda, že mi to pomohlo až do finále," řekla Erraniová, jež s Larssonovou vyhrála i šestý vzájemný duel.

Bývalá finalistka Roland Garros Erraniová, jež bývala pátou hráčkou světa, v Riu ukončila půl roku trvající čekání na čtvrtfinále a nakonec bude ve svém 17. finále usilovat o 8. titul. Všechny své trofeje má z turnajů WTA International, pouze jedna není z antuky.

WTA INTERNATIONAL RIO DE JANEIRO
Brazílie, antuka, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (21. 02. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Erraniová (1-It.) - Larssonová (5-Švéd.) 7-5 6-3
Schmiedlová (6-SR) - Beguová (2-Rum.) 6-3 4-6 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

26
Přidat komentář
ipko
pre mňa celkom nezaslúžené víťazstvo Errani.. v prvom sete si ani jedna nevedela moc dobre udržať sevis, ale Karolína bola podla mňa o dosť útočnejšie naladená.. padali jej tam aj winerry, ale vykompenzovalo sa to aj na vysokom počte nevynútených chýb..bohužial nevyužila setbal, potom ale jeden odvrátila a dotiahla to do tajbrejku..tam rozhodlo podla mňa jedno veľmi neštastné prasiatko Errani a následne prišla séria nevynútených chýb.. druhý set som nesledoval ale súdiac podla výsledku si myslím že to Karolína úplne zabalila.. dúfal som aspoň set, možno aj víťazstvo, ale aj tak beriem finále za úspech..dnes niektoré podania Errani boli priam hrozivé, ale Karolína aj tak tie výmeny moc často nevyhrávala.. uvidíme čo ďalej na French open by mohla podať opäťdobré výkony.. :)
Reagovat
blixa
Vítězství Sáry bylo zasloužené, kdyby nic tak právě proto že to Anna v druhém setu zabalila. Za to si pochopitelně výhru jaksi nezaslouží, že ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aktuálna teplota v Riu 32, pocitová 39 ;)
Držíme palce na Slocensku.
Reagovat
blixa
No snad ji Slocáci budou tlačit ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To si piš :)
Reagovat
Fandina
Káje držím palce. Moc se mi líbila vloni na Sparta Prague Open, viděla jsem ji tam hrát několik zápasů. Tak držím palce Kájo pome!!!
Reagovat
tommr
WTF? Už by si to snad redakce mohla opravit ... :)
Reagovat
Cico93
19.02.2015 18:49 Halepová udolala Makarovovou
Třetí semifinalistkou turnaje v Dubaji je po další třísetové bitvě Simona Halepová. Světová trojka se mezi kvarteto nejlepších dostala po výhře 6-3 1-6 7-5 nad Ruskou Světlanou Kuzněcovovou...ale táto expreska nemá chybu.
Reagovat
blixa
Já myslím, že to nemá chybu ! To se musí fixovat !!! :D
Reagovat
sprchon
:D :D
Reagovat
smazaný uživatel
... nádhera. Dneska to byl zápas, na kterej asi ani jeden z nás nebude nějak moc vzpomínat, ale i takové se počítají. Věřím, že Errani vyklepneš. Kdyby jí nevzdala tamta Haddadi a v SF neměla retardovanou Larsson, tak už tam stejně není.

POME PRO TITUL!
Reagovat
tommr
snad jí to vyjde a nenechá vyhrát tu otravnou Erraniovou. Budu jí přát i z toho důvodu, že by tím velice pomohla naší Karolíně a Lucce ... :)
Reagovat
FulnekUltras
ešte aj tú Talianku troška zdrviť... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Slocenka Anna Karolína Plíšková

A myslím, že vo štvrťfinále bola, nebola len v SF na WTA
Reagovat
spaniel
A porad tam ten nesmysl visí. Slocenka Pliskova :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jdeme si Saro pro titul!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
jen jděte, ale víš že z ČR do Ria je to docela štreka ;)
Reagovat
smazaný uživatel
to je no, ale pro titul se musí přinést oběť :D
Reagovat
PH94
Velký talent :) Hlavně na antuce je to ohromně nebezpečná hráčka :) Snad jí to ve finále klapne :)
Reagovat
smazaný uživatel
s ohledem na to, že vítězství Erraniové žebříčkově "uškodí" našim hráčkám, tak určitě vyhraje Errani :)
Reagovat
PH94
U Errani je propad žebříčkem stejně jen otázka času :) Pár malých antukových turnajů ji nezachrání :)
Reagovat
tommr
propad Erraniový nejspíš začne na antuce v Římě (kde obhajuje 585 bodů za finále) a dovrší se na FO (kde obhajuje 430 bodů za čtvrtfinále). Jsem si skoro jistej, že to letos neobhájí a vypadne z první dvacítky ...
Reagovat
smazaný uživatel
ty tvoje předzvěsti mě iritují -_-
Reagovat
VlS
Což neznamená, že nejsou reálné.
Sakra, ta holka hrála agresivně, tlačila na winnery, nebála se. Jasně, vždycky měla fantastickou obranu, ale i útočila. Poslední rok je to jinak, jen hejká jak osel, lítá po base line a pinká a pinká. Už aby byla s tímhle tenisem pryč.
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě. Je to pravda. To co hrála v roce 2012 a nyní se nedá srovnávat. Vůbec nevím čím to je. Ale stále je na antuce velmi nebezpečná. No uvidíme
Reagovat
smazaný uživatel
tak tak :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist