Semifinalistky ve Štrasburku zabojují o premiérový titul

22. 5. 2014, 22:44
Aktuality 16
WTA ŠTRASBURK - V sobotu se ve Štrasburku dočkáme nové vítězky turnaje WTA. Do semifinále tamního turnaje totiž postoupily čtyři nenasazené hráčky, které zatím žádný titul ve sbírce nemají: Američanky McHaleová a Keysová, Portoričanka Puigová a Španělka Solerová-Espinosová.
Christina McHaleová

Christina McHaleová postoupila do svého prvního semifinále na antukovém turnaji přes Zarinu Dijasovou. Dvaadvacetiletá Američanka nad dvacetiletou Kazaškou vedla 6-2 a 3-1 ve chvíli, kdy soupeřka kvůli zranění kolena vzdala.

"Nečekala jsem, že to nedohraje. Doufám, že se rychle uzdraví," řekla McHaleová. "Myslím, že do té doby to byl vyrovnaný zápas, i když by to tak podle skóre vypadat nemuselo. Je škoda, že se zranila a nemohla hrát, protože všechny gamy byly těsné. Ale já jsem ráda za to, jak dobře jsem hrála a jak jsem zvládla získat vyrovnané gamy," dodala.

McHaleová si zahraje o své druhé finále, letos si v něm zahrála poprvé v mexickém Acapulku, kde nestačila až na Slovenku Cibulkovou. "Jsem nadšená, že si tu zahraju v semifinále. Už jsem tu několikrát hrála, ale tohle je poprvé, co jsem takhle daleko. Doufám, že zítra budu hrát znovu takhle dobře."

V pátek se utká se španělskou kvalifikantkou Silvií Solerovou-Espinosaovou, která dnes otočila zápas s Italkou Camilou Giorgiovou a v 26 letech si tak zahraje o své první finále.

Vůbec poprvé do semifinále turnaje WTA se dostala Portoričanka Monika Puigová, která se postarala o vyřazení čtvrté nasazené Andrey Petkovicové. Německá tenistka ve Štrasburku utrpěla svou první porážku poté, co v roce 2011 soutěž vyhrála.

O finále si dvacetiletá Puigová zahraje proti devatenáctileté Američance Madison Keysové, jež zastavila další Němku Julii Görgesovou. "Ona má skvělý forhend, tak jsem se snažila hrát svou hru, tlačila jsem se jí do bekhendu a čekala na své šance," řekla Keysová, jež postupem do semifinále vyrovnala své maximum.

- WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK -
(Francie, antuka, 250.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (22. 05. 2014)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Puigová (Portor.) - Petkovicová (4-Něm.) 6-4 6-4
McHaleová (USA) - Dijasová (Kaz.) 6-2 3-1 skreč D.
Solerová (Šp.) - Giorgiová (It.) 3-6 6-4 7-5
Keysová (USA) - Görgesová (Něm.) 6-2 2-6 6-2
Semifinálové dvojice: Solerová - McHaleová, Keysová - Puigová.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Semifinále jsem neviděl, ale po dnešku věřím, že titul získá Monča Puig! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak teď se McHale klasicky pokakala. V druhém setu z 1:3 dala na 5:3 a podávala. V TB pak vedla 5:1. Naštěstí fandím Soleře.
Reagovat
smazaný uživatel
A McHale se už veze 0:2
Reagovat
smazaný uživatel
Kura, asi jsem to zakřik. Mc má BP.
Reagovat
misa
V tom článku z IDNES, který sem dal Vlk, není všechno. Mj. tam chybí jedna důležitá věc, která se objevila jen v dnešní tištěné verzi.

Otázka: Všetíček k vám nastoupil poté, co jste začala chodit se Štěpánkem. Zůstane u vás i v budoucnu?
Odpověď Petry: Domluvili jsem se, že do Wimbledonu poběží program, jak byl naplánovaný ještě s Radkem. Pak se uvidí, jak Marek oba úvazky skloubí, a rozhodneme se, co bude dál.

Já doufám, že Všetíček zůstane. Petra s ním prošla pozitivní změnou, vlastně v poslední době jedinou. Nevím, proč jednoznačně nedá přednost tenistce s pořád velkou perspektivou místo veterána s mizivou nadějí na singlový úspěch.
Reagovat
VlS
Petra začíná se Zarinou, Lucka s Mandy.
Reagovat
VlS
Katka je out.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda... :-((
Znova si neudržela servis, když musela.. Škoda noo..
Tamira nějak jede, asi si už myslí, že se hraje na trávě :DD
Reagovat
VlS
Kačo zaber, Tamiru dáš, když si budeš věřit
Reagovat
smazaný uživatel
ale kdyby nahodou...
Kvitova pred RG

http://sport.idnes.cz/kvitova-odlet-na-roland-garros-poprve-bere-na-grandslam-psychologa-1dw-/tenis.aspx?c=A140522_163028_tenis_elv
Reagovat
VlS
No, aby Šafáře nevezli s houkačkou, až mu Petra předvede co umí in natura :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Koho tipujes na vitezku turnaje ve Štrasburku?
Ja si myslim, ze Soler zaboduje a vyhraje... ale stala se z toho tedy pekna ruleta;)
Reagovat
dadaft
Keys?
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by se podarilo finale Evzenie vs. Karolina, bylo by to fakt zajimave;)
Reagovat
dadaft
to musí. ))
Reagovat
VlS
Jsem pro, přestřelky u OK Corral já můžu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist