Schmiedlová v Riu prolétla už do semifinále, Erraniová měla namále

20. 2. 2015, 18:08
Aktuality 7
WTA RIO DE JANEIRO - Anna Karolína Schmiedlová hraje v Riu de Janeiro svůj životní turnaj. Dvacetiletá Slovenka dnes ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu WTA smetla Paraguayku Cepedeovou a suverénně prolétla mezi kvarteto nejlepších. V semifinále je i největší favoritka Sara Erraniová, jež ale měla namále: proti domácí osmnáctileté naději Beatriz Haddadové Maiaové musela odvrátit tři mečboly, než soupeřka kvůli zranění kolena vzdala.
Anna Karolína Schmiedlová

Anna Karolína Schmiedlová si dnes zahrála poprvé ve čtvrtfinále turnaje WTA a proti Veronice Cepedeové Roygové, která byla v podobné pozici, potvrdila svou výbornou formu. Jihoamerickou supeřku smetla 6-3 6-1 a se ztrátou pouhých devíti gamů ve třech zápasech postoupila do semifinále.

V něm už dvacetiletá Slovenka favoritkou nebude, narazí totiž na druhou nasazenou Irinu-Camelii Beguovou. Čtyřiadvacetiletá Rumunka dnes porazila rovněž snadno 6-1 6-2 Julii Gluškovou z Izraele a překonala tak svůj výsledek z loňska.

Senzaci měla dnes na raketě domácí Beatriz Haddadová Maiaová, která mohla vyřadit nasazenou jedničku Saru Erraniovou. Osmnáctiletá Brazilka však ve svém prvním čtvrtfinále nedokázala udělat poslední krok, zahodila celkem tři mečboly a nakonec kvůli problémům s levým kolenem vzdala.

Haddadová Maiaová zaskočila bývalou finalistku Roland Garros ziskem úvodních čtyř gamů, z čehož už se někdejší světová pětka v prvním setu nevzpamatovala. V druhé sadě brazilská naděje nedokázala potvrdit tři brejky, na čtvrtý pokus už však uspěla a za stavu 6-3 a 5-3 podávala na životní vítězství. Vedla už 40-15, ale ani jeden mečbol nevyužila, vzápětí přišla čistou hrou o podání a Erraniová se vrátila do zápasu.

Brazilská tenistka pak již posedmé sebrala italské favoritce servis a dostala se k třetímu mečbolu, ale ani ten proměnit nedokázala. Obě tenistky předváděly hodně nervózní výkony a tak nakonec rozhodly zkušenosti Erraniové. Ta získala zkrácenou hru a odpor soupeřky zlomila. Haddadová-Maiaová se navíc začala soustředit na bolavé koleno, nechala se ošetřit a nakonec za stavu 6-3 6-7 a 0-3 vzdala.

Erraniová, jež dnes hrála ve svém prvním čtvrtfinále od loňského US Open, tak postoupila po sedmi měsících do semifinále. V něm narazí na sedmou nasazenou Švédku Johannu Larssonovou, jež smetla Němku Dinah Pfizenmaierovou.

WTA INTERNATIONAL RIO DE JANEIRO
Brazílie, antuka, 250.000 dolarů
páteční výsledky (20. 02. 2015)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Erraniová (1-It.) - Haddadová Maiaová (Braz.) 3-6 7-6(2) 3-0 skreč H.
Beguová (2-Rum.) - Glušková (Izr.) 6-1 6-2
Larssonová (5-Švéd.) - Pfizenmaierová (Něm.) 6-4 6-0
Karolína Schmiedlová (6-SR) - Cepedeová (Parag.) 6-3 6-1
Semifinálové dvojice: Erraniová - Larssonová, Karolína Schmiedlová - Beguová
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Davor1
Super Kája, dnes som jej veril na 100% a zvládla to skvele. Zajtra to už ale bude strašne ťažké, Begu je v parádnej forme a v posledných mesiacoch išla herne výrazne hore. Očakávam ale vyrovnaný zápas a pri troche šťastia by to Karolína mohla urvať, veľmi jej to prajem :-))
Reagovat
Frick
Kájám to v pátek šlo :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Begu to už bohužiaľ bude iná káva. Verím však v prekvapenie!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja verim ve slovenskou kareninu i na titul;)
Sice vice prani,
ale herne sympaticka hracka, hlavne na antuce uplne paradni;)
Reagovat
Fandina
Kajo, držím palce. Pome!!!
Reagovat
smazaný uživatel
SF je skvělé, na druhou stranu první zkutečná zkouška přichází až teď.. kurzy 1.5 na Begu a 2,5 na Anču. Asi zkusím spíš over nebo 3 sety
Reagovat
Carter
Prvá skúška na turnaji ..... skúšku už mala aj na french open proti Venus a vyhrala ... ja by som bol rád, kebyže sa aj teraz posnaží :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist