Sedmnáctiletý Chorvat Čorič zaznamenal premiérovou výhru

22. 7. 2014, 16:42
Aktuality 2
ATP UMAG - První vítězný zápas na turnaji ATP odehrál včera na domácím turnaji v Umagu sedmnáctiletý Borna Čorič. Talentovaný Chorvat si na úvod poradil s Francouzem Rogerem-Vasselinem.
Borna Čorič

Němec Alexander Zverev před týdnem ve Stuttgartu zaznamenal premiérovou výhru na turnaji ATP a v pondělí se to samé v Umagu povedlo dalšímu sedmnáctiletému tenistovi, který byl ještě v loňském roce juniorskou světovou jedničkou. První vítězství si připsal Borna Čorič, který si vyšlápl na sedmého nasazeného Francouze Edouarda Rogera-Vasselina.

Druhý zápas na antuce v Umagu nabídl dramatický závěr. Španěl Pablo Carreňo-Busta v třetím setu souboje s Italem Paolo Lorenzim odvrátil za stavu 3-5 dva mečboly, získal čtyři gamy v řadě a nakonec zvítězil 4-6 6-1 7-5.

V Umagu startují také dva čeští tenisté Lukáš Rosol a Jiří Veselý, kteří by ve druhém kole mohli svést třetí vzájemný vzájemný souboj během dvou měsíců. Pátý nasazený Rosol se v úterý pokusí navázat na formu z posledních turnajů proti Argentinci Schwartzmanovi, Veselý se bude večer snažit ukončit sérii tří porážek proti Španělu Ribovi.

Jiří Veselý už v Chorvatsku úspěšně vstoupil do soutěže deblistů, když s krajanem Lukášem Dlouhým vyřadili po těsné výhře 6-4 2-6 13-11 třetí nasazenou chorvatsko-brazilskou dvojici Mate Pavič a André Sá.

- ATP 250 UMAG -
(Chorvatsko, antuka 485.760 eur)
pondělní výsledky (21. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Čorič (Chorv.) - Roger-Vasselin (7-Fr.) 6-2 6-4
Carreňo (Šp.) - Lorenzi (It.) 4-6 6-1 7-5
• Čtyřhra - 1. kolo •
Dlouhý/Veselý (ČR) - Pavič/Sá (3-Chorv./Braz.) 6-4 2-6 13-11
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Něco jsem viděla, mimochodem dávají to na SuperTennisu, kdo má satelit, tak se může dívat. Čorič hrál dost odvážně a zaslouženě vyhrál. Je to opravdu od pohledu mladíček a vyhrál zaslouženě. Gratulka.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist