Semifinále Davis Cupu: Srbové i s Djokovičem a Španělé s Nadalem

15. 9. 2011, 15:30
Previews 16
Král tenisové sezony a čerstvý vítěz US Open Novak Djokovič i poražený finalista Rafael Nadal jsou připraveni pomoci svým týmům do finále Davisova poháru, a tím i k vzájemnému střetu v prosincovém boji o titul. Aby k němu došlo, musí obhájci titulu Srbové vyřadit doma Argentinu a Španělsko zdolat Francii.
Novak Djokovič

Srbové jsou před zápasem s Argentinci v Bělehradu velice optimističtí. "Víme, že nás čeká silný protivník, ale na naší straně bude dvacet tisíc fanoušků," řekl srbský kapitán Bogdan Obradovič. Především však věří ve "faktor Djokovič". "Jeho pozitivní a vítězná energie se přenese na každého z nás a je tou nejlepší motivací," řekl. 

Djokovič, který letos vyhrál 64 zápasů a prohrál pouze dvakrát, měl po triumfu na US Open v New Yorku ještě povinnosti a přiletěl do Bělehradu na poslední chvíli. Davis Cup ale loni nastartoval jeho letošní sérii, a i proto se rozhodl nastoupit.

Program semifinále Davisova poháru:
Španělsko - Francie (Córdoba, antuka):
Pátek (12:00):
Nadal - Gasquet, Ferrer - Simon.
Sobota (15:00):
López/Verdasco - Llodra/Tsonga. 
Neděle (12:00):
Nadal - Simon, Ferrer - Gasquet.

Srbsko - Argentina (Bělehrad, tvrdý):
Pátek (15:00):
Djokovič - Nalbandian, Tipsarevič - Del Potro.
Sobota (15:00):
Tipsarevič,/Zimonjič - Chela/Mónaco. 
Neděle (14:00):
Djokovič - Del Potro, Tipsarevič - Nalbandian.

Argentina je nebezpečný protivník, jelikož má poprvé po dvou letech v týmu společně Juana Martína del Potra i zkušeného Davida Nalbandiana a právě proti němu nastoupí v úvodní dvouhře utkání Djokovič. Del Potro narazí na Janka Tipsareviče.

"Srbsko doma dosud neprohrálo a má hvězdu v osobě Novaka Djokoviče, který je v životní formě, takže to nebude jednoduché. Řekl bych, že favorité jsou domácí v poměru šedesát ku čtyřiceti," odhadl argentinský kapitán Tito Vázquez.

Španělé, vítězové Davis Cupu z let 2000, 2004, 2008 a 2009, si pozvali Francii do Córdoby, kde jim chtějí na kurtu postaveném v aréně pro býčí zápasy vrátit loňskou porážku ze čtvrtfinále soutěže. "Nemyslíme na to, že jim máme něco vracet. Hrajeme doma a chceme vyhrát," řekl David Ferrer. V domácím prostředí už Španělé vyhráli v Davisově poháru 19 zápasů, naposledy je porazili Brazilci v roce 1999.

Nadal sice přiletěl z US Open fyzicky unavený, ale i on stejně jako Djokovič v utkání nastoupí. "Jsem samozřejmě unavený, ale jsme tady jako tým a bojujeme za Španělsko. Psychicky jsem připravený hrát," řekl Nadal, kterého čeká Richard Gasquet. Pátý hráč světa Ferrer se utká s jedenáctkou Gillesem Simonem, francouzská jednička a světová desítka Jo-Wilfried Tsonga je připraven na čtyřhru.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
at koukam jak koukam, vsude vidim Troicki - Nalbandian a Tipsarevic - Del Porto, Djok nehraje ?
Reagovat
smazaný uživatel
kvůli bolesti v dolní části zad a žeber (zranění ve finále US)
Reagovat
smazaný uživatel
ESP vidim jasny postup, doma na antuke proti FRA bez ich najlepsieho hraca na antuke -Monfilsa nemaju sancu - kludne to moze byt 5:0 pre ESP tento raz. Co sa tyka SRB-ARG tam je to otvorenejsie, SRB je stale favoritom ale zalezi od Novaka ci bude hrat 2 singly- ak bude hrat tak verim ze 2 body spravi a bud 4hra alebo Janko uhraju posledny bod, ak dnes Nole nenastupi tak nesmie byt 2:0 pre ARG po dnesku lebo to by bolo velmi velmi tazke otocit. Ak postupia obaja favoriti tak F sa bude hrat v Beograd arene indoor hard - nic lepsie si neviem predstavit ako posledny zapas sezony v decembri 2:1 pre SRB a v nedelu 1cky oboch teamov proti sebe Nole-RAfa , Nole vyhraje 3:1 pre SRB a posledny zapas sa dohodnu nehrat cize posledny zapas roka Nole-Rafa v neskutocnej atmosfere plnej areny v Belehrade.
Reagovat
Vojtiik
v neskutečně nefér atmosféře si zapomnel doplnit :D
Reagovat
Pe3k
Pěkně Radku! A teď potvrď break.
Reagovat
steve79
No ted vstanu a podívám se jak hraje fedex a prohrává 0:1 na sety. Ono to není vůbec lehký přeorientovat se na povrh, časový posun atd. Termín Davis cupu je opravdu špatný. Jsem zvědavej co dneska Nadal a Novak. Djokovič prej pěkně slavi v pondělí, alkohol tekl proudem:D tak uvidíme
Reagovat
smazaný uživatel
Bolo by určite fajn, ak by postúpili obaja favoriti a stretli by sa spolu v decembrovom finále..Opravte ma, ak sa mýlim, ale mám pocit, že posledný duel Španielska so Srbskom sa uskutočnil 2-3 roky dozadu na pyrenejskom poloostrove. Takže prípadné finále by sa malo hrať v Srbsku..Každopádne, nech sa to hrá trebárs aj na Marse, každý zápas je pre Rafu dobrý..a možno ten v DC obzvlášť..Napriek tomu, že sú obaja veľkými patriotmi, finále DC sa podľa mňa vážnosťou nevyrovná finále GS a možno ani Masters..Takže hlavne Rafa si bude môcť v ťažkých srbských podmienkach vyskúšať nové varianty, jemu ten zápas môže iba pomôcť..Samozrejme, ešte tu je semifinále, myslím si, že väčší odpor budú klásť Argentínci..Tam to vidím na 3:2/2:3..+ P.S - čo myslíte, koľko zápasov ešte odohrajú jednotka s dvojkou?..Trikrát by sa stretnúť ešte mohli..
Reagovat
Pe3k
Tentokrát Rafa vyhraje? Tohle jsem tu četl už 5x a vždy to dopadlo opačně :D a v zápase kde bude Djokovic odpočatý a nebude tak důležitý jako finále gs vyhraje 3:0.
Reagovat
smazaný uživatel
K*urva se rychle uzdravil s Nadalem filmoval že ho bolí ramínko a za týden je zdravý jak rybka podvodník který neumí normálně vyhrávat tak musí filmovat jinak to nejde.
Reagovat
misoSK
primitiv sa nikdy nezaprie, co je na tom, ze niekoho boli rameno a necha si ho premasirovat?
Reagovat
Pe3k
Djokovic vyškolil Nadala 6 x v řadě, ale ty napíšeš, že vlastně Djokovic neumí normálně vyhrávat (dmnce). Obzvlášť stupidní je to psát v souvislosti s Nadalem, který mnohokrát využíval time-out, když prohrával, aby vyvedl soupeře z tempa. Oproti tomu Nole si vzal time out, když vedl.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že po 1. dnu to bude 2:0 pro Srbsko.. O Novakovi nepochybuju a myslím si, že i Janko porazí Juana-Martina..
Reagovat
misoSK
V Srbsku moze byt rozhodnute po sobote, Janko je momentalne v lepsej forme ako JMDP a bude mat za sebou silnu podporu obecenstva, stvorhra je opat zbranou Srbska, cize sance vidim tak 80:20, urcite nie 60:40, ale samozrejme argentinsky kapitan musi navodit dojem ze je to vyrovnane
Reagovat
hatatytla
no já si dovedu představit jinej scénář, Srbsko hraje podobnou hru jako před rokem, nole zase těsně před zápasem odstoupí. Já si nedovedu představit, že by hrál. Bude hrát Troicki a argentina může vést po prvním dnu 2:0. Ovšem i to jsou srbové schopni s čerstvým djokovičem v neděli otočit.
Reagovat
misoSK
neviem ci si to mozu proti Argentine dovolit, Troicki je dost mimo formy a ak prehra uvodnu dvojhru, tak dostane Janka pod tlak, a otacat proti Argentine z 0:2 by bolo velmi narocne
Reagovat
smazaný uživatel
zatím dobrá předpověď od hatatytla
Argentincům to moc přeju tak se držte
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist