Sedmnáctiletá Cornetová v Amelia Island do semifinále

11. 4. 2008, 23:48
Aktuality 0
Tak trochu v pozadí Davisova poháru se o víkendu dohrává jediný turnaj WTA hraný v tomto týdnu. V Amelia Island se do zítřejšího semifinále po problémech v úvodním setu dokázala probojovat turnajová jednička Maria Šarapovová. Postoupila i mladá Francouzka Alize Cornetová a trojnásobná vítězka Lindsay Davenportová.
Sedmnáctiletá Francouzka Alize Cornetová v Amelia Islandu do semifinále

Maria Šarapovová už ve včerejším zápase třetího kola se Španělkou Medinaovou strávila na kurtu více jak 3 hodiny. Ani dnes postup turnajové jedničky bezproblémový nebyl. S Ukrajinkou Alonou Bondarenkovou prohrála úvodní set 6-7, což se stalo v této sezoně teprve podruhé - v prvním případě s krajankou Kuzněcovovou utkání otočit nedokázala a připsala si dosud jedinou porážku v této sezoně. Šarapovová však s Bondarenkovou nakonec roli favoritky potvrdila, následující sady vyhrála 6-3 6-2 a i na čtvrtém turnaji v této sezoně postoupila minimálně do semifinále. V něm si zahraje s domácí Lindsay Davenportovou, jež podnik v Amelia Island už třikrát vyhrála. Dnes nezaváhala s Maďarkou Agnes Szavayovou.

V druhé semifinálové dvojici se může objevit osmnáctiletá Dominika Cibulková. Nejdříve však musí uspět v nočním zápase s bývalou světovou jedničkou Amelií Mauresmovou, která stejně jako Slovenka letos ještě v žádném semifinále nehrála. Před vzájemným soubojem mají jednu jistotu - vítězka si v boji o finále zahraje s Alize Cornetovou z Francie. Stále ještě sedmnáctiletá tenistka si dnes poradila s o 7 let starší krajankou Razzanou 6-4 6-2 a v Amelia Island ještě neztratila ani set. Cornetová tak jenom potvrzuje, že z ní roste skvělá hráčka hlavně na antuku - letos si už zahrála finále v Acapulku.

V Amelia Island se hraje o celkovou dotaci 600.000 dolarů.

WTA Amelia Island - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Šarapovová (1-Rus) - A. Bondarenková (10-Ukr) 6-7 (9) 6-3 6-2
Cornetová (Fra) - Razzanová (Fra) 6-4 6-2
Davenportová (16-USA) - Szavayová (8-Maď) 6-4 7-6(3)
Mauresmová (11-Fra) - Cibulková (SR) ... začátek v sobotu 1:00 SELČ

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist