Serena 307. vítězstvím na grandslamu překonala Navrátilovou

3. 9. 2016, 21:15
Aktuality 44
US OPEN - Serena Williamsová deklasovala ve třetím kole US Open 6-2 6-1 Švédku Johannu Larssonovou a se ztrátou pouhých 15 gamů ve třech zápasech postoupila do osmifinále. Američanka si díky dnešní výhře připsala již své 307. grandslamové vítězství v kariéře a překonala tak rekord Martiny Navrátilové. Ve 4. kole světovou jedničku vyzve Kazaška Švedovová.
Serena Williamsová

Serena Williamsová na US Open bojuje o setrvání v čele žebříčku WTA a zatím se jí na oblíbeném grandslamu daří. Američanka na domácím turnaji, který v minulosti už šestkrát vyhrála, zvládla už tři zápasy a poté, co dnes smetla Švédku Johannu Larssonovou 6-2 6-1, postoupila se ztrátou pouhých 15 gamů ve třech utkáních už do osmifinále.

V něm světovou jedničku vyzve 52. hráčka světa Kazaška Jaroslava Švedovová, jež si ve třetím kole poradila s Číňankou Shuai Zhang 6-2 7-5. Williamsová má se Švedovovou bilanci 4-0, naposledy s ní však hrála už v roce 2014. Williamsová v případě dalšího vítězného zápasu vyrovná v počtu výher na grandslamech absolutní rekord Rogera Federera.

"Je úžasné, že se mi to podařilo právě tady v New Yorku," řekla Serena po utkání na svou 307. grandslamovou výhru v kariéře, čímž překovala rekord Martiny Navrátilové a vyrovnala se Rogeru Federerovi. "Jsem spokojená s tím, jak jsem hrála. Myslím, že jsem odehrála solidní utkání a mám velkou radost, že jsem postoupila do osmifinále."

Hladce postoupila v New Yorku do osmifinále také čtvrtá nasazená Agnieszka Radwaňská, jež dnes smetla 6-2 6-3 Francouzku Caroline Garciaovou a po triumfu v New Havenu vyhrála už sedm zápasů bez ztráty setu.
"Očekávala jsem dlouhý a těžký zápas. Dřív jsme spolu odehrály několik třísetových zápasů, ale dnes jsem od začátku hrála dobře, dařilo se mi na returnu," komentovala Radwaňská, která má stále šanci stát se po turnaji světovou jedničkou.
"Teď přemýšlím jen o dalším zápase, abych se tu poprvé dostala do čtvrtfinále. Na žebříček nemyslím, to by mě zbytečně dostávalo pod tlak," dodala sedmadvacetiletá Polka, jež je ve 4. kole US Open popáté, ale dál ještě nikdy nebyla.
Naopak hodně práce měla pátá nasazená přemožitelka Lucie Šafářové Simona Halepová z Rumunska, která Maďarku Timeu Babosovou zdolala po boji 6-1 2-6 6-4

"Jsem moc šťastná, že jsem vyhrála. Soupeřka odehrála úžasný druhý a třetí set, ale já jsem se dokázala zvednout a na konci jsem to zvládla lépe. Je skvělé, že jsem ve čtvrtém kole. Sice mě mírně trápila záda, ale jinak se cítím dobře. Věřím, že to není nic vážného, nelimitovalo mě to. Myslím, že jsem hrála dobrý tenis, z čehož mám radost," řekla po utkání Halepová.

• US OPEN 2016 •
USA / New York, tv. povrch, 18.162.048 dolarů
sobotní výsledky žen (03. 09. 2016)
• Dvouhra - 3. kolo •
S. Williamsová (1-USA) - Larssonová (Švéd.) 6:2, 6:1
A. Radwaňská (4-Pol.) - Garciaová (25-Fr.) 6:2, 6:3
Halepová (5-Rum.) - Babosová (31-Maď.) 6:1, 2:6, 6:4
V. Williamsová (6-USA) - Siegemundová (26-Něm.) 6:1, 6:2
Suárezová (11-Šp.) - Vesninová (19-Rus.) 6:4, 6:3
Švedovová (Kaz.) - Shaui Zhang (Čína) 6:2, 7:5
Konjuhová (Chorv.) - Lepchenková (USA) 6:3, 3:6, 6:2
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

44
Přidat komentář
pockerface
OK, uargumentovali jste mě :-). Přiznávám, včera jsem měl nějakou chandru, která mi zatemnila mozek. Víc se k této otázce už nebudu vyjadřovat ani vracet. Pěknou neděli a večer zase tady při tom našem občasným dohadování o všem a o ničem.
Reagovat
A.R.R.
I muži mají své dny:-D

Já to beru tak, že kdo si co uhraje, tak to má, a moc neřeším, zda-li onu tenistku mám oblíbenou či nikoliv :-)
Reagovat
kada.tom
Ou :-)
Venus Němku pěkně smázla!
Reagovat
Fandina
Serena je při chuti. Viděla jsem nějaký šot s ní a tam se vyjadřovala, že překonávání rekordů je určitě výzva. A je vidět, že to potvrzuje.
Reagovat
pockerface
Stejně je ten žebříčkový systém takový divný. Serena roky vyhrává jeden GS za druhým a letos se zase dostala 3x do finále, ale bohužel 2x z toho prohrála. A Kerber vyhrála AO a byla ve finále Wimbledonu a může Serenu sesadit. No ta Angie ještě budiš, alespoň vyhrála GS a byla ve finále Wimbledonu, to bych ještě překousl, kdyby Serenu sesadila Angie, ale co opravdu nepřekousnu, jestli jí sesadí Aga. Hráčka bez jediného GS a letos ani nebyla v žádném finále GS. A přesto by byla v žebříčku před vítězkami a nebo alespoň finalistkami na více jak 2 GS. Je to někdy postavené na hlavu. Vlastně se může No.1 stát ne nejlepší hráčka, ale hráčka, kterou na trůn dosadí jiné hráčky, které se dostanou do finále GS, ale neobhájí výhru. To žebříčkové bodování by se mělo nějak změnit. Sice nevím jak, pokud bych vymyslel spravedlivé bodování asi bych dostal Nobelovu cenu :-)
Reagovat
Jam
Vždyť Aga se na 1. místo může dostat jen když vyhraje US Open, takže žebříček je v pořádku, protože v takovém případě by byla jedničkou aktuální vítězka GS a TM
Reagovat
kada.tom
přesně tak, bude to zasloužené ať jí bude kterákoliv ze tří adeptek :-)
Reagovat
A.R.R.
No jo, pinkálistka na trůnu to by bylo neštěstí :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Antitenisistka :-)
Hlavně si pohlídat Anu, ve Wimbledonu mi jí bylo až líto...
Reagovat
A.R.R.
Z Any do osmifinále moc nadšený nejsem právě kvůli tomu Wimbledonu, hned se mi vybavilo to nešťastné sklouznutí po míčku :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Osmifinále by Anu mohlo trochu víc svazovat než 2. kolo.
Celkem bych rád viděl ve čtvrtfinále Agu s rodačkou z Loun. To by byla pro Karolínu další výzva :-)
Reagovat
A.R.R.
Rodačku Zlouna rozsekáme na nudličky :-D

Ale ne vážně, Kája je aktuálně ve formě, tak by to byla asi velmi zajímavý zápas . Uvidíme ve ČF není ještě ani jedna, tak nebudeme předbíhat, já jsem rád, že Aga postoupila a každý zápas navíc bude bonus :-)
Reagovat
pockerface
Tak to musím oponovat. Dobře, Aga se tam může dostat, když vyhraje USO, což se myslím nestane. Ale! kdyby se to stalo, tak to bude jeden jediný GS a může být No1. Serena poslední roky vyhrává jeden GS za druhým, a je logický, že obhájit všechny vyhrané GS je nemožné, to by musela být robot. A přesto, že letos by byla ve více finále GS a vyhrála také 1 GS stejně jí to na No1 nebude stačit. A teď, když pominu Serenu, a vezmu Angie, tak pokud Angie bude ve finále třeba s Agou a ta vyhraje, tak Aga bude No1?. A co ti přijde spravedlivé na tom, že po 1 vyhraném GS bude Aga No1 a Kerber případně za 3 letošní finále AO, W, USO a 1 výhru na GS by byla No2 nebo 3. Ten současný bodovací systém je prostě nespravedlivý. Pro mě tedy určitě. Podívej na chudáka Lucku Š. loni touto dobou v top10 a pak přijde jedna pitomá nemoc a kde je dneska. Podle mého názoru nohoru není tak těžké se dostat, u holek stačí být 1x ve finále GS a třeba 2x QF a vyletí v žebříku neskutečně, ale stačí zranění nebo krize, která bude trvat 3-4 měsíce a dolu letí 2x rychleji než byla vystřelena nahoru. No nic nějak jsem se rozkecal. To nevyřeším. Ale dnes mě to nějak hlodá :-)
Reagovat
A.R.R.
Pokud by byla ve finále Aga vs. Angie, tak světovou jedničkou bude Angie bez ohledu na to, zda-li by US Open vyhrála či nikoliv.
Reagovat
smazaný uživatel
Koukni na http://www.tennis4wta.com/Siralama/s1_50.html a nemusíš psát blbiny.
Reagovat
dappe
Tenis nejsou jenom GS. Žebříček je naopak dost spravedlivý, a hodnotí uplynulých 12 měsíců...
Reagovat
blixa
Tak. Nesmíš vidět jen GS. Vysoce hodnocených turnajů je podstatně víc.
Reagovat
rusedski
Řek bych, že moc nechápeš žebříček. Hráčka tím, že neobhájí body nespadne nějak víc dolů, protože se stejně počítají body jen za posledních 12 měsíců. Takže je úplně jedno, jestli před tím udělala milion bodů a nebo 150. Akorát v prvním případě spadne třeba z 1.místa na desáté a ve druhém případě stoupne dejme tomu z 250. na desáté, ale finální umístění bude vždy stejný. Takže Aga, Lucka Š. i každá další jsou pouze tam, kam je hodily uhrané body za posledních 12 měsíců, nevím jak moc spravedlivější bys to chtěl ještě mít...
Reagovat
A.R.R.
Pokud by se Aga měla stát jedničkou, tak musí US Open vyhrát a to by ještě Angie musela prohrát nejpozději v SF, pokud by postoupila do finále tak by byla jedničkou ona bez ohledu nato zda - li by ho vyhrála či prohrála.
Reagovat
kada.tom
máš pravdu pokud bude ve finále Aga, pakliže by tam byla Serena, byla by světovou jedničkou vítězka :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Na finále Aga x Serena by museli překopat pavouka, ne? :-)
Reagovat
kada.tom
myslel jsem to tak, když bude Aga nebo Serena ve finále s Kerber, já moc dobře vím, jaká může být cesta Sereny, hele :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No to mi právě přišlo divný.
Škoda, že nemůže být finále Aga x Serena. To by někteří nepřežili, kdyby vítězná antitenisistka byla o 5 bodů No.1 :-)
Reagovat
A.R.R.
tři čtvrtiny TP by skončilo na ARU :-D
Reagovat
blixa
A zbylá čtvrtina by zachlastala na oslavu tak, že by tam nakonec skončila taky :D
Reagovat
A.R.R.
Svatá pravda, to by se muselo hooooooodně oslavit, ale ono k tomu asi nedojde:-) ALe což snít si člověk může :-D
Reagovat
brixner
Co je ARU??
Reagovat
blixa
http://www.zkratky.cz/ARO/11989
Reagovat
janek_da
tak skloňuj ne? To je zkratka. Teda AROu :D
Reagovat
blixa
Já jsem neskloňoval, jen vysvětloval ;-). A v hovorové řeči se výrazy jako "skončil na áru" používají běžně :D
Reagovat
A.R.R.
tak tak v případě finále Serena vs. Angie usedne na trůn vítězka. Takže jak jsi napsal ať už tam usedne jakákoliv adeptka, tak to bude zasloužené :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mas tam chybu. V myslenkovem procesu. Uvzhlednujes pouze GS...kalendar turnaju je velmi bohaty. Je jen problem Sereny, ze nejezdi vic turnaju. Jeste nedavno ani nejezdila IW (sice z osobnich duvodu, ale nejezdila)
Kdybys zohlednoval jen GS a Masters, tak zbytek turnaju se stane jen propagackou na tenis...uz tak jejich kvalita casto kulha...
Soucasny system ma potrebnou dynamiku, lepsi nez tomu bylo kdysi.

Jasne mohlo by se to nakopnout na plno, a nulovat po kazdem roce vysledky. Nasazovani do AO dle minuleho roku, a od AO uz dle aktualniho...RACE a Zebr. by byli sjednoceny...
Jenze byste udelali z tech hracu jeste vetsi otroky systemu a kalendare, nez uz jsou... podle me jakekoliv revoluce jsou mimo, nejen v tenise.

Lepe aby se zmanila kvalita turnaju...jestli uz...v bodovani nevidim zadny velky problemy, spis je vidim vsude jinde nez prave v tom bodovani, ktere jen odrazi celorocni kalendar turnaju na okruhu ATP nebo WTA.

*Bodovani vadi, ale vubec nevadi...Nerovna kvalita kurtu na turnaji. Neni hard jako hard, a antuka je uz jen umely pojem...nezohlednovani v nasazovani na GS vysledku z danych povrchu, ktere by se mely vice sjednotit. Sjednotit kvalitu MICU!!! To je dira jak prase...kvaldy na trave jsou casto loterii...nekvalitni kurty. Absurdita, ze na jednom turnaji nemaji vsechny kurty jestraby...to uz je lepsi, aby nebyly vsude...aby byla rovina. Outdoor ma byt outdoor...ale to asi muzeme uz zapomenout. Spatne pravidla s MTO, satnama...neni dodrazovane jednotne pravidlo na cas mezi servama...a plno jinych

A vy furt mate problem s tim, co asi funguje v tom tenise nejlepe, se soucasnym bodovanim;)
Reagovat
janek_da
Bych vypíchl i jestřába. Jak mají rozhodčí se mají zachovat poté. Někdy opakují výměnu, jindy dají bod. Plus mě celkem štvou situace, kdy hráč by měl 100% tutovku, ale rozhodčí HNED po dopadu míče zařvou out. Zoufalec, co to tak tak vrátil, si vezme jestřába a hele dobrý míč, opakování výměny.
Reagovat
Kozoroh
Zrovna před nedávnem takto psal iqe, že je žebříček nespravedlivý, když Angie může být No. 1, ačkoliv odehrála letos míň GS finále než Serena...
Připadáš mi frustrovaný z možnosti, že po US Open Serena přijde o post No. 1. Jednou se tak stane a proč by k tomu nemohlo dojít v letošním roce? Pokud to bude Angie, tak to bude naprosto zaslouženě, vyhrála AO, kde porazila Serenu ve finále! Pokud Aga, tak rovněž, neboť by nebyla jen vítězkou USO, ale i TM. Jak už jiní vypíchli výše, tak ty píšeš jen o GS. GS jsou největším zdrojem bodů, ale ne jediným. Serena s účastí na turnajích šetří, neboť tuší, že by se při svém věku zpřetrhala. Už to, že je v necelých 35 letech No. 1 je naprostá rarita, nemající v singlových žebříčcích srovnání.
Smiř se s tím, že na rekord Grafové 377 týdnů na No. 1 nedosáhne, to by musela být jedničkou ještě jedna a půl roku nebo být mladší.
Reagovat
kada.tom
Serena překonala Martinu a vyrovnala Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
A to Serena může hrát na lepší úrovni klidně i 2 roky takže může ještě přidat tak 25 výher.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale na některé rekrody už nedosáhne https://en.wikipedia.org/wiki/WTA_Tour_records
Reagovat
kada.tom
těch rekordů, které nemá a nikdy mít nebude je hodně :-)
Reagovat
spaniel
Jak ho mohla vyrovnat, když hraje úplně jiný sport?
Reagovat
Kozoroh
Ty dva parametry by se neměly sjednocovat kvůli rozdílnosti formátu. Každý tady víme, že vyhrát zápas na tři vítězné je náročnější.
Reagovat
darek.vrana
V tomhle bych ti oponoval. Kdyby se hrálo na 2 vítězné, tak by měl asi Federer míň výher, protože na dva vítězné je riziko překvapeni větší a i Federer tam má dost otoček.
Reagovat
Dobry-den
Gdepak, Renča tenisový trůn opouštět nehodlá a podle mě ještě dlouho ne. ;-)
Reagovat
kada.tom
Serena dneska vyhrála zápas, který vůbec nebyl koukatelný, protože to bylo z obou stran takové nijaké. Serena věděla, že neprohraje a Larsson věděla, že nemá šanci. De facto se to prostě odehrálo, protože to bylo třeba odehrát. Serena nemusela předvést vůbec nic a přesto soupeřku naprosto smetla.

V dalším kole Shvedova, to už bude asi větší šichta, tedy v to doufám, protože jít nerozehraná (asi) na Halep, to by se taky nemusela vyplatit. Každopádně dneska síly ušetřené, to taky není k zahození.

- - - -

V boji o trůn zůstávají stále Aga, Kerber i Serena. Pro Serenu se ale nic nemění, SF musí udělat tak jako tak. Pak by se vidělo :-)
Reagovat
pockerface
Paráda, jen tak dál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist