Senzace v Moskvě na spadnutí: Francie vede 2-0 nad Ruskami!

5. 2. 2011, 19:51
Aktuality 0
FED CUP - Francouzské tenistky jsou v prvním kole Fed Cupu v Moskvě blízko senzační výhře nad Ruskami. Alize Cornetová a Virginie Razzanová porazily Kuzněcovovou, respektive Šarapovovou a vedou už 2-0 na zápasy.
Alize Cornetová

Rusky se s Francií utkaly naposledy v letech 2004 a 2005 pokaždé ve finále a vždy po těsné výhře 3-2 slavily titul. Během dalších pěti let triumfovaly ještě dvakrát a poslední dva ročníky skončily v semifinále.

Letos jsou však nečekaně blízko vyřazení už v 1. kole, po kterém by je čekala baráž o udržení ve Světové skupině I. Ruskám sice chybí Dementěvová, jež ukončila kariéru, i světová trojka Zvonarevová, v sestavě s Kuzněcovovou a Šarapovovou však byly jednoznačnými favoritkami na postup do pátého semifinále v řadě.

Papírové předpoklady začala naplňovat Světlana Kuzněcovová, jež vedla nad Alize Cornetovou 6-3 a 2-0. Porážku z jediného vzájemného zápasu jí však nakonec oplatit nedokázala. Jednadvacetiletá Francouzka, jež v dosavadních šesti dvouhrách ve Fed Cupu ani jednou nevyhrála, úvodní duel otočila a poslala svou vlast do nečekaného vedení. 

"Když jsem ve druhém setu prohrávala 0-2, snažila jsem se jen zachovat klid a dělat to, co jsem musela. Najednou jsem začala hrát čím dál lépe a nakonec zápas vyhrála," řekla rodačka z Nice Cornetová.

Vrátit Rusko na olympijském stadionu v Moskvě zpět do hry měla bývalá světová jednička Maria Šarapovová. Třiadvacetiletá tenistka však znovu potvrdila, že se po vleklém zranění ramena stále nemůže dostat do optimální formy. S o čtyři roky starší Virginií Razzanovou, kterou porazila na nedávném Australian Open, prohrála ve dvou setech 3-6 4-6.

"Darovala jsem jí spoustu laciných bodů. Špatně jsem podávala a nebyla jsem dostatečně agresivní," komentovala rodačka ze Sibiře, jež se ve druhém setu dostala třemi získanými gamy v řadě na stav 4-4, na zdramatizování zápasu ale neměla. 

Pro Šarapovovou, jež spáchala 46 nevynucených chyb a zahrála pouhých devět vítězných úderů, to je první porážka v této soutěži. Dosud hrála pouze před třemi lety v Izraeli, kde hladce porazila Peerovou a Obzilerovou.

Šarapovová bude mít možnost napravit své zaváhání v neděli, kdy ve třetí dvouhře vyzve Cornetovou. Pak by se měly utkat Kuzněcovová s Razzanovou. Rusky mají k dispozici ještě talentovanou Pavljučenkovovou a bývalou světovou jedničku Safinovou, jež je ale bez formy.

"Nic nevzdáváme. Zítra budeme bojovat, tím je naše země známá. Nikdy jsem nic nevzdávala," povzbuzuje svůj tým Šarapovová.

- FED CUP SVĚTOVÁ SKUPINA I (čtvrtfinále) -
sobotní výsledky (05. 02. 2011)

Rusko - Francie 0-2 ... po prvním dnu (Moskva, tv. povrch / hala)
Kuzněcovová - Cornetová 6-3 3-6 4-6
Šarapovová - Razzanová 3-6 4-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist