Sedmnáctiletá Pavljučenkovová je poprvé v semifinále

20. 3. 2009, 06:44
Aktuality 2
WTA INDIAN WELLS - Talentovaná ruská tenistka Anastasia Pavljučenkovová si v sedmnácti letech zahraje poprvé semifinále na okruhu WTA, navíc rovnou na prestižním podniku v Indian Wells. Po výhře nad světovou desítkou Radwaňskou ji čeká obhájkyně titulu Ivanovičová. Ta postoupila bez boje.
Anastasia Pavljučenkovová

Sedmnáctiletá ruská tenistka Anastasia Pavljučenkovová pokračuje na turnaji v Indian Wells ve svém senzačním tažení. Ve čtvrtek porazila sedmou nasazenou Agnieszku Radwaňskou z Polska 7-6 6-4 a zahraje si první semifinále v kariéře.

"Jsem v euforii, a každým dnem je to silnější, protože vyhrávám," popisovala své pocity Pavljučenkovová. "Jsem moc šťastná, jsem poprvé v semifinále," dodala.

Dvaačtyřicátá hráčka světového žebříčku si díky vítězství nad Radwaňskou připsala další skalp favorizované soupeřky. V prvním kole porazila třetí hráčku světa Jelenu Jankovičovou. "Tento týden je je pro mě velkých úspěchem, porazila jsem tu skvělé hráčky," uvědomuje si talentovaná tenistka.

Ruska získala tři juniorské grandslamové tituly a jejím největším úspěchem na okruhu WTA byly zatím tři postupy do čtvrtfinále. Premiérovou účastí v semifinále prestižního podniku si navíc výrazně finančně přilepšila. Za postup dostane 150.000 dolarů, což je trojnásobek toho, co si dosud v kariéře vydělala.

Její semifinálovou soupeřkou bude obhájkyně titulu Ana Ivanovičová. Jedfnadvacetiletá Srbka prošla do semifinále bez boje, neboť krátce před zápasem odstoupila kvůli zranění levého ramena Rakušanka Sybille Bammerová.

"Jsem strašně zklamaná, protože jsem se tu zlepšovala. Před dvěma lety jsem zde Anu porazila, mrzí mě to," litovala osmadvacetiletá Rakušanka neuskutečněného čtvrtfinále, do kterého se poprvé od loňského US Open. Rameno si prý zranila při tréninku den před utkáním s Ivanovičovou.

- WTA PREMIER INDIAN WELLS (USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ivanovičová (5-Srb.) - Bammerová (23-Rak.) bez boje
Pavljučenkovová (Rus.) - A. Radwaňská (7-Pol.) 7-6(8) 6-4

Semifinálové dvojice:
Ivanovičová (5-Srb.) - Pavljučenkovová (Rus.), Zvonarevová (4-Rus.) - Azarenková (8-Běl.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Během zápasu Pavlyuchenko - Radwanska byl záběr na kouče Agniezsky a grafika ukázala "Robert Radwanska" :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist