Sedmý start, sedmé čtvrtfinále. Arruabarrenaová na antuce v Bogotě opět ožila

12. 4. 2019, 09:42
Aktuality 0
WTA BOGOTÁ - Lara Arruabarrenaová, která na prvních deseti akcích sezony skončila pokaždé v prvním kole, nebo už v kvalifikaci, na oblíbené antuce v Bogotě opět ožila. Španělská šampionka z roku 2012 ani při svém celkově sedmém startu v kolumbijské metropoli nebude chybět ve čtvrtfinále. V něm se střetne se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou.
Lara Arruabarrenaová

Pošestnácté v kariéře postoupila Lara Arruabarrenaová do čtvrtfinále turnaje WTA, z toho počtrnácté na antuce a posedmé na jejím nejoblíbenějším turnaji v Bogotě. V kolumbijské metropoli startuje šampionka z roku 2012 a finalistka posledních dvou ročníků posedmé.

Přitom na prvních deseti turnajích sezony skončila šestkrát v prvním kole a pětkrát v kvalifikaci (jednou startovala jako lucky loser). Až na antuce si sedmadvacetiletá Španělka připsala první letošní výhru v hlavní soutěži, když v Bogotě porazila trápící se Maďarku Timeu Babosovou.

Včera navíc Arruabarrenaová přidala výhru číslo 2, když přehrála 7-6 6-1 Italku Jasminu Paoliniovou a ukončila dvanáct měsíců dlouhé čekání na čtvrtfinále. Od září 2016 si v něm zahraje teprve potřetí a opět v Kolumbii. 

Arruabarrenaová v úvodu zápasu prohrávala 2-5, ale vývoj prvního setu otočila a našla herní rytmus. "Ona začala hrát opravdu skvěle, trefovala velmi dobré údery. Já to jednoduše akceptovala a soustředila se na svou hru. Nakonec se mi to podařilo otočit a opět vyhrát," komentovala Španělka, jež vylepšila svou bilanci v Bogotě na 22-5.

O postup mezi kvarteto nejlepších se 106. hráčka světa Arruabarrenaová, která je s krajankou Sorribesovou už v semifinále čtyřhry,  utká v prvním vzájemném duelu s jednadvacetiletou Slovinkou Tamarou Zidansekovou. Ta deklasovala 6-2 6-0 Američanku Sachiu Vickeryovou.

"Pokusím se hrát znovu to samé, co v předchozích kolech. Půjdu hrát svou hru a snažit se být solidní - to je tady ta nejdůležitější věc," dodala Arruabarrenaová.

Sara Erraniová se v únoru vrátila na kurty po vypršení druhé části - osmi z deseti měsíců - trestu za doping a po pauze se jí nedařilo. Z osmi zápasů vyhrála jen dva a na dobrý výsledek to nevypadalo ani v Bogotě, neboť neprošla dvoukolovou kvalifikací.

Jednatřicetiletá Italka ale dostala druhou šanci jako lucky loser a dokonale jí využívá. Nejprve otočila duel s Rumunko Baraovou, ve druhém kole porazila snadno 6-2 6-1 Nizozemku Bibianu Schoofsovou a poprvé v sezoně vyhrála dvě utkání v řadě.

V prvním čtvrtfinále po bezmála 12 měsících se bývalá světová pětka a finalistka Roland Garros Erraniová utká s jednadvacetiletou Australankou Astrou Sharmaovou. Ta zdolala 6-4 6-3 Polku Magdu Linetteovou.

• WTA INTERNATIONAL BOGOTÁ •
Kolumbie, antuka, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (11. 04. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Zidanšeková (5-Slovin.) - Vickeryová (USA) 6-2 6-0
Sharmaová (Austr.) - Linetteová (8-Pol.) 6-4 6-3
Arruabarrenaová (11-Šp.) - Paoliniová (It.) 7-6(4) 6-1
Erraniová (It.) - Schoofsová (Niz.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist