Senzace v Sydney: Hráč čtvrté stovky De Minaur vyřadil Paireho

10. 1. 2017, 04:28
Aktuality 4
ATP SYDNEY - Domácí divoká karta Alex De Minaur se postaral na turnaji ATP v Sydney vítězstvím 6-3 3-6 7-6 nad 46. hráčem světa Benoitem Pairem o velkou senzaci. Hráč až čtvrté stovky žebříčku ATP Tour vyzve v premiérovém osmifinále Andreje Kuzněcova. V Sydney končí po skreči i slovenský tenista Martin Kližan.
Alex De Minaur

Alexovi De Minaurovi patří v žebříčku ATP až 333. příčka. Přesto dostal teprve sedmnáctiletý australský talent důvěru pořadatelů turnaje v Sydney, od nichž obdržel divokou kartu do hlavní soutěže.

A domácí talent se jim odvděčil možná největší senzací letošního roku. V prvním kole totiž překvapivě vyřadil 46. hráče světa Benoita Paireho a poprvé v kariéře postoupil do druhého kola podniku ATP.

Už vyhraný první set byl velkým překvapením. Vypadalo to však, že Francouz přece jen vývoj utkání otočí ve svůj prospěch. Paire získal druhou sadu a rozhodující dějství odstartoval brejkem.

De Minaur se ale nevzdával a ztracený servis si vzal v šestém gamu zpět. O vítězi dnešní skoro dvouhodinové bitvy musel rozhodnout tie-break, ve kterém překvapivě jasně dominoval domácí tenista.

"Nemohu tomu uvěřit. Byl to hodně dlouhý zápas. Věděl jsem, že soupeř je výborný tenista, ale věřil jsem, že můžu vyhrát. Chtěl bych poděkovat všem fanouškům za neuvěřitelnou podporu," radoval se po utkání De Minaur.

Dnešní vítězství vyšvihne Australana na 301. místo žebříčku, což bude jeho novým maximem.

Ve druhém kole zabojuje o svou čtvrtfinálovou premiéru proti Andrejovi Kuzněcovovi. Ruský tenista postoupil do druhého kola po skreči sedmého nasazeného Martina Kližana, jenž vzdal kvůli zranění chodidla. Slovenský tenista tak stále čeká na první letošní vítězství. Minulý týden v Čennaí nestačil v bitvě na Aljaže Bedeneho a i s turnajem v Sydney se loučí v prvním kole, čímž prodloužil sérii porážek na osm zápasů.

Největším favoritem soutěže je světová osmička Dominic Thiem. Rakouský tenista měl v prvním kole volný los, zítra do soutěže vstoupí soubojem s Portugalcem Gastaem Eliasem.

• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 495.630 dolarů
úterní výsledky (10. 1. 2017)
Dvouhra - 1. kolo
Müller (6-Luc.) - Dolgopolov (Ukr.) 3-6 6-3 7-5
Kuzněcov (Rus.) - Kližan (7-SR) 2-6 6-1 3-0 skreč K.
Granollers (8-Šp.) - Giraldo (Kol.) 6-7(5) 7-5 6-3
De Minaur (Austr.) - Paire (Fr.) 6-3 3-6 7-6(1)
M. Zverev (Něm.) - Almagro (Šp.) 6-4 6-2
Thompson (Austr.) - Basilašvili (Gruz.) 7-5 6-2

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
pred chvili zapas opakovali na Eurosportu 2, Alex dojemny kloucek a paperka, ale nepolozil se, sympaticky bojoval a predevsim zvladl narocny zaverecny TB, i kdyz pokud Pero zaserviroval svou dvoustovku nebo trefil kurt z pole, byl bez sance a odletel i s micem, chudera mala.. :-) Pero evidentne zmohlo vedro, matozny, neprinutil se. A stvalo ho, ze mu plihne pod cepici jeho povestna kstice.. ;-)
Reagovat
gigin
:D hňup. Přitom umí.
Reagovat
panzer.dragon
ty zverevové oba celkem jedou..
Reagovat
Frick
Barbar Onan z pralesa si pohrál s Pérem :o)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist