Seppi si po čtyřech letech zahraje finále. O čtvrtý titul bude bojovat v Sydney

11. 1. 2019, 08:49
Aktuality 2
ATP SYDNEY - Andreas Seppi poprvé od června 2015 vyhrál dva zápasy proti hráčům Top 20 po sobě. V Sydney 34letý Ital navázal na skalp nasazené jedničky Tsitsipase a po dnešní výhře 7-6 6-4 nad Argentincem Diegem Schwartzmanem postoupil po čtyřech letech do finále. O čtvrtý titul a první po více než šesti letech si zahraje proti domácímu De Minaurovi, nebo Francouzi Simonovi, kteří se dnes na kut nedostali.
Andreas Seppi

Andres Seppi si své poslední finále zahrál v červnu 2015 na trávě v německém Halle, kde nakonec nestačil až na Rogera Federera. Od té doby si během třech a půl let připsal pouhé tři výhry nad hráči Top 20, přesto mu v žebříčku patří 37. místo. 

Až tento týden v australském Sydney porazil poprvé po 43 měsících dva soupeře Top 20 v řadě a ukončil stejně dlouhé čekání na své celkově 9. finále.

Čtyřiatřicetiletý Ital v Austrálii vyřadil Francouze Chardyho, Slováka Martina Kližana, včera si vyšlápl na nasazenou jedničku a světovou patnáctku Řeka Stefanose Tsitsipase a dnes si poradil i se světovou devatenáctkou Diegem Schwartzmanem. O osm let mladšího Argentince v prvním vzájemném duelu zdolal 7-6 6-4.

"Jsem opravdu moc nadšený, že si tady zahraju finále.Nějakou dobu to trvalo, než jsem se do něj dokázal probojovat... Jsem rád, že zase hraju dobrý tenis a přináší to výsledky," řek lSeppi.

Rodák z Bolzana Seppi dosud vyhrál tři turnaje ATP, na čtvrtý titul čeká už více než šest let. Zítra bude mít možnost zkompletovat sbírku trofejí ze všech povrchů, neboť triumfoval na trávě v Eastbourne 2011, na antuce v Bělehradu 2012 a v hale v Moskvě 2012.

V druhém semifinále se měli střetnout francouzský šampion z roku 2011 Gilles Simon a domácí mladík Alex De Minaur, jenž obhajuje loňské finále. Oba na svůj zápas čekali dlouhé hodiny, než jim pořadatelé kolem 23:00 oznámili, že se dnes na kurt kvůli dešti nedostanou.

• ATP 250 SYDNEY •
Austrálie, tv. povrch, 589.680 dolarů
páteční výsledky (11. 01. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Seppi (8-It.) - Schwartzman (3-Arg.) 7-6(3) 6-4
Simon (4-Fr.) - De Minaur (5-Austr.) *kvůli dešti odloženo na sobotu
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
vojta91
já ho miluju jen kvůli tomu, jak v roce 2015 na AO vyklepnul elegána..
Reagovat
Fandina
Seppi je sympoš. Trochu na tohohle italského Tyroláka trpím. Držím palce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist