Senzace na US Open! Nadal končí už v osmifinále po bitvě s domácím Tiafoem

6. 9. 2022, 00:09
Aktuality 261
US OPEN - Rafael Nadal na letošním US Open skončil už v osmifinále a našel svého prvního a zároveň posledního přemožitele na letošních majorech. Trojnásobný šampion a majitel rekordní 22 grandslamových trofejí podlehl 4-6 6-4 4-6 3-6 domácímu Francesovi Tiafoeovi, který postupem do čtvrtfinále vyrovnal své maximum na podnicích velké čtyřky. O jeho vylepšení bude 24letý Američan bojovat s Andrejem Rubljovem.
Rafael Nadal (© AFP)

Rafael Nadal přijel na letošní US Open bez jediné grandslamové porážky v tomto roce. Šestatřicetiletý Španěl podruhé v kariéře ovládl Australian Open, už počtrnácté French Open a ve Wimbledonu kvůli zranění břišního svalu nenastoupil k semifinálovému utkání s Nickem Kyrgiosem.

V New Yorku měl při absenci Novaka Djokoviče jedinečnou příležitost svému rivalovi znovu utéct na rozdíl dvou grandslamových titulů a posunout vlastní rekord, 23. trofej si však ze závěrečného majoru sezony neodveze. Rodák z Manacoru překvapivě končí už v osmifinále po porážce s Francesem Tiafoem, s nímž suverénně vyhrál oba předchozí souboje. Domácímu zástupci po třech a půl hodinách boje podlehl 4-6 6-4 4-6 3-6.

Nadal se po prohraném úvodním dějství, které rozhodl jediný brejk, vydal na toaletu. Po zhruba osmi minutách se na centrální dvorec Arthura Ashe vrátil, v desátém gamu poprvé Tiafoeovi sebral podání a stav utkání srovnal. Američan se však nenechal rozhodit a znovu se díky jednomu brejku dostal do vedení.

Do závěrečného setu vstoupil lépe favorit a vypracoval si náskok 3-1. Brejk ale nedokázal potvrdit, Tiafoe v následujícím gamu odvrátil dva brejkboly a Nadalovi sebral i další dvě hry na servisu.

"Důvod porážky je jednoduchý. Zahrál jsem špatně a on dobře," řekl na tiskové konferenci Nadal. "Můžeme hledat výmluvy nebo si stěžovat, ale nic se nezmění. Musíme k sobě být kritičtí. To je podle mě jediná cesta, jak se zlepšovat a najít do budoucna řešení," doplnil španělský tenista.

Nadal zaznamenal nejhorší výsledek na US Open od roku 2016 a tři roky staré vítězství nezopakuje. "Týden před turnajem jsem trénoval dobře, ale když soutěž začala, úroveň mé hry klesla. Možná se na mě podepsala psychika z toho, co dělo v posledních týdnech. Na tom ale nesejde. Narazil jsem v osmifinále na lepšího hráče, než jsem byl já. To je důvod, proč letím domů," doplnil zkušený Španěl.

Navzdory porážce se může v pondělí poprvé od února 2020 objevit na postu světové jedničky, na kterém dohromady strávil 209 týdnů. K tomu ale potřebuje, aby Carlos Alcaraz ani Casper Ruud nedošli do finále.

Tiafoe se opíral o podporu domácích diváků a zahrál 48 vítězných míčů. Za celý zápas ztratil jen dvakrát servis, Nadal o něj přišel pětkrát. "Vůbec nevím, co říct. Nemohu tomu uvěřit. Rafa je jedním z nejlepších hráčů všech dob. Podařilo se mi ale zahrát neuvěřitelný zápas. Ani nevím, co se stalo," uvedl Tiafoe.

Čtyřiadvacetiletý Tiafoe si připsal své největší vítězství na grandslamech a stal se nejmladším domácím čtvrtfinalistou US Open od roku 2006, kdy se v tomto dějišti do finále probojoval Andy Roddick. Čtvrtfinále na majorech si rodák z Hyattsville, který poslední dva ročníky domácího podniku velké čtyřky zakončil právě v osmifinále a dnes si připsal teprve osmý skalp hráčů Top 10 (bilance 8-27), zahraje podruhé v kariéře. Na Australian Open 2019 prohrál právě s Nadalem.

Jeho dalším protivníkem bude Andrej Rubljov (H2H 1-1). Čtyřiadvacetiletý Rus přehrál 6-4 6-4 6-4 Camerona Norrieho a pošesté v kariéře postoupil do čtvrtfinále grandslamů, potřetí v New Yorku, a stejně jako Tiafoe bude bojovat o své premiérové semifinále.

O první grandslamové semifinále svedou souboj mladíci Carlos Alcaraz a Jannik Sinner (h2h 2-2), kteří uspěli v nočních pětisetových bitvách.

19letý Španěl Alcaraz s chorvatským šampionem z roku 2014 Marinem Čiličem přišel o sérii tří zápasů bez ztráty setu, přesto v půl třetí v noci vybojoval po třech hodinách a 56 minutách obhájení loňského výsledku.

20letý Ital Sinner počtvrté v kariéře a z toho podruhé na letošním US Open vyhrál pětisetový zápas. Krátce po půlnoci v New Yorku udolal 6-1 5-7 6-2 4-6 6-3 Ilju Ivašku a zkompletoval sbírku grandslamových čtvrtfinále.



O čtvrtfinálových dvojicích v horní půlce pavouka se rozhodlo už v neděli. O vzájemný semifinálový souboj se utkají Nick Kyrgios s Karenem Chačanovem a Matteo Berrettini s Casperem Ruudem.

Do čtvrtfinále letošního US Open se nedostal žádný bývalý grandslamový šampion. Alcaraz a Ruud se mohou stát světovou jedničkou, pokud postoupí do finále. V případě vzájemného duelu by se do čela posunul vítěz US Open.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 60.100.000 dolarů
pondělní výsledky (5. 9. 2022)
• Dvouhra - osmifinále •
Tiafoe (22-USA) - Nadal (2-Šp.) 6-4 4-6 6-4 6-3
Alcaraz (3-Šp.) - Čilič (15-Chorv.) 6-4 3-6 6-4 4-6 6-3
Rubljov (9) - Norrie (7-Brit.) 6-4 6-4 6-4
Sinner (11-It.) - Ivaška (-) 6-1 5-7 6-2 4-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

261
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tennisfan77
Jinak kdyby někdo sázel, co říkáte dneska na tohle?

Ruud - Berrettini - Ruud
Kyrgios - Khachanov - Under 37.5

Ad 1) Berrettini je marný na returnu a v BH, Ruuda bude těžko brejkovat a Nor je lepší od BL, bude tlačit Itala do BH, ten tam neudělá nic + Ruud lepší pohyb

Ad2) Khachanov měl vyhučet už s Draperem, Kyrgios vyhraje max 3:1, spíše 3:0.

smilesmile
Reagovat
soloo
Som si vedomy aky je Ruud silný a som si vedomy ake nedostatky ma Beretiny najma ten BH ale presto skusim Beretiniho i ked to vidim na Ruuda
Reagovat
Patik
Casper Mateo..to je podľa mňa ťažký zápas na tipovanie..dal by som že tam bude viac ako tri sety..rovnako tak sinner alcaraz...Kyrgios je nepredvídatelný môže vypustiť jeden set len tak zo srandy a další prehrať v tiebreaku..môže to byť vkľude 5 setov.
Reagovat
Tennisfan77
Berrettini dle očekávání bez šance
Reagovat
soloo
tak 3 set kym nedopodaval bol o parnik lepsi a od toho momentu psychika dole
Reagovat
Nola
aj keby dopodaval, zrejme by ten zapas aj tak nevyhral, mal za sebou nekonecny zapas s Fokinou
Reagovat
Patik
hej ale aspoň by som trafil tip že uhrá set.
Reagovat
vojta912
Tak furt lepsi, než se rozloučit na nejsilnějším povrchu s kanárem jako švajcar

Vamos Rafa, GOAT!
Reagovat
Krisboy
smile
Je pravda, že posledníma dvěma Wimbledonama si Roger velmi zkomplikoval, ne-li zničil šanci na GOATství.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Z toho všeho vychází, že GOATem možná už navždy zůstane Rodsmile
Reagovat
Pe3k
Ano Rafa prohrál s Tiafoem, ale pojďme mluvit o Fedexovi smile
Reagovat
Nola
GOATA mas v trenach smile
Reagovat
Pe3k
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
Ochi Watanabe vs.Trongcharoenchaikul Sookton-Eng
Reagovat
brixner
Co to jako je???
smilesmilesmile
Reagovat
Martan1
Asie se sází nejlépe
Reagovat
brixner
No, neřikej mi, že to vyslovíš! To nedam ani já a to sem ňákej lingvista..smilesmile
Reagovat
Krisboy
Kolik by měl Nadal GS titulů, kdyby dodržoval pravidla jako ostatní?

a) 40
b) 3
c) žádný
Reagovat
gigin
Reagovat
soloo
b)
Reagovat
safi1313
co to je zas za výstřik pacienta z Bohnic? Kdyby se dodržovalo pravidlo příspívání pouze lidí s normálním IQ, tak by půlka lidí zdenenapsala ani čárku
Reagovat
Krisboy
Proti tomu nemám námitek smile
Reagovat
Ondrej2280
ako to tu tak citam, zacina sa to tu menit na zoskupenie zhovadilych kreatur, čest teda vynimkam, aby sa vsetci nakomplet zas neurazili, ale taki dementi ako Pe3k a jemu podobni, to je fakt hnus..:)
Reagovat
Pe3k
Už zas neunášíš? Nebo teď když už tě tady každý kdo má funkční mozek v hlavě (ne fandové Nadala) prokouknul, tak voláš o další ban?
Reagovat
Ondrej2280
Nie,na tom urcite trvam,ze si zhovadila kreatura..to bez diskusie:)
Reagovat
Amputace
Já věřím, že v reálu to bude v pohodě týpek, se kterým si jde v pohodě pokecat, ale tady se tak bohužel neprezentuje.
Reagovat
Pe3k
Aha, takže on tady bezdůvodně sprostě nadává, ale problém je ve mě smile O5 a zase sebereflexe v mínusových hodnotách...
Reagovat
Amputace
Ty ses jen do mě včera obul minimálně 5x, takže ten pláč si nechej pro někoho jiného. Navíc já nejsem včerejší, chodím sem přes deset let a jako hovado urážející každého, kdo ti není jen trochu po chuti, ses choval vždycky.
Reagovat
Pe3k
Aha, takže já když se do někoho obuju, je to špatně, jsem zlý, sem hovado a podobné věci, ale když to samé udělá teď třeba trollhand, tak ti to z nějakého důvodu už těch 10 let co jsi tady vůůůbec nevadí...A to jsem neuvedl ten fakt, že nejvíce sprostí jsou tady právě fandové Nadala. Důkaz? Jen se podívej jak začalo tohle vlákno smile
Reagovat
Amputace
S FH jste po sobě šli vzájemně, to je něco úplně jiného. Že vyhodili jeho a tebe ne, je ostuda zdejšího administrátorství. Ondřej se - pravda - snižuje na tvoji úroveň, současně je však třeba dodat, že ono se s tebou často jinak vyjít ani nedá. Kdykoli člověk zkusí normální debatu, diskuzi o něčem, okamžitě začneš urážet. Pak se nemůžeš divit, že tě někdo uráží už apriori.
Reagovat
Pe3k
Máš hlavu zaraženou velice hluboku v prd..i
Urážet mě tady začal bezdůvodně Forehand alias Ondrej a to ti vůbec nevadí a napíšeš mi, že sem to já kdo uráží?
Reagovat
Amputace
Ano, mě například ano. A to - jak jistě pochopíš - mě zajímá jaksi nejvíce.
Reagovat
Pe3k
Ok.
Reagovat
Ondrej2280
Pozri,s takym blbeckom ako je Pe3k sa ani inak neda:) Rafaeoli sa tu na neho snazil nejak vychovne vplyvat,ale hold to v tomto pripade nejde ,takze som zvolil iny typ diskusie s nim:)
Reagovat
Pe3k
Tentokrát ti asi ten ban zařídím já osobně smile
Reagovat
Ondrej2280
Co sa ti stale nelubi? Pozri sa na to ,ake tu pises blbosti a urazky a potom sa divis a places ked ti napisem co si o tebe myslim.:)
Reagovat
Ondrej2280
Nekňuč ako hafanek:)
Reagovat
Pe3k
Nedávno tady amputace nebo Rafaeoli nebo někdo podobně irelevantní psal, že moc pěkně píšeš, tak by mě zajímalo, co oni od tebe vlastně četli. Já vidím jen zlost, urážky, pravopisné chyby a celkový projev ubožáka (z Petržalky smile).
Reagovat
Amputace
Já jsem psal, že pěkně píše FH, že nejsi schopen poznat, že Ondřej a FH nejsou jedna a tatáž osoba, je vážně jen tvůj problém.
Reagovat
Pe3k
Co takhle sz? Nebo to tady budeš taky zveřejňovat jak infantilní Rafaeoli?
Reagovat
Amputace
Toho se vážně bát nemušíš.
Reagovat
Pe3k
Já se toho nebojím, jen se tě narovinu ptám, to je vše...
Reagovat
Amputace
Měl by ses naučit lidi posuzovat podle toho, jací jsou, a nejen na základě nějakých vnějších spojovacích rysů. Podobně jako ty o fanoušcích Nadala uvažují xenofobové o přistěhovalcích, rasisté o černoších či šovinisté o ženách. Já sice fandím Nadalovi, ale mohu tě ubezpečit, že Nadal a celý tenis představuje možná tak 5% důležitosti pro můj život. Že sem občas chodím není ani tak kvůli tomu, abych se něco dozvěděl o tenisu (na tuhle eventualitu jsem zde dávno rezignoval), ale protože mám rád místa, kde je alespoň minimální šance na diskuzi o tématech, která mě zajímají.
Reagovat
Tennisfan77
Mě třeba šílené chybí diskuze o tipech, v ČR prakticky neexistuje, na fórech sázkových kanceláři to nemá smysl.
Reagovat
Amputace
V tomto tady dlouho jel Roger_Federer. Já sice nesázím, ale bylo zajímavé to někdy číst. On patřil určitě k těm rozumnějším z RF tábora, byť nakonec taky hodně hejtil, ale pořád si dokázal držet alespoň jakýs takýs odstup.
Reagovat
Tennisfan77
Tady nikdo není, alespoň nikdo, kdo by nějak racionálně rozebral zápas, je to spíše takové GOAT diskuzní fórum plné popichování a statistik, což je někdy sranda, ale nevydělává to peníze.smile
Reagovat
Amputace
Nelze než souhlasit...
Reagovat
Pe3k
Nechci se ti zase smát, ale jak můžeš říct, že nějaký cizí člověk představuje 5% důležitost pro tvůj život? Podle čeho jsi to vypočítal? 5%? To by odpovídalo tak levé ruce...žij si podle svého, ale ta odpověď musí být vždy 0% pokud nejsi opravdu blázen...
Reagovat
Amputace
Tak nějaký čas jsem sledování sportu a fandění obětoval, takže v tomto smyslu to pět procent bude. Každý normální člověk by nejspíš pochopil, že to myslím v rámci trávení času a zájmů - ne tak ty.
Reagovat
Pe3k
Aha, no já tedy raději napíšu jak to myslím, než abych pak musel hloupě psát, že neumíš "číst mezi řádky" nebo že jsi nechápavý a podobné nesmyslné výmluvy. Já sem sportováním strávil taky hodně času, fandím tolika lidem, že by ti z těch jmen praskla hlava, ale oni všichni mají NULOVOU důležitost pro můj život. smilesmile
Reagovat
Amputace
V pohodě a souhlas. Jen jsi mě špatně pochopil.
Reagovat
safi1313
Jojo pe3k je fakt zakomplexované vemínko :-) to stačí jen ignorovat
Reagovat
Pe3k
Zatím ti to ignorování moc nejde smile
Reagovat
Maisterstich
Rafael Nadal nikdy nevyhrál grandslamový titul poctivou cestou, je to podvodník, dopuje a svým škrábáním v análu vypouští do vzduchu omamné látky.
Reagovat
brixner
Neboj, na Átrt Eši to Amicí vyčuchaj a k soupeři se nedostane ani slabej vodvarsmilesmile
Reagovat
Pe3k
Definuj "poctivou cestu".
Reagovat
safi1313
další zanedbané dítě
Reagovat
Pe3k
https://www.sport.cz/clanek/tenis-us-open-jeste-nejsem-pripraven-hlasi-nadal-spinavy-trik-vini-ho-srbove-3603087
Reagovat
Tennisfan77
Tohle už je za mě přehyp, to, že Nadal zdržuje je holý fakt, který on sám ví nejlépe. Minule se vymlouval na to, že si musí dojít daleko pro ručník, ale ty limity porušoval ještě v dobách, kdy mu ručník přinesli pod nos. Jestli záměrně chtěl Francka rozhodit je hypotéza, hodně hráčů zaběhne prostě na hajzl, akorát u Nadala se to řeší nejvíce.
Reagovat
Pe3k
S tím ručníkem má pravdu, navíc on se potí jako nadopované hovado, takže nehledě na jeho zdržování, jestli někdo potřebuje ručník, tak je to Nadal (a jeho fanssmile).
Reagovat
brixner
No jo, vostatní dou na hajzl, aby třeba narychlo vytlačili trus anebo upravily mejkap nebo brnkly mámě, co zrovna vokopává na zahradě rajčata a v rychlosti pobrečely "Mámo, mě to tady tak sere!" a máma zoufale vodpoví "Tak přileť, dam ti rajče!", někdo si u zrcadla jen bleskově zastínuje proti sobě, někdo si jen vypláchne hubu, protože hmyz, jinej v rychlosti čekne svuj oučet, jako jestli má cenu eště zabojovat...No a někdo se tam de bodnout...
Člověk si nevybere, no.smilesmile
Reagovat
Patik
povedať že potrebuje ručník lebo sa potí je jedna vec..utierať sa ako slimák a potom hodinu ukladať uterák na svoje miesto je vec druhá..samozrejme že nepovie narovinu viete čo nevládzem potrebujem sa vydýchať a rozhodiť trošku súperov rytmus..do toho ešte občas zdvihne ruku že nieje pripravený..cielené zdržovanie a OCD rituály to je skrátka zlá kombinácia..
Reagovat
brixner
Čistému vše čisté...nikdo nejsme akorát...
Janda už to měl vonehdá prokouknutý...smile

Je ale fakt, že určitá pravidla by ani neměla vznikat, protože se stejně nenajde síla je vymáhatsmile
Reagovat
NoletheBest
Kdo není slepej, tak to vidí a ví od nepaměti. Je tam toho daleko víc. John McEnroe na to upozornil nedávno co Nadalovi na kurtu projde a nejen on. Včerejší 8,5 min. toilet break po 1. setu, to překonalo Cypa o 3 min. a jakej z toho byl tehdy poprask. Jak se Nadal včera snažil dostat do Frantovi hlavy, to bylo opět k neuvěření. Franta byl včera odolnej jako jeden z mála smile
Reagovat
soloo
smilesmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
byl pryč fakt dlouho, Courier říkal, že ho měl umpire penalizovat, protože se prý nenechal ošetřovat, jen se byl převléknout.

někde na mě vylezlo, že mu návrat na kurt trval tak dlouho, protože se hodně potí a musel si měnit potítka nebo něco takovýho, ale nezkoumal jsem to.
Reagovat
Tennisfan77
Oukej, za jak dlouho se hráč převleče? 2 minuty? Možná 3? Shodí triko, kraťasy, ponožky, boty, obuje se zpět, potítka nahodí na kurtu.

Skoro devět minut je masakr, by mě zajímalo, zda by odešel i kdyby set vyhrál - spíše ne.
Reagovat
soloo
Dr Fuentes musel zdvojnasobit dávky
Reagovat
Ondrej2280
tak ja osobne by som v mokrych hadroch nehral, ani keby som vyhraval 6:0 6:0, tam nejde len o to, ze niekoho mozes vyviest z tempa..)
Reagovat
NoletheBest
Tak ještě raz, pravidla platí pro všechny hráče stejně, pokud je hráč překročí pak je penalizován. Nyní platí 3 minuty a ty byly překročeny o 5,5 min. To, že bys nehrál v mokrých to ti nikdo nebere.
Reagovat
Pe3k
To jako myslíš, že jeho zajímá něco jako "pravidla"? To by nebyl fanda Nadala...smile
Reagovat
NoletheBest
nj. jeho fanda, to je skoro jako s učitelkama smile
Reagovat
Ondrej2280
ake pravidla tu riesis ? Reagoval som na Tennisfan77, ked sa pytal sam seba:), ze ci by isiel nadal dole z kurtu aj keby vyhraval, tak zas neplet dokopy dve rozne veci..
Reagovat
NoletheBest
Tak řešíme pravidlo možnosti využít přestávku po skončení setu, a to jsem napsal jaké nyní je. Osobní preferenci jsem ale nehodnotil.
Reagovat
brixner
No jo, vzpomínám, jak se onehdá Jankovičová převlíkala přímo na kurtu a co? No šlo to, přece..smile
Reagovat
Pe3k
Tak než Nadal udělá všechny ty svoje řiťuály, omlouvám se, rituály, tak uplyne spousta času...Normální člověk se převleče rychle, když chce, což Rafael očividně nechtěl.
Reagovat
brixner
Trochu to zjednoduším - mám ho rád čím dál míň anebo nerad čím dál víc! Už ani nepamatuju, kdy jsem viděl jeho celý zápas...Elegán ani trhač triček by tohle prostě neudělali a přitom vliv by na to měli veliký, ale neudělají to. Dá se na něj jakž takž koukat jen při tiskovce, kdy se zvedlým levým obočím něčemu nerozumí. Jinak zž fakt ne!smilesmile
Reagovat
annah
Já na jeho zápasy taky nekoukám, maximálně tu a tam nahlédnu z jiného zápasu. Jeho rituály jsou opravdu hodně nepříjemné, to se fakt nedá - skoro jako ječení Sabalenky nebo Halepky. Ale v soukromí to musí být fajn chlápek.
Reagovat
gigin
Jestli s ním tam byl Pico, tak to leccos vysvětluje.
Reagovat
Stan_Borowitz
Knečně zásah do čokoládového!
Reagovat
gigin
Jako určitě to tak bylo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Komentátor právě myslím podotknul: "podívej, dyť on se ani nepřevlíknul." Opakovaně říkali, že to není fér a přesně špatný příklad pro mladé hráče. Mělo přijít napomenutí. Bernandes, ten už proti Nadalovi neřekne slovo...
Vůbec nerozumím tomu, proč si rovnou nevzal ten MTO.smile
Reagovat
NoletheBest
Jj, pocení byl jeho důvod, to by jinému hráči neprošlo.
Reagovat
George_Renel
Prdeláč byl lepší celý zápas a zaslouženě vyhrál.
Nadal mi připadal jako ve snách a kdoví zda si nevzpomněl na jméno Lukáš Rosol.smile
Reagovat
Petr_Fisk
Možná měl v sobě něco na bolest. Je málo pravděpodobné, že by se mu tak velká trhlina v břišním svalu tak rychle zahojila.
Reagovat
peRFect
Spánek mě bohužel přemohl, ale viděl jsem téměř celé 4 sety a ten zápas měl fakt parametry.
Oba hráli dobře, ale Francis o level výše. Je fakt znát, že když se hráč nebojí a riskuje (a samozřejmě mu to tam padá), tak je možné vše. Francis si pro výhru šel a zaslouženě ji má. Snad na něj nepadne stín jako na další hráče, kteří po senzačním vyřazení kohokoliv z BIG3 v dalším kole GS jednoznačně vyletí.
Reagovat
paddy
Outsider má vždy výhodu, že může hrát na riziko a nemá, co ztratit.

Příští zápas bude vypadat jinak
Reagovat
Tomas_Smid_fan
na riziko můžeš hrát pár míčů, ale určitě ne 4setysmile
Reagovat
Ondrej2280
na riziko mozes hrat cely zapas, otazkou ale je kolko lopt tymto stylom vyhras:) Tiafoe vcera triafal niektore lopty naozaj paradne, takze mu to padlo, problem s tymto stylom hry je, ze 1x zapas ti to padne a 5x zapasov nie:)
Reagovat
safi1313
Takové smetiště odpadu co sem zase nalezlo :D tenisfan, pe3k apod :D.. Rafa má bilanci 21:1 letos na Grandslamech , příští týden bude světová jednička, ale tady se hejtuje jak kdyby vám Rafa ukradl hračky :D..

Nezaujatě - tiafoe odehrál životní zápas, Rafa o malinko víc chyb než je u něho zvykem a o něco horší pohyb po kurtu. I když hra na max riziko bomby k čarám proste Tiafoemu vycházely a tam se moc s tím nedalo dělat. Podání od Rafy také nebylo nijak nebezpečné, takže více faktorů se sešlo ale američan byl prostě lepší..

Letos toho Nadal vyhrál dost, každý by měl smeknout kloubouk za letošní sezónu a ne tu začít povykovat, jak když v léčebně dojdou prášky. Ale pokud mají zdejší pacienti potřebu se projevovat , tak si to můžete užívat :-) Rafa prohrál na konci sezóny první grandslamový zápas - dejte si ohňostroj :-)
Reagovat
Ondrej2280
smile
Reagovat
Tennisfan77
Nenastoupil do Wimbledonu, čili prohrál dvakrát.

To je takový standard asi jako ze vyhrát Montreal a Toronto = obhajeny hardovy titul
Reagovat
dako
Ale ono je to takto aj oficiálne, že sa to neberie za prehru, a tú prehru nemá ani v oficiálnych štatistikách. Takže toto nie je len výmysel Rafa fans.
Reagovat
turista
Ano. Odstoupení před zápasem není porážka. Kdyby odehrál pár míčů a skrečoval tak by to porážka byla.
Reagovat
Ondrej2280
to mas uplne jedno, ma zo 4 GS bilanciu:

vitaz AO
vitaz FO
SF-Wimbledon
4R-US open

36 ročny player, o takom vysledku mozu ostatni hraci len snivat:)
Reagovat
Pe3k
Jakože ostatní hráči sní o tom, že vypadnou ve 4 kole? smile smile
Reagovat
woody
No asi by jim to nevadilo, kdyby předtím ve stejném roce vyhráli 2GSsmile
Reagovat
Pe3k
čo bolo, to bolo smile
Reagovat
Tennisfan77
My to pamatujeme, jsme v klidu.

Jeden 36 ročný player dal AO17 kde porazil Nadala ve finále, Wimbledon bez ztráty setu jo a ještě Sunshine Double - 2x přes Nadala a Šanghaj taky přes Nadala.
Reagovat
peRFect
To byl bláznivý rok!
Reagovat
safi1313
Nenastoupil do Wimbledonu čili prohrál :)) to je presne aspoň vidět jaký intelekt a myšlenkový pochod mají hejtri jako ty :)
Reagovat
Tennisfan77
Hele ve Wimbledonu měl vůbec štěstí, že se Fritz labilně vyházel, prohrál by už v QF a měl prohrát v QF, pak to prostě skrečoval, protože by prohrál, což nechtěl. Stejně jako v IW 2017, tam taky SF skrečoval - protože by prohrál
Reagovat
Ondrej2280
ty vole, koho zaujima IW 2017 ?:)...ked vies, ze nie si OK na to aby si mohol zapas vyhrat, tak do neho logicky nenastupis, ak sa zranis pocas zapasu, nejakym sposobom to este mozes vyhrat( super sa poserie, alebo sa zrani tiez ..) ale pokial uz v rozcvicke vies, ze to nepojde, tak tam proste nelezies...co je na tom divne ? Pokial teda robis nejaky sport, tak tomu asi rozumies, ci?
Reagovat
Tennisfan77
Ano, ale nenastoupis, čili prakticky prohrajes. Říkat, ze Nadal s tiafoem prohrál jediný GS zapas roku je proste lejno, z Wimbledonu odstoupil = nevyhrál = prohrál.
Reagovat
Ondrej2280
a niekde som pisal, ze prehral len 1 GS zapas Nadal v tomto roku ?:)nenastupenie ratam ako prehru, to je normalny skreč
Reagovat
safi1313
opakuj tu věc furt dokola a ztrapňuj se dál :D... já nenastoupil do Wimbledonu taky a nevidím že mám ve statistikách prohru z Wimbledonu :-))))
Reagovat
Tennisfan77
Není třeba se ztrapňovat - odstoupení, prohra, jednoduché. smile
Reagovat
safi1313
ty si kus blba :D
Reagovat
Tennisfan77
Sranda je, že jsem měl Nadala na titul vsazeného a v SF mi přišel krásný KO tiket smile

Říkám podpoře - Von neprohrál, vodstoupil.

A voni - Skreč - KO, hezký den a posíláme klíčenku smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
kapesníček?smile

A už víš, co dělal Nadal v té šatně? Smskoval si s týmem, něco si píchal nebo tam jen poskakoval a nechal Františka stydnout na kurtu?smile
Reagovat
safi1313
To je presne názor tech pacientů :)) díky za potvrzení :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
trpíš schizofrenií nebo jen neozumíš psanému textu?
Reagovat
safi1313
nauč se alespoň psát když už v hlavě nic nemáš :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
gratuluji, právě ses připojil k Ondrejovixxx, a tak se už žádné mojí reakce nedočkášsmile
Ale nezoufej, TP je momentálně v takovém stavu, že máš velkou šanci, že ti na ty tvoje nesmysly někdo odpoví. Hodně štěstísmile
Reagovat
safi1313
to jsem rád, hlavně že to nebudeš ty :D
Reagovat
Pe3k
Tak ses nám safi1313 pěkně vybrečel smile
Reagovat
safi1313
Me je do breku z vemen jako ses ty :)) s Rafovou sezónu musí být spokojen každý ;-)
Reagovat
Pe3k
Tak alespoň, že to přiznáš, že je ti do breku smile
Reagovat
dako
Už dlho som nevidel takýto dominantný výkon proti Nadalovi na GS (okrem Djokovica). Tiafoe zahral takmer bez chyby, respektíve ich nerobil viac v jednom časovom úseku zápasu. Pretlačil Rafu v agresívnych výmenách od BL, niektoré údery zahral fakt úžasne a bolo vidieť aj na Rafovi, že tomu niekedy až nechápe. Naviac si veľmi dobre pomáhal servisom. Čakal som celý zápas, kedy začne robiť chyby, kedy sa psychicky zlomí, kedy mu dojde šťava, ale on šľapal v podstate celý zápas vo vysokom tempe. Šanca prišla ešte vo 4. sete, kedy Tiafoe mal menší útlm, no vzápätí vytiahol na BP alebo BB výborné údery. To nakoniec aj Rafu položilo a po brejku na 4:3 už nemal psychicky na to, aby zápas otočil.
Sú zápasy, po ktorých som smutný, sklamaný, pozerám len tak do steny. No tento to nie je. Rafa herne nesklamal, hral vysoký šťandard (až na tie DF v niektorých dôležitých momentoch), no Tiafoe dokázal zahrať niečo naviac a neposral sa z toho. Bola to vynikajúca bitka od BL.
Rafa nemá byť prečo sklamaný, vracal sa po ťažšom zranení, nik nevie ako mohol trénovať a ako bol na tom fyzicky, no hlavne na servise boli vidieť určité nedostatky.
Snáď je v rámci možností zdravý a zbytok sezóny nezabalí a zabojuje o N1 + možno nejaký titul.
Vamooos!!!
Reagovat
Tennisfan77
Pěkný a střídmý názor, Rafa neměl nahráno, neměl v sobě tu bojovnost, nestíhal a do toho fakt výborný Tiafoe, nevíme, jak je na tom zdravotně + co Xisca v nemocnici, hrál dobře, nemá se za co stydět.

Co se týče dalšího průběhu sezóny, netuším kde bude hrát, je tady LC, Šanghaj se nehraje, pochybuji, že bude hrát nějakou pětistovku ve Vídni, nebo Basileji, v Bercy za mě nemá šanci proti skupině NextGen a navíc tam bude Djokovič a možná i Zverev, TM otázka, zda bude vůbec hrát, spíše si myslím, že to letos skrečne.
Reagovat
dako
Áno, aj tá bojovnosť z Rafovej strany nebola taká, na akú sme zvyknutí. Prišlo mi, že v niektorých momentoch bol až otrávený z toho, aké údery a výmeny dokázal Tiafoe zahrať. Za celý zápas nepustil Rafu do toho jeho klasického laufu. Vždy, keď už vyzeralo, že Rafa chytil nejakú vlnu výborných úderov a Tiafoe by sa mohol trocha zložiť, tak prišli naopak 2 - 3 skvelé výmeny od američana. A to podľa aj Rafu nakoniec položilo + slabšia príprava a nerozohranosť samozrejme.

Je pravda, že čo sa týka turnajov a plánovania sezóny, tak toho veľa na výber už nie je. Záleží, aký postoj má Rafa k N1 a ako je na zdravotne. Ten program už nie je taký, aby ho to malo nejak fyzicky zničiť, navyše na USO odohral len 4 zápasy, takže by mohol byť ok. Uvidíme.
Reagovat
Tennisfan77
Na výběr je, ale oproti Wimbledonu, antuce, nebo USO má Nadal ode dneška do konce roku před sebou své nejhorší kariérní období, kde prakticky nikdy nic nevyhrál, ne prakticky, ale fakticky.

Čili je otázkou, zda to bude zkoušet ve 36ti, když to nefungovalo ve 26ti.
Reagovat
dako
To je pravda, práve preto záleží na tom, či má v hlave N1. Ak áno, tak do toho pôjde, ak nie, tak podľa mňa skúsi aspoň Paríž a TM, keď bude v pohode po fyzickej stránke. Každopádne to nevidím na úplne skončenie sezóny.
Reagovat
turista
Teď je ale řada na Novaku Djokovičovi i kdyby mělo jít o nějaký menší titul. Nenechali ho hrát na polovině turnajů tak si to bude chtít vynahradit a zůstat v první desítce. Nadal má splněno a nemá se za co stydět. Polovinu letošních GS shrábl. U něj je teď na řadě první děťátko.
Reagovat
Tennisfan77
Tak teďka to srovná doma, zraněný není - nebo to alespoň ještě neřekl, regulérně prohrál - což se prostě stává.

Jak se postaví ke zbytku sezóny je věc druhá. Podle mého názoru toho už moc hrát nebude, speciálně pokud čekají prcka.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No právě, kdyby byl s Xiscou v nemocnici, udělal by líp.
Reagovat
Tennisfan77
Potřebuji vybrat do soutěže na tipáči někoho do fantasy.

Kyrgiose si chci nechat, Alcaraze taky, Ruuda nemůžu už poslat, čili Rublev/Tiafoe - nějaký tip?

Protože to je fakt coin flip ten zápas. smile
Reagovat
Ereinion
já tam mám Berretiniho, ale to je taky coin flip víceméně smile
Reagovat
Tennisfan77
To já si právě myslím, že vyhraje Ruud, Berrettini mě nějak nezaujal, s Murraym hrál fakt tragicky zejména na BB, s Fokinou zase padesát chyb. Nevěřím mu vůbec ze čtvrtfinalistů.
Reagovat
Ereinion
těžko říct no, bude to podle mě vyrovnaný zápas jak ten druhej, přičemž Ruuda už mám taky vypotřebovanýho
Reagovat
Tomas_Smid_fan
z Mattea se stal bohužel one-trick pony. Je to škoda. I moje mladá, která na tenis jen sem tam koukne, když koukám já, řekla, že hraje hrozně stereotypně a má recht. Hlavně nijak nezlepšil hru z BH strany a málem ho na to dostala i Fokyna.
Reagovat
paddy
Rublev smile
Reagovat
Pe3k
Na US open změnili povrch a Rafa najedou nemá na hráče top 30 (jasnej GOAT smile). Končí ve 4. kole s bilancí 10:5 na sety a to byl v problémech už s Foginim (zase).
Mojí nejdražší přátelé (fandové Nadala) se včera nejprve dozvěděli o tom, jak Nadal nebyl schopen za celou kariéru vyhrát silně obsazený gs (za to opanoval ty nejslabší) a pak hned Džafa vypadl s Tiafoem, kterého si měl původně namazat na chleba smile Tuž dobrá práce Františku.
Včera jsem tu dal tabulku stats a následovalo asi 100 zuřivých a ubrečených komentářů od fandů Rafy (Rafadementoelimu se kouřilo od klávesnice a z té jeho duté hlavy). Takže jedna nevinná tabulka a jaké reakce se dočkala, ale jakmile Nadal vypadnul z posledního gs tohoto roku, tak ticho po pěšině (všichni zalezli z5 do kanálů?). A oni se zas budou potom divit, že z nich má každý srandu a nebere je vážně...
Reagovat
Krisboy
Je legrační, že Rafaeoli25 má (nejen) pod článkem o Kyrgiosovi asi tisíc příspěvků a pod článkem řiťošťourala, kterýmu údajně fandí, nic. Nestalo se mu něco?
Reagovat
Pe3k
smilesmile
Reagovat
dappe
Jak pod tím článkem psal, vyšlo mu 15 zápasů v osmifinále v kurzu 130, ale místo za 10 tisíc, to dal jen za tisíc :/ Asi se z toho bude chvíli dostávat.
Reagovat
Krisboy
Tak jestli dal za deset litrů řiťošťourala tak mu to nezávidím.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Musí ze všech statistik vymazat 23.GS a pak to vydýchat.
Reagovat
Tennisfan77
Nějaký rozumný rozbor a vyjádření skalních Nadal fans, nebo příjdete zase až na French Open?

Kdyby Rafa vyhrál, jste tu od 6:00. smile
Reagovat
soloo
vyckaju na French open a budu se bít do prs jaky Nadal je Goat najlepsi na svete
Reagovat
Pe3k
smile smile smile
Reagovat
Tennisfan77
To je zásadní faktor, protože kdyby prohrál Federer, nebo Djokovič, minimálně několik jeho fans tady budou psát alespoň čičoviny o věku, špatném dni, velkém horku atd.

Ale když prohraje Nadal, nepřijde nikdo. Což je při nejmenším trapný, právě skalní fanoušek by měl objektivně zhodnotit zápas, byť jeho kůň nevyhrál, což je za mě zásadní rozdíl mezi fanouškem a fanatikem.
Reagovat
woody
Však máš pár hodin po zápase, ne každý má čas se hned vyjadřovat a ještě všední den.
Reagovat
Tennisfan77
Kdyby prohrál Federer s Djokovičem jsou tady od pěti rána, tomu věř.
Reagovat
soloo
zalezli do der jak ninja korytnačky smile
Reagovat
Pe3k
Krom jiného je vtipné sledovat jak se chovají jako stádo (stádo tupých ovcí asi). Prohraje Djokovic nebo Federer vylezou všichni z děr, dorazí i dost staré nicky jako Matti nebo tito a budou tady strašit až do rána a ještě týdny po tom...To když vyletí Nadal, tak zase svorně jako krysy odchází společně do kanálu. Žáden individuální postoj, žáden originální názor jen ovce opakující stále ty stejné mantry. To fanoušci Federera se po prohraném finále Wimbledonu 2019 (a že to byla těžká prohra, asi nejtěžší) v pohodě bavili pod článkem jako normální lidi (pravý opak fandů Nadala).
Reagovat
Martan1
Hele já jsem třeba fanda Nadala a už jsem napsal 2 příspěvky
Reagovat
Pe3k
smilesmile
Reagovat
Ondrej2280
Moj rozbor si uz cital, takze vsetko podstatne uz vies:)
Reagovat
Newcombe
Super výsledek.
Reagovat
peggy
Doufám, že ten amik vypadne. Nadalovi nevichazelo nic,zdálo se mne,že byl i rozhozeny.chapu starost děcko a manželku.
Reagovat
Tennisfan77
Kdyby byl rozhozený, dělá hodně chyb, mě hlavně první čtyři sety připadalo, že Nadal hraje naopak velmi dobře, bohužel Tiafoe byl lepší, neposral se a Nadala trestal.

Oba dva mají pozitivní bilanci W/UE, čili ani dle statistik nikdo nijak tragicky nehrál, čtvrtý set jsem neviděl.
Reagovat
Pe3k
V tom děcku (které nemá) to určitě bude peggy, jako obvykle si to rozlouskla, jako obvykle si tomu všemu přišla na kloub smile
Reagovat
annah
A teď koukam, že Cilic se zvedl a trápí Alcace. To jsou věci.
Asi mu běží pred očima vyhra z roku 2014. Chudáci- hrát ve dvě v noci.
Reagovat
paddy
Berou za to milióny a většinou je to baví

Horší je brát 30 tisíc a vstávat v noci treba do pekárny
Reagovat
vavrinec
"Ti umělci, kteří to podepsali. Žádnej z nás nebere takový platy, prostě, jako berou oni. Dostávám jednou ročně výpis ... seznam těch umělců, kteří berou nad těch sto tisíc korun. No tak řekněme paní Zagorová, je to milá holka, všechno... ale ona už tři roky po sobě bere šest set tisíc každý rok. A další ne 600, milion, dva miliony berou. Jandové a jiní každý rok. Ti náhodou neprotestovali"
Reagovat
Kozoroh
Zagorka smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
turista
No ale komáři umělcům kromě Kubišové nijak zásadně neubližovali. Pouze je kasírovali víc než je zdrávo. Cestovat a vystupovat na tzv.západě mohli.
Reagovat
vavrinec
Ale pane turisto. Chápu, že každý máme právo na svůj "alternativní" názor, ale takhle ošklivě by se lhát nemělo.
Reagovat
turista
Tak nucení k podpisu anticharty, nucený verbuňk do STB, nějaká vystoupení v SSSR či Bulharsku to byly povinné úlitby vládnoucí moci. Nemohu posoudit jak to ty lidi duševně bolelo, protože jako bezvýznamný nestraník jsem devizový příslib nikdy nedostal a za kopečky jsem se poprvé podíval až v červnu 1990.
Reagovat
Ondrej2280
Nadal na takyto zapas nebol fyzicky dostatocne pripraveny, jeden pripravny match pred turnajom ako je GS je malo na to, aby bolo realne hrat o vitazstvo, skusil to, bohuzial nevyslo..:) Tiafoe hral dobre, agresivne, riskoval, takze vo finale vyhral vcelku zasluzene, uvidi sa ako mu vydrzi level hry v dalsich kolach. A co sa tyka tenisportalu, je zaujimave sledovat kolko hlupakov ma potrebu vyjadrovat sa ku sportu, ktory nikdy nerobili a pisu take blbiny, ze to je tazko komentovat, vlastne je to zbytocne komentovat :)
Reagovat
paddy
Hráč po vyřazení favorita často končívá v dalším kole smile
Po životním zápase se obvykle vrací do starých kolejí
Reagovat
Pe3k
Tak to tady nekomentuj, už nikdy smile smile smile
Reagovat
Ondrej2280
Blba ako ty, este okomentuj:)
Reagovat
Pe3k
Kapesníček?
Reagovat
Ondrej2280
ty si ale pič..s:) aspon citaj ake kravoviny pises...
Reagovat
Pe3k
Já sice vím, že jsi na dně, ale kroť se ať zas nedostaneš ban a nemusíš zase adminovi vypisovat jak je "nespravedlivý" smile smile
Reagovat
annah
Řečeno v nadsazce: spravedlnost zvítězila. Když nemohl hrát Rafuv největší soupeř, ač připraven a zdráv, je dobře, že Rafa nemůže te situace využít k zisku dalšího GS. Franta teda překvapil. Doufám že smazne i Rubla.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
baba
Vždyť to bylo jasný, konečně trochu lepší soupeř / ne ti L a LL či vysloužilý partyzán Richard a je hotovo!!!!!Ač Nadala obdivuji za to, co dokázal dříve a jak maká, poslední tituly už neměl mít....takže Jupííí
Reagovat
turista
Přinejmenším titul z RG 2022 byl kontroverzní pod injekcemi analgetik. Nairo Quintana byl za to, že jel dvě etapy pod silnými analgetiky vyškrtnut z výsledků letošní TdF i když na letošní Vueltě už jet může.
Reagovat
vavrinec
Jednak asi záleží na tom, o jaká analgetika se jedná, ne všechna mají vliv na motoriku a rovnováhu, a pak, na kurtu může hráč maximálně upadnout a udělat si bouli. Ovšem na kole, když někam vletí v 60 km rychlosti to taky nemusí přežít. Proto jsou v tomto v cyklistice určitě přísnější zákazy.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
Kozoroh
Jsem samozřejmě nadšen z toho, že Rafa prohrál smile, myslím, že Rafovi na USO už pšenka nepokvete, když tam předloni změnili typ tvrdého povrchu z DecoTurfu na Laykold, tak jsem věděl, že to je pro Rafu špatná zpráva,
nový povrch je rychlejší a s nižšími odskoky, což Rafovi komplikuje tvorbu topspinových úderů, musí víc do kolen, čili je pro soupeře hratelnější. Viděl jsem set a půl (zbytek dokoukám) , Tiafoe hrál natvrdo ploché údery a Laykold jeho taktiku odměňoval ziskem bodů.
Reagovat
NoletheBest
Souhlas, zejména nižší odskok Frantovi dost pomohl. Nadal byl všady trochu pozdě. Ale jako vždy si zaběhal nadstandardně smile
Reagovat
paddy
Člověk, který všude hledá hatery, je nadšen smile smile
Reagovat
Ereinion
jo ten povrch hrál velkou roli, hodně to bylo vidět při Francisových bekhendech do Nadalova FH
Reagovat
soloo
tak to hovorme si vždy, pretože toto je u Nadala zasadna vec, cim pomalejsi povrch tym vacsia sanca superovi znemožniť hru, French open to je rybnik kde plave iba Nadal pretože ten povrch je antitenisovy a vsetci z neho robia poloboha
Reagovat
Martan1
Já to viděl celý a rozhodovalo to že Rafa dlouho nevěděl jak prolomit Francisovi podání , když už to vypadalo tak si Franc pomohl esem, kterých měl hodně za zápas. Na druhou stranu Rafovo podání jako vždycky slabej průměr, takže se Francis ani nemohl upravit. Rafael byl pak čím dál víc nervózní a to vygradovalo ve čtvrtým setu. Západ byl super až na ten čtvrtej set z pohledu mého jako jeho fandy.
Reagovat
Martan1
Upravit - unavit
Reagovat
Tennisfan77
Co Nadal tvl dělal v tom čtvrtém setu?

1:3 na 6:3? Měl vypito?

Jinak Francek výborný výkon, viděl jsem to do stavu 2:1 a to byl luxus. Čekal jsem, ze Nadala muže potahat, zejména doma.
Reagovat
Marduch
Povedená predikce, pro Amíky je domácí prostředí asi fakt povoleny funkcni doping.
Reagovat
Marduch
Ale stejně překvapení jako prase, na 3 sety na GS a v zaveru se z toho nepokakat.
Reagovat
Tennisfan77
Jako prase je pro mě asi přehnaný výrok, nicméně to, že v klidu dopodává dva sety a pak to otočí ve čtvrtém ze stavu 1:3, to už je zajímavé.
Reagovat
Ereinion
měl tam několik DF, ale jinak nehrál tak špatně...ale jak říkal Kozoroh, povrch vyhovoval jednoznačně víc Tiafoeovi, kterej hrál hodně dobře...trošku mě to připadlo jako Nadal na Turnaji mistrů
Reagovat
Tennisfan77
No jo no, přesně proto nemá žádné tituly z Bercy, TM, Miami. Když nemá čas na úder, má problém.
Reagovat
Ereinion
plus nižší odskok, ten jeho FH dost degraduje
Reagovat
Krisboy
Já jsem to nedokoukal, ale Franta hrál skvěle, naprosto zasloužený postup. Vamos Frances! smile
Reagovat
peek
Hlavním důvodem jsou malé trenky. tentokrát ještě menší než obvykle: musel si je tahat nejen zezadu ale i zepředu. smile
Reagovat
Pe3k
no fuj
Reagovat
bIbec
prosím.
Reagovat
bIbec
tatalka, kešup?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Hot saucesmile
Reagovat
turista
Španělsko nemusí smutnit. Mají tam Alcaraze, který Nadala v dohledné době plně nahradí.
Reagovat
Ereinion
Čekal jsem, že vypadne až v SF s Alcarazem, ale proč ne smile
Reagovat
Maisterstich
Já čekal, že už budeš v tuhle dobu spát.
Reagovat
Maisterstich
Problémem je, že Nadal neumí tenis. A to je pak těžký, když hraje tenisový zápas a má ho vyhrát. Jo kdyby hráli v tom, kdo si nejlépe zarazí trenky do ritky, tam by neměl soupeře.
Reagovat
farr
smilesmilesmile Neumí neumí no lol.
Reagovat
mahycek
Na čísle 22 GS už Nadal navždy zůstane. Což je
fantastická bilancesmilesmilesmile
Reagovat
Maisterstich
Vezmou mu je, dopuje, je to podvodník
Reagovat
turista
Nic mu vzít nemůžou. Těch 22 GS si zasloužil a vybojoval.
Reagovat
Maisterstich
Těch 22 GS si vyšňupal a vypíchal injekcema, brzy se to celé odhalí. Stejně tak přijde odhalení i u Federera, který se chystá v 60ti vyhrát turnaj v Basileji a ukončit kariéru.
Reagovat
turista
Nejkontroverznější GS titul Nadala je Paříž 2022. Bez injekcí by nevyhrál ani první kolo. Ale vybojoval to se souhlasem WADA.
Reagovat
Stan_Borowitz
Něco podobného by ještě prošlo (možná) jen Federerovi, i když na FO asi ani jemu ne. Nikdy nikomu jinému, ani Djokovičovi.

Pododně Serena a její "terapeutické výjimky".
Reagovat
Pe3k
hnus velebnosti jdu blejt
Reagovat
Nola
smile skvele zhodnotene ako to dnes funguje
Reagovat
soloo
Novakov jediný súper je vláda USA a vláda austrálie
Reagovat
GaelM
Je dobře, že US Open nevyhrál. Už takhle "virus" ovlivnil boj o GOAT pozici až moc. Snad aspoň Austrálie dostane rozum a bude to zase jakž takž regulérní.
Reagovat
brixner
Ale to tam musej pustit Novaka!!!
Reagovat
soloo
smilesmile
Reagovat
Roman47
Obávám se, že nedostane. Myslím, že za vyhoštění je 3 roky zákaz vstupu, a to si vláda Austrálie pod záminkou "podívejte, jak jsme spravedliví" nenechá ujít.
Reagovat
turista
Vláda se tam změnila a Novak Djokovič jim přináší spoustu peněz. Pustí ho tam.
Reagovat
brixner
Jestli máš pravdu, pošlu ti z práce mraženou rybu!!!smile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
někde na Twitteru proběhla zpráva od jednoho španělskýho velmi seriózního novináře, že už bylo prý předběžně schváleno, že Djokovič do Austrálie bude moct.
Reagovat
brixner
Ty Ondro, jestli máš pravdu...Jestli se to Novak dozví včas, myslím, že tam na kurtu všechny sežere zaživa!!!
Reagovat
Kozoroh
Australský premiér Albanese je v této věci v úzkém kontaktu s Tileym, šéfem TA. Současná administrativa chápe, že vízová kontroverze poškodila reputaci Austrálie ve světě, takže zrušením banu se vlastně vymezí vůči předchozí vládě. smile
Reagovat
Roman47
Kéž by!
Reagovat
Patik
Nemám strach ze ho vláda nabuduci rok odpiska.. Mam strach ze ho odpiskaju ľudia na štadióne.
Reagovat
turista
Celou kariéru hraje tenis s nepřízní publika až na vyjímky. To ho nepoloží.
Reagovat
brixner
Vlastně jo...Tohle je pravda a asi proto je tak silnej!
Reagovat
Patik
Toto bude intenzívnejšie než za normálnych okolností.
Reagovat
turista
Neuvěřitelné! Našel se hrdina, který porazil Nadala a zachránil Djokovičovu pozici, kterému politici brání celou sezónu hrát turnaje. Když je Tiafoe tak dobrý že porazil Nadala tak ať si to rozdá s Kyrgiosem o titul.
Reagovat
brixner
Na tom něco bude...Ale přál bych spíš Nickovi!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Neuvěřitelné úderysmilesmile
A za tu šatnu po prvním setu si to zasloužil víc než jindy. Ještě mu do podání zavírali střechu - nepochopitelné...
Nevím, třeba se kromě čelenky a vítězství nad Nadalem na USO Blakeovi ještě něčím podobá.
A kam se Rafa hrabe na Jokera v chování k soupeři po prohraném zápase. Dneska mi k němu zmizel veškerý lidský respekt. Hráč ok, ale chování děs, z debaty o goatovi se vyoutoval. Ona teda debata o goatovi stejně asi neslavně skončila...
František až na pár nepochopitelných zkratů odehrál úžasný zápas. smile
Reagovat
brixner
Bez rozboru - Blake hrál parádním stylem!!!
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
soloo
podani ruk uz som radši nekoukaľ smile
Reagovat
farr
Co udělal špatně Nadal směrem k soupeři po prohře? Zápas jsem neviděl sleduji holky, ale MM sem viděl a žádný excess neproběhl, zamával i divákům při odchodu co jako měl jinýho dělat? radovat se lol , jako zase trochu soudnosti...
Reagovat
Amputace
Taky nevím, co myslí...
Reagovat
Patik
Urobil to čo každý porazený zvykne urobiť..rozlúčiť sa pokiaľ možno co najrychlejsie a so sklonenou hlavou odísť do šatne.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Každýho věc, ale já ho srovnal s Jokerem, takže tam je to bez debat...smile
Reagovat
Patik
Co sa týka tej satne po prvom prehratom sete bolo to dohodnuté s rozhodcom alebo len tak porušil časový limit..? Lebo warning nedostal.
Reagovat
farr
Já teda nevim, co tam zas kdo hledá za iluminátský konspirace, Nadal se prostě Simply po prvním setu nehorázně zesral aj Franta se mu tlemil ne ze je na hajzlu už skoro 10 minutsmilesmile. To je realita, když musíš musíš. Druhej set ještě uklohnil s pověstným Nadal štěstím v tom závěrečném setu, zbytek už tahal furt za kratší provaz. Na konci se poplácali a Rafan utek SAD do kabin toť vše. Nevim jako jak se měl zachovat jinak líbat soupeřovi nohy nebo wtf. Novak a jeho kyselý ironický ksichty po prohrách taky nejsou kolikrát žádná velká přehršel respektu letos na FO utek z kurtu vyloženě jak zbabělec.( Já bych teda rozmlatil tu WADA sekci tam když je jasný že soupeř je nasypanej až po uši injekcema a oni mu tam ještě všichni tleskaj jakej je to obdivuhodnej nadliskeh superman) Je to všechno nutný brát s rezervou člověk je v emocích těsně po prohře, ego je nasraný. Já je chápu že neskáčou 3 metry vysoko radostí.
Reagovat
Pe3k
Je pravda, že po prohře se z Big 3 nejlépe chová Djokovic a nejhůře Nadal, ten je známej sore loser smile Fedex jak kdy.
Reagovat
farr
Jo to asi jo, Nadal je takovej ublíženej vždycky a teda zírám, že nevytáhl zatím žádný bebíčko, aby moh ospravedlnit, že ho Franta včera prostě vystřílel...smile
Reagovat
Pe3k
No byl 10 minut v šatně a v důležitých chvílích naschvál zdržoval (což dělá celou kariéru) o tom si můžeš přečíst na seznamu, ale jinak jsem na zahraničních webech četl, že je i zraněný. Fandové Nadala jsou prostě v lese...
Reagovat
farr
To je zas trošku tendenční z čistě fanatické srbské obce, to je taky potřeba brát trochu s rezervou. Nikdo nemá univerzální pravdu. Jedinej fakt je že nejvíc fair play z BiG 3 byl je a bude vždy Fedex neříkám, že mu taky občas nerupli nervy, ale ten respekt k soupeři, tam byl vždycky za mě nejupřímnější. Proto u fans vždy bude nejlepším on. Za tu kulturu, etiketu a eleganci. Nadal je pitbull ten jde přes mrtvoly a Ježíš mesiáš to je typickej Jugoš a to jsou
tak trochu magoři všichni tyhle jižani .smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
smilesmilesmile
Reagovat
Patik
smile
Reagovat
soloo
smile Patik tak hodne si sa mýlil v svojich predpovediach a hodne si bol skeptický , nevyšlo ti to smile
Reagovat
brixner
To neva!
smile
smilesmile
Reagovat
Patik
Myslel som ze Nadal si to US Open postrazi..ze každým ďalším zápasom bude zlepšovať svoju hru a nájde svoj rytmus ale.. vyzeral strašne staro.. Len ťažko si viem predstaviť ze o rok bude opäť konkurencie schopný..každopádne takto bude US Open o niečo zaujímavejšie..
Reagovat
turista
Je mu víc než 36 let a to už se GS tituly nevyhrávají. Novak už má taky málo času na GS. Věk nelze ani zastavit ani přelstít.
Reagovat
Patik
Federer bol starší keď mal Championshippoint na Wimbledone..aj keď on je zase iná kapitola.
Reagovat
Pe3k
tjn. protože Federer je GOAT smile
Reagovat
Maisterstich
Podle mě tohle senzace nebyla ani náhodou. Nadal už na to nemá, vyhrál 23 GS v kariéře a většina z nich byla náhoda.
Reagovat
soloo
presne tak a navyse preto ich má toľko pretoze v Paríži je takmer nemožné mu dať winner všetko dobehne a z toho taží
Reagovat
RFanousek
A který byl ten 23.?
Reagovat
Maisterstich
Příští rok Australian Open byl ten 23.
Reagovat
Kozoroh
Na ten si brousí zuby No1e! smilesmilesmile
Reagovat
Pe3k
Rafa měl jen smůlu na těžký los. Hijakata a Gasquet to je prostě nálož. smile Se světovou 26 uhrál set a podíval se do 4 kola, to je na jeho hardové kvality slušný výsledek, který se už asi nebude opakovat. Papa Rafo smile, budeš chybět skoro tak moc jako Serena smile
Reagovat
brixner
smilesmilesmile
Reagovat
Mayo
Nadal slabý ako čaj. Ale aj taký je šport, aspoň prehral so sympatakom. Každopádne 2 GS spokojnosť. Kyrgios vs Tiafoe by bolo pekne finále, Nick nenájde súpera smile
Reagovat
GaelM
Co Alcaraz? Ještě jsem ho na US Open neviděl, ale v tuhle chvíli je papírový favorit min. na finále...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jestli vyhraje a stane se No1, tak to bude slušná haluz. Ale ATP to myslím vadit nebude a médiím či sponzorům už vůbec ne. Co na tom, že je ranking totálně mimo...
Reagovat
Martan1
Slabej nebyl, Tiafoe hrál skvěle, a ještě super podání, to Rafa nemá ani náhodou, pak už byl i nervózní a ve třetím setu už jsem věděl že to není dobrý, ve čtvrtým se to jen potvrdilo. Neodešlo mu podání jak tvrdil komentátor na Eurosportu, prostě byl nervózní a proto kazil.Ale špatně nehrál alespoň tři sety to byl pěknej tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist