Schwartzman neztratil set s Ramosem ani v Córdobě. Obhájce titulu Londero dohrál

8. 2. 2020, 07:55
Aktuality 20
ATP CÓRDOBA - Diego Schwartzman vyhrál s Albertem Ramosem i pátý vzájemný souboj a ani na domácí antuce v Córdobě přitom neztratil ani set. V semifinále se nejvýše nasazený Argentinec utká se Srbem Laslem Djerem, jenž po boji vyřadil loňského šampiona Juana Ignacia Londeru.
Diego Schwartzman (© Córdoba Open)

Diego Schwartzman ve svém prvním turnaji sezony na antuce hraje už tradičně před domácím publikem a v Córdobě zatím bez problémů potvrzuje roli nasazené jedničky.

Po dvou setové výhře nad Jaume Munarem si poradil i s dalším španělským antukářem Albertem Ramosem, kterého přehrál bez ztráty podání 6-0 7-6(0) a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil už na 5-0. I popáté spolu hráli na antuce.

Poté, co poprvé ve vzájemných duelech soupeři nadělil kanára, ale musel o druhou sadu bojovat téměř hodinu a čtvrt. Za stavu 5-6 dokonce čelil setbolu, ale odvrátil ho a zápas ukončil ziskem devíti míčků v řadě.

"Ve druhém setu to nebylo vůbec snadné. Albert zvýšil úroveň své hry, byl agresivnější a dělal mi problémy. Potvrdil, že hlavně na antuce je to nebezpečný tenista," řekl čtrnáctý hráč světa Schwartzman.

V semifinále se sedmadvacetiletý Argentinec střetne s o rok mladším Laslem Djerem (h2h 0-1). Srbský tenista se ve čtvrtfinále postaral o vyřazení překvapivého loňského šampiona Argentince Juana Ignacia Londera, kterého udolal 6-7 6-3 7-6.

Po obratu uspěl také Christian Garín.
Třetí nasazený Chilan ve čtvrtfinále porazil 1-6 6-3 6-4 Uruguayce Pabla Cuevase, s nímž vyhrál i čtvrté vzájemné střetnutí.

O čtvrté finále během posledních dvanácti měsíců i v kariéře se třiadvacetiletý Garín utká s Andrejem Martinem (h2h 1-1). Třicetiletý Slovák porazil 6-3 6-2 finalistu z Dauhá Francouze Corentina Mouteta, oplatil mu měsíc starou porážku. V semifinále je potřetí v kariéře, jediné finále si zahrál v Umagu 2016.

Córdoba je úvodní akcí čtyřdílného seriálu turnajů na jihoamerických antukách Golden Swing, který bude ve třech následujících týdnech pokračovat v Buenos Aires, Sau Paulo a Riu de Janeiro.

• ATP 250 CÓRDOBA •
Argentina, antuka, 610.010 dolarů
páteční výsledky (07. 02. 2020)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Schwartzman (1-Arg.) - Ramos (5-Šp.) 6-0 7-6(0)
Garín (3-Chile) - Cuevas (6-Urug.) 1-6 6-3 6-4
Djere (4-Srb.) - Londero (8-Arg.) 6-7(5) 6-3 7-6(5)
Martin (SR) - Moutet (Fr.) 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Tak Andrej z Martina nam slusne v prvnim setu sokoval Christiana...
...po pravde dlouho jsem nevidel servirovat hrace z rohu kurtu.:) Jestli Dolgopolov mel neortodoxni styl, tak tenhle slovensky hrac je z jineho tenisoveho kosmiru:)
Ovsem nektere vymeny paradni, lepe receno nestandartni na tuhle eru...
...Golden Swing je Golden Swing:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Kdyz uz jsme u toho Kvida, tak jedna pecka z posledniho dne 2019, upozornuji, ze jsem to nepsal opravdu ja:D) Je to fakt preklad, ikdyz ne asi moc povedeny...A opravdu to neni zadna moje recese:)

***

Celý můj život byl spojen s tenisem, a když se ohlédnu, nenajdu mnoho důležitých okamžiků, které s tímto sportem nijak nesouvisejí. Dnes chápu, že to tak muselo být, aby všechno dokonale do sebe zapadlo a stal jsem se tím, kým jsem. Během tenisového života jsem našel svou lásku, která se mnohonásobně násobila větší láskou.
Prožil jsem nezapomenutelné zážitky, byl jsem na neuvěřitelných místech a potkal jsem lidi, o kterých jsem nevěděl ani ve snu, že jsou, byl jsem pozýván na ambasády a dokázal jsem lavírovat mezi všemi povrchy, a hrát s těmi, kteří tvoří historii, a na nějakou dobu oni byli součástí te mé, protože se magickým způsobem ten vesmír z jiné galaxie stal také mým světem.
Tenis mi dal veškerou schopnost se učit překonávat Sm sebe za pomocí smíchu, být jak stojatá voda v oáze uprostřed maelstromu, jít na obtížné cestě, jak udžet naději aby dosáhnout cíle, klidu mysli, že dá dosahnout všechno, hlavně šlechteností a dáváním Také mě tenis naučil mlčet, abych umlčel burácení mých pochybností se svými jistotami a hlukem hlasů v mé mysli,?
Za těmi několika okamžiky vnitřního příměří bzch vložil můj život do závorek a napsal velkými písmeny nesmazatelným inkoustem NEVYDÁVAT.
Reagovat
Vlk-v-trave
Cítil jsem se největší z hrdostí, život mě objal nejsilnějším z objetí, nutil mě plakat slzami nekonečného štěstí a hlubokých smutků, přeměňoval mě na statečného, abych čelil svým nejhorším obavám.
Dal mi možnost být lákavě ďábelský, abych přestal jen tak být, a to mi rozbilo rutinu na tisíce kusů, takže jsem si dělal legraci z každého plánu, který jsem vytvořil. Ukázal mi svět fantazie čelící kouzlu mé reality, věřícího, že by to mohlo oklamat mé smysly.
Ale další rok končí a stojím před novým západem slunce na stejné pláži, která mě pohání, od chvíle, kdy jsem byl malý. Dívám se, jak se Slunce schovává v ohnivém horizontu, který se snaží flirtovat s mořem, které ho svádí, takže je s ním spojené? nic ve srovnání s tím, co cítím. Neexistuje žádný větší triumf ani nejcennější pohár, díky kterému vaše srdce bije tak silně, jako toto moře, které vás obklopuje ve vašich vzpomínkách a přepravuje vás do jiných moří, abychom se našli. Protože to je skutečné štěstí, bez slávy, bez treningu, tak jednoduché a nesmírné, jako mít ty lásky, které dávají smysl vašemu životu.
Sleduji své kroky, usmívám se ve větru, děkuji tenisu za všechno, co mi dal, protože mi to umožnilo znovu pochopit, že opravdu důležité je, že se máme.
Šťastný nový rok a přeji vám, aby váš rok 2020 byl plná magie, která nás spojuje ať jsme daleko nebo blízko, být vždy spolu sjednocení?
Reagovat
Vlk-v-trave
jeste doprovodny obraz:)

https://scontent.fwaw3-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/81227724_1811864168944776_2380697520314515456_n.jpg?_nc_cat=106&_nc_ohc=0G1LksUhwVsAX_N544l&_nc_ht=scontent.fwaw3-1.fna&oh=f61f7e0d811e3e17357d72c533e2653a&oe=5ED360CE
Reagovat
Vlk-v-trave
myslim si, ze to neni nahoda, jak kdo si vybira hrace, ktereho tlaci...:D)))
Aspon tedy v tomhle pripade si myslim, nikdo pochybovat moc nebude...ikdyz ja bych to mozna napral jeste sileneji:D)
Ale to uz jsou detajly, kterymi se nema, po tomhle Kvidovem kousku, vubec cenu zabyvat.
Reagovat
Vlk-v-trave
Druha zastavka GS zna uz svuj los.

Jednickou je opet Diego, a dvojkou Kvido...ktereho ceka bud kvalifikant, nebo SF Cordoby, Martin.
Na turnaji by se mel opet predstavit mlady Moutet, ktery po zapase schytal kritiku od Pelly za sve chovani na kurtu, na ktere mlady francouz reagoval ...jsem jakym jsem, milujete me nebo nenavidte...:)))

V prvnim kole Ruud vs. Andujar. Na turnaji se take objevi Dusan Lajovic. Opet divosku dostal Franta Cerundolo, tak uvidime jestli naskoci take na kurt...
Reagovat
makro99
Buenos Aires.... no jo;
je pěkný, že tu antuku pořád hrají v travnatým areálu - Buenos Aires Lawn Tennis Club - holt tradiční, kuturní země.:) Ale ten centrkurt je docela malej, Fricek by jim to určitě přesouval nejmíň do Sao Paola.. řediteluje tomu Martin Jaite, všichni máme jistě v blahé paměti ten jeho DC debakl, coby tehdejší hvězda Top 10, s Karlem Nováčkem...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Wimbl na GS neni take moc velky, jestli jde o centr kurt:) A jde to...i bez prenaseni na Wembley...

Novacek jel i na DC na EPU, Jaite proste vysadil...a bylo hotovo:)))
Reagovat
Vlk-v-trave
Zatim jsme moc poradneho antukoveho tenisu v Cordobe nevideli...letos to nezachranil moc ani Cuevas. Skoda odstoupeni Franty Cerundola, tam jsem byl zvedavy, jak si bude na turnaji vest... Dost to letos zabil Delbonis, podal rozhodne jeden z nejkontroverznejsich vykonu v historii tenisu.
Na antukove dostavenicko se dostavil Djere a i takovi hraci jako Londero uz nestihaji...a tak neni divu, ze chlap to doma neobhaji.

Vrcholem prvni zastavky Golden Swingu snad bude finale Diega s Christianem...snad...

Kvido uz na ceste autobusem, zitra by se mel objevit nekde kolem 12:00 v predmestich Buenos Aires...
Reagovat
turista
Diego Schwartzman je záruka kvality.
Reagovat
Vlk-v-trave
ano:) a nejen:), ale v minulych rocnicich byl Cuevas trebas hodne dobre sledovatelny...zatim se tolik herne nedari...
Reagovat
makro99
Pablo Cuevas byl pro mě ještě nepochopitelnější zjevení než Diego v těch letech 2015, 2016; v podstatě ve 30ti se najednou vyletěl do úplné špičky, tituly na antuce, bájné Rio 2016 a TB otočky s Nadalem v semi a Guidem ve finále, vysoce konkurenceschopná hra na hardu... ale ty poslední dvě sezóny už tam byl patrný určitý pokles výkonnosti. Obávám se, že Golden Swing je asi poslední místo, kde se od něj ještě můžeme dočkat nějakého solidnější výsledku.
Reagovat
makro99
Zatímco, u toho Guida člověk vždycky trne, v jakém rozpoložení dorazí, tak Diego je taková záruka jistoty a vyrovnanosti. Na wimbledonské tažení to asi nebude, ale koho má porazit toho většinou porazí a zdaleka nejen na antuce - pro mě velké překvapení posledních několika sezón.
Reagovat
makro99
Guido je furt v autobuse? To museli jet závlekem přes Patagonii... doufám, že si připlatil Coche Camu, ať je aspoň odpočatej :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak vcera odstoupil z deblu, to myslim nastupoval...znas to... nejake ty prestavky, a nezapomen, ze jede prez Bahia Blanca, kde nabere nejake ty buchty od mamky nez vyrazi atlantickou magistralou prez Mar de Plata do Buenos...
Reagovat
makro99
Aha. Tak doufám, že i potrénoval..:)
https://www.facebook.com/pg/academiapellatenis/about/?ref=page_internal
Reagovat
Vlk-v-trave
...az svrbi tlacitka na tel. aby zavolat, a zeptat se, jestli vyrazi v dobre nalade, nebo ne:)
Reagovat
makro99
cinkni, třeba by ho to nakoplo, vědět, jakej tady má ve střední evropě fanclub... že když to nevyjde po neděli v Buenos, tak že má druhej pokus před domácím publikem v létě v Prostějově :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak je tam 18:00, coz jeste neni tzv. hodina, kdy je blbe volat:D)
Reagovat
Vlk-v-trave
no pisou tam, ze je otevreno furt...
...fakt je, ze v Argentine rodinky s detmi chodi do restauraci vklidu pred pulnoci:) Takze pokud neni jedna v noci...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist